Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Изобретиха велосипед от картон
GGbit.info > ???????? > ???? ???????? > ????? ??????
Niksana
21-годишният студент по дизайн Фил Бридж от Стокпорт е разработил прототип на велосипед от картон, който един ден може да се продава само за 15 британски лири, предаде Прес асосиейшън, като се позовава на в. "Дейли телеграф".

Студентът от Шефилдския Халам юнивърсити е убеден, че неговото "абсолютно зелено возило" ще бъде достатъчно евтино, за да привлича потребители, и няма да изкушава крадците.

Рамката му е изработена от картон, който нормално се използва за промишлени опаковки, и може да се произвежда само за 3 лири. След като се добавят колелата и веригата, цената на велосипеда може да се увеличи до 15 лири.

Картоненият велосипед издържа човек, стига той да не тежи повече от 75 кг, уверява младият британец.

Картонът, от който са изработени прототипите на возилото, е як и има шуплеста сърцевина. Той се използва главно за преградни стени и като промишлен амбалаж.

За сравнение стандартните метални велосипеди струват по неколкостотин лири. Идеята за колело, направено от картон, изцяло девалвира велосипеда, казва младият дизайнер.
Relevant Advertise!
Sharo
ами няя ли се разпадне ако завали дъжд....се пак там Англия...леко на вода го кара biggrin.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(Sharo @ Jun 29 2008, 22:02) *
ами няя ли се разпадне ако завали дъжд....се пак там Англия...леко на вода го кара biggrin.gif
Ще карат колело захапали дръжката на чадъра да не ги вали.. Ако духне малко по-силно най-много да му отвее ченето... biggrin.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.