Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Домашните рутери поддатливи на атаки!
Според изследователи от Университета в Индиана, САЩ, домашните рутери са особено поддатливи на атаки от хакери. Те демонстрирали как чрез браузване на сайт, заразен с зловреден код, потребителите могат да позволят достъп до рутера си от вън. Кодът може да позволи на хакер да промени настройките на рутера, да открадне информация или да предизвика DoS. Тестовете били проведени върху широка гама домашни рутери от различни производители, Symantec също провели подобни тестове. Ако не промените първоначалната парола на рутера си, вероятността от подобна атака е голяма. Акатака не използва дупки в браузъра, а просто изисква от него да може да изпълни java скриптове и аплети. Засега няма регистрирани случаи за подобни атаки. За повече информация -> LINK
: GgBiT.InFo

Вирусни Новини, never_mind, 20 2007 22:02:40, 0
Acronis ще осигури поддръжка за Microsoft Vista


7 февруари 2007 г., Бърлингтън, Масачузетс - Acronis, Inc. - технологичният лидер в софтуера за управление на съхраняването на данни обяви, че напълно ще поддържа последната операционна система на Microsoft - Vista. Продуктите на Acronis ще могат да се използват при операционните системи за настолни компютри, като в това число влизат най-популярните им решения Acronis True Image 10 Home и Acronis True Image 9.1 Workstation.

"Acronis има дълга история в поддръжката на всички операционни системи на Microsoft и смята да продължи тази традиция" казва Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на Acronis. "Acronis участва при стартирането на Microsoft Virtual Server R2 през 2005. Надяваме се да продължим с поддръжка на всички версии настолни и сървърни операционни системи."

Семейството продукти Acronis True Image е всеобхватно решение за защита на мрежови, самостоятелни и преносими компютри. Acronis True Image позволява създаване на точно копие на хард диска на цялата работна станция, включително на операционната система, приложенията, конфигурационните файлове и всички данни. Софтуерът позволява архивиране на системи с дейности от критично значение за работата. Продуктът работи еднакво добре на физически и виртуални системи.

След възникване на проблеми или провал на системата, Acronis True Image позволява да се извърши пълно системно възстановяване, възстановяване от ниво чист неактивен хардуер или възстановяване на отделни файлове и папки за минути. Пълно системно възстановяване може да се извърши върху съществуваща система или върху нова система с различен хардуер, или върху виртуална машина. : GgBiT.InFo

Вирусни Новини, avgbulgaria, 09 2007 04:02:05, 0
Лаборатория Касперски предупреждава за появата на нов вирус


От Лаборатория Касперски съобщават, че е открит нов компютърен червей - Zhelatin.o, разпространяващ се посредством електронната поща. Ако компютърът се зарази, писма, носещи зловредния код, ще се изпратят на всички намерени в компютъра е-mail-и.
Текстът и заглавието на писмото, носещо червея, са така съставени, че да подбудят получателя да отвори приложения към писмото файл, за да отговори на посланието. Писмото може да има няколко различни заглавия: "I Always Knew", "I Am Lost In You", "I Believe", "I Can't Function", "I Dream of you", "I Give to You", "I Love Thee", "I Love You Mower", "I Love You So", "I Love You Soo Much", "I Love You with All I Am", "I Still Love You", "I Think of You", "I Win with You", "I Woof You". Прикрепените файлове могат да носят имената :"Postcard.exe", "flash postcard.exe", "greeting card.exe", "greeting postcard.exe".

Ако се стартира прикрепения файл, "червеят" ще се копира на твърдия диск на жертвата и при следващото стартиране на компютъра ще заработи автоматично. Злонамерената програма ще започне да събира е-mail-и от заразената машина и ще разпраща свои копия. На заразения компютър ще бъдат изключени антивирусните програми. Самото присъствие на компютърния червеи ще остане скрито.

Във връзка с епидемията, от Лаборатория Касперски съветват да не се отварят прикрепените файлове, които се получават от неизвестни податели в е-mail-ите.
източник:download.bg : GgBiT.InFo

Вирусни Новини, Angel-oF-DeatH, 07 2007 20:02:49, 0
"ДЕН България" ЕООД дава още качествен софтуер като бонус при закупуване на AVG Internet Security


Следвайки своята политика да дава винаги повече от очакваното, софтуерният дистрибутор предложи безплатно за своите клиенти уникалната за България програма "Учител по машинопис" на фирмата ЕТ "Компютърни Програми". Тя ще бъде комбинирана с всяко закупено копие на най-успешния антивирусен продукт на GRISOFT - AVG Internet Security до изчерпване на подготвените бонус количества.

От 5 януари 2006 г. всеки закупил продукт AVG Internet Security от сайта на оторизирания дистрибутор на продуктите AVG или чрез риселърската им мрежа, ще получи безплатен лиценз за софтуера "Учител по машинопис" за един компютър. Тези, които желаят да закупят допълнително копия на обучаващата програма, ще могат да го направят от сайта Софтуерен Дистрибуторски Център на "ДЕН България" ЕООД.

"Учител по машинопис" е едно лесно и ефективно помагало за овладяване на десетопръстната система за машинопис на български (БДС) и латиница (QWERTY). Той е подходящ за самообучение и за ползване в специализирани курсове.Обучението се осъществява чрез писане на текстовете, които програмата показва. В процеса на работа трябва да гледате само текста на екрана и с напипване да натискате съответните клавиши. Първите текстовете съдържат само няколко букви, а във всеки следващ - се прибавят още по 2 до 4 букви или други символи. Постепенно се изгражда навик всеки клавиш сръчно и бързо да се натиска с определен пръст, без дори да се гле : Научете се да пишете с десет пръста, докато сте защитени с AVG

Вирусни Новини, avgbulgaria, 05 2007 21:02:28, 0
AVG Anti-Virus Free 7.5 e най-новата версия на безплатния антивирусен софтуер от GRISOFT"ДЕН България" ЕООД, дистрибуторът на продуктите AVG на чешката компания GRISOFT обяви, че старата версия на AVG 7.1 на популярната сред домашните потребители в България безплатна антивирусна програма, ще може да ги защитава само до 18 февруари 2007 г. Всички, които желаят да са защитени и след това, трябва да деинсталират старата версия 7.1 и да инсталират новата версия 7.5 (за Windows 98/XP и Vista). Първоначално поддръжката на версия 7.1 е била планирана да приключи по-рано през януари, но производителят е взел решение да удължи срока, за да могат повече потребители да се възползват от новите свойства на безплатния им продукт или да преминат към новите платени продукти за защита, предлагани от GRISOFT. Безплатната версия 7.5 дава на домашните потребители всички предимства на предишните версии, като осигурява допълнително по-високо ниво на антивирусна защита, по-красив интерфейс и още по-лесно използване. Новите подобрени евристични методи и сканирането на потока от данни в NTFS, комбинирани с по-малкия размер на файловете за осъвременяване, допринасят още повече за успешното използване на новата версия. Всички домашни потребители, които желаят да използват новата версия на AVG, могат лесно да получат линк за изтегляне на AVG Free от сайта на дистрибутора за България на адрес: http://www.avgbulgaria.com “Тъй като имаме милиони удовлетворени домашни потребители, които използват нашия безплатен антивирусен софтуер, ние продължаваме да предлагаме безплатната версия, която вече е част от нашата продуктова линия 7.5", казва Лар : avgbulgaria.com

Вирусни Новини, avgbulgaria, 02 2007 00:02:49, 7
BitDefender представя мощна защита за Microsoft Windows Vista


Продуктите за защита BitDefender 10 вече са на разположение за желаещите да преминат към Microsoft Windows Vista платформата.
Производителят на антивирусен софтуер и решения за защита BitDefender обяви на 25 януари 2007 г., че продуктите за защита BitDefender 10 вече са на разположение за желаещите да преминат към Microsoft Windows Vista платформата. Актуализираните за новата операционна система версии на BitDefender Internet Security 10, Antivirus Plus 10 и Antivirus 10 предлагат на потребителите решения за сигурност с широк обхват защита, създадени да посрещнат нуждите на частни и бизнес клиенти. BitDefender предлага най-високите нива на защита от зловреден софтуер.

Ъпгрейдването към съвместимата с Vista версия на продуктите с марка BitDefender е напълно безплатно за всички потребители на защитните програми, както и за ползващите пробните версии и абонатите. За да получите допълнителна информация или да свалите готовата за Vista версия на продуктите от линията BitDefender Internet Security, посетете http://www.bitdefender.com/vista.

Като един от дълго очакваните софтуерни продукти, Microsoft Windows Vista бързо се превръща в цел на хакерите. Както е известно, заслугата за много от финансовите престъпления през 2006 г. е именно тяхна. Ето защо търсенето и използването на съвременна защита от заплахи, каквато е BitDefender Internet Security 10, е наложително. Не по-маловажна причина е и широко разпространяваният зловреден софтуер – вируси, нежелана поща и др.

„Windows Vista интегрира множество приложения за защита. Но потребителите трябва да знаят, че хакерите винаги ще се опитват да навредят на системата с недобронамерени действия, насочени към компютрите им” – каза Кармен Майереан, продуктов мениджър н : GgBiT.InFo

Вирусни Новини, Angel-oF-DeatH, 26 2007 07:01:16, 0
Новогодишен Вирус


IPB Image

VeriSign предупреждава за нов вирус, разпространяваш се като email с пожелание за "Щастлива Нова Година!"
Злонамереното съобщение кара потребителя да щракне върху прикачения "postcard.exe" файл, който причинява доста щети. Файла инсталира няколко злонамерени кода, включително и Tibs, Nwar, Banwarum и Glowa на вашия компютър. Като след това заразения компютър започва да праща масово такива email-и.
VeriSign съобщават, че намерили сървър, който пращал по 5 писма в секунда и предупреждава потребителите да внимават с отварянето на новогодишните съобщения от приятели. Според VeriSign този вирус е неизтриваем.

Източник: softvisia.com : GgBiT.InFo

Вирусни Новини, krisku, 31 2006 17:12:05, 5
Започна официалното излизане на антивирусни


Компанията за сигурност Symantec пусна свободно достъпни бета версии на софтуерните пакети Norton Internet Security 2007 и Norton AntiVirus 2007 за РС с новата операционна система Windows Vista.
Въпреки че продуктите й поддържат и 32-, и 64-битовите версии на системата, Symantec уточни, че все още няма необходимия й достъп до технологията Patchguard на Microsoft. Тя е вградена в 64-битовата версия на Vista и защитава ядрото на системата от обновления за сигурност, различни от тези на Microsoft.
На няколко пъти Symantec поиска от Microsoft да отвори Patchguard за разработчиците, но винаги получаваше отказ.
Всички елементи на сигурността ще работят, но Patchguard ще влияе на изпълнението на задачите, казва представител на компанията в интервю за vnunet.com.
Към момента проблемът не е толкова сериозен за масовия пазар, тъй като се очаква повечето потребители да изберат 32-битовата версия на Vista, а Patchguard е вграден в 64-битовата. Същевременно и Microsoft се съгласи да промени работата на Patchguard, но според специалистите, това няма да стане по-рано от 2008 година.
Някои анализатори разглеждат Patchguard като нож с две остриета. От една страна, Microsoft затваря достъпа до външни разработчици на решения за сигурност. Но от друга, в случай на пробив от хакерите, софтуерният гигант ще трябва да се бори сам с тях.

http://www.symantec.com/home_homeoffice/publicbeta/index.jsp


###: Освен компанията симантек, пуснала бета на продуктите си за виста и други антивирусни компанни са го направили, до колкото си спомням - Panda, Kaspersky, McAfee, technews.bg

ПП: Аз не съм съгласен с човека, който е казъл,
: GgBiT.InFo

Вирусни Новини, krisku, 12 2006 15:11:27, 3
"Троянски кон" инсталира в компютъра... антивирусна програма
Компаниите, работещи по компютърна безопасност предупреждават, че се появи нова злонамерена програма, наречена SpamThru. Тя се използва за организиране на изпращане на спам по електронната поща. При това SpamThru има няколко характерни особености.
След като проникне в компютъра и се активира, троянецът зарежда от Интернет пиратско копие на антивирусната програма Касперски, която след това се използва за търсене в системата на конкурентни вируси и троянски коне. Откритите файлове се унищожават.

Друга особеност на SpamThru е в използването на специален протокол Р2Р за обмен на информация между инфектираните системи и централните сървъри. Ако управляващият сървър па някаква причина бъде изключен от Мрежата, авторите на вируса бързо ще могат за използват друг.

Със SpamThru се поразяват компютри, работещи под управлението на операционната система Windows.Водещите антивирусни програми вече са открили начин за защита. : Download.bg

Вирусни Новини, **ASTERIX**, 26 2006 07:10:34, 4
      3     4     5     6     7     8     9      

Valid XHTML 1.0 Transitional