Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Единственото безсмъртно същество в света е медуза


   
   

Медузата Turritopsis nutricula е единственото безсмъртно същество в света, твърдят учени, цитирани от в. "Таймс". 

Медузите обикновено умират, след като дадат потомство, но Turritopsis се връща към цикъла си на полова незрелост, след като стане възрастна, и може да се подмладява. Животното с диаметър 4-5 мм е известно като представител на клас хидрозоа и е единственото, известно на учените, което може да се връща към младежкото си състояние на полип. Теоретично, този цикъл може да се повтаря безкрайно, което прави медузата потенциално безсмъртна.

Turritopsis се среща в топлите тропически води. Предполага се, че се разпространява по света, когато корабите източват баластната си вода в пристанищата. Макар да живеят уединено, тези животни са хищници и се размножават безполово от фазата на полип. 

Медузата и характерното за нея обръщане на посоката на стареенето сега се изследват от морски биолози и генетици. Те предполагат, че мекотелото се подмладява чрез процеса трансдиференциация, в който клетките се превръщат от един тип в друг. Клетките обикновено сменят ролите си, когато части от един орган регенерират. В жизнения цикъл на Turritopsis обаче изглежда, че това е нормално състояние.

: actualno.com

Други новини, tsvetan93, 31 2009 10:01:40, 2
Google подкрепи гей браковете

Компанията се опасява да не загуби ключови служители

Интернет гигантът Google излезе със становище в подкрепа на обжалването на Предложение 8, което прави гей браковете незаконни в Калифорния.

Компанията се аргументира, че много от нейните служители са гейове, лесбийки и бисексуални. Част от тях идват в компанията, защото могат да се оженят в Калифорния.

Ако бракът между гейове бъде забранен от конституцията, Google ще загуби ключови таланти и ще бъде поставен в неизгодно конкурентно положение.
Отнемането на базови права на наетите не е добро решение за бизнеса, посочват от Google. Компанията е ангажирана към запазване на фундаменталните права на всеки човек, който работи за успеха на Google, допълват от гиганта в интернет търсенето.

Ето защо Google подкрепя със своето становище обжалването на Предложение 8 във Върховния съд на Калифорния.

Ако предложението бъде прието, то ще причини сериозни проблеми в системите за плащане. Системата за здравни осигуровки, например, която сега е съобразена с браковете между гейове, ще трябва да бъде реорганизирана, предупредиха от Google.

Предложение 8, одобрено през ноември миналата година, предвижда гей браковете да се считат за незаконни по конституция. : TechNews.bg

Други новини, Fixer, 20 2009 14:01:06, 0
Русия и Украйна взаимно се обвиняват, че не пускат газ по тръбите си
И днес краят на газовата криза се отложи. Русия и Украйна взаимно се обвиниха, че не пускат синьото гориво по тръбите си. Българският премиер заминава спешно за Москва.

Въпреки че Русия възстанови газовите доставки за Европа, все още не е сложен край на кризата, защото участниците в спора продължават да си разменят обвинения.

Киев е обвинен, че спира синьото гориво по своите тръби, а Москва - че шантажира чрез слабо налягане на подаването.

Европейският съюз, който приветства съобщението за подновените доставки, призова Русия и Украйна да намерят трайно решение на спора. Все още двете страни не са се споразумели за цените на газа.

В 9.00 часа наше време руският газ беше пуснат към транзитния тръбопровод през територията на Украйна. Така след едноседмично прекъсване Газпром започна тази сутрин да подава газ за Европа, а Киев потвърди, че до 3 денонощия технологично време газовата криза ще свърши.

Малко след това от централата на Европейския съюз се оплакаха, че газовият поток към Европа е едва забележим. Брюксел сигнализира още, че енергийните експерти на Европейската комисия, които проверяват доставките, не са допускани до всички разпределителни пунктове както на руска, така и на украинска територия.

Според говорителя по енергийните въпроси на комисията, европейските наблюдатели все още нямат достъп до командните зали на диспечерските центрове в Москва и Киев.

От руския концерн "Газпром" отвърнаха, че Украйна отново спира газовия поток. Украинската компания "Нафтогаз" не го отрече и обяс : bTV.bg

Други новини, the_mouse, 13 2009 17:01:10, 1
В Пловдив протест като пред парламента
Протестно шествие в подкрепа на националния протест пред Народното събрание, ще се проведе утре в Пловдив.

Шествието е организирано от инициативна група от студенти и е изцяло съгласувано с организаторите на паралелните протести в столицата, каза пред Дарик Георги Влайков от инициативния комитет под тепетата. Ще декларираме желанието си за промяна на модела на управление и позицията си срещу корупцията, беззаконието, мафията, обхванала високите етажи на властта, подчерта Влайков.
Протестното шествие ще тръгне в 10 часа от старата сграда на Техническия университет, срещу стадион ”Лаута”, и ще премине през Ректората на Пловдвския университет, новата сграда на Техническия университет, площад ”Централен”. Маршрутът продължава по Главната към площад ”Съединение” и към Областна администрация.

Всеки, който вярва, че заедно сме по-силни, да се присъедини към нас на протеста, защото Съединението прави силата, приканиха организаторите.

Още информация: http://ggbit.info/forum/index.php?automodu...;showentry=4167 : http://dariknews.bg/

Други новини, Госпожица Вещицата, 13 2009 10:01:25, 11
Край на газовата криза
Гледай видео новина

Шест дни след началото на газовата криза Русия и Украйна се споразумяха. След 14 часа природният газ тръгва за Европа. Москва ще възобнови подаването утре в 9.00 часа сутринта българско време. Това означава, че горивото ще стигне до нас най-късно в петък.

Държавата ще търси обезщетения от доставчиците на газ. Ще искаме и пари от Европейския съюз за преодоляване на тежките последствия от кризата.

Газовата криза днес премина през нови драматични обрати, за да се стигне до последното засега решение за възстановяване на транзита на синьо гориво от Русия през Украйна.

"Газпром" уточни, че това ще стане през измервателните станции, където вече са разположени европейски наблюдатели.

След като късно снощи Украйна се отказа от политическата декларация, която Москва оцени като неприемлива, тази сутрин руският премиер Владимир Путин постави ново условие - документът за разполагане на наблюдатели на измервателните станции да бъде подписан и от Европейския съюз. Председателят на комисията Жозе Мануел Дурао Барозу нарече забавянето неприемливо.

"Тази сутрин разговарях отново с министър-председателя Путин, който ми обясни, че щом наблюдателите заемат местата си, газът ще потече. Надявам се това обещание да бъде изпълнено. Наблюдателите са вече по местата си и ние смятаме за неприемливи всякакво отлагане или извинение, които държат нашите граждани на студено", заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу.

: bTV.bg

Други новини, the_mouse, 12 2009 22:01:50, 1
Втори ден на студено заради газовата криза
Цели градове са с ограничено или изцяло спряно отопление.

Гледай видео материал

Втори ден България е на студено заради газовата криза. Ситуацията ескалира и засега няма признаци, че Москва и Киев ще постигнат бързо споразумение. Стотици хиляди български домакинства почувстваха реално кризата.

Цели градове са с ограничено или изцяло спряно отопление. Факт е първата авария, предизвикана от намаленото газоподаване - в Бургас. Десетки училища обявиха дървена ваканция за учениците си. Въпреки уверенията на министерството на здравеопазването, за не малко болници има опасност да останат на студено. На места пациентите вече си носят печки от вкъщи. Много заводи спират работа и пускат работниците си в отпуск.Второ денонощие стотици хиляди домакинствата в цялата страна, много социални заведения, училища и болници, продължават да са заложник на газовия спор между Русия и Украйна.

72 училища обявиха дървена ваканция

След Варна и Разград заради тежка авария парното спря и в Бургас. Във Варна парното се очаква да заработи тази вечер. Не всички топлофикации имат нужните резерви от мазут. Енергийното министерство обеща те да получат спешни доставки с резервно гориво.

Парното трябва да заработи в обичайния режим и температури най-късно до два дни. Газоподаването за бита също се очакв : bTV.bg

Други новини, the_mouse, 07 2009 19:01:46, 11
Най-смахнатите истории на 2008 г.
Агенция "Франс Прес" публикува преглед на най-смахнатите и тъпи истории, случили се през 2008 година. В списъка, разбира се, фигурира и България.

Борбата срещу употребата на марихуана в България стигна буквално до прага на властта, след като стръкове канабис бяха открити в саксии на тротоара пред Министерския съвет в София.
Сред небивалите истории се подрежда: британка се развежда, защото разбрала, че мъжът й върти виртуална любовна връзка в онлайн играта Second Life; страстна целувка спука тъпанчето на китайка, а случаят бе наречен "Целувката на смъртта"; близначки, разделени заради грешка на медици, се събраха случайно след 28 години и едната съди болницата; руснак толкова бил изтръпнал от пиене на водка, че не усетил ножа, забит в гърба му от колега по чаша; 81-годишен чилиец побъркал оплакващите го съселяни като станал от ковчега, в който всъщност бил заспал.

И още от списъка със смахнати и тъпи истории: общинар в Шанхай е започнал акция, за да откаже жителите на града да ходят по пижами по улиците (това било необичаен маниер на забогателите да демонстрират, че могат да си купят луксозно спално бельо); американска погребална агенция се е специализирала в изстрелване на праха на кремирани покойници в земна орбита, а вече събира поръчки и за изпращане на урни на Луната; на 105-ия си рожден ден британка обяви, че тайната на дълголетието е в целомъдрието - сексът бил само боричкане и пъшкане; 78-годишна не разбрала правилно надписите на най-голямото летище в Швеция и вместо да постави куфара си, сама стъп : GGbit.Info

Други новини, Hermes, 01 2009 16:01:33, 3
„Крайслер" спира производството


„Крайслер" спира производството
Един от водещите американски автопроизводители „Крайслер" ще закрие всичките си 30 завода поне за месец, съобщи АП.

Като следствие от финансовата криза автомобилният пазар се намира в застой, се казва в изявление на компанията. Затварянето на заводи е опит да се урегулира нивото на производство и търсенето на пазара.

По-рано през седмицата "Дженерал мотърс" и "Крайслер" заявиха пред американския Конгрес, че имат нужда от 15 млрд. долара само за да оцелеят до идния месец, когато новоизбраният президент на САЩ Барак Обама ще встъпи в длъжност.

Демократическата партия обяви, че няма да допусне банкрута на автопроизводители, без да уточнява какви конкретни стъпки ще предприеме. Общата сума, искана от автопроизводителите, може да стигне 34 млрд. долара, което е с над 30% повече от първоначално поисканите 25 млрд. долара.

Заедно с "Форд мотор", която засега няма проблеми с ликвидността, Детройтската тройка поиска 34 млрд. долара, повече от 25-те млрд. долара, предвидени за автомобилната индустрия от американското енергийно министерство. : http://news.ibox.bg/

Други новини, Hermes, 18 2008 21:12:18, 1
Гръцките студенти на барикадите, нашите - в кръчмите


Гръцките студенти на барикадите, нашите - в кръчмите
Докато в Гърция ври и кипи от младежки бунтове, у нас стотина съученици на студента Стоян Балтов ронят безутешно сълзи за нелепата му смърт. В Сливен се чудят кога да го погребат.

Медиите издирват свидетели и косвени виновници за убийството му в столичния Студентски град. Полицията обявява масирано присъствие около кръчмите в страната заради 8 декември. От Спешна помощ мълчат за закъснението на линейката в онази фатална нощ на 5 декември към 2,30, когато 20-годишното момче умираше пребито от връстници на улицата. До сега не сме чули мотива на убийците, освен, че били изгонени от едно заведение, защото се напили и се държали като животни... Някакви загрижени за съдбата на младото поколение пенсионери звъннаха в 2-3 телевизии и питаха "Какво става!?".

Настина, какво става?

Ето какво. В Гърция полицаи застреляха в Атина 15-годишно момче. Две телевизии съобщиха новината след около 20 минути. След 40 започнаха сблъсъци между млади гърци и формирования на полицията. Два часа по-късно сгради в центъра на гръцката столица горяха, издигаха се барикади. По улиците се стекоха хиляди гърци, които се изправиха срещу полицейските редици, готови да воюват, за да стане ясно, че има недоволство от управлението на страната. Последваха бунтове в Солун и другаде.

Четвърти ден продължава гражданската война в южната ни съседка. Младите са на барикадите, по-възрастн : http://frognews.bg/

Други новини, Hermes, 12 2008 15:12:01, 15
Торентче тук, торентче там

Часове след като стана ясно, че холандската организация за защита на авторските права BREIN е предприела рестриктивни действия срещу торент сайтовете в България, един от тях обяви, че няма да спре дейността си.

RARBG.com в момента е временно спрян, тъй като „сайтът порасна бързо и започнаха да идват писма от всички възможни институции за свалянето му“, обясниха от екипа на сайта за Dnes.bg.

Администраторът на сайта предпочете да остане анонимен, но обясни, че в Холандия всички са беззащитни срещу BREIN, тъй като организацията е спечелила повечето си дела срещу подобни сайтове.

Било обаче въпрос на няколко часа торент сайтът да тръгне отново, само че хостингът ще бъде преместен в Швеция.

Според изданието TorrentFreak полицията в България е решила да предприеме действия срещу много тракери – както такива, хоствани у нас, така и такива с хостинг в друга държава.

Наскоро специален екип от полицията започнал работа по идентифицирането на администраторите на сайтовете и ги поканил на среща, на която им било наредено да затворят сайтовете, пише изданието.

На въпрос на Dnes.bg дали има организирана полицейска акция срещу торент сайтовете у нас, от МВР отговориха, че нямат никаква информация по въпроса и не могат да коментират случая.

„Може би се прави акция не по наша линия“, бе отговорът на ведомството.

Според изданието TorrentFreak, в момента сайтовете, погнати от BREIN, са следните: RARBG.com, ArenaBG, P2PBG, MastersTB и AvatarBG, Torrent-BG, WordBG и Zarta.org.

Към момента /15 часа, 10 декември/ ситуацията е следната:

RARBG.com - както обясниха от екипа на : dnes.bg

Други новини, metodi_1912, 10 2008 13:12:37, 12
      2     3     4     5     6     7     8      

Valid XHTML 1.0 Transitional