Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Антибългарска група сбира фенове във Фейсбук


В социалната мрежа Facebook e създадена турска група, която носи името "*цензура* BULGARIA".На снимката на групата е изобразено задраскано българското знаме с надписа "*цензура* YOU BULGARIA", а описанието й е на турски език:

"Група, отворена срещу неоснователните клевети, които българите отправят към страната ни (Турция) и към Ататюрк".

Под него има текст на турски, който в превод звучи така:

"Тук е Турция и ние сме турци, Турци!
Тази страна е наша, тази държава е наша.
На тези земи се родихме, тук израснахме.
Тази страна е наша, тази държава е наша!"

В групата е публикуван и химнът на Турция – маршът на Ататюрк.

"Не бой се! Аленото знаме не ще престане да се вее из озарения небесен свод,
докато не изтлее и последното огнище в родните земи.
Там грее и ще грее завинаги звездата на моя скъп народ;
тя единствено на мен и на народа ми принадлежи..."

Засега групата има малко над 100 фенове, а към всички е отправена поканата: "Моля, поканете приятелите си" : Dnes.bg

Други новини, Angel-oF-DeatH, 14 2009 13:12:36, 10
Благотворителна Коледна изложба
За всякакви въпроси и питания , можете да се обръщате към мен smile.gif : GgBiT.InFo

Други новини, Angel-oF-DeatH, 08 2009 11:12:23, 1
Весели празници от GGbit.info!Скъпи потребители на GGbit.info,
целият екип на форума ви желае щастливи коледни празници и весело посрещане на 2010 година!

Пожелаваме ви успешна и ползотворна нова година!

Бъдете добри, бъдете усмихнати!

Весела Коледа и честита Нова година Ви желае екипът на GGbit.info!
: GgBiT.InFo

Съобщения и новини, the_mouse, 02 2009 20:12:43, 14
Защити се и спечели лаптоп с NOD32!

Защити се и спечели лаптоп! Под това мото ще мине месец Декември за използващите NOD32 чрез SMS, които ще имат възможността да спечелят коледен подарък. Преносимият компютър обаче далеч не е единствената предвидена награда за участващите в играта на NOD32 .

В томболата за наградите на компанията, която ще бъде теглена на 29-ти Декември, ще участват всички потребители, изпратили SMS на номер 1974, с който да активират и/или подновят лиценза на антивирусния си софтуер за период от 1 месец и регистрирали се на eset.bg. Цената на съобщението е 4.80 лв. с ДДС.

Срещу тази скромна сума потребителите получават едномесечен лиценз за NOD32 в традиционно най-опасния за компютърната сигурност месец от годината.

Идват празници и искаме да подсигурим освен лекото и безопасното им протичане, така и награди, които да гарантират истинското празнично настроение на потребителите на NOD32 Antivirus, коментира Константин Веселинов, управител на Хай Компютърс, официален представител на ESET за България.

Повече информация вижте тук. : ESET.bg

Вирусни Новини, Fixer, 02 2009 14:12:07, 0
Стивън Тайлър напуснал Aerosmith?!?


Информацията е на китариста на групата Джо Пери

Стивън Тайлър е напуснал Aerosmith, гръмна изданието dBTechno.

Стивън, както повечето хора знаят, е вокал на великата рок-банда и ако информацията се окаже истина, това ще е огромен удар върху музикалната индустрия.


Информацията на dBTechno идва от изказване на китариста на Aerosmith Джо Пери пред вестник Las Vegas Sun.

„Стивън напусна, доколкото ми е известно“, лаконично е обявил Пери.

По думите му, Стивън заявил, че иска да „продължи извън групата“ и да се фокусира върху нещо собствено.

dBTechno напомня, че засега новината е все още под формата на слух, но като се имат предвид непрестанните болежки и травми на Стив в последно време, нищо чудно и да е истина.
Още по темата
Стив Тайлър със счупено рамо и куп шевове, падна от сцената


На 5 август тази година той падна лошо от сцената по време на концерт в Южна Дакота, точно когато бандата е изпълняваше Love in an Elevator.

61-годишният Стив реши да скъси максимално разстоянието със своите фенове и се приближи до ръба на сцената, но там се подхлъзна и си счупи рамото.

Преди броени дни бандата имаше концерт в Абу Даби, където събра 50 000 души. След концерта обаче самият Тайлър намекна, че се разделя с групата.

„Все още не знам какво ще правя, но със сигурност ще е нещо в стила „Стивън Тайлър“. Ще работя за себе си“, заяви фронтменът на Aerosmith пред Classic Rock magazine.

Въпреки че докато са на сцена между момчетата няма признаци на някаква вражда, нещата май отиват към раздяла със Стив.

Според изданието Spinner в последните им три: dnes.bg

Шоу новини, Angel-oF-DeatH, 09 2009 06:11:31, 0
Архангелов ден е


Именици са Ангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Райна, Емил, Емилия и още....
Днес православните християни отбелязват празника на Архангел Михаил.

Именници на 8 ноември са хората, носещи имената Ангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Гавраил, Радка, Радмила, Райна, Ренета, Огнян, Пламен, Емил, Емилия.

Християнската църква въвежда този празник, за да противодейства на юдеите еретици, които по някои канони на Стария завет изпадали в идолопоклонничество и езическо преклонение пред слънцето, луната и звездите и смятали, че ангелите са създатели на видимите твари и че са по-висши от самия Христос.

С утвърждаването на празника православното духовенство налага идеята за появата на деветте ангелски сана в деня на Страшния съд, който се нарича “Ден осмий”.

Посвещението му на Архангел Михаил се обяснява с представата за светеца като “чиноначалник и воевода” на всички ангели от йерархията - серафими, херувими, сили, власти и начала.

А според народното вярване св. Рангел е един от шестимата братя юнаци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите. Ето защо той се изобразява като ангел, който се спуска при умиращия и с нож или сабя изважда душата му. Затова народът го нарича “душевадник”.

Той отвежда изтръгнатата от тленното тяло душа в отвъдния свят, където заедно със своя събрат свети Петър я отправя в райската градина или във врящия казан на пъкъла, според това дали е праведна или греховна.

По тази причина в християнската иконографска традиция Архангел Михаил се изобразява или с окървавен нож в ръце, и: Dnes.bg

Други новини, Angel-oF-DeatH, 08 2009 09:11:57, 2
EQT купи "Еврокомкабел" и "Кейбълтел" за над 200 млн. евро
Фондът за дялово инвестиране EQT V придоби 100% от кабелния оператор "Евроком" и 70% от доскорошния му конкурент "Кейбълтел". Стойността на двете сделки е над 200 млн. евро. Продавач в първата е "Варбург Пинкус", а при другата е Джин Филипс. Миноритарен акционер с 30% в "Кейбълтел" остава Рон Финли.

Сделките са добър сигнал за силен инвеститорски интерес към сектора. За това говори и фактът, че 63% от финансирането за тях, или 125 млн. евро, е дългово, подсигурено от консорциум с водещи банки Calyon, ING, Unicredit Bank Austria, Welst LB и Avenue Capital. Освен това наскоро бе финализирано придобиването на ITV Partner от друг голям дялов инвеститор зa региона - Mid Europa Partners.

Със сделката "Кейбълтел" и "Евроком" ще формират най-големия кабелен оператор в България. EQT възнамерява да слее двете дружества, да инвестира в новосъздадената компания заедно с Рон Финли и така да създаде нов лидер на българския пазар за цифрова телевизия и широколентов интернет. Поне два месеца след обявяването на сливането "Евроком" и "Кейбълтел" ще продължат да съществуват като отделни пазарни структури. Услугите и обслужването, предлагани в момента, ще останат непроменени през този период. Интегрирането на двете компании и начинът, по който то ще се отрази на потребителите по отношение на нови продукти и услуги, ще бъде обявено до края на годината. В началото на следващата година ще бъде обявено под каква обща марка ще се развива новото дружество, след като се обединят двата кабелни оператора.

Спорно е какъв пазарен дял ще държи новият оператор. Според данни от двете: Dnevnik.bg

Интернет Новини, FrAgMaKeR, 01 2009 18:11:22, 3
Празнуваме Деня на народните будители


Празникът е посветен на делото на книжовниците и просветителите през вековете
1 ноември е Денят на народните будители. Посветен е на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал -

Йоасаф Бдински, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Владислав Граматик, поп Пейо, Матей Граматик, Св. Иван Рилски, Неофит Бозвели, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски,

Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели за народна свяст и българско самосъзнание.

За първи път Денят на народните будители се чества през 1909 година в Пловдив.

От 1 ноември 1923 година с указ на цар Борис Трети е обявен за общонационален празник в памет на заслужилите българи. През 1945 г. е забранен.

Честването му се възобновява със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36-то Народно събрание на 28 октомври 1992 година, когато е обявен официално за Ден на народните будители и за неприсъствен ден за всички учебни заведения в страната.

Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) организира тържество за Деня на народните будители от 11.00 ч. пред паметника на Светите братя Кирил и Методий при Народната библиотека в столицата.

Концерт "Българският дух ликува, Радуй ся Болгарио" ще изнесе в криптата на храм-паметника "Св. Ал. Невски" формация "Юлангело" - църковно-славянски песнопения и патриотични песни. : dnes.bg

Други новини, Angel-oF-DeatH, 01 2009 07:11:28, 0
Ubuntu 9.10
Ubuntu 9.10 е вече тук


Новата версия на безплатната операционна система, обещава по-бърза и безпроблемна работа, както и нов по-красив интерфейс. Можете да я свалите безплатно от официалният сайт на Ubuntu. : GgBiT.InFo

Софтуер Новини, Revolution, 30 2009 11:10:19, 0
Рано в неделя местим стрелките с час назад


Зимното часово време ще продължи до последната неделя на март догодина
В неделя в 4 часа трябва да върнем стрелките на часовника с един час назад.

Страната ни преминава към зимното часово време, което ще продължи до последната неделя на март 2010 година.

Като резултат от преместването ще започне да се съмва по-рано.

В момента слънцето изгрява около 7,30-7,40 ч, а след неделя то ще се появява в 6,30-6,40 ч.

Същото важи и за залеза - вместо към 17 ч, той ще е в 16 часа.

България въвежда лятното часово време през 1979 година.

За първи път лятно часово време въвежда Великобритания още през 1908 г. : Dnes.bg

Други новини, Angel-oF-DeatH, 25 2009 06:10:30, 0
      3     4     5     6     7     8     9      

Valid XHTML 1.0 Transitional