Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Разкриха най-голямата парична измама в САЩ

В операцията са замесени и източно европейци

11 хакери от различни националности са проникнали с измама в безжичните мрежи на девет големи вериги магазини в Щатите и са откраднали номера на кредитни и дебитни карти, съобщиха американските медии.

Номерата, заедно с друга лична информация като пароли и данни за сметки, са продадени на други престъпници от САЩ и някои източноевропейски страни. След това със същите номера са отпечатани фалшиви кредитни карти, с които са теглени значителни суми от банкомати.

Паричните преводи са направени през банки в Източна Европа, което е останало незабелязано доста време.

След мащабна международна акция престъпниците са идентифицирани и са им предявени обвинения в "компютърна измама, банкова измама, измама с устройства за достъп, кражба на идентичност и конспирация".

Официалните власти не разкриват точната сума пари, които са изтеглени от банкомати. Те обещават да издействат доживотни присъди, ако не на всички участници в престъпната мрежа, то поне на техните лидери, в случай, че бъдат признати за виновни по всички обвинения. : TechNews.bg

Вирусни Новини, Fixer, 07 2008 10:08:37, 1
nihilista


Да поясня, че ако става въпрос за кражби, това не са хакери а КРАКЕР-и. Истинският хакер никога не би извършил такава измама за собствена облага!!!1. !
2. , !
3. , .
3. GGbit.info Team ! . , Support@GGbit.info.
!


Valid XHTML 1.0 Transitional