Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
Кои ще са топ професиите на бъдещето


Кои ще са топ професиите на бъдещето

През нетолкова далечната 1981 година компанията IBM предложи на широката публика персонален компютър. През следващите 30 години се появиха много нови, популярни и престижни професии, за които преди изобщо не сме подозирали: системен администратор, разработчик на софтуер, уебмастър. Появиха се и нови спецове в криминалните среди: хакерите.

Футуролозите от компанията FastFuture се интересуват от това какви открития се очакват в близко бъдеще в областта на естествените, хуманитарните и обществените науки и как те ще се отразят на пазара на труда.

Какво можем да очакваме до 2030 година? Според ООН населението в света се очаква да достигне 8.3 милиарда души. От тях само 723 милиона ще живеят в Европа. Всяка година в нея ще емигрират около два милиона от най-бедните страни.

До два пъти ще нарастне броят на хората над 60 години. А може и повече, тъй като благодарение на успехите на медицински възрастните хора ще живеят до 100 години.

Кои ще са топ-професии на бъдещето?

Търговците на вътрешните органи

В близко бъдеще учените ще открият начин за отглеждане на клетки, заместители на механичните протези и изкуствените органи. Задава се мощна нова индустрия, която ще изисква инженери, производители на тела, хирурзи, доставчици на тези услуги...

Нанолекари

Основен метод за диагностика и лечение на хората ще станат нанороботите, които ще въздействат върху човешкото тяло отвътре. В медицината ще има нова специалност "наномедицина".

Социален роботоработник

Процентът на възрастните хора ще се повиши и те ще живеят по-дълго. И кой ще се грижи за тях? Тази роля ще поемат всички видове роботи и автоматизирани системи. Трябва някой да произвежда тази техника, да я поддържа.

Флаш хирурзи

Ще дойде момент, в който хората няма да реагираме адекватно на нарастващия поток от информация. Идва времето на картата с памет. Тя ще изисква хирурзи-специалисти, които ще увеличат възможностите на човешкия мозък като вграждат в него допълнителните единици за преработка и съхранение на информация.

Космически архитекти

До 2030 година космическият туризъм ще бъде евтин и масов. В Космоса ще има хотели, къщи за гости, почивни домове, които ще бъдат проектирани и строени от космически архитекти.

Градски фермери

Ще бъдат създадени небостъргачи-ферми. В тях ще могат да се отглеждат и обработват различни култури. Това ще доведе до намаляване на цените на хранителните продукти - ще изчезнат транспортни разходи.

Търговци на време

До 2030 година хората ще се обучат да оказват влияние върху климата не само в световен мащаб, но и на местно ниво. Ще има дружества, които ще могат да спират урагани и торнада, да правят дъжд или да го карат да спре да вали.

Пътна полиция по водата и във въздуха

От задръствания можем да се отървем само един начин: да се даде на хората възможност за активно движение на лични превозни средства във въздуха, над водата и под водата. И някой трябва да регулират движението.

Електронни бодигардове

В интернет може да намерите много информация за себе си. Части от нея може би бихме искали да скриете от обществото. Много потребители ще бъдат готови да платят за това на електронни бодигардове.
Източник: GgBiT.InFo

Във Други новини, От arlekin, 27 Януари 2010 18:01:54, 0 Коментара

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional