Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
AMD се разделя на две компании
Компанията вече много тримесечия търпи сериозни загуби, затова планира да проведе голямо преструктуриране. Както съобщава New York Times, AMD ще бъде разделена на две компании. Едната от тях ще се занимава с проектирането и разработката на микрочипове, а другата – непосредствено с производството на процесори. Бизнесът, свързани с производството на микросхеми временно ще се казва Foundry Company и щесе занимава с производството на продукция по поръчка както на AMD, така и по договори със странични компании.

По информация от New York Times и International Herald Tribune, AMD ще притежава 44,4% от Foundry Company, останалата част ще е притежание на Advanced Technology Investment Company, учредена от властите в Абу Даби. Предполага се, че Advanced Technology веднага ще инвестира във Foundry сума в размер на $2,1 млрд., а впоследствие ще предостави още $3-6 млрд. Тези средства ще бъдат насочени към модернизация на съществуващите производствени линии и за строителството на завод в Ню Йорк. Освен това, в AMD възнамерява да инвестира Mubadala Development Company от Абу Даби, която през ноември миналата година изкупи 8% от акциите на AMD.

За сметка на реорганизацията, AMD разчита да подобри финансовото положение и да закрепи позициите си по отношение на главния си конкурент Intel. По предварителна информация, преструктурирането на AMD ще приключи в началото на следващата година, след одобрение от страна на регулаторните органи и акционерите. Източник: http://www.pcworld.bg

Във Хардуер Новини, От Craft, 08 Октомври 2008 13:10:48, 0 Коментара

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional