Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Факир на отворения код призна убийство на съпругата си
GGbit.info > ???????? > ???? ???????? > ????? ??????
FixerХанс Рейзър заведе полицията до костите на своята жертва

На 8 юли Ханс Рейзър, цар на системите с отворен код и обвинен в убийството на съпругата си Нина Рейзър, заведе полицията до мястото, на което е заровил тялото й, съобщи theregister.co.uk.

Рейзър, създател и основен разработчик на файловата система ReiserFS, беше арестуван на 10 октомври 2006 г. като заподозрян в убийството на съпругата си, която се намираше в неизвестност повече от месец.

Междувременно през май 2007 г. изплуваха необичайни обстоятелства по делото - един от любовниците на жената на Ханс Рейзър - Шон Стърджън - призна, че е убил най-малко 8 души, като злодеянията той обяснява с малтретиране в детските си години.

В отчаян опит да намали присъдата си, Рейзър се съгласил да заведе британската полиция в Redwood Regional Park и да разкрие местоположението на тленните останки на жена си. Полицията открила гроб, запълнен с кости, който се намирал на три пресечки разстояние от дома, който Рейзър споделял с майка си.

Той директно отишъл до гроба, разположен на един хълм. "Беше трудно, емоционално пътуване", споделил адвокатът на Рейзър - Уилям Дю Боа.
По време на процеса Рейзър поддържал версията, че е невинен, и адвокатите му предположили, че Нина може и все още да е жива и да се е устроила в Европа. Два дена преди произнасянето на присъдата, Рейзър се съгласил да сътрудничи на властите, като се надявал в замяна на това да получи по-леко наказание.

Присъдата за убийство първа степен може да се намали на наказание за убийство втора степен. Подобна промяна би довела до 15–годишна присъда, вместо наказание от 25 години до доживотен затвор.

В резултат от съдействието на Рейзър на полицейските власти, обявяването на присъдата му се отложи за неограничен период от време.
Relevant Advertise!
club135
Цитат(Fixer @ Jul 9 2008, 20:56) *
... един от любовниците на жената на Ханс Рейзър...


Баси... някой да има инфо колко са били на брой!?
the_mouse
Цитат(Fixer @ Jul 9 2008, 20:56) *
Рейзър, създател и основен разработчик на файловата система ReiserFS, беше арестуван на 10 октомври 2006 г. като заподозрян в убийството на съпругата си, която се намираше в неизвестност повече от месец.

Явно няма да излизат нови версии скоро на ReiserFS sad.gif Жалко, бива си я smile.gif
Fixer
На този прекалено много му е било отворен кода biggrin.gif
club135
Кода, жената... май всичко е било опън-сорс.
ogata
Цитат(club135 @ Jul 10 2008, 21:18) *
Кода, жената... май всичко е било опън-сорс.


biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif

ми тва е .. пича е noob xD
SonicPLD
незнам за другото , ама със сугурност жена му е била "дедикейтед сервер" с много накачени Юзери , без достъп на Системния администратор.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.