Начало   Софтуер   Ревюта   Статии   Дневници   Галерия   DC HuB   Уеб Чат   Форум
 GGbit.info Новини
 Комуникации
 Сигурност
 Софтуер
 Хардуер
 Игри и забава
 Работна Среда
 Спорт & Хоби
 Програмиране
 Шоу Новини
 Други Новини
GGbit.info +
   
Oth.GGbit.info
   
CS.GGbit.info
   Frendly Url's
Новият Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553, ексклузивно в Лаптоп.БГ
Имаме удоволствието да ви представим за първи път в България най-новата серия на Fujitsu-Siemens - Amilo Pa 3000. Ексклузивно в Лаптоп.БГ може да намерите моделът Amilo Pa 3553.
Фуджицу Сименс Компютърс анонсира нова атрактивна концепция на своя продуктов дизайн. От компанията съобщават, че в продължение на две години дизайнери, инженери, продуктови мениджъри и експерти на пазара са се обединили за да намерят най-доброто решение, взимайки предвид и ценните съвети на клиентите си.
Изцяло новата продуктова линия на Fujitsu-Siemens AMILO 3000 е представена в два цвята - черно и бяло. В черно представено като “core” е ядрото на лаптопа, а бялото “shell”, неговата обвивка, изразява красотата му.
Ексклузивно в Лаптоп.БГ може да намерите модел от серията Amilo Pa 3553. Освен с новият си атрактивен дизайн, Amilo Pa 3553 впечатлява с добри характеристики - новото поколение мобилни процесори на AMD - Turion X2 Dual Core RM-70 с работна честота от 2.0Ghz и 1MB кеш памет от второ ниво, 320GB твърд диск, 3GB ram памет, както и външна видео карта ATI Mobility Radeon HD3470 с 256MB собствена памет. Преносимият компютър разполага с 15.4-инчов екран използващ технологията за по-реални цветове BrilliantView, оптично устройство позволяващо запис на двуслойни дискове DVD±RW±R DL, безжична мрежова карта с draft N стандарт и максимална скорост от 300Mbps в секунда. Стандартно в серията Pa 3553 може да откриете следните интерфейси: eSATA комбиниран с USB 2.0, 2 x USB 2.0 порта, IEEE1394, RJ-45 за факс/модем, аудио вхо: Laptop.bg

Полезни статии, the_mouse, 10 2008 07:10:51, 2
Яркост на снимка


Не знам дали е за тук но реших да си правя татус , харесах си модел , но като го изкарам на принтера някак си не се вийдат очертанията .. как мога да разреша този проблем . Благодаря предварително ! : GgBiT.InFo

Графични Уроци, TMbp, 22 2008 19:09:45, 3
Как бързо и лесно да сваляме клипчета от YouTube?


Как бързо и лесно да сваляме клипчета от YouTube?


Здравейте!
Днес ще ви покажа как лесно и бързо да сваляте клипчета от сайтове за видео споделяне като YouTube.

Напоследък се появиха доста програмки и плъгини, които да вършат тази работа вместо вас, но по един или друг начин те ограничаваха потребителите им да използват определен web браузър или операционна система.

Вече можете само с няколко клика да получите линк за сваляне към конкретно клипче, без да се занимавате с допълнителен софтуер!

За тази цел първо ще ви трябва оригиналния линк към клипчето, който можете да получите като копирате съдържанието на address bar-а от уеб браузъра си, докато гледате клипчето.След това отворете сайта www.File2HD.com и:

1. Въведете адреса на клипчето
2. Сложете отметката пред "I have read and agree to the Terms of Service"
3. Изберете филтър 'Movies'
4. Цъкнете върху бутона 'Get files'
5. Използвайте линковете в края на страницата за да изтеглете желаните клипчета. Можете да получите повече от един резултат за едно клипче - с ниско и високо качество.

: GgBiT.InFo

Полезни статии, the_mouse, 09 2008 14:09:11, 0
Malwarebytes’ Anti-Malware (MBAM)

I Въведение:

1. Какво е MalwareBytes’ Anti-Malware? - Malwarebytes’ Anti-Malware се счита за следващата стъпка в откриването и премахването на зловреден код. Програмата е съчетание от редица нови технологии, които са предназначени за бързо откриване и унищожаване на зловредния код. Той наблюдава всеки процес и при откриване на зловредни процеси веднага ги спира, преди да се стартират. The Realtime Protection Module включва advanced heuristic (напреднали евристики) сканираща технология, която следи системата, за да гарантира сигурност и безопасност.

2. Какви са системните изисквания на MalwareBytes’ Anti-Malware? - Това са изискванията, които са необходими, за да стартирате Malwarebytes’ Anti-Malware:

Microsoft ® Internet Explorer 5.5 или по-нова

Microsoft ® Windows 2000 или по-нова

250 MHz процесор

256 MB Ram

5 MB свободно дисково пространство

II Изтегляне:

1. Официална страница: www.malwarebytes.org

2. Лиценз: Freeware (Безплатен)

3. Изтегляне: Malwarebytes’ Anti-Malware

III FAQ (Най-често задавани въпроси):

2. Какви са основните функции на MalwareBytes’ Anti-Malware? - Malwarebytes’ Anti-Malware разполага със следните функции за борба с зловредния софтуер:

- Поддържа Windows 2000, XP, и Vista.

- Бърза скорост и лекота при сканиране на системата.

- Възможност за пълно сканиране на всички дискове.

- Malwarebytes’ Anti-Malware Protection Module (изисква регистрация).

- Всекидневни актуализации на базата данни.

- Quarantine (Карантина)за задържане и възстановяване на заплахите за удобство на потребителя.

- Списък за игн: кратко ревю

Полезни статии, Fixer, 10 2008 22:08:17, 1
Свръх високочестотен излъчвател


Ето едно решение на проблема със съседите които гледат телевизия до късно и имат проблеми със слуха та затова Volume-то им е на МAX.
Представлява магнетрон излъчващ постоянен или импулсен сигнал (насочен) в свободно пространство.
Честотата с която излъчва е една от вътрешните честоти на водата и затова е опасно за живите организми както и за всякаква електроника в която има бобинки, кондензатори и всякакви елементи в които може да се индуктира ток с висока честота. Последствията при навлизане в обхвата на устройството са пагубни!
Това устройство може да се използва и като заглушител на всякакви сигнали.
Доста опасно е и в някой случаи дори подсъдимо, затова си опичайте акъла как ще го използвате wink.gif

СВЧ Излъчвател : Против шумни съседи

Полезни статии, nihilista, 21 2008 08:07:27, 0
Защо по дяволите моя диск се бави а диска на съседа чете като светкавица


Хард диска като устройство е най-бавната част в един компютър, Движещите се части го правят най-бавната част, и независимо колко бързо ще работят движещите са части в хард диска, хард диска ВИНАГИ ще е по-бавен от шината процесора и паметта, заради движещите си части. Хард диска представлява алуминиема кутия с електромотор, който върти твърди алуминиеви дискове, с висока скорост, вече в наши дни (към дата та на писане на статията) дискове въртящи се на 7200 оборота са стандартни, дискове въртящи се на 10 000 са бързи, и електромагнитна намотка, която движи четящите глави. Едно от нещата които винаги ще бавят хард диска е латентността им – тоест времето когато главата е на нужната пътека и чака въртящият се диск, да “донесе” желаният сектор под главата за да бъде прочетен. Днес това време се измерва в милисекунди, и средното време на латентност на един хард диск на 7200 оборота е 4,2 милесекунди. Обикновено когато нещата се отнасят до скоростта на системата отнесена към скоростта на хард диска, обикновено системата си е свършила работата отдавна, и изчаква хард диска да запише подадените данни или да прочете поисканите, и целия компютър бездейства докато хард диска не си свърши работата. Най-лесният за хард диска случай е да има един голям дефрагментиран файл. Тогава той си хваща едно равномерно темпо и си го поддържа, докато задачата свърши. Четенето на множество малки файлчета, е най-натоварващото нещо за един диск, защото постоянно трабва да търси, парчета от файлове, постоянно трябва да започва и спира четене, да чете малки порциики, от данни, да чака латентното му време между наместване на главата и четенето (главата първа се н: HDD TUNING

Полезни статии, Diabolik.kant, 22 2008 22:06:24, 0
Оцветяване с редуващ се цвят резултатите от БД


Здравейте. Преди няколко дена се сетих за едно много лесно и илегантно решение за оцветяване на резултатите от БД с редуващ се цвят. ето така:
Код
1 ред - #a5a5a5
2 ред - #d5d5d5
3 ред - #a5a5a5
4 ред - #d5d5d5
........................
N - 1 - #a5a5a5
N      - #d5d5d5


Ето го и начина(делене по модул):
Код
<?php
    // Configuration
    $DB_HOST = "localhost";     // DB Host
    $DB_USER = "root";             // DB user
    $DB_PASS = "";                 // DB user pass
    $DB_BASE = "database";             // Data Base
    $DB_TABLE = "table";     // Data Table
    $style_red = "a5a5a5";         // First Color row
    $style_dark = "d5d5d5";     // Second Color row
    $namber_row = "1";
    // DB Conection
    $connection = mysql_connect($DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS);
    mysql_select_db($DB_BASE, $connection);
    $show_results = mysql_query("SELECT * FROM " . $DB_TABLE . " ");
        while ($row = mysql_fetch_array($show_results))
        {
            $name = $row['Username'];
            $message = $row['Message'];
            if($namber_row%2 == 1) { $style = $style_red; } else { $style = $style_dark; } ?>
            <div style="background: #<?php echo $style ?>"><b>Name: </b><?php echo $name ?><b>Message: </b>: GgBiT.InFo

Полезни статии, akolevutd, 02 2008 12:06:13, 0
Термините в Интернет


A

ACCOUNT (Сметка) - Сметка с потребителско име, парола и съответните права за достъп, за да може да се свържете към даден сървър в локалната мрежа или към вашият Интернет доставчик

ACCOUNT DETAILS (Account details) - Данни за регистрацията на потребител

ACTIVEX - Технология, която свързва настолните приложения с WWW. С помощта на ActiveX инструменти софтуерните разработчици могат да съдържат интерактивно Web съдържание за приложенията си

ADWARE - Програма, издържаща се от реклами. Не плащате нищо за нея, но при работата си ви показва реклами

AGP (Advanced Graphics Port) - Нова спецификация, която осигурява по-бърз трансфер за модерните видео карти. Може да бъде х1, x2, или х4

APPLET (Аплет) - Това е Java програма, която може да бъде вмъкната в Web страница. Разликата между стандартното Java приложение и Java аплет е, че последният няма достъп до ресурсите на локалния компютър. Аплетите помагат Web страниците да станат по-динамични и функционални

APPLY (Прилагам) - Ако направите някакви промени в дадени настройки в Windows и изберете ли apply ще приложите в действие промените, но ще останете в работния прозорец

ARCHIVE (Архив) - Това е набор от файлове, съхранявани на машина, свързана с Интернет. FTP сайтовете са известни като архиви

ARP (Address Resolution Protocol) - Протокол за преобразуване на адресите използвани в Internet Protocol, в адреси на физическата мрежа, възможност за преглед и модификация на адресните таблици

ASCII (American Standard Code for Information Interchange) - Езикът, на който са кодирани текстовите файлове, където всеки символ е представен цифрово с няколко знака

ASP (Active Server Page) - Това е Web страница, която съдържа един или повече скриптове в себе си. ASP се обработва: kiberprostranstvo.dir.bg

Полезни статии, CNews, 26 2008 11:04:44, 0
Internet Explorer 7


Internet Explorer престава да работи, да реагира на команди или се рестартира

Проблемите, свързани с Internet Explorer, могат да бъдат предизвикани от различни неща. Трудно е да се каже какво причинява конкретен проблем без той да бъде проучен. Описаните на тези уеб страници методи с последователни инструкции са създадени да ви помогнат да откриете търсените причини. Ще ви зададем няколко въпроса и базирайки се на вашите отговори, ще определим кои от тези методи да предложим най-напред на вашето внимание.

Дали някой от тези методи със сигурност ще ви помогне? В повечето случаи, да. Но все пак няма нищо сигурно. Даже ако никой от тези методи не постигне нужния резултат, ще ви предложим други потенциални решения на проблема. Ние осъзнаваме колко е важно за вас да можете да използвате Internet Explorer без да се сблъсквате с различни проблеми. Затова ще се постараем максимално да помогнем за възстановяване на нормалната му работа.За да оправите тези проблеми,моля кликнете тук за да отговорите на въпросникът.След Това Microsoft Support ще покаже резултатите


Източник: Microsoft Support Bulgaria,кликнете тук за вход : Когато Престане да реагира и не отговаря на командите

Полезни статии, CNews, 19 2008 10:04:46, 2
Ревю на MSI N9600GT-OC T2D512 Overclock Edition


СТАТИЯТА Е ПРЕДОСТАВЕНА С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА МОЯ ДОБЪР ПРИЯТЕЛ Димитър Динчев a.k.a. Veseliq .... enjoy
С представянето си, NVIDIA GeForce 9600 GT пожъна значителени успехи в средния клас видео карти. Разбираемо, компаниите производители на такъв род хардуер побързаха да извадят всевъзможни версии базирани на чипът на 9600 GT - G94. MSI, като лидери в бранша до тук представиха 6 различни карти (някои от тях с по 2 версии), като в настоящото ревю ще разгледаме една от интересните сред тях - MSI N9600GT-OC T2D512, отличаваща се с нереферентното си охлаждане и фабрично овърклокнати честоти...

Нека направо започнем с това, което всъщност прави MSI N9600GT-OC по-специална спрямо останалите карти. Първо, картата е със завишени честоти. Докато референтния модел на NVIDIA работи на 650/1625/1800MHz ядро/шейдъри/памет съответно, то конкретното MSI-ско отроче работи на 700MHz/1750MHz/1900MHz. Нищо особено, на фона на това, че както видяхме в ревюто ни на 9600 GT 512MB по-рано, тези карти с лекота достигат дори по-високи честоти и такъв овърклок може да се направи на общо взето всяка една GeForce 9600 GT безпроблемно и безопасно. Но от своя страна така тази овърклокната карта лесно ще победи от към производителност всяка произволна друга референтна карта.

Вторият интересен факт е охлаждането на N9600GT-OC. Референтното охлаждане предложено от NVIDIA е парче алуминии с малка перка, заемащо само един слот. С него, особено в по-"задушни" кутии, под товар с него картата започва да става шумна - малкто вентилаторче не може да се справи с отделената топлина и малко по малко увеличава оборотите си докато дост: .... източник ModReactor

Полезни статии, stapos, 22 2008 20:03:17, 0
      1     2     3     4     5     6     7      

Valid XHTML 1.0 Transitional