Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Dipal.Net - нова социална мрежаСайтът е създаден с цел обмен на информация между потребителите в Интернет. Сравнително нова социална мрежа, предимно с тинейджърска аудитория.
Сайтът на този сравнително нов български проект Dipal.Net много прилича на големите си събратя MySpace и FaceBook. След създаване на ваш собствен профил, ще имате възможността да споделите с потребителите и гостите на сайта, лична информация, новини, интересни статии, снимки. Естествено, типичен за този тип сайтове е и елементът на запознанство с нови хора и споделяне на еднакви интереси, посредством групи. : GgBiT.InFo

Интернет Новини, Angel-oF-DeatH, 18 2008 19:02:39, 0
Yahoo! oneConnectОт Yahoo! съобщиха, че през второто тримесечие на 2008 г. можем да очакваме ново мобилно приложение от компанията. То ще се казва oneConnect и ще представлява интегрирана комуникационна платформа, която ще обединява SMS и e-mail функционалност с тази на различни месинджъри и така нашумелите напоследък социални мрежи. Приложението ще бъде с отворена архитектура. : mobilebulgaria.com

Интернет Новини, Niksana, 18 2008 14:02:48, 0
Целият свят иска да знае какво правишЦелият свят иска да знае какво правиш

За целта трябва да направиш:

едно. Регистрирай се, създай свой профил и кажи на света какво правиш!
2. Намери или покани приятели, кажи им какво правиш и разбери какво правят те!
3. Общувай с приятелите си навсякъде и по всяко време! Абсолютно безплатно и без реклами.

Интересен проект, който наскоро открих в нашето интернет пространство. Чрез него всеки може да разбере какво правиш - интересна идея, която ще придобие много фенове скоро.

ЛИНК към сайта: ТУК
: edno23.com

Интернет Новини, gibona, 16 2008 21:02:11, 1
Втори свободен протест: Не искаме пълен контрол
След като стана ясно, че единствено гражданското общество може да събуди властта и институциите за да мислят и да действат, така, че да защитават гражданите си, ‘Електронна граница’ организира втори протест, който имаме амбицията да е национален и да се проведе във всички големи и малки градове у нас, за да покаже, че всички ние искаме да кажем
”Не искаме пълен контрол”


- Не искаме да ни шпионират
- Не искаме данни за нашата електронна комуникация да бъдат винаги на разположение на службите;
- Не искаме да плащаме допълнително за глупостите на управляващите;
- Не искаме глупави оправдания от институциите;
- Не искаме нашия личен живот да е в ръцете на хора, които нямаме правото да контролираме и на които нямаме капка доверие;

Ако още не сте се запознали с новите правомощия, които МВР ще има, можете да погледнете тази статия и тази категория от сайта ни или да четете средствата за масова информация, които всеки ден публикуват материали за това.

А какво искаме?

- Искаме тази наредба да се отмени и да не се излиза с оправданието за евро-членството ни. Нашата наредба налага много по-репресивни мерки, законодателни дупки и никакъв контрол.
- Искаме оставката на Министъра на вътрешните работи Румен Петков, като пряк отговорник за тази наредба, искаме оставката и на председателя на ДАИТС Пламен Вачков за непрофесионализъм, който е срамен за такъв висш пост.
- Искаме Държавата да ни защитава, а не да ни наблюдава.Бордът на директорите на Yahoo! планира да отхвърли офертата за придобиване отправена им от Microsoft. Бордът смята, че настоящата оферта "сериозно понижава" цената на компанията. Според близки до борда източници най-вероятно минималната цена за всяка акция ще трябва да достигне $40 за да се обмисля продажба, което означава, че предложената сума не трябва да е по-малко от $57 млрд. Анализатори на пазара смятат, че е малко вероятно двете компании да започнат преговори с плаващи цени, но изказването на борда на директорите на Yahoo! ясно показва склонността им да продават. Все още не е ясно дали Microsoft ще се съгласят на новата сума, но е напълно ясно, че са малко компаниите, които могат да скъсят разстоянието между Google и Microsoft, което най-вероятно ще доведе до нова оферта към Yahoo!. : kaldata.com

Интернет Новини, tsvetan93, 10 2008 14:02:59, 1
Полицаи в интернет


В МВР съвсем пощуряха". Тази констатация беше направена в началото на миналата седмица от специалист по мрежова сигурност, пожелал да остане анонимен. Поводът за това не съвсем необичайно твърдение е Наредба 40 от 7 януари 2008 г., издадена съвместно от МВР и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), която определя реда и начина, по който мобилни и интернет оператори, както и доставчици на фиксирана и IP телефония трябва да предоставят данни на МВР за потребителите си. Наредбата и правата, които тя дава на МВР, станаха обект на протести и обвинения, че във ведомството на Румен Петков се събуждат духовете на Държавна сигурност. Или по-вероятно те никога не са заспивали при хората с хладни умове и горещи сърца, търсещи как да се справят с това чудо - електронните комуникации. Ако тази наредба остане непроменена, полицията ще може перманентно да следи всеки потребител (идентифициран с IP адрес в интернет и име и адрес и/или телефонен номер при доставчика си) кога и откъде се е свързал с други потребители. Ако се наложи, и съдържанието на тази кореспонденция ще бъде записвано, но вече с решение на съда по реда, определен с друг закон. Иначе казано, наредбата дава възможност полицията да знае във всеки момент кой с кого си е общувал през последната година в интернет.

Сред спорните текстове в наредбата са разширителното тълкуване на престъпления, както и искането МВР да има пасивен достъп до данните за трафика в България - кой и откъде се включва (по IP адрес), данни за изпращани писма по електронната поща, както и подобни данни за обажданията по мобилни и стационарни телефони и IP телефония (тук се включв : capital.bg

Интернет Новини, tsvetan93, 08 2008 18:02:32, 0
Тройната коалиция обещава: 75 хиляди селяни с интернет до 2009
До 2013 година България да се приближи към развитите европейски държави чрез повишаване на доходите и качеството на живот, и чрез подобряване на бизнес-климата и потенциала за растеж. Такава цел си поставя управляващата коалиция в разработения вариант на актуализирана управленска програма до края на мандата. Програмата ще се обсъжда на започващия утре Съвет на коалицията в разширен формат, в който ще участват министрите, партийните и парламентарните ръководства на БСП, НДСВ и ДПС. Правителството извежда още като приоритет здравето на населението и повишаването на качеството на здравните услуги. В управленската програма е предвидено развитие на конкурентен пазар на здравните услуги.

Демонополизация и алтернативно финансиране на здравната система при спазване на принципа на солидарността е една от идеите, записани в управленската програма за следващата година. Предвижда се създаването на гаранционен фонд, който да осигури финансовата стабилност на здравно-осигурителната система. Ще се стимулира и предоставянето на допълнителни услуги от болничните заведения чрез възможността за избор на допълнителни здравни пакети.

Управляващите предвиждат още да създадат нова институция, която да се занимава с проблемите на пенсионерите. Националният съвет по политиката за възрастните хора ще търси решения на проблемите за пенсиите, активното стареене и пенсионерските клубове. В актуализираната управленска програма е записано още, че държавата ще подпомага семействата с деца, като повишава размера на помощите им. Заложено е : dariknews.com

Интернет Новини, tsvetan93, 08 2008 17:02:55, 0
Децата осъзнават с много по-голяма скорост опасностите в Интернет
"Децата осъзнават с много по-голяма скорост опасностите и положителните страни на световната мрежа, докато при родителите това става бавно и пропастта между тях нараства".

Това заяви Георги Апостолов, ръководител на Горещата линия, създадена по проект на Обществения съвет за безопасен Интернет.

"Това е най-добрата почва за нарастване на рисковете за децата, защото в такъв случай ще липсва комуникация между тях и децата. И когато попадне в рискова ситуация, детето няма да сподели", обясни Апостолов.

Той се обърна към родителите с призива да говорят с децата си за Интернет, въпреки че са некомпетентни.

"Те само ще се радват да ви научат на това, което те знаят. Така ще отворите канал за комуникация", допълни Апостолов.

Според Георги Апостолов изучаваният по информационни технологии материал въобще не съответства на възрастта на децата.

"В шести клас те учат как се включва компютър, това е просто смешно. Много спешно се налага преосмислянето на съдържанието на часовете по IT", заяви още Апостолов.

По време на националната кръгла маса за безопасен Интернет, която се проведе днес, той съобщи, че България страшно е дръпнала напред за последните две години.

До 2005 г. интернет потребителите са били 5.6%, сега вече редовните потребители са 30%. Ако броим и тези, които влизат от време на време, процентът минава 60.

"Най-важното, което нас ни интересува е, че процентът на непълнолетните, които са огромният ползвател на мрежата, надхвърля вече 80%.

Докато преди две години основен : actualno.com

Интернет Новини, tsvetan93, 06 2008 17:02:27, 0
Сезират Конституционния съд за следенето на имейли
Организацията "Свободен софтуер" ще сезира Конституционния съд за наредбата, която дава възможност на МВР да следи кореспонденцията в интернет.
От организацията смятат, че събирането на данни за гражданите е агресивен метод за навлизане в личния живот.

Според "Свободен софтуер" възможността органите на реда да събират информация за това с кого си пишем имейли и с кого разговаряме чрез програмите за мигновени съобщения, е аналог на това да бъдем постоянно следени (вж. повече за кампанията "Да спрем мониторинга в интернет").

В интернет подписка се твърди, че наредбата противоречи на конституцията и на хартите за правата на човека.

В четвъртък в София ще бъде организиран и протестен митинг пред сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). : bTV.bg

Интернет Новини, the_mouse, 05 2008 18:02:35, 0
До 2011г. IP-тата ще се изчерпятДо 2011 година просто няма да има достатъчно място за нови уебсайтове по начина, по който ги познаваме днес.Технически, всеки уеб адрес (URL) бива „преведен" от главен сървър в IPv4 адрес.

IPv4 ще рече адрес от типа ххх.ххх.ххх.ххх (х е произволен навсякъде), който служи подобно на регистрационните номера на колите.
В днешни дни, когато много души правят собствен уебсайт, свободните IP-та все повече намаляват.

Ако същият темп продължи, до 2011 година всички ще бъдат заети, но решение има: нова IP версия, наречена IPv6.
Тя би осигурила в пъти повече номера и е на път да бъде въведена в главния сървър на IP адресите.

Не всичко е розово обаче, рутерите и операционните системи ще се нуждаят от обновяване, защото не са предвидени за такива системи.
Място за паника няма, едва ли подновяването ще бъде толкова поголовно както звучи, а и 4 години не са малко време. : HiComm.bg

Интернет Новини, Niksana, 05 2008 14:02:02, 1
      2     3     4     5     6     7     8      

Valid XHTML 1.0 Transitional