Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Геймърите все още използват Windows XP


Три четвърти от геймърите все още използват операционната система Windows XP, показва проучване на W1zzard, автор на известната програма GPU-Z, която дава подробна информация за чипа и паметта на видеокартите.

Изследването е обхванало 163 888 геймъри, от които 75% са признали своята обвързаност и лоялност към XP.

От останалите анкетирани 23% използват Vista, а по 1% се падат на Windows 2003 и на 64-битовата Windows XP.

Макар и Microsoft да обяви, че ще спира продажбите на Windows XP, потребителите не бързат да преминават към Vista.

Напротив, наскоро в петиция, организирана в Интернет, за удължаване на живота на XP се подписаха над 100 000 души.

W1zzard изнася и предпочитанията на геймърите към графичните карти. Две трети от анкетираните използват в своите системи видеокарти на nVidia, а останалите са избрали конкурентите продукти на AMD (ATI). : actualno.com

Интернет Новини, Niksana, 05 2008 11:05:27, 13
След Microsoft и Нюз Корп може да се откаже от Yahoo


Преговорите между Yahoo Inc и "Нюз Корп" на Рупърт Мърдок за алтернатива на сделката предложена от Microsoft вървят към провал, става ясно от съобщение на агенция "Ройтерс", която цитира неназовани източници, близки до разговорите.

Няма признаци за промяна в позициите на двете компании, дори след като бе обявено, че Microsoft оттегля офертата си за Yahoo на стойност 33 долара за акция, или 47,5 млрд. долара. От Microsoft изтеглиха предложението си на 3 май, парирайки настояването на Yahoo да получи цена от 37 долара за акция.

Анализатори твърдят, че натискът върху ръководството на Yahoo бързо да намери алтернатива на провалената сделка е голям. Ако не се намери нов и този път по-успешен купувач за Интернет портала, неговите акции най-вероятно ще поевтинеят рекордно, а това може да доведе до вълна от съдебни дела от гневни акционери.

Очевидното "охлаждане" от страна на "Нюз Корп" още повече стеснява полето на възможностите пред Джери Янг и компания, като им остава да се пазарят още само с AOL на "Тайм Уорнър", които едва ли ще са готови да платят повече от това, което допреди дни предлагаше Microsoft.

През последните месеци, Yahoo води преговори за сливане с притежаваната от "Нюз Корп" фирма Fox Interactive Media, както и отделни разговори, също за сливане, с AOL. От друга страна преговори имаше и между Microsoft и "Нюз Корп" за съвместна оферта за Yahoo, която щеше да е по-сладка за акционерите на портала.

Засега Yahoo продължава да се надява да се измъкне от провал на борсата, благодарение на общите си инициативи със своя най-голям и превъз : actualno.com

Интернет Новини, Niksana, 05 2008 11:05:22, 0
На 3 май спамът навършва 30 години


Светът се готви да отбележи на 3 май 30-ата годишнина на спама - феномен, променил завинаги лицето на интернет, както и съдържанието на електронните пощенски кутии, предаде Франс прес.

На 3 май 1978 г. Гари Туерк, специалист по маркетинг във вече несъществуващата компютърна фирма Digital Equipment Corporation, изпраща от личната си поща писмо, с което предлага нов компютър, до 393 потребители на правителствена мрежа.

Съобщението, което всъщност е написано на 1 май, и е изпратено без никакви лоши намерения, се превръща в първия спам - нежелана и излишна информация.

Оттогава нещата много са се променили. Три десетилетия по-късно спамът вече е сериозен проблем, превърнал се в многомилиардна индустрия.

Всеки ден в интернет се изпращат около 120 милиарда нежелани съобщения, затрудняващи достъпа до полезна информация. : actualno.com

Интернет Новини, Niksana, 02 2008 16:05:22, 0
eBay замисля да продаде скъпата си придобивка Skype

Интернет компанията все още не може да интегрира успешно VoIP услугата в своя онлайн аукцион и платежната система PayPal, признава изпълнителният директор Джон Донахо

Американската интернет компания eBay обмисля да продаде своята услуга за разговори през интернет Skype към края на тази година. eBay все още не може да интегрира успешно своята скъпа придобивка в онлайн аукциона и платежната система PayPal.

За намеренията на eBay става ясно от интервю на изпълнителния директор на компанията Джон Донахо във Файненшъл Таймс.
“Ако взаимодействието на Skype с другите ни услуги е стабилно и изгодно, ще го оставим, ако не – ще разгледаме възможността за продажба”, заявява Донахо.

eBay придоби Skype през 2005 година за 2,6 милиарда долара. Целта на компанията беше да използва VoIP услугата така, че да улесни продажбите на стоки през своя онлайн аукцион. Миналата година обаче от еBay признаха, че покупката на Skype не е оправдала очакванията и, че цената на сделката е била твърде завишена.

В момента Skype има 309 милиона регистрирани потребители – повече, отколкото са в аукциона eBay. Недобрите финансови резултати обаче принудиха един от основателите на Skype и неин изпълнителен директор да напусне компанията през есента на миналата година. : TechNews.bg

Интернет Новини, Fixer, 19 2008 13:04:45, 6
Wi-Fi на дълги разстоянияIntel са разработили технология, с която могат значително да увеличат сигнала и съответно покритието на една Wi-Fi мрежа. Разработката е наречена Rural connectivity platform (RCP), а тайната всъщност е в софтуера, който се използва, а не в техническото оборудване за предаване на сигнала. Според информация от Джеф Галиновски от Intel скоростите на трансфер на данни чрез RCP достигат 6.5 mpbs. Разработката ще помогне за увеличаване на обхвата на мрежите в по-бавно развиващите се страни и по-отдалечените неурбанизирани райони. От Intel дори вече са направили тестове на новата технология в Индия, Панама, Виетнам и Южна Африка. Първият хардуер на пазара се очаква по-късно през 2008 г. на цени под $500. За една функционираща мрежа ще бъдат необходими поне две устройства, което означава, че потребителите могат да получат мрежа на цена под $1000. Обхватът на мрежата може да стигне до около 100 км, но от Intel препоръчват оптимално отстояние на точките около 50 км. : mobilebulgaria.com

Интернет Новини, Niksana, 19 2008 12:03:28, 0
WiMAX мрежите пречат на спътниковия сигналНа WiMAX технологията се възлагат много надежди за осигуряване на безжичен широколентов достъп до Интернет не само в по-отдалечени и недостъпни райони. Оказва се обаче, че независимо от предимствата и перспективите за развитие на WiMAX мрежите може да възникнат проблеми. Според проучванията на учени от Satellite Users Interference Reduction Group (SUIRG), проведени във Флорида, сигналът, който излъчват базовите станции за WiMAX, може да наруши приемането на спътникови излъчвания в радиус до 20 км около станциите. Засега не е ясно как това ще се отрази на проектите за изграждане на WiMAX мрежи, но със сигурност ще следим развитието на нещата. : mobilebulgaria.com

Интернет Новини, Niksana, 17 2008 12:03:03, 0
Бил Гейтс: Хората все по-често ще боравят с компютри, използвайки говораХората все по-често ще боравят с компютри, използвайки говора си или технологията тъчскрийн, вместо клавиатурата, заяви шефът на компанията "Майкрософт" Бил Гейтс, цитиран от Асошиейтед прес.

"Това е един от големите облози, които сме направили", допълни Гейтс.

За пет години "Майкрософт" очаква повече търсения в Интернет да бъдат направени чрез говора, отколкото чрез традиционното използване на клавиатурата, поясни той пред 1200 студенти в университета Карнеги Мелън в Питсбърг.

Гейтс каза също, че софтуерът, разпространяван в различни сфери на науката, включително биологията и астрономията, трябва да бъде усъвършенстван още повече. : actualno.com

Интернет Новини, Niksana, 25 2008 18:02:48, 0
Хакерски инструмент търси слабости чрез GoogleХакерската организация "Cult of the Dead Cow" (CDC) пусна инструмент, който превръща Google в автоматичен скенер за уязвимости.

Средството претърсва уеб сайтовете за чувствителна информация като пароли или сървърни слабости.

CDC стана много известна за пръв път преди 10 години със своята програма Back Orifice, чрез която хакерската групировка показа пред широката публика колко е лесно да се превземе и да се контролира един персонален компютър с операционна система Windows.

Новият инструмент, наречен Gookag Scan, е също толкова провокативен. Той дава възможност на по-неумелите потребители да откриват уязвимости и чувствителна информация на специфични уеб сайтове или широкодостъпни домейни в мрежата.

Това трябва да послужи като предупреждение за системните администратори, които е добре да използват инструмента върху своите собствени сайтове, колкото се може по-бързо, преди злонамерени лица да направят това, съветват от CDC. : actualno.com

Интернет Новини, Niksana, 25 2008 13:02:02, 0
Блогъри: Наредбата на МВР за следене в Интернет ограничава свободата
На втората национална конференция на блогърите БлогCamp 2008 г. всички се обединиха около становището, че наредбата на МВР за следене на кореспонденцията в Интернет се нуждае от задълбочена дискусия. Нели Огнянова призова за повече компетентност при обсъждането на темата, за да бъдат интересите на гражданите максимално адекватно защитени.


По време на обсъждането на наредбата на МВР за следене на кореспонденцията в Интернет нямаше представители на вътрешното министерство.

По-голямата част от блогърите поискаха да бъде направена обществена дискусия по тази тема, в която да вземат участие и представителите на властта. Те изразиха опасения, че в сегашния й вид наредбата на МВР ограничава свободата на общуване на гражданите.

Депутатът от ДСБ Нено Димов подчерта, че в ЕС 20 от 27-те страни членове вече има сериозно обществено недоволство срещу директивата на Европейската комисия да бъдат следени Интернет потребителите.

Димов подчерта, че при самото приемане наредбата е предизвикала силно противоречие сред самите управляващи. Той се аргументира с факта, че в парламента тя бе одобрена само с два гласа разлика.

Минчо Спасов от НДСВ също се обяви против наредбата. Той подчерта, че е много важно блогърите да обяснят на обществото, че намеренията на МВР не могат да бъдат осъществени технически и държавата в крайна сметка не може да направи това следене в Интернет.

По време на БлогCamp 2008 всички участващи имаха възможност да oбсъдят бъдещето на блоговете в България. Всички бяха категорични, че влиянието на блогърите в общ : bpost.bg

Интернет Новини, tsvetan93, 23 2008 12:02:46, 0
Бил Гейтс: Интернет цензурата няма бъдеще„Опитите на държави като Китай да ограничат размяната на информация в Интернет са обречени на провал”, обяви пред студенти в САЩ президентът на Майкрософт Бил Гейтс.

"Няма глобална опасност някой да ограничи потока на свободното слово в Интернет. Просто никой не може да контролира мрежата", подчерта той.

През последните години въпросът за Интернет цензурата в Китай стана доста сериозен.

Майкрософт и още няколко американски компании, бяха обвинени за помощта, оказана на китайското правителство за цензуриране на материали в Мрежата.

"Въпреки всичко, накрая свободното слово ще победи. Тази победа е неизбежна и ще се дължи най-вече на бизнес изискванията, каза още 52-годишният Гейтс и добави: „Ако една държава иска да има развита икономика, то тя трябва да отвори Интернет”. : dnes.bg

Интернет Новини, Angel-oF-DeatH, 21 2008 19:02:40, 0
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional