Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Не мога да конвертирам от phpBB към SMF форум
GGbit.info > Hi-Tech > Web ??????????
sniperfan
Здравейте,

имах безплатен тенис форум ( http://rocketball.co.nr ), на който купих базата данни преди няколко дни. Също така, купих и хост + домейн за него.

Инсталирах phpBB2, помолих от хоста ми да ъплоаднат базата данни, защото имаше някакъв проблем (линка към форума е: http://rocketball.eu/phpbb ). Всичко е наред, сега следва обаче, да го конвертирам към SMF. От официалният им сайт изтехлих конвертора за phpBB, качих го с FTP-то на сайта ми и след това, пуснах convert.php през браузера и попълних полетата, но излиза ето тази грешка:

http://img120.imageshack.us/my.php?image=scr50255d5ji4.png

Двата форума са записани на различни MySQL база данни, но съм им задал всички привилегии/разрешения.

Ще съм ви много благодарен, ако ми помогнете да се справи с този проблем! От няколко дни го мъча вече и наистина не знам какво да правя, а уж е много просто... dry.gif wacko.gif
Relevant Advertise!
melkor
Имаш ли вече инсталиран SMF върху който да направиш прехвърлянето? Това е едно от задължителните условия. Грешката която ти показва е че потребителя с който се опитваш да правиш прехвърлянето няма права за да прочете данните от таблиците. Също така и двете бази с данни трябва да са на един сървър.

Направи следното нещо - инсталирай SMF като използваш същата база данни и същият потребител като на текущата ти инсталация, пусни конвертора, тествай новото SMF (phpBB форума ти ще си е непокътнат, така че винаги можеш да го пуснеш пак ако нещо се обърка или не ти хареса), ако всичко е ок (изтествай го внимателно) можеш да разкараш таблиците на phpBB от базата данни, и ако желаеш да смениш потребителя и паролата му. Ако направиш последното не забравяй че трбява да ги смениш и във файла Settings.php иначе SMF-то няма да работи.
sniperfan
Благодаря ти, melkor!

Аз мислих за този вариант, но наистина не знаех как да го направя, защото трябваше да запиша SMF-то ръчно (аз преди това го бях инсталирал с Fantastico и проблема беше, че от Fantastico си прави нова MySQL база данни и не мога да избера тази на phpBB-то) . Мъчих се да го ъплоадна с FTP-то, но 10 мб. 1800 файла някъде стигнах за един ден до 1000 и се отказах. Но се сетих сам как да го инсталирам, просто сложих Install.php и готово. 4.gif За няколко секунди конвертира форума успешно, като единственото което не успя да конвертира бяха статистиките за това колко човека са били най-много онлайн.

http://rocketball.eu/forum

Имам още 3 въпроса:

Как мога да кача програмата KREDOR така, че да се вижда само когато пускаш постове? Гледах в нета уроци как става и там пише на ред 796 да търся ето това:

Код
if ($i != count($context['bbc_tags']) - 1)
echo '<br />';


Във файла post.template.php на сегашния ми theme. Е да, но на 796 ред няма такова нещо! glare.gif Има два варианта които мисля, че идва проблема - единият е, че е за версии "rc 1.1/1.2/1.3" и другият, е че урока е правен на друг theme - "classic", аз ползвам "default".
Дали наистина това е причината, или аз не правя нещо като хората?

Вторият ми въпрос е:

Инсталирах си Ad manager, показва ми, че го имам инсталиран, но го няма в админ панела? Знам къде трябва да е, но не е там.

И последният ми трети въпрос:

Как мога да сложа брояч (TyXo в случая) ? До колкото знам трябва да е в index.template.php файла, но където и да го сложа има грешка със "синтакса" ? Искам да го сложа както при Вас примерно, най-долу дясно, или в моят случай до картинките с WC3 XHTML & WC3 CSS?

Благодаря пак, предварително!
melkor
Относно Кредор - нямам си ни най-малка идея. Никога не съм го ползвал.
Относно модулите на SMF - задължително се инсталират на default скин! Ако използваш друг - най-вероятно няма да ги има там. Номера е следният - инсталираш всичко което ти трябва докато темплейта по подразбиране е стандартният. Правиш нов темплейт, и копираш директорията с картинките от темплейта който искаш да ползваш в новосъздадения.
Пример: имаш default и Шарен който искаш да ползваш. Инсталираш модулите, правиш един нов скин копие на default с името Мой_Шарен, след което копираш директорията с картинките от Шарен в Мой_Шарен. Обикновено работи без проблеми. А ако Ad Manager ти го няма дори и в default темплейта - пробвай да го махнеш и да го сложиш наново като този път си сложил default темплета да е по-подразбиране за целия форум - не само за теб.
За брояча - отваряш настройките на текущия темплейт и редактираш footer-а и добавяш нужния код. Това дали кода ще се валидира зависи от това дали правилно си вмъкнал кода.
sniperfan
Извинявам се с многото въпроси, не искам да ставам досаден, но не мога да се справя.

С KREDOR-а успях.

За Ad Manager-a, сложих на всички както каза - them default (макар, че и преди това беше) изтрих го. След това ъплоаднах отново .zip файла, след това го инсталирах казва, че всичко е инсталирано, но го няма в менюто ( Forum Configuration ) .

Също така не мога да вляза във "footer-a" на default theme-а (аз използвам и ще използвам този theme) , но въпреки това пробвах с останалите и като сложа кода нищо не се променя?


melkor
Я дай връзка до пакета за реклами който инсталираш. Моя си излиза перфектно в "Configuration", точно под "Themes and Layout" в администраторския панел.

Колкото до footer-а - кода се намира в полето "Beginning on line 462:" (поне при мен). Провери правилно ли си вмъкнал каквото там трябва и обнови страницата в браузъра, тъй като може да е кеширана.

P.S. - И един последен въпрос. Останах с впечатлението че вече си преминал на SMF. Ако ме питаш въпроси относно phpBB... съмнявам се че ще мога да ти помогна, а и до сега съм те насочвал грешно. biggrin.gif
sniperfan
biggrin.gif На SMF съм си! emoticon1 (117).gif http://rocketball.eu/forum

Това с Ad Managment-a май няма да стане. Трябва да търся друг начин, ще питам и във форума на SMF направо.
Иначе ме интересуваше как да вляза във footer-a на default them-a, защото като дам ==> Forum Configuration ==> Theme and Layout Settings ==> Modify Themes имам само 2 theme: Classic YaBB SE Theme (1.1) и Babylon Theme (1.1) , като default не фигурира там, да не би да се влиза от друго място?
Аз до колкото разбрах трябва в index.template.php да се сложи някъде този код, но не мога да оцеля мястото?
melkor
Добре. Ето ти връзка към менажера на реклами който ползвам аз - Ad Management Mod. Изключително лесен за инсталиране и настройка.
Относно темата - default не може да се пипа. Забравих че си с нея. За това по-горе ти написах да си направиш нова след като инсталираш всички модификации.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.