Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Logitech закопча мишката за лаптопа

Безжичната лазерна мишка за лаптоп на Logitech V550 Nano има специално приспособление за защипване за мобилния компютър.

Все още на много хора мишката им е по-удобна от тъч пада и с нея имат по-голям контрол над лаптопа и го управляват по-добре. Често обаче за да покажете нещо се налага да пренесете лаптопа в друга стая и забравяте мишката, после се връщате за нея, пак отивате при лаптопа, а това не е много удобно.

Logitech вече взе мерки да не изпадате в тази неприятна ситуация и затова създаде новата безжична лазерна мишка за лаптоп Logitech V550 Nano с миниатюрно приспособление за закопчаване към мобилния компютър. Само защипвате удобно мишката V550 Nano за дискретното бутонче върху лаптопа и тръгвате.

Мишката V550 Nano е снабдена с вече познатия Nano приемник – той е толкова малък, че веднъж щом го включите в USB порта, забравяте за него и няма шанс да го изгубите. Той се подава само на 8 милиметра и няма нужда да се вади.

Новата V550 има до 18 месеца живот на батерията и е единствената безжична лазерна мишка на Logitech, която предлага такава голяма продължителност на употреба без презареждане. Освен това мишката пести енергията си като се изключва автоматично когато е „закопчана” за лаптопа или когато Nano рисийвърът е прибран вътре в нея.

V550 Nano се предлага в два цвята – сив със сребристи акценти и сребрист със сини акценти. С всяка мишка ще получите две приспособления за закопчаване „Clip-and-Go” – едно сребристо и едно черно, за да стои бутончето максимално дискретно върху вашия лаптоп. Включеният компле : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 14 2008 10:08:22, 1
Yahoo представи геоплатформата Fire Eagle

Yahoo официално представи геоплатформата Fire Eagle, първата информация за която се появи още през миналата година. Това е безплатна онлайн услуга, даваща възможност на потребителите да посочват и редовно да обновяват информацията за своето географско местоположение.

Достъпът до тези сведения може да е напълно закрит, частично или напълно свободен. Данните за текущото местоположение могат да бъдат внесени ръчно чрез сайта на Fire Eagle или автоматично, например от мобилния телефон. При желание, абонатът във всеки момент може да изтрие данните за себе си или да блокира достъпа до тях.

Чрез специален програмен интерфейс, страничните разработчици могат да използват информацията от базата на Fire Eagle с цел разширяване на възможностите на собствените си онлайн услуги. Така например, Fire Eagle ще помогне да се уточнят резултатите от търсенето предвид местоположението на потребителя или да се изберат конкретни новинарски материали за конкретния регион.

Yahoo отбелязва, че от началото на тестовете на Fire Eagle (от март 2007 г.), услугата е интегрирана с повече от 50 други Интернет услуги, например Loki, Pownce и др.

По-подробна информация за Yahoo Fire Eagle можете да намерите на този адрес. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 14 2008 10:08:47, 0
NVIDIA закъса финансово

Необичайно и крайно неприятно за инвеститорите на NVIDIA се оказа второто тримесечие на тази година. При доход от $892,7 млн. ($935,3 млн. година по-рано), компанията обяви чиста загуба от $120,9 млн. NVIDIA търпи загуби за първи път от пет години насам.

Това обаче едва ли е толкова неочаквано за наблюдателите на пазара. Не балансираното съотношение производителност/цена на GeForce GTX 260 и 280 принуди компанията да намали цените на тези ускорители месец след като ги пусна на пазара. Освен това, моделите от серията не издържат конкуренцията на Radeon HD 4850 и техните цени също трябваше да бъдат свалени. Силен удар по състоянието на NVIDIA нанесоха и проблемите с дизайна на мобилните видеокарти.

Самият производител в свое обяснение на ситуацията посочва като главна роля слабия пазар на настолните РС като цяло. При това, сегментите мобилни GPU, чипсети и професионални решения отбелязват ръст на продажбите.

Дали компанията ще успее бързо да се измъкне от неприятното положение и да възстанови загубените си позиции? Не е тайна обаче, че стагнация се наблюдава далеч не само в компютърната индустрия. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 14 2008 10:08:30, 0
LG представи нови монитори с вградена уеб камера

LG Electronics представи новата си серия LCD монитори W71, притежаваща разширени комуникационни възможности. LG W71 включва 19 и 22 инчови модели.

Мониторите са снабдени с вградена уеб камера (2.0 Мп при 22“ модел или 0.3 Мп при 19 инчовия модел), микрофон и тонколони (само за 22“ дисплей). В допълнение към комуникационните функции, новите монитори позволяват налагане на различни ефекти и рамки към изображението от уеб камерата. Освен това, новите дисплеи позволяват мащабиране на изображението и промяна на съотношението на страните 4:3 и 16:9 без изкривяване.

Мониторите W71 осигуряват 5 ms време за реакция, контраст 20000:1 и яркост 300 nits. 22 инчовият модел поддържа резолюция до 1680 х 1050 точки, а 19 модел - 1440 х 900 пиксела. Моделите осигуряват обзорен ъгъл от 170 градуса. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 14 2008 10:08:19, 0
Нов модел Xbox 360 излиза в Европа

Конзолата включва 60GB твърд диск и струва 270 евро

Нов модел на конзолата за игри Xbox 360 излиза на пазара в Европа през тази седмица, съобщи официално Microsoft. Геймърската джаджа включва твърд диск с капацитет 60 гигабайта и струва 269,99 евро – колкото сегашния модел с 20 GB.

Microsoft планира да пусне по-късно и отделен твърд диск за конзолата с капацитет 60 GB, като цената все още не е известна. От корпорацията не съобщават и дали ще намалят цената на 20-гигабайтовия модел, който скоро ще бъде спрян от продажба.

Към момента Microsoft предлага още моделите Xbox 360 Arcade без твърд диск и и Xbox 360 Elite със 120-гигабайтов HDD.

Според наблюдатели на пазара, през септември компанията ще намали цените на всички свои модели Xbox 360, но тази информация не е потвърдена официално от Microsoft. : TechNews.bg

Хардуер Новини, Fixer, 12 2008 10:08:19, 0
Нов 32-инчов LCD панел пести 50% от електроенергията

Катодните тръби, използвани в него, съдържат 82% по-малко живак

AU Optronics (AUO) пуснаха в масово производство нов 32-инчов течнокристален дисплей, който е два пъти по-икономичен от аналогичните модели със същия размер на диагонала, произвеждани по традиционна технология.

От AUO обясняват, че са постигнали този ефект като са намалили броя на катодните лампи (cold-cathode fluorescent lamps, abbr. CCFL), използвани в класическия модул за подсветка от 16 на 4 броя. В последният случай се използват U-видни тръби, а количеството живак във всяка от тях е намалено с 82%.

Освен икономичните CCFL панели, от AUO ще въведат светодиодната подсветка за всички матрици за лаптопи до 2010-та като част от екологичната си стратегия. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 11 2008 10:08:19, 0
Ще успеят ли Samsung и Microsoft да увеличат производителността на SSD във Vista?

Samsung и Microsoft обсъждат възможността за увеличение на производителността на SSD дисковете, използвани в системите под управлението на Windows Vista.

Скоростта и начините за кеширане на данните на SSD се различават тези на обикновените твърди дискове. Затова Samsung и Microsoft се надяват да подобрят показателите на SSD в Windows, например да определят оптималния размер на пакетите при предаване на данните и да подобрят начините за четене и запис на файловете.

Двете компании за сега не дават друга информация, тоест, какво ще бъде променено в тази операционна система. Неизвестно е и кога тази кръпка ще бъде достъпна за потребителите (и дали изобщо ще я има). Заедно с това, отбелязва се, че при появата на подобен пач, скоростта на SSD ще бъде увеличена не само за изделията на Samsung, но и на другите компании.

Предполага се, че промените ще имат предвид разликата в размера на секторите на SSD и HDD, както и ще препятстват фрагментацията на файловете в SSD, тъй като изпълнението на дефрагментация на SSD е нежелателно поради ограниченото количество цикли запис/изтриване. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 11 2008 10:08:31, 0
Жар Компютри ще пусне собствен мини лаптоп

Нетбукът идва с 50 лв. по-евтин от сегашните предложения

Мини лаптоп с българска марка се очаква скоро на пазара. Жар Компютри подготвя нетбук с 10,1-инчов екран и процесор Intel Atom, съобщи за TechNews.bg управителят на компанията Рашко Костов.

Лаптопът ще бъде с 50 лв. по-евтин от вече достъпните и очаквани на пазара подобни модели, струващи по около 250 евро, уточни шефът на Жар. Компютърът ще се продава с предварително инсталирана операционна система Ubuntu. Засега все още не е известно дали лаптопът ще включва твърд диск или флаш базиран драйв.

Делът на продаваните от Жар компютри под собствена марка и с операционна система Linux нараства, сподели Рашко Костов. Компанията инсталира на своите системи специално преработена за нуждите й версия на Ubuntu. Същевременно Жар е и директен ОЕМ партньор на Microsoft, като предлага на клиентите си избор на желаната операционна система.

Мини лаптопите, наричани още нетбуци, са гореща тема на пазара в момента. След като тайванската Asus направи фурор със своя Eee PC, почти всички големи производители обявиха планове и вече пускат на пазара подобни модели. Анализаторите обаче предупредиха, че евтините лаптопи крият рискове за марковите доставчици, тъй като печалбата при този клас компютри е много малка.

Ако мини лаптопите не създадат нов пазар, а раздробят сегашния, това ще се отрази негативно на големите производители, които ще продават по-малко от скъпите си лаптопи за сметка на нетбуците, коментира Рашко Костов. Според него обаче, мини лаптопит : TechNews.bg

Хардуер Новини, Fixer, 28 2008 06:07:03, 0
Дните на компютърната мишка са преброени
Компютърната мишка е едва на 40 години, но водеща консултантска компания предвижда, че не й остава много живот, съобщи Би Би Си.

Стив Прентис от консултантската компания "Гартнър" твърди, че компютърната мишка ще изчезне до 3 или 5 години. Тя ще отстъпи на периферни устройства и интерфейс, управлявани с жестове, като сензорните екрани и устройствата за лицево разпознаване.

"Мишката е добра за работа на бюро. За домашни развлечения или работа с ноутбук обаче, тя е отживелица", каза анализаторът Стив Прентис.

Неговата прогноза е породена от усилията на компаниите за потребителска електроника, които произвеждат продукти с нов интерактивен интерфейс, вдъхновен от компютърните игри.

"Panasonic" вече има система за дистанционно управление, която залага на жестовете. "Sony" и "Canon" използват лицеви системи за разпознаване, които разчитат дори усмивка.

Работи се и върху системи, които се ръководят с мисъл. Производителите на компютърни мишки, естествено, не са съгласни с наближаващия край.

"Смъртта на мишката е силно преувеличена", каза Рори Дули, старши вицепрезидент на "Лоджитек". Компанията е най-големият производител на мишки и клавиатури в света.

Той обаче се съгласи, че начините, по които хората могат да взаимодействат с компютъра, се увеличават и каза, че компанията му вече е въвела много от тях в производство.

Компютърната мишка е изобретена от д-р Дъглас Енгълбарт от Станфордския научен институт. Той не получава никакви финансови облаги за нея, защото срокът на пат : actualno.com

Хардуер Новини, tsvetan93, 21 2008 12:07:17, 3
Продават Asus EEE PC за $1 в Япония

На японските потребители е направено предложение, което едва ли могат да откажат. Някои търговци предлагат EEE PC с Win XP и външен 3G модем за 100 йени, което всъщност е по-малко от $1. В комплект със субноутбука върви (естествено) и 2-годишен договор с мобилния оператор.

Японският EEE PC 4G е снабден със 7 инчов дисплей (800 x 480 точки), процесор Intel Celeron M 353 (900 MHz), 512 МВ оперативна памет, 4 GB SSD диск. Моделът притежава слот за картите SD, 0,3 Мп камера и поддържа безжична Wi-Fi връзка. : PCWorld.bg

Хардуер Новини, Fixer, 14 2008 09:07:47, 2
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional