Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Винъс Уилямс: Тенис звездата, която няма нищо за губене
Всеки един голям спортист има своите възходи и падания в професионалната си кариера, но малко са тези, които е трябвало да се справят с изпитанията изникнали на пътя на тенесистката Винъс Уилямс. По-голямата от сестрите Уилямс е печелила най-престижният тунрир от Големия Шлем Уимбълдън цели пет пъти, а освен това има и две титли от Откритото Първенство на САЩ.

Бившата номер едно в света трябваше покаже силен спортен дух и борбеност за да преоткрие своята спортна форма, след редица тежки контузии и сериозно заболяване на имунната система. Преодоляването на тези тежки моменти в спортната кариера на 33-годишната американка я правят още по-силна и мотивирана до краен предел за постигането на добри тенис резултати в големите турнири на световно ниво.

Малко преди старта на турнира от сериите Мастърс в Маями, Винъс разкри своите последни настроения и чувства пред журналистите:„Трябва да кажa, че сега се чувствам по-уверена на корта, отколкото извън него. Смятам, че това е така защото наистина бях стигнала до дъното, а когато паднеш толкова ниско и успееш да се изправиш, осъзнаваш, че нямаш нищо за губене. ”Уилямс няма успех в някой от най-големите тенис турнири, откакто спечели своята седма титла в турнира на трева от Големия Шлем Уимбълдън през 2008 година.

Тя се бори със сериозни здравословни проблеми, след като и бе открито заболяване на имунната система, което причинява сериозни болки и понижава силите и до такава степен, че бе принудена да се откаже от Откритото Първенство на САЩ през 2011 година.За по-малко от година Уилямс излезе от топ 100 на световната ранглиста и остана в сянката на своята по-малка сестра Серина, която до този момент има 17 титли в турнири от Големия Шлем.

Винъс обаче не се предаде и започна тежка битка за възстановяване на своята върхова спортна форма. Нейните усилия бяха възнаградени през изминалия месец в Дубай, където тя спечели своята 45-та титла в турнир от сериите WTA.

По този начин тя сложи край на съмненията в нейните възможности и благодарение на големи лишения, диети и решителност да се пребори със здравословните си проблеми вдъхна нов живот на своята тенис игра.Увереността в собствените и възможности кара Уилямс да мечтае за златен медал на летните Олимпийски игри в Рио Де Жанейро през 2016 година.

В момента тя се намира на 31-во място в световната ранглиста и може да се похвали с четири златни медала от Олимпиади, три от които печели в отбор със своята сестра Серина. След всички тежки изпитания, през които измина Винъс е уверена повече от всякога в своите възможности и качества и смята, че ще бъде готова на 100 процента. По този повод тя сподели:
„ Летните Олимпийски игри винаги са били най-специалният момент в моя живот и този на сестра ми Серина.

Да играем заедно в тенис турнира на двойки бе нещо невероятно и незабравимo за мен. Двете със сестра ми се разбирахме и подкрепяхме.”„Олимпиадата определено е спортното събитие, на което ще искаме отново да вземем участие. Тя е само след няколко години и мисля, че ще съм във върхова спортна форма до тогава.” : GgBiT.InFo

Спортни Новини, Reloader, 02 2014 13:04:21, 01. !
2. , !
3. , .
3. GGbit.info Team ! . , Support@GGbit.info.
!


Valid XHTML 1.0 Transitional