Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
HP Photosmart С4480 - подарък с въображение

Интересна идея за подарък на близки и приятели е новият HP Photosmart С4480, който със сигурност ще зарадва своя получател независимо от повода

Лято е и тепърва ни предстоят много забавни емоции и интересни преживявания с приятели край морето и с близките ни хора по време на почивките.

Обикновено всеки от нас вече притежава цифров фотоапарат, за да запечатва хубавите мигове и най-ценните си спомени.

Улавяме ги чрез снимките, които правим и се радваме на сантименталното удоволствие да ги показваме на останалите, да разказваме за преживяното и за специалните мигове от живота ни.

Интересна идея за подарък на близки и приятели е новият HP Photosmart С4480, който със сигурност ще зарадва своя получател независимо от повода - за рожден ден, лятно парти или друг скъп празник, където многобройните снимки се правят с много настроение.

Много често обаче те остават в папки в електронен формат, защото не намираме време, за да отскочим до най-близкото фотостудио и да ги проявим, така че да
може да са ни под ръка във всеки един момент.

С помощта на HP Photosmart С4480 това вече няма да е нужно, защото позволява цифровите снимки да бъдат отпечатвани веднага и без компютър - достатъчно е само картата с памет от фотоапарата да бъде поставена в устройството.

Желаната снимка се избира с помощта на 3,8-см цветен дисплей и с натискането на един бутон за половин минута снимката е отпечатана в зададения формат. Цветовете са наситени и устойчиви на избеляване дълго време благодарение на изпол : Actualno.com

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:02, 1
Eee PC 904: Необичаен хардуерен микс

Бюджетно решение, насочено срещу Acer Aspire One?

Еее PC 904, около който се шумеше през последните две седмици бе официално потвърден, след като Asus го листнаха на сайта си. По-рано из Мрежата плъзнаха снимки на модели 903 и 904 - предполагаемите наследници на 900 и 901. Ето и окончателните спецификации на машинката, макар че обективно погледнато новото не е кой знае колко поне от хардуерна гледна точка. Анализът на апаратната част дава определени препратки, че моделът е подготвен да се „сражава” Acer Aspire One.

И така, модел 904 ще се предлага във версии с Linux и Windows XP. Процесорът в сърцето му е Celeron M, използван и в първия Eee PC 700, появил се към края на миналата година. Подобен даунгрейд на пръв поглед може и да изглежда странен ход; две възможни обяснения са: а) ограничените наличности от Atom-и, както и б) доста изгодната цена, на която Asus взема Celeron-ите спрямо 45-нанометровите чипове.

Машинката ползва шасито на Еее PC 1000 (най-вероятно заради по-голямата и удобна клавиатура), комбинирано с 8,9-инчовия екран (като при 900 и 901) с резолюция 1024х600 пиксела. Постоянната памет е твърд диск с обем 80 GB (Eee PC 1000H). За да погледнем благосклонно на подобна еволюция можем само да се надяваме, че 904 ще бъде завръщане към корените и по отношение на добрата цена.

Субноутбукът е екипиран с 2 GB RAM, безжичен мрежов контролер, който работи в 802.11b/g мрежи, 6-клетъчна батерия (която по обещание на Asus издържала до 5 часа), както и 1,3-пикселова уебкамера. Теглото е 1,4 килограма – надхвърля 1 kg, който се превърна в неписан стандарт за машина от то : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:36, 0
Епопеята с консумацията на SSD продължава – нови тестове

Наскоро се появиха тестове, показващи, че консумацията на SSD дисковете е по-висока от тази на обикновените хард дискове. Специалистите от сайта Laptopmag заявиха, че в тези тестове не отразяват реалното използване на SSD в лаптопите, затова решиха да ги повторят.
За тестове в Laptopmag е използван ноутбук Gateway T-6828 с OS Vista Home Premimum SP1, a дисковете са съответно:

* Western Digital Scorpio 250 GB WD2500BEVS 5.400 об/мин

* Samsung SATA II 64 GB SSD
* SanDisk SATA 5000 32 GB SSD

Ето и получените резултати:

Тестът е прост – на лаптопа се слага заредена батерия и се отварят 5-6 уеб страници, а за по-голяма правдоподобност Wi-Fi остава включен. Както се вижда от графиката, SSD все пак увеличават времето за автономна работа на ноутбука. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:15, 0
Устройствата EFiX за портиране на Leopard на РС ще се продават и в България

PC World вече ви съобщи за устройството EFiX, позволяващо да се инсталира лицензирана операционна система Mac OS X на всеки съвременен РС.

Официалното представяне на устройството се състоя на 7 юли и бяха обявени неговите цени и други интересни подробности. Така например, ако кликнете на този линк ще видите списък със съвместимия хардуер. Друга новост е, че процесорите на AMD все още не се поддържат. Освен това, версията за лаптопи вече е готова и ще бъде представена по-късно през лятото.

Цената на EFiX за настолни РС е $80, но най-интересното е, че според страницата с дистрибутори този продукт може да се купи и в България. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:14, 0
NVIDIA ще поддържа DirectX 10.1 едва през 2009 г.

Независимо от своята впечатляваща производителност, видеокартите на NVIDIA от ново поколение (серията GT 200) имат един съществен недостатък – те не поддържат DirectX 10.1. За разлика от видеокартите на AMD и даже новите S3. Това не позволява на потребителите да използват всички възможности на последните компютърни игри. Резултат от този пропуск е, че акциите на NVIDIA спаднаха, а AMD със своята евтина серия Radeon 4800 според различни прогнози в скоро време ще отхапе значителна част от пазара на дискретната графика.

Лидерът на графичния пазар ще трябва да навакса пропуснатото. През четвъртото тримесечие на 2008 г. или в началото на следващата година производителят ще пусне видеокарти, превъзхождащи сегашните почти два пъти. Те ще поддържат вече DirectX 10.1 и ще използват видео памет GDDR 5, каквато използва и AMD във видеокартите Radeon 4870. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:20, 0
Pioneer пуска 400GB Blu-ray дискове

750MB дисковете вече са в сянка

Pioneer идват насреща с новия си Blu-ray диск, който е способен да съхранява 400GB информация. Това става в 16 слоя, които задържат всичката информация с 25GB на стек.

Процесът по производството на подобен диск е труден, както и слоевете, които се използват често трябва да се ползват наведнъж, така че интерференцията е основния проблем. Но с използването на техниките от производството на DVD дисковете, Pioneer очевидно са решили проблема.

Според Японската компания: "Тъй като оптичните спецификации на лещите са същите като при вече съществуващите Blu-ray дискове, е възможно да има съвместимост между 16-слоевите оптични дискове и Blu-ray дисковете."

Това означава, че вероятно можете да пуснете един от тези в ново закупения Blu-ray плеър и да имате достъп до всичкото това място, което предлагат оптичните дискове, разбира се когато бъдат пуснати.

Pioneer обещаха още информация за новата технология на симпозиума по оптична и оптична памет през 2008, който ще се проведе на 13 Юли. : NoTrial.info

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 13:07:15, 0
Скок в капацитета с недвоични памети

Новата разработка се базира на наноелементи

Учени от университета в Пенсилвания изследват технология за памети, която ще позволи сериозен скок в капацитета и ще изпревари конкурентните разработки.

Същността на новата памет се състои в това, че съхранява данните, като използва недвоични значения (0, 1 и 2), вместо двоични (0 и 1). Разработката се базира на наноелементи, което не е нещо ново за учените.

Недвоичният подход на изследователите от Пенсилвания обаче ще им позволи да увеличат рязко плътността на паметта при по-малък брой наноелементи, в сравнение с конкурентните бинарни разработки. Това означава и значително по-малки размери на завършените устройства памет.

Новата разработка е все още само на лабораторен етап. Засега не са обявени конкретни планове за комерсиализация на технологията. : TechNews.bg

Хардуер Новини, Fixer, 08 2008 06:07:18, 0
Фоторамките поевтиняват заради интереса към Еее

Производителите на малки дисплеи търсят други приложения

Популярността на компактните и достъпни ноутбуци от типа на ASUS Eee PC 701 даде силен тласък на производството на 7-инчови LCD панели с разделителна способност от 800 х 480 пиксела.

Производителите на дисплеи повярваха в новия пазарен сегмент и пренасочиха значителна част от своите мощности към производството на такива панели.

Същата амбиция за момента ще им коства известна загуба на приходи поради недостига на процесори Atom на пазара.

Така производителите са принудени да свалят цените или да търсят други приложения на дисплеите. Например именно на базата на 7-инчов екран 800 х 480 пиксела е построена новата цифрова фото рамка T.photo 720 на Transcend. Фотодисплеят е с 2 гигабайта вградена памет, слот за външна карта памет и дори FM тунер.

Очаква се създалата се ситуация на пазара да повлияе благоприятно върху цените на цифровите фото рамки като цяло. : TechNews.bg

Хардуер Новини, Fixer, 07 2008 10:07:50, 0
Пропорциите на екраните ще се променят на 16:9

Преди няколко години в развитието на LCD мониторите станаха промени, поради които стандартното съотношение на екрана 4:3 беше заменено от широкоформатното 16:10. В потребителската електроника обаче се използва малко по-различна резолюция – 16:9.

Изследователската компания DisplaySearch твърди, че в мониторите за персонални компютри в скоро време също ще се използва съотношението 16:9, което в крайна сметка ще измести използвания сега стандарт. Причината – в производствените линии е икономически по-целесъобразно да се реже матрицата на части, имащи съотношение 16:9.

По прогнози на DisplaySearch, към 2012 г. до 90 % от дисплеите за лаптопи и до 67 % от мониторите ще имат пропорции 16:9.

На графиката е представен текущият и прогнозируемият пазарен дял, заеман от екраните със съотношение 4:3, 16:10 и 16:9. При това, вляво са показани промените на пазара на ноутбуци, а вдясно – на настолните РС. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 07 2008 09:07:49, 0
NVIDIA ще свали цените на GTX картите в отговор на новостите от AMD

Компанията ще намали цените на новите си видеокарти от серията GTX въпреки, че те излязаха на пазара само преди няколко седмици.

Това съобщава сайтът TG Daily, като се позовава на думите на двама официални представители от VGA доставчика - Брайън Дел Рицо (Bryan Del Rizzo) и Кен Браун (Ken Brown). Според тях тези дни ще бъде извършена корекция в цените на GTX 280 и 260, а ефектът от това ще бъде усетен на пазара почти незабавно. Конкретните цени на видеокартите, разбира се, ще зависят от моделите, тъй като вече доста производители предлагат свои модели с овърклокнати графични процесори и свой дизайн.

Причината за въпросното намаление е анонсът на новите графични адаптери ATI Radeon 4800 от страна на AMD. Цените на последните се оказаха по-ниски от позиционираните в същия сегмент решения на Nvidia, а отзивите за тях - доста позитивни. Тези факти са принудили производствените партньори на Nvidia да поискат адекватна ответна реакция, така че GPU доставчикът няма как да не вземе мерки.

По предварителни данни, цените на видеокартите GTX 260 ще бъдат намалени с около $30, а на GTX 280 - с около $90. Тук е мястото да отбележим че става въпрос за цените към другите производители ползващи тези решения, така че промяната в крайните цени на различните модификации сигурно ще бъде по-различна. Все пак, очаква се от тази седмица цените на GTX 260 да започват грубо от около $360, а на GTX 280 - от $560, пишат в TG Daily. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 07 2008 09:07:48, 0
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional