Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
Фишъри проникнаха в онлайн банкирането

Изскачащи прозорци по време на сесия събират данни

Нов тип фишинг застрашава потребителите на услуги за онлайн банкиране. Кибер престъпниците интегрират своите похвати в самите сесии между клиента и банката през уеб браузър, съобщиха от компанията Trusteer.

Новата технология се опитва да измъкне от потребителите конфиденциални данни, след като те вече са влезли в банковата онлайн система.

Повечето потребители са запознати с класическия имейл фишинг, при който получават съобщения с линкове към измамнически сайтове.

Новата фишърска техника генерира изскачащи прозорци (pop-ups) по време на реална онлайн сесия с банката, като иска от потребителите данни от рода на парола и номер на акаунта.

Атакуващите компрометират уеб сайта, като вмъкват код за създаване на изскачащи прозорци. Технологията е ефективна, тъй като е малко вероятно потребителите да се усъмнят в легитимността на изскачащите прозорци, след като вече са се логнали в системата.

Всички водещи браузъри са уязвими на подобни техники, прилагани от фишърите, твърдят експерти от Trusteer. Компанията препоръчва на потребителите да ползват сигурни уеб техники за браузване, особено при достъп до финансови приложения.

Неотдавна публикувано проучване разкри, че кибер измамите в британски банки в резултат на фишинг са нараснали със 185% за половин година. Източник: TechNews.bg

Във Вирусни Новини, От Fixer, 17 Януари 2009 23:01:48, 0 Коментара

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional