Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
Възпитание на чувствата* в българското школо


Възпитание на чувствата* в българското школо
Цитат
Бавно и методично, още от ученическия чин държавата ни прогонва навън. Не съм писала графити „Обичам родината, мразя държавата”, но съм съгласна с тях.


Доста често с повод или без повод разни хора важно-важно се изказват за училищата, учениците и образованието у нас. Къде знаят, къде не, за какво говорят. Но винаги го правят така, все едно всичко им е ясно. Аз нямам претенцията да говоря от последна инстанция, но все пак имам поглед към училището по простата причина, че съм вътре в него, затова искам също да се изкажа по една тема, която вълнува доста будни мозъци.

Защо будни ли? Ами, защото става дума за отличниците, за тия, дето се напъват повече от другите, дето не си изкарват шестиците само с преписване или с пищови и подсказване, а си налягат парцалите, както казва моята майка и „зубрят”, както казват пък завистливите преписвачи.

Всъщност моето училище се води елитно и трябва да призная, че май наистина е такова. Особено на фона на останалите в София. Не защото балът му за влизане е много висок, или защото е в първата тройка по резултати от матурите (при това не е трето). Причината е, че повечето от учениците общо-взето си дават зор, интелигентни са, а и голяма част от учителите си ги бива. Така че тук шестиците са си шестици. Е, няма да си кривя душата и ще кажа, че има хора, дето си ги изкарват по-даром от други, но това къде ли го няма. Общ успех над 5,50 обаче не се изкарва лесно и тия, дето го имат, наистина са си направили труд през годината и са пропуснали не една запивка или шляене из МОЛ-а, за да го достигнат. Това е и причината да получават стипендия за отличен успех. За това е думата, всъщност!

Всичко, разбира се, си е надлежно документирано. Ето - „Ученическите стипендии се получават на основание Постановление № 207 на Министерския съвет от 3.10.1994 г. за условията за получаване на стипендии от учениците след завършване на основно образование/ за учениците от профилираните гимназии след 9-ти клас/ Стипендии по успех: Право на тези стипендии имат ученици с успех над 5.50 съответно: - за първия учебен срок - годишния успех от предходната година; - за втория учебен срок - успеха от първия учебен срок.”

От къде обаче идва проблемът, за който искам да разкажа с голяма доза разочарование и недоволство. Чудя се дали да почвам със сравнение на ученическите стипендии за отличен успех в Германия, Испания или Италия, ама мисля да не го п Още по темата Източник: http://frognews.bg/

Във Други новини, От Hermes, 10 Декември 2008 03:12:31, 3 Коментара
Компютри за възрастни хораПо повод Международния ден на УЕБ - One Web Day (22-ри септември) екипът на LudiMladi.bg кани всички, които разполагат с непотребен, но все още работещ компютър да го дарят на дом за възрастни хора или на клуб на пенсионера! Нека поканим и подпомогнем възрастните хора да преодолеят дигиталната бариера! Нека им открием чудото на работата с компютър и Интернет!

За какво са им на възрастните хора компютри? - може би ще попитат мнозина.
Много възрастни хора са самотни. Децата им са в големия град или в чужбина. А те самите вече не работят активно и нямат толкова контакти. Със сигурност компютър, свързан с Интернет, би помогнал на хората в златната възраст да са по-често в контакт с тези, които обичат - да се чуват с тях онлайн, да си пишат, да получават снимки, за които така жадуват!

Ако разполагате с непотребен компютър, който все още работи, но само заема място в офиса или в дома ви - може би ще се съгласите с нас, че е по-добре да го дарите! Той със сигурност би зарадвал възрастните хора от клуба на Пенсионера във Вашия град или близкия дом за възрастни хора. Ако не знаете адресите им или искате - ние бихме могли да занесем и разпределим дарените компютри.

Пишете ни на info@ludimladi.bg.

Инициативата подкрепят Аз Медиа, ABC Design & Communication, Интернет общество България, група за човешки права; Електронна граница и др.

Включете се и Вие - от 20 септември до 20 октомври 2008 г. Възрастните хора от цялата страна очакват вашата подкрепа!

Повече информация за тази кампания:
http://apps.facebook.com/causes/119241?m=7...wner_id=9223617
http://www.ludimladi.bg/index.php?p=view&aid=382 Източник: GgBiT.InFo

Във Други новини, От ehriz, 08 Декември 2008 11:12:37, 7 Коментара
Световният анти СПИН ден40 милиона души по света живеят с ХИВ, а само 1.3 милиона имат достъп до лечение

Във повечето общества по света Световният Анти СПИН ден се отбелязва на 1 декември с бдения, семинари и все по-нарастващо внимание върху проблема с увеличаването на болните от СПИН.
Около 40 млн. човека по света живеят с ХИВ вируса, като тази цифра се увеличава с всеки ден навсякъде. Необръщането на достатъчно внимание и предрасъдъците пречат да се предприемат превантивни мерки.

Световният Анти СПИН ден е възможност за хората по света да се обединят в борбата срещу ХИВ и СПИН. Това да спрем болестта и предрасъдъците зависи и от мен и теб.Целта на този ден е да привлече вниманието върху последствията от епидемията.Червената лента е знак за подкрепа към хората, живеещи със СПИН. Носенето на червена лента е прост и едновременно силен знак да се предизвикат стереотипите и предрасъдъците, които обграждат болестта.
Всяка година има основно лого, с което да се обърне по-голямо внимание на определени групи.Първото мото е „Бъди част от международните усилия”.
АнтиСПИН кампания за 2008-2009 г. под надслов:
“Всеки ден е АнтиСПИН ден! Бъди в час!”

Ако не всеки ден през годината,то поне на този ден да сложим червената лентичка и да отдадем подкрепа... Източник: 1 декември

Във Други новини, От Бай Иван, 01 Декември 2008 02:12:27, 8 Коментара
"В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата"


"В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата"


Цитат
Това е цитат от книга, в която герои са Б. Борисов, кмет на превърналата се в „машина за пари” столица на България; Р. Гайтански–Вълка и „обикновената” му кариера; вече бившият министър Р.Петков и неговите „контакти”; тайнствената групировка ТИМ; „един опасен политик” Ахмед Доган ...


„Да погледнем истината в очите. В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата...

Затова започвам с въпроси. Как всъщност се стигна дотам, че гордите със своята история български граждани да се оставят днес да ги унижават корумпирани политици с всякакви политически окраски? Навремето българите атакуваха централната сграда на комунистическата партия и я подпалиха. А какво се случва сега? Обикновеният гражданин изпадна в летаргия, докато политико-криминалните групировки взеха главната роля... Защо през последните 15 години се стигна до стотици поръчкови убийства, останали неизяснени в повечето случаи? Свързани ли са с факта, че от нищото изникнаха милиардери, докато повечето граждани, въпреки това, или именно поради това, живеят в бедност? Защо онези сили, които управляваха по времето на комунистическата диктатура, и днес, при демокрацията, все още имат голямо влияние? И кои са всъщност безскрупулните печалбари от това положение? Изобщо има ли представител на българския политически елит, който да не е обременен от миналото?”

Така започва книгата си германският разследващ журналист Юрген Рот. Основната тема е преплитането на държавната власт и структурите на организираната престъпност, на което ставаме свидетели през последните вече почти две десетилетия. И тъмната сянка на Държавна сигурност, която все още витае в политическия, икономическия и обществения живот на България.

Героите в книгата са известни фигури, които всеки ден си поделят страниците на вестниците и шестват по телевизионните екрани: „поредната голяма надежда” Бойко Борисов, кмет на превърналата се в „машина за пари” столица на България; Румен Гайтански – Вълка и „обикновената” му кариера; вече бившият министър Румен Петков и неговите „контакти”; тайнствената групировка ТИМ; „един опасен политик” Ахмед Доган; Майкъл Чорни и „българският му период”; бившите кадри на БКП и ДС и участието им в разпределението на благата, след падането на комунистическия режим; връзките между българските правителства и един уж „обикновен енергиен гигант” – Газпром (тема, Още по темата Източник: http://frognews.bg/

Във Други новини, От Hermes, 30 Ноември 2008 21:11:07, 4 Коментара
Стелта на американците и антистелта на руснаците


American stealth and russian antistealth част 1

Ето и 2-ра част и 3-та част. Източник: Видео репортаж

Във Други новини, От nihilista, 21 Ноември 2008 23:11:33, 2 Коментара
Биг Брадър и Денсинг Старс - голямото SMS надлъгване


Биг Брадър и Денсинг Старс - голямото SMS надлъгване
Цитат
И за какво е всичко това? За пари разбира се. За твоите пари, драги зрителю!, възкликва възмутен читател, който предлага да се наложи възрастово ограничение за изпращане на СМС-и.


Все си мислех, че шоуто на Димитър Цонев по националната телевизия е върхът на глупостта, обаче стартиралите риалити шоута Биг Брадър 4 и Денсинг Старс доказаха че дънато на безмислените комерсиални предавания все още не е достигнато.

И докато в Денсинг Старс все пак има плаха искрица надежда да се види нещо хубаво /друг е въпросът дали участниците са звезди или мъждукащи крушки/, то воайорството в Биг Брадър 4 надмина всякакви граници.

Как по друг начин да се нарече денонощното следене с камери на 11 жени събрани на едно място. При това жени събирани като че ли за пристанищен бардак - да има за всички извратени предпочитания - от току що навършило пълнолетие момиче, до 60 годишна баба, мечта за всеки геронтофил, като не бива да се забравя и присъствието на човека Манол. И за какво е всичко това? За пари разбира се. За твоите пари, драги зрителю. Половината от екранното време водещите призоваваха - Пускайте СМС-и, та пускайте СМС-и. Колкото повече, толкова по-добре. За продуцентите.... Лошо няма. Всеки работи за пари. Но не може това да е начинът да се изкарват пари - като се зомбират и сугестират зрители.

За разлика от хазарта, където има възрастови ограничения, тези предавания се гледат и от възрастни и от деца. А децата са най-податливи на внушения. Децата гледат едни известни чичковци, които призовават - пусни,, моето детенце едно СМС-че, почуствай се значим, че от теб зависи нещо - кой да си тръгне, кой да остане или кой да спечели едни 300,000 лева примерно. И ако за възрастните даването на пари за НИЩО е право на свободен избор, то внушените към малолетни и непълнолетни за участие в подобно нещо си е чисто психологическо насилие. Така че, драги продуценти, след като ви се правят пошли предавания - правете ги. След като има телевизии, които ви дават трибуна - излъчвайте ги. След като има малоумници, които ви дават пари - вземайте им парите. ОБАЧЕ - след всеки призив да се пускат СМС-и вашите водещи трябва да добавят едно изречение - СМС-и могат да пускат САМО лица над 18 години. Иначе това, което правите, си е чисто престъпление!!!

Източник: http://frognews.bg/
Източник: http://frognews.bg/

Във Други новини, От Hermes, 19 Ноември 2008 01:11:47, 1 Коментара
Националисти организират шествие в знак на протест срещу Ньойския мирен договор


Протестно шествие ще проведат в Пловдив последователите на БНС и "Кръв и Чест" - България и Български Национален Съюз РО - Пловдив. Инициативата е насрочена за 22 ноември и е по случай навършването на 89 години от подписването на Ньойския мирен договор (27 ноември). Шествието ще тръгне от площад "Съединение" и е под мотото "Долу Ньой! Да поправим неправдата!".

С Ньойския диктат България излиза от Първата световна война като победена и за пореден път не успява да осъществи Националното обединение. Държавата е поставена на колене, армията е намалена на 30 000, Гърция получава Беломорска Тракия за срок от 80 години, като така България губи излаза си на Бяло море (през 1999 г. по повод изтичането на този срок тогавашният президент Петър Стоянов заяви, че България няма териториални претенции към Гърция). Сърбия (тогава Кралство на сърби, хървати и словенци, което днес юридически не съществува) иска и получава като буферна зона част от Западните покрайнини - Струмица (днес в БЮР Македония), Босилеградско, Царибродско и Зайчарско, а Румъния получава Южна Добруджа. Източник: News.Plovdiv24.bg

Във Други новини, От metodi_1912, 18 Ноември 2008 23:11:07, 10 Коментара
Шестица в ЕГ „Иван Вазов” = 22 лв.!?В събота (15.11.2008 г.) дванадесетокласниците от ЕГ „Иван Вазов” - Пловдив ще заминат на задължителна еднодневна екскурзия с дестинации Смолян (Планетариума) и Рожен (Обсерваторията). Организатор на това учебно пътешествие е учителката по физика г-жа Антонова, която, за да мотивира учениците от випуск 2009 да дойдат, ще напише по една 6-ца в дневника по предмета й на всеки присъствал. Тези, които все пак няма да се отзоват на обещанието за отлична оценка, ще получат „индивидуална задачка”, както обичала да казва даскалката. А цената?!? Цената за една 6-ца е доста приемлива – само 22 лв., като имаме предвид как вървят цените във висшите учебни заведения и то за тройка. Какво му плащаш? Хем екскурзия, хем интересни места за посещение, хем летящ старт и златен шанс за лесна 6-ца по физика, която, всеки знае, при г-жа Антонова не се изкарва лесно. Открай време тя е карала на принципа - шест на Господ, пет на мен и четворка на най-добрия ми ученик.
Все пак повечето ученици отиват главно заради шоуто и алкохола, който са се наточили да изпият по време на пътя за Смолян и Рожен, а 6-цата доста по-слабо ги вълнува!

Мирослав ПОПОВ

Взето от: http://maini4kiteen.net/401.html Източник: GgBiT.InFo

Във Други новини, От c0mp, 11 Ноември 2008 22:11:15, 5 Коментара
Магнити за мъжете, майка!„Пет години откакто сме в ЕГ „Иван Вазов” учителят ни по математика не е отсъствал нито веднъж от училище”, чудят се дванадесетокласници от елитното даскало. 62-годишният даскал бил от първия випуск на гимназията. Той е „живата легенда” на Руската, както казват останалите преподаватели. За добро или лошо всеки делничен ден, независимо от метереологичната обстановка, г-н Г. Никодимов пристига на училище със своето колело, което подозират, че е от времето, когато самият той е бил ученик тук. Негови колежки разказват, че е бил плейбоят на випуска си по онова време. Колко мацки е свалил не се знае, както е и мистерия семейният му статус в момента. Обаче до него със сигурност има жена, дори много жени – тези от кориците на еротичните списания. По това съдим от факта, че вместо да преподава, в час той разглеждал порнобиблии без да му пука. „Сигурно си спи с тях, постоянно за тях говори и с коя какво щял да прави”, издават ученици. Голите мадами наричал „магнити за мъжете, майка”.

Мирослав ПОПОВ

Взето от: http://maini4kiteen.net/389.html Източник: GgBiT.InFo

Във Други новини, От c0mp, 11 Ноември 2008 22:11:20, 8 Коментара
Пламен Константинов стана Мъж на годината, изпреварвайки БербатовВолейболистът Пламен Константинов е Мъж на годината. Гибона беше предпочетен от читателите на сайта manoftheyear.bg пред футболиста Димитър Бербатов и режисьора Явор Гърдев. 8936 души дадоха гласа си за него. Гласуването продължи 25 дни и в него се включиха близо 20 000 българи. От 2001 година насам, откакто победителя избират интернет потребителите, това е най-високата цифра на гласували.

Почти през цялото време, докато течеше гласуването в интернет, основната битка се водеше между Димитър Бербатов и Пламен Константинов. През първите седмици футболистът на Манчестър Юнайтед беше № 1 във временното класиране. По-късно обаче Гибона успя да го изпревари и запази лидерската си позиция до края.

"Мъж на годината" не е първият конкурс, който Пламен Константинов печели в конкуренция с Димитър Бербатов. Преди време двамата си оспорваха титлата "Най-секси мъж". Вотът беше в полза на Гибона. В края на миналата година зрителите на bTV избраха Пламен за "Лице на България за 2007 г.". Така волейболистът отново остави футболиста зад себе си.

Обработените данни от гласуването в сайта manoftheyear.bg показват, че в него са се включили най-много жени. 10 934 дами са дали гласа си за един от тримата номинирани. Мъжете са 8733.

Най-активни са били българите на възраст от 16 до 25 години. 8675 от общите гласове са дошли от тях. След това се нареждат мъжете и жените от 26 до 50 годишна възраст. 7055 софиянци са се включили в конкурса. Следват ги жителите на Варна - 1783 и Пловдив - 1244.

Голям брой гласове са постъпили още от Бургас (674), Русе (494), Враца (441), Стара Загора (414). От родния град на Димитър Бербатов Благоевград са гласували 409 души.

Официалната церемония по награждаването на победителя ще бъде на 2 декември във Военния клуб в столицата. Тогава Пламен Константинов ще получи уникалната сабя, на която е гравирано името му. За него има и 60-годишно уиски Johnnie Walker - син етикет, което е едно от най-хубавите в света.

За „Мъж на годината" бяха предложени 118 мъже. Имената им бяха посочени от едни от най-авторитетните журналисти у нас. 2008 е едва втората година в историята на конкурса, в която нямаше политици сред първите трима номинирани за отличието - Димитър Бербатов, Пламен Константинов и Явор Гърдев.

Десетката се допълва от Георги Китов, Григор Димитров, Георги Първанов, Йордан Йовчев, Даниел Вълчев, Вили Казасян и Стефан Данаилов.

За първи път през 2008 конкурсът Мъж на годината се организира от Дарик радио. Това стана възможно, след като медията придоби правата върху марката. Досега класацията се правеше от списание „Клуб М".

Досегашни победители за Мъж на годината

1990 - Желю Желев
1991Още по темата Източник: http://sportal.bg/

Във Други новини, От metodi_1912, 10 Ноември 2008 11:11:29, 2 Коментара
  Предишна     3     4     5     6     7     8     9     Следваща  
Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional