Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
Новини
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   Фен Сайтове
Oth.GGbit.info
   Гейм Сървъри
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Дървена Дограма
Виктор Шапилов
Рекламно Каре
С 1200 долара хакерите печелят милиони
Желаещите да печелят от престъпна кибер дейност могат да си купят от черния пазар всичко необходимо за около 1200 долара. Това показват разчетите на компанията за сигурност Panda Labs.

Зловредни кодове и софтуерни инструменти по вкуса на всеки хакер или спамаджия са достъпни за покупка от стотици форуми. Повечето такива сайтове се хостват в Източна Европа, но мрежите на Интернет мафията бързо се разпространяват из целия свят, предаде technews.bg.

Троянците вървят от 350 до 700 долара, разкриват от Panda. Най-често те се използват за кражба на пароли за онлайн банкиране. Сдобиването с електронни адреси за разпространение на троянците струва около 100 долара за един милион адреса.

Цените достигат 1500 долара за 32 милиона адреса. Разни кодиращи програмки и услуги за преодоляване на защитния софтуер се търгуват от 1 до 20 долара за всеки скрит изпълним файл. И накрая, самото разпространение на електронните съобщения, съдържащи троянец, става чрез наемане на спам сървър за около 500 долара.

Срещу вложение от около 1200 долара за зловреден код, инструменти за разпространение и наем на сървър, кибер престъпниците имат шанс да станат милионери. При 10% успеваемост на опитите за заразяване, кампания до един милион потребители ще означава, че 100 хиляди от тях са потенциални източници на печалба.

Ако успеят да вземат данните на 10% от тези 100 хиляди, кибер престъпниците ще си осигурят достъп до 10 хиляди банкови сметки. Колко ще източат от жертвите зависи, разбира се, от наличните пари в сметките и от други фактори. Хакерите обикновено крадат по малко, за да не бъдат разкрити. Но дори и по 100 долара да вземат от всеки, за 10 хиляди сметки това означава 1 милион. Източник: Actualno.com

Във Вирусни Новини, От FrAgMaKeR, 30 Август 2007 04:08:57, 4 Коментара
**ASTERIX**_89


Доста странно звучи ... да си копуваш зловредния код ... кой е тоя дето го продава ?
Ако си хакер нормално е сам да си пишеш зловредния код ... то така с копуване всеки може ... 1200 $ за кода ... дай още толкова и за заплата на хакера който само да ти осигори достъпа, пък после и най-оибкновенния потребител може да си цъка с мишката и да разпределя парите wink.gif
FrAgMaKeR


Най-големият риск да те хванат е точно в момента, в който си теглиш парите.. парите лесно се проследяват. За подобни големи удари се иска и крадена или фалшива самоличност, с която да е открита банкова сметка в някоя подходяща банка в подходяща държава - разни островни офшорни зони. smile.gif После и да проследят парите към Джон Доу ще хо хванат друг път, ако е изтеглил парите в брой и ги е изпрал както трябва. smile.gif Така че разходите са доста повече от 1200$.. поне 50000$ да не кажа и повече, в зависимост от големината на удара.
**ASTERIX**_89


Идеята ми беше, че както е описано в статията едва ли не с 1200 долара всеки може да стане хакер стига да има парите, а всъщност не е съвсем така ...
Крадец на рози


За $80 имам сведения от къде човек да си кОпи (купи) 8 000 IRC проксита :> с малко повече знания и UniBg примерно е down :>

Важни уточнения


1. За да коментирате и добавяте новини и статии е нужно да сте регистриран потребител!
2. Достъпът на нерегистрираните потребители на сайта е ограничен и непълен, за регистрацияползвайте тази форма!
3. Молим при първа възможност да прочетете правилата на форума, за да бъдат избегнати възможни проблеми.
3. GGbit.info Team няма пълен контрол върху съдържанието! Ако откриете каквито и да било нередности ще се радваме да ни уведомите за да бъдат своевремено коригирани. Можете да се свържете с нас посредством лично съобщение във форумите, или на емайла за подръжка Support@GGbit.info.
Предварително благодарим за отделеното време!

Календар
Температура
Валута
Телевизия
Кинопрограма
Информация

Valid XHTML 1.0 Transitional