Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Интересно PHP Menu
GGbit.info > Hi-Tech > Web разработка > Полезни статии
bLex
Интересно PHP Menu.

<?php
if(isset($stat)){
$a = unserialize(base64_decode($stat));
}
if(isset($node)){
if(!isset($a[$node])){
$a[$node]=true;
} else {
if($a[$node]==true){
$a[$node]=false;
} else {
$a[$node]=true;
}
}
}
$stat = base64_encode(serialize($a));
echo "<table>";
echo "<tr><td><a href=$PHP_SELF?stat=$stat&statid=menu1&node=1>+</a></td><td>Menu</td></tr>";
if($a[1]){
echo "<tr><td>--</td><td>Testing1</td></tr>";
echo "<tr><td>--</td><td>Testing2</td></tr>";
}
echo "<tr><td><a href=$PHP_SELF?stat=$stat&statid=menu2&node=2>+</a></td><td>Menu2</td></tr>";
if($a[2]){
echo "<tr><td>--</td><td>Testing3</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>  

На пръв поглед е доста елементарно ( визуално), но мисля че на доста хора може да им е полезно.Нужно е само да копирате кода в страницата си. (което мисля че няма нужда да обяснявам) smile.gif

Слагай CODE таговете...пo приятно е за гледане By Naminator_X_
Relevant Advertise!
Naminator_X_
Сам ли го направи....защото ако е така...имаш моите поздравления...добре се учиш
bLex
еми сванах го smile.gif
vIkToRsHeFa
(Naminator_X_ @ Nov 1 2006, 19:47) *

Сам ли го направи....защото ако е така...имаш моите поздравления...добре се учиш


Пригодено е за php 4 със Register Globals ON тоест без един .httaccess файл позволяващ глобалните променливи в директорията кода е в повечето случаи неизползваем. (може и със вградена в кода проверка и настройки в движение но не е сигурно че php го поддържа )

Също така линковете във html кода които се парсват трябва да са оградени в кавички. За да се избегнат проблеми със парсера просто могат да се ползва \" 4.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.