Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
PHP 4 ще се поддържа до края на годината

От сайта на PHP научаваме, че PHP 4 ще се поддържа само до края на годината. Единствено ще се добавят поправки на критични пропуски в сигурността до края на 2008-08-08. Тези от вас които използват все още PHP 4 могат да прочетат ръководството за мигриране към PHP 5.

Подробностите може да научите от официалния сайт на PHP. : Karlo, linux-bg.org

Develop Новини, the_mouse, 19 2007 09:07:34, 2
Qt интеграция в Eclipse
Trolltech обявиха че добавят Qt поддръжка към популярната среда за разработка на приложения Eclipse.

С новото допълнение към Eclipse ще може да създавате Qt проекти, визуално да създавате графични интерфейс на бъдещото си приложение, както и лесно да откривате необходимата документация.

Подробностите може да прочете от тук : Erol, linux-bg.org

Develop Новини, the_mouse, 12 2007 12:07:14, 3
Проучване: отвореният код се е упътил към глобално доминиране


IPB Image


Феноменът „софтуер с отворен код“ вече е отишъл далеч отвъд Линукс и се развива със страхотен устрем, показва ново проучване на IDC. Последното изследване на компанията е показало, че разработчиците из цял свят рязко увеличават употребата на софтуер с отворен код.
Анализът на анкетите сред над 5000 разработчици в 116 страни по света е установил, че „open source“ програмите представляват „най-значителната, широкообхватна и дългосрочна тенденция, която софтуерната индустрия е виждала от началото на 80-те години до днес“. Според IDC, отвореният код най-накрая ще се окаже важен играч в жизнения цикъл на всяка голяма и важна категория софтуер. Той ще промени из основи стойността на пакетния софтуер.
Малко по-конкретни цифри: от 5000 запитани разработчици 71% използват софтуер с отворен код. Той е в процес на реализация в 54% от организациите, в които те работят.
Освен това IDC е заключила, че въпреки всевъзможните схеми за лицензиране при отворения код, има само три добре работещи бизнес модела. Това са: моделът с приходи от продажба на софтуер, моделът на обществения колектив и моделът с доставяне на услуги.

computerworld.bg
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 21 2006 13:08:45, 22
Бивши служители на Microsoft създадоха open-source директория
Трудно ли се ориентирате в джунглата на open-source проектите? Няколко бивши служители на Microsoft стартираха сайт, който има за цел да събере всички проекти с отворен код на едно място.
Ohloh не съдържа ревюта на проектите, а кратки данни за всеки от тях. Той може да бъде полезен за разработчиците, които искат да изчислят отношението цена-качество на своите бъдещи продукти, съобщава Сnet News.
Базата данни на сайта, която може да се претърсва по име или ключова дума, съдържа профили за всеки проект, които започват с кратко описание на функционалността му.
Много open-source директории предлагат това, но често разработчиците не успяват да открият детайли за лиценза, казват авторите на сайта. Според тях, Ohloh посочва лиценза на всеки проект, но освен това дава и линк към пълния текст на лиценза.
Директорията предлага и още полезна информация като кога е стартирал проектът, колко разработчици са участвали в него, какви езици използва, коя е домашната му страница. Специални таблици показват колко реда код са били изтрити или преместени и от кого.
Сред собствениците на сайта са двама от основателите и бивши изпълнителни директори на Microsoft. Те казват, че идеята за Ohloh е възникнала, докато са работели с корпоративни клиенти на компанията, интересуващи се от open-source продукти и това как са били създадени те. : www.idg.bg

Develop Новини, The Shaman, 17 2006 13:07:59, 1
Нова стъпка на Microsoft в посока BI


IPB Image


Microsoft планира да започне бета тестовете на Office PerformancePoint Server 2007 през есента на тази година.
Това е новият продукт на компанията, предназначен за анализ на данни и планиране на бизнес процеси.
В Office PerformancePoint Server 2007 ще бъдат включени специализирани средства за оценка на ефективността на бизнеса, пълния инструментариум за бизнес анализи на компанията ProClarity и специализирани средства за прогнозиране. С този продукт компанията си поставя за цел да разшири функционалността на пакета Office 2007, който се планира за следващата година. Възможностите осигурявани от Office PerformancePoint Server 2007 ще бъдат също стратегическо допълнение на приложенията за планиране и управление на корпоративните ресурси, обединени в Microsoft Dynamics ERP.
Съобщението на Microsoft за новия продукт е на адрес: http://www.microsoft.com/presspass/press/2...-06PPS07PR.mspx

idg
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 08 2006 15:06:02, 0
Microsoft обяви конкурс по програмиране за Visual Studio 2005


IPB Image

$5000 ще спечелят победителите, темите са две – разширения за Visual Studio 2005 и програми, създадени с този пакет. В рамките на програмата "Visual Studio 2005 Build-Off" Microsoft обяви нов конкурс с цел популяризиране на известния си пакет за програмиране. Могат да участват желаещи от всички страни, условието е да могат да програмират с Visual Studio 2005. Категориите са две. Първата е за плъгини и разширения (Templates, Starter Kits, Macros) и там голямата награда е $2000 (в самия сайт на Microsoft има разминаване – на едно място пише 1000, а на друго – 2000). Втората категория е за пакети, създадени с помощта на Visual Studio 2005, наградата е $5000. Освен тях победителите получават и безплатно пътуване до TechEd в Испания (плаща се и престоят в хотел), копие на Visual Studio 2005 Team Suite, както и ще бъдат интервюирани в някои он специализираните списания на Microsoft. Крайният срок за подаване на програмите е 31 юли, необходима е и регистрация на http://www.devx.com/vstudioextensibility . Там ще намерите и допълнителна информация, има и възможност да свалите Visual Studio SDK.

pcworld
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 08 2006 15:06:44, 0
Microsoft маха PDF формата от новия Office


IPB Image

Причината е заплахата на Adobe със съд
Microsoft реши да изтрие от следващата версия на своя Office пакет възможността да се запазват документи в PDF, след като Adobe Systems заплаши редмъндския гигант със съд. Това съобщи CNETnews, като уточни, че софтуерната компания ще премахне и функцията за запазване на документи като XML Paper Specification (XPS) в Office.
Поводът е предупреждение на Adobe, че ще заведе дело срещу Microsoft в Европа заради използването на неговия формат PDF, позволяващ създаването на е-документи. Не е ясно дали искът ще бъде под формата на жалба до Европейския съюз или като антитръстов иск в съда. От Adobe обаче уточниха, че още не е напълно сигурно, че иск изобщо ще има.
Спорът между компаниите започна през февруари, когато Adobe изрази безпокойство относно плановете на Microsoft да предлага опцията "Запази като PDF" в пакета Office 2007. Функционалността е налична в бета версиите на продукта. Сега потребителите на окончателната версия на Office 2007 ще трябва отделно да си свалят безплатния софтуер за запазване на документи като PDF или XPS.
Първоначалното предложение на Adobe е било редмъндската компания да наложи такса за прибавяне на PDF функционалността. От своя страна, Microsoft предложил да доставя софтуерите Flash и Shockwave с всяко копие на Windows Vista и да дава на производителите на хардуер възможността да отстраняват XPS от Windows.

idg
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 05 2006 16:06:26, 2
Столмън разкритикува отварянето на Java


IPB Image


По думите му Java ще си остане "собственическа" платформа, каквато винаги е била.
Основателят на фондацията за свободен софтуер и гуру на open-source общността Ричард Столмън остро разкритикува намерението на компанията Sun да преобразува Java в проект с отворен код.
В средата на месеца вицепрезидентът на Sun Рич Грийн обяви, че скоро платформата Java ще стане открита и подчерта, че въпросът не е дали това ще стане, а как. От Sun обаче не уточниха кога ще се случи промяната.
В открито писмо до Sun Столмън коментира, че инициативата е приета много радушно от привържениците на отворения код. В същото време обаче той пита какво точно ще даде новата инициатива на разработчиците на програми с отворен код. Отговорът му е "Нищо! Абсолютно нищо!". По думите му Java ще си остане "собственическа" платформа, каквато винаги е била.
"Всичко, което Sun направи, като промени условията за лицензиране на Java, е да опрости процеса на разпространение на бинарните файлове", коментира Столмън. Той подчертава, че изходният код на Java си остава достъпен само по силата на споразумения за неразгласяване на конфиденциална информация (NDA). По думите му, ако човек внимателно прочете пресрилийза на Sun за промяната на условията за лицензиране, ще установи, че Java никъде не е наречена нито свободна, нито платформа с отворен код, а се казва само, че Java ще стане по-"широко достъпна на водещи платформи с отворен код".

idg
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 26 2006 22:05:44, 0
Нов графичен формат Windows Media Photo


IPB Image


По време на конференцията Windows Hardware Engineering Conference в Сиатъл,Microsoft разказаха за новия си графичен формат Windows Media Photo,който ще се подържа от Windows Vista а по-късно ще стане достъпен и за ХР.Новия формат ще се използва най-вече за цифрови изображения.В своя презентация мениджъра на Windows Media Photo е демонстрилрал изображение с компресия 24:1 с което нагледно доказва,че Windows Media Photo при еднакво ниво на компресия,представя много повече детайли от PEG и JPEG 2000.

Източник: GGbit.info
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 26 2006 14:05:21, 0
Руснаци спечелиха Международния студентски конкурс по програмиране


IPB Image


Руски студенти от град Саратов са победителите в тазгодишния 30-ти международен студентски конкурс по програмиране, който завърши вчера в САЩ, съобщава Lenta.ru. Отборът от четирима руски програмисти е решил най-много (шест) от десетте зададени задачи за поставения срок от 5 часа. Младите програмисти ще получат награди в размер на 10 000 долара на човек, които могат да използват само с цел обучение, както и компютърни системи от IBM. Още два руски отбора са класирани в челната петица на турнира - съответно на второ и четвърто място, а за отбелязване е, че тимът на Масачузетския технологичен институт е едва пети.

idg
: GgBiT.InFo

Develop Новини, The Shaman, 13 2006 15:04:27, 8
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional