Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пожар на сметището в Цалапица
GGbit.info > ???????? > ???? ???????? > ????? ??????
ogata
Сметището в Цалапица се е запалило миналата нощ,съобщи "Дарик радио", като пожарът е в ограничен участък от зоната, в която се депонира свеж отпадък. Три противопожарни автомобила от Стамболийски и огнеборци от Пловдив гасят пламъците.

По първоначални данни пожарът е тръгнал от самозапалване в зоната за насипване на свежи боклуци. Според специалисти, които в момента са на горящото депо, огънят е в дълбочина. Планира се изграждане на временен път върху натрупаните отпадъци, за да могат пожарните коли да се предвижват до възникналите огнища.

Шефът на сметището Петър Тодоров обаче заяви, цитиран от Дарик радио, че горят около осем декара. Той е категоричен, че пожарът е умишлен и свързва запалването с искането за приемането на нови количества софийски бали. Според Тодоров запалването е станало миналата нощ, като пламъците са тръгнали едновременно на доста голяма площ, което било невъзможно при самозапалване на боклука. Предишният голям пожар в Цалапица беше на 10 април тази година, когато там се депонираха последните остатъчни количества от 200 хил. тона столичен отпадък.

Днес Пловдив се събуди от остра миризма на изгоряло , което според Дарик е от все още тлеещите отпадъци на сметището в Цалапица . Според главния еколог на община Пловдив Христо Минков до момента няма непосредствена опасност за здравето на пловдивчани и за хората, които живеят в близките до сметището села.

В такива случай гражданска защита съветва да затваряме добре прозорците в къщи , както и всички открити помещения , за да избегнем обгазяване .
Relevant Advertise!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.