Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Жените програмират по-акуратно

Кодовете, написани от нежна ръка, са лесни за доразвитие

Програмните кодове, написани от жени, са по-акуратни и по-лесно могат да се доработват, установи ново проучване, данни от което изнася Уол Стрийт Джърнъл.

Определено има разлика в начина на програмиране, който практикуват двата пола, твърди изследването. Мъжете не се вълнуват в същата степен както представителките на нежния пол от това техните софтуерни продукти да могат лесно да се доразвиват от други програмисти, пише Уол Стрийт Джърнъл.

Женският код е много по-точен и съдържа много коментари, които дават отговор на въпросите какво, как и защо. За мъжете пък въобще не е характерен подобен стил.

Докато дамите искат да демонстрират своя ум чрез сътворения от тях код, то мъжете обикновено се опитват да заличат следите, като не оставят ясни ориентири за следващите разработчици на продукта.

Експерти обаче не са съгласни с оценките за стила на програмистите, изнесени в Уол Стрийт Джърнъл. Райан Вагнер, собственик на сайта cybernetnews.com, споделя, че като разработчик той винаги се стреми да пише разбираем код, придружен с необходимите коментари. Вагнер програмира по този начин, воден от собствения си интерес – да може след време лесно да нанася промени във вече създадения код. : TechNews.bg

Develop Новини, Fixer, 19 2008 11:06:27, 2
SonicPLD


да но го правят само 1 пико промил от общата маса ....

То кой е виждал реално жена програмист, написала нещо свястно ?!

Аз все още не съм ...

виж - в зубренето много ги бива, ама да измислят нещо ново - ехехехе - тва си е на границата на възможното.

( който иска да спори - да погледне колко жени имат нобелови награди ) - михиихи
BlindWolf


Писането на код е изкуство... всеки има своя гледна точка за това как трябва да изглежда и как да бъде структуриран.Но да инче е научно доказано че нещата в мозъка на жените са по подредени от тези на мъжете.1. !
2. , !
3. , .
3. GGbit.info Team ! . , Support@GGbit.info.
!


Valid XHTML 1.0 Transitional