Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Япония засилва санкциите срещу спамаМинистерството на администрацията и комуникациите на Япония възнамерява да наложи пълна забрана на масовите рекламни обяви, разпращани по електронната поща без съгласието на получателите.

Във връзка с това в парламента ще влезе специален законопроект, който ще включва редица мерки за борба с "интернет боклука", съобщава вестник "Никей".

Японското министерство иска да има право да иска от интернет-доставчиците информация за фирми и частни компютри, които се занимават с разпращане на спам. Предполага се, че първо ще им бъде отправяно предупреждение, а в случай на отказ - нареждане да прекратят дейността си.
При това ведомството смята за необходимо да се увеличи размерът на глобата за разпращане на спам и допуска такива мерки като забрана за достъп до електронна поща.

Електронното издание НЮЗру припомня, че през 2002 година е приет закон, задължаващ да се посочва името и адреса на изпращача на съобщението. Три години по-късно в закона беше внесена поправка, която причисли разпространението на спам към углавните престъпления с глоба до 1 милион йени (около 10 000 долара).

В същото време има съмнения в ефективността на подобни мерки, тъй като повече от 90% от "боклука" в електронните пощи на японците идва иззад граница. : news.bg

Интернет Новини, Niksana, 31 2008 11:01:12, 0
МВР вече ще следи и всички контакти в интернет
Данните от комуникацията в глобалната мрежа ще се съхраняват 1 година заради борбата с престъпността


МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в интернет, на кого сме пращали имейл или съобщение по ICQ, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа. Това става ясно от публикувана вчера в "Държавен вестник" съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд.
Според наредбата обаче всички телефонни оператори и интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР "пасивен технически достъп чрез компютърен терминал" до съхраняваните данни. "Това означава министерството да има достъп без човешка намеса и без самият оператор да знае, че някой отвън следи данните", обясниха експерти.
Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване. Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът. Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на интернет, което ще запо : Вестник "Сега"

Интернет Новини, FrAgMaKeR, 30 2008 11:01:06, 8
Християни се обявиха срещу аватарите
Администраторите на няколко големи руски сайта забраниха на потребителите си да използват измислени никове и аватари, съобщава Pravoslavie.bg.

Новите правила забраняват при регистрация да се използва фалшиво или измислено име и фамилия.

Допълнително условие е името задължително да е изписано на кирилица.

А за аватар може да бъде използвана само лична снимка.

През октомври 2007 г. на ежегодишния събор на Руската православна старообрядна църква бе повдигнат въпросът за анонимността на интернет средата (предимно форуми и чатове).

Духовниците преценили, че създаването на интернет алтер его, посредством аватар и ник е неугодно Богу зло.

"Използването на така наречените "никове" противоречи на християнския морал.

Човек е длъжен да се представя с открито лице, използвайки името, дадено му при кръщение" - заяви пред медиите ръководителят на PR отдела на старообрeдната църква Александр Антонов. : news.bg

Интернет Новини, Niksana, 29 2008 19:01:07, 8
В Италия забраниха съхраняването на данни за сърфиране в интернет
Италианските телекомуникационни компании и оператори отсега нататък няма да могат да пазят никакви данни за посещаваните от потребителите сайтове по интернет.

Това няма да може да се прави дори заради причини, свързани с правосъдието.

Така реши италианската Служба за защита на частния живот на гражданите, съобщи ProntoSofia.

Тя постанови, че до два месеца италианските телекомуникационни компании Telecom Italia, Wind, H3G и Vodafone трябва да унищожат незаконно съхранените информации и да предприемат действия, чрез които да не може подобни данни да бъдат пазени в бъдеще.

"Тези мерки потвърждават, че действа един нов и важен принцип, според който трябва да бъдат запазени в тайна данните за навигирането в интернет на потребителите", каза Мауро Паисан, представител на Службата за закрила на частния живот на гражданите.

Според Паисан телекомуникационните компании не могат да пазят данни и за думите, търсени от потребителите чрез интернет търсачки.

Това се прави с цел да не се получава информация за личните и социални контакти на потребителите, за религиозните и политическите им убеждения или за сексуалната им ориентираност.

Според него единственото нещо, което компаниите могат да пазят в архивите си, е информацията, свързана с консумирането на интернет, с цел заплащането на предоставените от тях услуги. : news.bg

Интернет Новини, Niksana, 29 2008 18:01:31, 1
Достъп до Интернет, мобилен и домашен телефон чрез M-Tel HomeBox
M-tel представи нова оферта, наречена M-Tel HomeBox. На едно място са събрани мобилен, фиксиран домашен телефон и високоскоростен интернет. Абонаментът на пакета е 19,90 лв. на месец, ако сключите договор за 2 години или 29,90 лв. месечно при договор за 1 година. Получавате два номера: фиксиран и мобилен...
Ако искате да се възползвате от M-Tel HomeBox, свързвате домашния телефон и компютър към устройство, което се дава от мобилния оператор.

Цените от домашния номер към фиксираните мрежи в България едва 9 стотинки на минута за градски и междуградски разговори и то без първоначална такса. Международните разговори започват от 12 стотинки на минута. Ако изберете M-Tel HomeBox имате и 50 безплатни минути месечно към български фиксирани мрежи.

Можете да изберете пет номера в групата "Семейство и приятели", към които имате по 200 безплатни минути всеки месец.

Разговорите с клиенти на М-Тел са по 18 стотинки на минута, а обажданията към другите мобилни оператори е по 39 стотинки.

Освен домашен и мобилен телефон, избралите M-Tel HomeBox ще ползват и високоскоростен достъп до Интернет (до 3.6 Mbps) с 5000 МВ безплатно всеки месец.


DownloadBG: Домашният телефон и достъпът до интернет фиксирани ли са с определено място?

M-tel: Услугата M-Tel HomeBox предоставя фиксирана телефония и достъп до интернет, поради което ползването й е обвързано с конкретен адрес на ползване, който клиентът посочва при сключване на договора за услугата. Смяната на адреса е безплатна като единственото нещо, което клиентът е необходимо да направи е да посети М-Тел магазин и да ни уведоми за нови : Download.bg

Интернет Новини, Angel-oF-DeatH, 28 2008 22:01:14, 0
M-Tel HomeBox - фиксиран телефон и високоскоростен интернет
От 24 януари с M-Tel HomeBox клиентите получават едновременно фиксирана телефония и високоскоростен достъп до интернет. Потребителите на М-Тел могат да се сдобият светкавично с домашен телефон и интернет достъп само с едно посещение на магазин на оператора, без чакане и без кабели. Всичко, което трябва да направят, за да ползват M-Tel HomeBox, е единствено да включат своя домашен телефонен апарат и/или компютър към HomeBox устройството, което получават за ползване напълно безплатно от М-Тел.

С услугата М-Tel HomeBox потребителите получават два телефонни номера от М-Тел – фиксиран и мобилен. Те могат да се използват за изходящи и входящи обаждания. Посредством фиксирания си номер клиентите могат да говорят на изключително конкурентни цени към национални фиксирани и към всички международни мрежи. Разговорите от HomeBox към фиксираните мрежи в страната са без първоначална такса и струват само 9 стотинки на минута за градски и междуградски разговори. Цените на международните разговори са едни от най-ниските на българския пазар и започват от 12 стотинки на минута. Освен това, всички потребители на M-Tel HomeBox получават 50 безплатни минути месечно към фиксирани мрежи в страната.

Абонатите на M-Tel HomeBox получават и 200 безплатни минути месечно към 5 номера от групата „Семейство и приятели”. След изразходване на безплатните минути, разговорите към номерата „Семейство и приятели” ще струват само 9 стотинки на минута. В мрежата на М-Тел потребителите ще говорят за 18 ст./мин. Цената на обажданията към останалите мобилни мрежи в страната е 39 ст./мин. За да правят обаждания към : GgBiT.InFo

Интернет Новини, Craft, 23 2008 16:01:51, 5
Евроком Кабел купува ITV Partner
Комисията за защита на конкуренцията одобри концентрацията между ЕКМБ и Интерактивни технологии. Зелена светлина беше дадена на Евроком Кабел Мениджмънт България (ЕКМБ) да придобие 100% от акциите на Интерактивни технологии. Запитването е постъпило в Комисията за защита на конкуренцията на 29 ноември миналата година. ЕКБМ е собственик на кабелните мрежи на Евроком кабел, Центрум груп-кабел, Центрум груп - БГ, Еуроком Пловдив, Евроком Карлово и др. Интерактивни технологии е известна с търговското си наименование ITV Partner, която е доставчик на платена телевизия по сателит. : ipo.bg

Интернет Новини, gibona, 23 2008 11:01:33, 2
"Макс Телеком" стартира предплатената си услуга MaxPhone
"Макс Телеком" стартира предплатената си услуга MaxPhone с код 0999. Разговорите през MaxPhone позволяват където и да е по света клиентът да бъде избиран от всички оператори в България на цената на национален разговор. В същото време потребителите на MaxPhone могат да разговарят от чужбина с мобилни и фиксирани номера в България, без да плащат роуминг. Услугата може да се ползва през всяка една Интернет мрежа. Разговорите са на символичната цена от 0,01 лв./мин. към всички абонати на 0999 в България и по света.
MaxPhone е софтуерен телефон, който се инсталира лесно и бързо на всеки един компютър, свързан с Интернет. MaxPhone може да бъде изтеглен от Интернет страницата на компанията http://www.maxtelecom.bg/index.php?t=1&p=5000#sm5000 след регистрация и зареждане на минимална сума за разговори 10 лева. Плащането се извършва чрез https://www.epay.bg/ . Клиентите имат възможност да избират номер от номерационния план на Макс Телеком, започващ с 0999. Услугата не изисква обвързване с абонамент. Сумите, които могат да бъдат предплатени, са между 10 и 500 лева.
С фиксирани мрежи в България разговорите се таксуват на цена от 0,145 лв./мин., а тези с мобилни мрежи - по 0,792 лв. на минута. Сред най-евтините международни разговори с MaxPhone са тези със САЩ. Цената на минута разговор с фиксиран или мобилен телефон в страната е 0,264 лв. Разговорите с фиксирани и мобилни мрежи в Германия се таксуват съответно по 0,264 лв./мин. и по 0,871 лв./мин. Цените на всички направления могат да бъдат намерeни на www.maxtelecom.bg . : mobilebulgaria.com

Интернет Новини, Craft, 18 2008 16:01:54, 1
club4e.com, Нов иновационен проект от morkov4oДнес стартира нов иновационен проект. Чрез него ще можете да намирате MP3-ка в интернет бързо и лесно. Търсачката работи съвместно с "Паяк" - "изкуствен интелект" (бот), който обикаля страниците в интернет, претърсва ги за линкове към други страници и ги добавя в базата данни. Пример за подобни търсачки: Google, MSN Search, Yahoo
Проекта можете да намерите на http://club4e.com/
: GgBiT.InFo

Интернет Новини, gibona, 17 2008 21:01:36, 25
Трафик-сниферът на MPAA в нарушение на GPL
Организацията на американските филмови продуценти MPAA, известна с твърдите си "анти-пиратски" позиции, наскоро е създала набор инструменти, предвиден да помага на университетите да откриват случаи на споделяне на файлове чрез техните мрежи. Инструментът е базиран на Ubuntu, и включва също Apache и специализиран софтуер за следене на трафика, разработен от MPAA.

Доскоро инструментът беше достъпен на сайт, създаден от MPAA. Миналата нощ обаче той е бил свален - организацията е получила предупреждение от Матю Гарет, член на техническия съвет на Ubuntu, че инструментът нарушава лиценза GPL, и попада под ударите на Digital Millenium Copyright Act. :-)

Повече по темата тук : Григор Гачев, Linux-bg.org

Интернет Новини, the_mouse, 10 2007 22:12:38, 1
      3     4     5     6     7     8     9      

Valid XHTML 1.0 Transitional