Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Руснак проби системата за домейн имена

Експерти потвърдиха случая, за който алармира и Ню Йорк Таймс

Руският физик Евгений Поляков успя да пробие защитата на сървъра за домейн имена (DNS). Атаката е осъществена след като беше отстранена уязвимост в DNS, за която преди няколко месеца алармира експертът Дан Камински, съобщи Ню Йорк Таймс.

В началото на юни група големи корпорации, сред които Microsoft, Sun и Cisco, пуснаха “кръпка” за сериозна уязвимост в DNS системата. Въпреки това руският спец е успял да преодолее защитата на DNS сървъра.

Поляков публикува на своя блог информация за това как е извършил пробива. След анализ на данните, експертите са стигнали до извода, че описаният метод за взлом може успешно да бъде приложен на практика.

Евгений разкрива, че за хакването на DNS сървъра са му били достатъчни два компютъра, високоскоростен достъп и десет часа свободно време. При използване на по-мощни ресурси, атаката би отнела по-малко време.

В случай, че овладеят контрола над DNS системата, хакерите биха могли да пренасочват трафика от всеки уеб адрес към свои сървъри. Използвайки уязвимостта, те биха могли също така да зареждат вредоносни програми на компютрите на интернет потребителите. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 12 2008 10:08:01, 3
the_mouse


Хмм, не става ясно обаче кога ще бъде пуснат пач за уязвимостта, която е използвал хакерът, поне е описал подробно действията си.
gibona


а можеше добри пари да изкара човека от тази дупка, той фрии я е пуснал smile.gif
the_mouse


Мда, а какви финансови измами можеше да реализират biggrin.gif1. !
2. , !
3. , .
3. GGbit.info Team ! . , Support@GGbit.info.
!


Valid XHTML 1.0 Transitional