Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
ЕК финансира изследвания в сигурността

Помощта ще бъде насочена към лаборатория на Symantec

Новата европейска лаборатория за изследвания на Symantec ще получи подкрепа от водещи научни организации в областта на информационните технологии. Съвместният проект ще проучва съществуващи и нови интернет заплахи.

Европейската комисия ще отдели финансиране на Symantec Research Lab за колективни изследвания, съобщават от компанията за сигурност. Отпуснатите средства ще се изразходват в проекта WOMBAT – Световно наблюдение на поведението на зловредния код и заплахите от атаки.

Лабораторията е разположена в технологичния парк София-Антиполис в южна Франция. Проектът WOMBAT ще използва данни от глобалната мрежа на Symantec - Global Intelligence Network, ще изучава и разработва нови технологии за оценка на атаките, както и модели, които ще помогнат на специалистите да избират правилните контра мерки за защита от заплахите в интернет.

WOMBAT е третият дългосрочен проект, по който Symantec получава финансиране от Европейската комисия. Компанията си сътрудничи също така с научно-изследователски институти, други технологични компании и европейски оператори по проекта AntiPhish. Наскоро пък приключиха работите по LOBSTER – финансиран от ЕС проект за защита на европейските магистрали за предаване на данни.

Лабораторията във Франция си партнира с правителствени ведомства, университети и фирми както по дългосрочния проекти, така и в краткосрочни разработки с бързо приложение. Сред постиженията на лабораторията са първата технология за защита от спам на Symantec, система за увеличаване на производителността на продуктите за резервно копиране и технология за защита на критични инфраструктури.

Европейската Symantec Research Labs се оглавява от Марк Дасие, световно признат експерт по компютърна сигурност. Той е работил и като мениджър на лабораторията за глобална сигурност на IBM в Цюрих. Източник: TechNews.bg

Във Вирусни Новини, От Fixer, 05 Април 2008 16:04:25, 0 Коментара

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional