Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
Adware оглави класация на зловредните кодове

Gator е бил най-активен през първата седмица на октомври

Рекламната програма Gator оглави десятката на най-разпространените вредоносни кодове за първата седмица на октомври, показва статистиката на PandaLabs. Този адуер застрашава конфиденциалността на потребителя, тъй като следи неговата он-лайн активност.

На второ място в класацията е потенциално нежеланата програма Altnet, следвана отново от адуер в лицето на SaveNow. Общо седем са рекламните програми в десятката на PandLabs, като останалите три вредоносни кодове са спайуер (MarketScore), експлойт (iFrame) и вече споменатият Altnet.

В началото на октомври се активира троянецът Nabload.CHW, който се разпространява в електронни съобщения, уж пристигащи от службата за поддръжка на Gmail. В текста на писмата троянецът приканва потребителите да свалят нова антивирусна програма, като ги предупреждава, че ако не направят това, няма да могат повече да използват своята пощенска кутия. Когато кликнат на указания линк, потребителите всъщност копират троянеца на своите компютри.

Особено опасен е троянецът Maran.DJ, който добавя няколко записа в регистрите на Windows. Така при всяко пускане на системата, зловредният код краде данни от рода на пароли, имена на потребители и друга конфиденциална информация, която се въвежда в уеб сайтове и документи. Източник: Technews.bg

Във Вирусни Новини, От Fixer, 15 Октомври 2007 13:10:02, 1 Коментара
PIPO


къ мислиш ти biggrin2.gif Това е трошачката за всички spy ad и други такива малки вредителчета и неканени гости.Аз лично ползвам Ad-Aware SE Personal и съм много доволен.Ако някой има по-добро решение да каже :>>>

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional