Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
OSSConference Русе 2010: Пролетна конференция !


OSSConference Русе 2010:

Пролетн


Новата операционна система на Microsoft Windows 7 ще бъде представена официално на 22 октомври, но сайтът ArsTechnica.com обяви, че компанията вече работи по следващата версия - Windows 8.

Според информацията на онлайн изданието Windows 8 ще е съвместим със 128 битови изчисления.

Слуховете, че Windows 7 е последната 32-битова операционна система на Microsoft отдавна са факт, но това е първото доказателство, че може да се окажат истина. : http://www.dnevnik.bg

ОС Новини, Craft, 12 2009 15:10:49, 0
Излезе Home Linux бр. 4 2009г..Linux губи ли пазарен дял сред netbook ?
Автор: инж. Николай Бодуров

GNU/Linux и перфектната поддръжка на UPS Mustek PowerMust 2000 US...

Автор: Светослав Чуков

PCLinuxOS 2009.1
Автор: инж. Тони Тошев

KDE 4 и Windows
Автор: инж. Тони Тошев

Bg keyboard eeepc
Автор: инж. Николай Бодуров (Delafer)

Виртуализация с VirtualBox на SUN
Автор: инж. Тони Тошев

Как да споделите папки във VirtualBox

Автор: инж. Деан Николов

Размисли за конзолата (CLI)
Автор: инж. Тони Тошев

Как да зададете отново root парола във вашето дистро!
Превод: инж. Деан Николов

Уеб Страница: vestnik.hbcom.info
Download: Home Linux бр. 4 2009 г.
: toni, Linux-bg.org

ОС Новини, the_mouse, 11 2009 19:04:19, 0
Виетнам преминава на Линукс
Виетнамското министерство на информацията и комуникациите е издало министерско постановление за увеличаване използването на свободен и отворен софтуер във всички държавни институции във Виетнам. Според това постановление 100% от всички държавни сървъри, които въртят Уиндоус трябва да преминат на Линукс към 30 юни 2009 год., а 70% от всички държавни десктопи трябва да използват OpenOffice.org, Mozilla Firefox и Mozilla Thunderbird до края на 2009 година.
Постановлението също така поставя правила и изисквания за обучението и преквалификация за работа с новия софтуер.
Виетнам има население от около 86 милиона човека (с 4 милиона повече от Германия) и има една от най-бързо развиващите се икономики в света.

Източник: Original Link : Linux-bg.org, vdamiano

ОС Новини, the_mouse, 09 2009 14:01:11, 0
openSUSE 11.1 Final
Има нова версия за една от най-популярните Линукс дистрибуции. Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Уеб Страница: Novell Inc.
Download: openSUSE 11.1 Final : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 18 2008 20:12:55, 0
KDE 4.2 Beta2 (KDE 4.1.85)
KDE (K Desktop Environment) е графична среда с отворен код, използвана главно за UNIX системи, ГНУ/Линукс и др. Мощна, лесна за употреба, абсолютно безплатна, отворена и свободна за разпространение, създадена да даде на *NIX потребителите една стабилна, удобна и приятна за работа графична среда, съперничеща с тази на MacOS и Microsoft Windows. Липсата на адекватна потребителска графична среда сред ЮНИКС системите е главната причина те да не станат толкова популярни, тази слабост на операционните системи мотивира Матиас Етрих и на 14 октомври 1996 официално се анонсира раждането на KDE. Лиценз: Безплатен GPL (General Public License)

Екрани: KDE Screens
Уеб Страница: KDE
Download: KDE 4.2 Beta2 (KDE 4.1.85) : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 17 2008 13:12:36, 3
Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) Alpha 1
Убунту е операционна система, разработвана от общество от програмисти, подходяща за лаптопи, настолни компютри и сървъри. Независимо дали я ползвате на работа, у дома или в училище, Убунту съдържа всички приложения които ще ви потрябват някога, от текстообработващи програми и клиенти за електронна поща, до сървъри и инструменти за разработване на софтуер. Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Уеб Страница: Canonical Ltd
Download: Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) Alpha 1 : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 23 2008 07:11:56, 0
SLAX 6.0.8
SLAX e малка, но напълно функционална Линукс дистрибуция. Може да работи като LiveCD без инсталация. Лиценз: Безлатен GPL (GNU General Public License)

Уеб Страница: slax.linux-live.org
Download: SLAX 6.0.8 : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 21 2008 19:11:09, 0
Linux Kernel 2.6.28 Release Candidate 6
Ядрото е общото между всички дистрибуции на Linux - това е нещо, което зависи от Линус Торвалдс. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновенно го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но, за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код. Т.е. трябва на превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. Това обаче позволява да компилирате само тези тези части, които са ви нужни. Например, вие може би не се нуждаете от поддръжка на SCSI адаптери и устройства или на поддръжка на повече от 1GB RAM. Благодарение вие можете да настроите така ядрото, че то да е най-оптимизирано за вашата конфигурация. Когато инсталирате някаква дистрибуция на Linux, вие получавате компилирано ядро, което обаче е направено така, че да поддържа почти всичко, което го прави доста неоптимизирано. Това предполага, че бихте искали да го прекомпилирате. (описанието е копирано от valery.bgit.net) Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Уеб Страница: Linus Torvalds
Download: Linux Kernel 2.6.28 Release Candidate 6 : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 21 2008 08:11:36, 0
Linux Kernel 2.6.27.7
Ядрото е общото между всички дистрибуции на Linux - това е нещо, което зависи от Линус Торвалдс. Вие можете да се сдобиете безплатно с него. Обикновено го получавате в неговия изходен код (така, както са го писали Линус Торвалдс, Алан Кокс и др.), но, за да се зареди операционната система, трябва ядрото да е в машинен код. Т.е. трябва на превърнете ядрото от изходен в машинен код, който процес се нарича компилиране. Това обаче позволява да компилирате само тези тези части, които са ви нужни. Например, вие може би не се нуждаете от поддръжка на SCSI адаптери и устройства или на поддръжка на повече от 1GB RAM. Благодарение вие можете да настроите така ядрото, че то да е най-оптимизирано за вашата конфигурация. Когато инсталирате някаква дистрибуция на Linux, вие получавате компилирано ядро, което обаче е направено така, че да поддържа почти всичко, което го прави доста неоптимизирано. Това предполага, че бихте искали да го прекомпилирате. (описанието е копирано от valery.bgit.net) Лиценз: Безплатен, GPL (GNU General Public License)

Уеб Страница: Linus Torvalds
Download: Linux Kernel 2.6.27.7 : GgBiT.InFo

ОС Новини, Tragedy, 21 2008 08:11:13, 0
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional