Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Защити се и спечели лаптоп с NOD32!

Защити се и спечели лаптоп! Под това мото ще мине месец Декември за използващите NOD32 чрез SMS, които ще имат възможността да спечелят коледен подарък. Преносимият компютър обаче далеч не е единствената предвидена награда за участващите в играта на NOD32 .

В томболата за наградите на компанията, която ще бъде теглена на 29-ти Декември, ще участват всички потребители, изпратили SMS на номер 1974, с който да активират и/или подновят лиценза на антивирусния си софтуер за период от 1 месец и регистрирали се на eset.bg. Цената на съобщението е 4.80 лв. с ДДС.

Срещу тази скромна сума потребителите получават едномесечен лиценз за NOD32 в традиционно най-опасния за компютърната сигурност месец от годината.

Идват празници и искаме да подсигурим освен лекото и безопасното им протичане, така и награди, които да гарантират истинското празнично настроение на потребителите на NOD32 Antivirus, коментира Константин Веселинов, управител на Хай Компютърс, официален представител на ESET за България.

Повече информация вижте тук. : ESET.bg

Вирусни Новини, Fixer, 02 2009 14:12:07, 0
Фишъри проникнаха в онлайн банкирането

Изскачащи прозорци по време на сесия събират данни

Нов тип фишинг застрашава потребителите на услуги за онлайн банкиране. Кибер престъпниците интегрират своите похвати в самите сесии между клиента и банката през уеб браузър, съобщиха от компанията Trusteer.

Новата технология се опитва да измъкне от потребителите конфиденциални данни, след като те вече са влезли в банковата онлайн система.

Повечето потребители са запознати с класическия имейл фишинг, при който получават съобщения с линкове към измамнически сайтове.

Новата фишърска техника генерира изскачащи прозорци (pop-ups) по време на реална онлайн сесия с банката, като иска от потребителите данни от рода на парола и номер на акаунта.

Атакуващите компрометират уеб сайта, като вмъкват код за създаване на изскачащи прозорци. Технологията е ефективна, тъй като е малко вероятно потребителите да се усъмнят в легитимността на изскачащите прозорци, след като вече са се логнали в системата.

Всички водещи браузъри са уязвими на подобни техники, прилагани от фишърите, твърдят експерти от Trusteer. Компанията препоръчва на потребителите да ползват сигурни уеб техники за браузване, особено при достъп до финансови приложения.

Неотдавна публикувано проучване разкри, че кибер измамите в британски банки в резултат на фишинг са нараснали със 185% за половин година. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 17 2009 21:01:48, 0
ESET Bulgaria предлага 15% отстъпка

Потребителите, участвали в кампанията "Ваксинирай своя компютър", имат възможността да закупят антивирусен софтуер с 15%

Потребителите, които са попълни формуляр за участие в кампанията на ESET Bulgaria - "Ваксинирай своя компютър", получават възможността да закупят първокласен антивирусен софтуер с 15% отстъпка в рамките на 1 месец. Така лесно, можете да получите оригинален ESET NOD32 Antivirus, сега на цена от 60.65 лв. за една година с включено ДДС, вместо първоначалната цена от 71.35 лева.

Благодарение на своята регистрация, всеки потребител има възможността да получи 10% отстъпка при закупуване на някое от корпоративните решения на ESET - за своята компания или за компанията,чиито служител е. Отстъпката е валидна за 1 месец.

За повече информация: Асен Калчишков : NoTrial.info

Вирусни Новини, Fixer, 10 2009 10:01:20, 0
Предложен е стандарт за улавянето на malwarе

Водещите компании по сигурността се обединяват около проекта Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO)

Symantec, McAfee, F-Secure и Kaspersky са някои от имената, които са се обединили около проекта за създаване на единен стандарт за засичане на malware, който вече наброява повече от 40 компаниии за разработване на защитен software и е част от организацията Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO).

Новата система ще предлага напътствия как да се извършва един тест, кои са основните типове malware, методи за анализи. Ръководствата също така предоставят методите за изучаване и откриване на нови типове malware.

Организацията е публикувала 2 документа, с които е установила както основните принципи, така и най-добрите практики в борбата срещу злонамерения software.

Последните изследвания върху сигурността, като системата VB100 бяха много критикувани заради своите методи.

Групата очаква, че тези ръководства ще позволят да се изследва ефективността на защитния software с по-голямо доверие и безпристрастност. : NoTrial.info

Вирусни Новини, Fixer, 13 2008 13:11:18, 1
AVG Anti-Virus е засичала погрешно user32.dll

AVG Anti-Virus 8.0 погрешно засича системната библиотека на Windows user32.dll, като троянски кон, като препоръчва на потребителя да бъде изтрит. Всеки потребител, който е посочил на AVG да изтрие user32.dll е повредил сериозно своята операционна система. Проблемът е там, че при изтриване на тази библиотека, Windows повече няма да може да се стартира. AVG при всеки различно маркира user32.dll, при някои като SW.Banker4.APSA, а при други, като Generic9TBN. Grisoft са коригирали своята груба грешка още в следващото обновление.

Потребителите, които са послушали AVG Anti-Virus и са изтрили user32.dll имат три възможности:
1. Да се възползват от инструкциите на Microsoft при такъв проблем.
На английски език | На български език
2. Да се възползват от инструкциите на Grisoft.
AVG 8.0 - False positive “user32.dll” | AVG 8.0 - False positive “user32.dll” - fix tool
3. Да преинсталирате своя Microsoft Windows.

През изминалата седмица, антивирусните продукти Kaspersky и G-Data, също са засичали погрешно някои user32.dll. В началото на тази година, ситуацията е подобна, тогава Avast! и G-Data изтриват user32.dll под предлог, че съдържа зловреден код. Надявам се, антивирусните компании да бъдат по внимателни за в бъдеще, защото такива продукти се използват от хиляди, а дори може би милиони потребители, които могат несъзнателно да приемат предложението на техния антивирусен продукт и да заличат важен системен файл.

Бъдете внимателни! : maniac.ggbit.info

Вирусни Новини, Fixer, 12 2008 15:11:02, 2
Дупка в софтуера на Adobe позволява да се свалят филми безплатно

Дава достъп до филмите на Amazon.com

Според Ройтерс става дума за пропуск в сигурността на Adobe, чрез който потребителите свалят безплатно предлаганото от Amazon.com съдържание. Bruce Schneier, шеф на сигурността на British Telecom, го определя като "важен пропуск в дизайна на Adobe, изработен по изключително глупав начин".

Проблемът се корени във видео плейърите на Adobe, които са инсталирани на почти всички персонални компютри в света. Програмата не кодира онлайн съдържанието, а само изпълнява изпратените от команди. За да увеличи скоростта, Adobe са ограничили нивото на сигурност, лишавайки се от тази част, която защитава връзката между софтуера на Adobe и излъчвателите.

След направените разкрития за слабата сигурност на Adobe, от компанията пуснаха един бюлетин
в началото на месеца с информация как да защитим онлайн съдържанието и поискаха от своите клиенти да свържат софтуера си за сигурност с една характеристика, която потвърждава валидността на
видео плейъра.

Говорител на Amazon потвърди, че съдържанието на услугата Video On Demand на компанията,
която предлага над 40000 филма и телевизионни програми не може да бъде превърнато в пиратски
копия, използвайки софтуерът video streaming. Направените опити обаче показаха, че това
може да бъде осъществено, използвайки някоя програма за записване на видео онлайн, като например
Replay Media Catcher на Applian Technologies. : NoTrial.info

Вирусни Новини, Fixer, 28 2008 13:10:01, 0
Американците прекратиха военен кибер проект

Спират план за защита на правителствените мрежи

САЩ прекратиха изпълнението на кибер план, който предвиждаше създаване на военно подразделение за защита на правителствените мрежи, спътниците и американския сегмент на интернет.

Според източници от министерството на отбраната на САЩ, на които се позовава utro.ru, в началото на седмицата висшето ръководство на военно-въздушните сили е получило разпореждане да преустанови всички операции в 8-а база Барксдейл, щата Луизиана.

Пренасочването на персонал и ресурси от други части да бъде прекратено, гласял разпространеният имейл до американските военни началници, ангажирани в проекта.

Причините за внезапното спиране на кибер плана не са известни. Според някои източници, новият началник щаб на военно-въздушните сили на САЩ Нортън Шварц е предприел тази мярка, тъй като се съмнява в ефективността на подобно военно кибер формирование, предвид размера на финансирането. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 14 2008 21:08:46, 0
Руснак проби системата за домейн имена

Експерти потвърдиха случая, за който алармира и Ню Йорк Таймс

Руският физик Евгений Поляков успя да пробие защитата на сървъра за домейн имена (DNS). Атаката е осъществена след като беше отстранена уязвимост в DNS, за която преди няколко месеца алармира експертът Дан Камински, съобщи Ню Йорк Таймс.

В началото на юни група големи корпорации, сред които Microsoft, Sun и Cisco, пуснаха “кръпка” за сериозна уязвимост в DNS системата. Въпреки това руският спец е успял да преодолее защитата на DNS сървъра.

Поляков публикува на своя блог информация за това как е извършил пробива. След анализ на данните, експертите са стигнали до извода, че описаният метод за взлом може успешно да бъде приложен на практика.

Евгений разкрива, че за хакването на DNS сървъра са му били достатъчни два компютъра, високоскоростен достъп и десет часа свободно време. При използване на по-мощни ресурси, атаката би отнела по-малко време.

В случай, че овладеят контрола над DNS системата, хакерите биха могли да пренасочват трафика от всеки уеб адрес към свои сървъри. Използвайки уязвимостта, те биха могли също така да зареждат вредоносни програми на компютрите на интернет потребителите. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 12 2008 10:08:01, 3
Пътят към ъпдейта е осеян с добри намерения

На 28 юли тази година ESET пусна един от най-големите си ъпдейти през последните години. Файлът с големина 11 MB съдържа над 150 000 сигнатури и други подобрения на енджина на програмата. Такива ъпдейти са рядкост и излизат само 2-3 пъти годишно, но са изключително важни за ефективното функциониране на системите за защита. Обикновено обновленията са не по-големи от 400 Kb и се получават няколко пъти дневно.

Много от потребителите, обаче, са останали неприятно изненадани, тъй като са били затруднени при обновяването на продуктите си. Част от клиентите все още използват стари версии на ESET NOD32 и това, заедно с неочакваната големина на файла, е причинило претоварването на сървърите.

Временните затруднения са преодолени – към 2 август вече почти всички потребители на ESET са успешно обновили системите си и те работят по-стабилно и по-бързо. От централата на компанията планират да отделят няколко сървъра само за потребители на ESET NOD32 Antivirus v.3, както и да интегрират автоматично известяване за задаващи се големи ъпдейти.

Продуктите за информационна защита ESET NOD32 и ESET Smart Security v 3.0.669 и 3.0.667 са преиздадени, както и демо версия 3.0.667 и платената 3.0.669. Версиите не съдържат нищо ново, освен актуализирани дефиниции и обновени модули. Целта е да се избегне изтеглянето на големи файлове непосредствено след инсталацията и да се предотврати претоварване на сървърите. Преиздадените версии, могат да бъдат изтеглени от www.eset.bg : eset.bg

Вирусни Новини, Fixer, 08 2008 16:08:13, 0
Разкриха най-голямата парична измама в САЩ

В операцията са замесени и източно европейци

11 хакери от различни националности са проникнали с измама в безжичните мрежи на девет големи вериги магазини в Щатите и са откраднали номера на кредитни и дебитни карти, съобщиха американските медии.

Номерата, заедно с друга лична информация като пароли и данни за сметки, са продадени на други престъпници от САЩ и някои източноевропейски страни. След това със същите номера са отпечатани фалшиви кредитни карти, с които са теглени значителни суми от банкомати.

Паричните преводи са направени през банки в Източна Европа, което е останало незабелязано доста време.

След мащабна международна акция престъпниците са идентифицирани и са им предявени обвинения в "компютърна измама, банкова измама, измама с устройства за достъп, кражба на идентичност и конспирация".

Официалните власти не разкриват точната сума пари, които са изтеглени от банкомати. Те обещават да издействат доживотни присъди, ако не на всички участници в престъпната мрежа, то поне на техните лидери, в случай, че бъдат признати за виновни по всички обвинения. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 07 2008 10:08:37, 1
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional