Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Обсъждане на всякакви проблеми със филми
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
the_mouse
Щом на компа ти вървят нормално и при DVD-то се зареждат, проблемът с големината е от DVD-то ти. Със всички субтитри ли става така?
Gun4o_16
някой има ли представа защо не отваря сайта филми.япония по цял ден?
The Shaman
QUOTE(Gun4o_16 @ Feb 6 2006, 01:52 PM) *

някой има ли представа защо не отваря сайта филми.япония по цял ден?

Не е само филмите а всички локални на Евроком.Причина...Както винаги.
Gun4o_16
причина "X"
The Shaman
QUOTE(Gun4o_16 @ Feb 6 2006, 02:29 PM) *

причина "X"

Или профилактика или претрупан трафик.
Chakala
[/quote]Щом на компа ти вървят нормално и при DVD-то се зареждат, проблемът с големината е от DVD-то ти. Със всички субтитри ли става така?

Сигурен сам,че проблема не е в DVD-то...филмите от видеотеката имат нормални субтитри.
Само записваните филми от компютър имат малък шрифт sad.gif ...Чудех се дали има някаква програмка,
с която може да се уголемяват субтитрите и след това да ги запиша...незнам..ако някой знае нещо по въпроса....нека каже biggrin.gif
Предварително благодаря....... 4.gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(Chakala @ Feb 6 2006, 03:27 PM) *

Щом на компа ти вървят нормално и при DVD-то се зареждат, проблемът с големината е от DVD-то ти. Със всички субтитри ли става така?
Сигурен сам,че проблема не е в DVD-то...филмите от видеотеката имат нормални субтитри.
Само записваните филми от компютър имат малък шрифт sad.gif ...Чудех се дали има някаква програмка,
с която може да се уголемяват субтитрите и след това да ги запиша...незнам..ако някой знае нещо по въпроса....нека каже biggrin.gif
Предварително благодаря....... 4.gif

По принцип тези от видеотеката са вградени и за това каквото и да ги правиш си остават със един размер пропорционално филма.... когато са отделен файл .srt .sub и т.н. видеото ти определя размера на изобразяване.

А за локалните "претоварване" го водят.. Или е профилактика или местят нещо.
The Shaman
Да де,местят :-) Одеве за секунда ги бяха пуснали а-а-а-а сега пак са о.к.
Gun4o_16
само на мен ли ми дава грешка на всеки филм който пусна??
vIkToRsHeFa
Във момента няма каквито и да било проблеми. Иначе не е зле да пишете каква грешка дава и къде ви я дава за да може да ви се помогне.
Highlander
Ползвам ОS win98 se и просто няма филм който да не ми е засичал online от както сам клиент на GGBIT
Не е нито от кодека който използвам,нито от РС-то.
Ъпдеитнат е до максимум и не знам от каде идва проблема,пусна ли филм online засича
от японеца се гледа по добре но от унгареца е истински ужас все едно гледам снимки на slide show
а като го сваля нямам никакъв проблем
Помогнете,дайте съвет.

PS нямам място за XP
The Shaman
QUOTE(Highlander @ Feb 7 2006, 07:37 PM) *

Ползвам ОS win98 se и просто няма филм който да не ми е засичал online от както сам клиент на GGBIT
Не е нито от кодека който използвам,нито от РС-то.
Ъпдеитнат е до максимум и не знам от каде идва проблема,пусна ли филм online засича
от японеца се гледа по добре но от унгареца е истински ужас все едно гледам снимки на slide show
а като го сваля нямам никакъв проблем
Помогнете,дайте съвет.
PS нямам място за XP

А какво ти е видеотоconfused.gif
Highlander
Видеото е Geforce mx 4400 128mb
Смятям че е добро горе долу и не е от там проблема
vIkToRsHeFa
След като го е свалил локално и му работи надали е от самото видео... по скоро нещо натоварва връзката ти навън или оцелваш гадните часове възможно е също така да е от кодек защото като е локално на харда ти дори да има проблем с кодек то бързо ще навакса а при онлайн става съвсем... Но ме съмнява... По-скоро е защото по принцип си лагва от локалните вечерно време иначе през ноща няма проблеми. още един важен фактор е че може да си надалече от самите сървъри и връзката да ти е по-бавна.
The Shaman
QUOTE(vIkToRsHeFa @ Feb 12 2006, 05:28 AM) *

След като го е свалил локално и му работи надали е от самото видео... по скоро нещо натоварва връзката ти навън или оцелваш гадните часове възможно е също така да е от кодек защото като е локално на харда ти дори да има проблем с кодек то бързо ще навакса а при онлайн става съвсем... Но ме съмнява... По-скоро е защото по принцип си лагва от локалните вечерно време иначе през ноща няма проблеми. още един важен фактор е че може да си надалече от самите сървъри и връзката да ти е по-бавна.

Обаче знаеш ли какво забелязвам.Картата ми е по-добра и все пак когато на екрана има повече движение,по-голяма шаренийка забива и при мен.За това си помислих,че може и да е от картата.
Highlander
използвам FFDshow 2004 и AC3 filter от всичко което съм пробвал с това най-добре вървят но пак засичт и не знам каде е проблма можеби трябва да се обадя да ги попитам най-накрая ГГБИТ иначе скоростта при download ми е 300-350к
Благодаря ви за съветите
L0v3Ha737rag3dy
От около седмица не мога да свалям от унгареца. Ей сега почнах да свалям един епизод на 1 сериалче обаче ми го ми пише че ще го копира на харда за 180 и кусур минути и понякое време зацепва wacko.gif .К'ъв може да е проблема все пак е 11:00 ,а пък и сутринта кам 7 беше същата работа.
vega
Моят проблем е ,че когато някой филм е на 2 диска и го гледам online ,пьрвия диск върви без проблеми а когато започне втория ,качеството на възпроизвеждане е по ниско (на доста по-ниска резолюция). Ако го спра и го пусна от 2-то сд ,тогава си тръгва нормално blink.gif Въпросът ми е - само при мен ли е така ,и има ли решение?
The Shaman
QUOTE(vega @ Feb 18 2006, 02:02 PM) *

Моят проблем е ,че когато някой филм е на 2 диска и го гледам online ,пьрвия диск върви без проблеми а когато започне втория ,качеството на възпроизвеждане е по ниско (на доста по-ниска резолюция). Ако го спра и го пусна от 2-то сд ,тогава си тръгва нормално blink.gif Въпросът ми е - само при мен ли е така ,и има ли решение?

На по-ниска резолюция,за да говорим за едно и също е когато е по-малка видимата площ нали!?!?
Тогава просто кликни два пъти с мишката върху екрана и си готов.
vega
biggrin.gif Май-не говорим за едни и същи неща. Едно изображение 640х400 на фул-скрийн не е същото като 1024х768 на фул-скрийн - в първото пикселите са по малко и се забелязват, защото са по-големи(може би това трябваше да уточня - моя грешка). Същото става когато пусна едновременно 2 или повече плеъра. Първия възпроизвежда нормално а втория с по бледи цветове и по едри пиксели. Нямат значение плеърите а реда на стартирането им ,за 2-я винаги е гадната картина. Между-другото на някой ако му се занимава ,може да пробва дали и при него е така. Трябва само да пусне едно клипче или филм (на харда) с 2 различни плеъра едновбеменно да вървят. Добре е да ги синхронизирате за да показват едни и същи кадри и да са в прозорци за да ги виждате едновременно. Е ако го направите ,моля дайте инфо за резултата!
The Shaman
Пробва и при мен този проблем не съществува.С BS и WMP, но проблем няма.Според мен е по скоро нещо от настройките на плеърите ти.
vega
Пробвал съм с различни плеъри но това винаги го има. Можеби проблема е в хардуера? Благодаря за помоща!
vIkToRsHeFa
По-скоро може да е и със самия медия плеър. Пробвай най новата версия. Ако я имаш преинсталирай я. Преинсталирай си и кодеците според мен качеството се влошава или защото самият сървър не предава както трябва настройките на картината или медия плеъра при преместването на новия диск не го пуска със настройките а както си иска със нормална слаба резолюция. Не гарантирам че е от самия плеър или кодеци но ме съмнява да е хардуерно защото в такъв случай и първия не би трябвало да може да върви онлайн както трябва... wink.gif
tedasonic
Мога ли да получа мнение по въпроса защо не мога да гледам филмите на телевизора,досега нямах проблеми но смених компютъра и сега на тв-то изкарвам черно-бял образ,а като пусна филма се виждат само субтитрите,новата ми видео карта е asus eax300se-hm128/td/32m/a,може би не изпълнявам всички настройки,има ли от къде да взема инфо за това?

QUOTE(tedasonic @ Feb 24 2006, 01:56 PM) *

Мога ли да получа мнение по въпроса защо не мога да гледам филмите на телевизора,досега нямах проблеми но смених компютъра и сега на тв-то изкарвам черно-бял образ,а като пусна филма се виждат само субтитрите,новата ми видео карта е asus eax300se-hm128/td/32m/a,може би не изпълнявам всички настройки,има ли от къде да взема инфо за това?

Или може би не питам в правилния форум...
Stenly
Много добра е темата във форума . Горе-долу изчетох проблемите ви и понеже и аз много много не разбирам от техниката искам консултация или съвет . При мен някои от филмите нямат звук. Може ли някой да ми обясни на какво се дължи това. Благодаря предварително
The Shaman
QUOTE(Stenly @ Feb 25 2006, 04:29 PM) *

Много добра е темата във форума . Горе-долу изчетох проблемите ви и понеже и аз много много не разбирам от техниката искам консултация или съвет . При мен някои от филмите нямат звук. Може ли някой да ми обясни на какво се дължи това. Благодаря предварително

Кодек.Влизаш в АС3 филтъра,даваш мастера на макс и си готов.
Stenly
Е, благодаря ви момчета !! Звукът е на лице . Лека вечер
tedasonic
QUOTE(THE SHAMAN ™ @ Feb 25 2006, 04:38 PM) *

QUOTE(Stenly @ Feb 25 2006, 04:29 PM) *

Кодек.Влизаш в АС3 филтъра,даваш мастера на макс и си готов.

А това отнася ли се и за проблема с чернобелия екран и липсата на картина когато пусна филма?
The Shaman
Къде липсва,на монитора ли? И какъв черно бял екран?
tedasonic
QUOTE(THE SHAMAN ™ @ Feb 27 2006, 10:42 PM) *

опитвам се да изкарам сигнал на тв-то и това става,но картината е черно-бяла,а когато пусна филм,се виждат само субтитрите има и звук.предния ми комп. беше с nvidiq gforce4 не съм сигурен далим се пише така,но проблеми нямаше,нок сега с новата видеокарта не се получава.всичко това става на екрана на тв-то,иначе на монитора няма проблеми всичко си е нормално.мога да съдействам и с друга информация,но проблема за мен е голям защото в основата на покупката беше идеята да гледам филми на тв-то.
The Shaman
QUOTE(tedasonic @ Feb 27 2006, 10:59 PM) *

QUOTE(THE SHAMAN ™ @ Feb 27 2006, 10:42 PM) *

опитвам се да изкарам сигнал на тв-то и това става,но картината е черно-бяла,а когато пусна филм,се виждат само субтитрите има и звук.предния ми комп. беше с nvidiq gforce4 не съм сигурен далим се пише така,но проблеми нямаше,нок сега с новата видеокарта не се получава.всичко това става на екрана на тв-то,иначе на монитора няма проблеми всичко си е нормално.мога да съдействам и с друга информация,но проблема за мен е голям защото в основата на покупката беше идеята да гледам филми на тв-то.

Това,че гледаш черно бяло се дължи на телевизора ти.Няма някаква система там беше.Правиха се настройки на драйверите и това се оправяше.Иначе относно филмите.С десен бутон върху декстопа->Properties->Settings->Advanced->GeFor...4->nView Display Mode->nView Modes->Clone-> маркираш телевизора и отмяташ мейк а примари дисплей.После даваш иес като те пита за резолюцията и си готов за телето.След филма обратно.
vIkToRsHeFa
Другата възможност са просто да няма кодеци или да са се збъгясали wink.gif определението ти за проблема пасва точно на положението когато не са инсталирани кодеци wink.gif макар да ме съмнява жестоко да кажа...
tedasonic
QUOTE(vIkToRsHeFa @ Feb 27 2006, 11:27 PM) *

Другата възможност са просто да няма кодеци или да са се збъгясали wink.gif определението ти за проблема пасва точно на положението когато не са инсталирани кодеци wink.gif макар да ме съмнява жестоко да кажа...

Телевизора е определено нов,или поне не е отчайващо стар,не повече от 2-3годишен,мисля че там няма проблеми.Кодека ми е K-Lite codec pack,а самия компютър е на не повече от 10 дни,и си работи доста добре засега(господ да му дава здраве-амин),не сам сигурен дали има нещо збъгясало,не би трябвало да има,а това за тези настройки за които става на въпрос малко по-горе,е валидно за картата на стария ми компютър която беше GeForce,и там беше лесно.Но сега видеокартата ми е ASUS EAX300SE,и нищо не е като преди,отивам на Properties->Settings->Advanced,но след това всичко е различно.Отправям искрена молба към капацитетите в този форум,да прочетат внимателно това и няколкото обяснения по-горе защото аз просто искам да гледам филмите си на телевизора където е доста по-удобно,мога да си сипя чаша бира,да запаля цигара и да се радвам на скапания си живот,докато хората навън къртят пари,но това е друга тема.Благодаря за всички мнения до тук,но явно аз не дадох достатъчно ясни обяснения за да бъда разбран правилно.Компютърът си върви БЕЗУПРЕЧНО,ПРОБЛЕМЪТ Е че когато го свържа с телевизора посредством кабелче,което също мисля че е ок,на телевизора ми се показва образът на монитора,само че този образ е облечен в черно-бели краски,сиреч е черно-бял,а когато пусна филм на компютъра,отатък на телевизора вече се виждат само субтитрите.Искам пак да кажа,че допреди месец на същия този телевизор,със същия кабел,гледах напълно цветни изображения с подобаващ звук и съм изпушил не малко цигари,гарнирани с подобаващо количество биричка и всичко това обвито розов облак от КЕФ,а сега не мога да се събера в кожата си от ЯД,защото имам една камара ФИЛМИ,а не мога да им се порадвам по описания начин.МОЛЯ,УМОЛЯВАМ,ПЛЕДИРАМ ЗА ПОМОЩ,ЗА СЪДЕЙСТВИЕ,КОЙ НЕ ОБИЧА ДА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА БИРА В КОМПАНИЯТА НА ХУБАВ ФИЛМ,КОГАТО КОМПАНИЯТА НА МОМИЧЕТО ВЕЧЕ СИ Е ОТИШЛА,НЕ МЕ ЛИШАВАЙТЕ ОТ ПОСЛЕДНОТО МИ УДОВОЛСТВИЕ.
vIkToRsHeFa
Може да ти ртябва драйвер за видеокартата ако нямаш по друг начин не мога да си го обясня... blink.gif или нещо да не правят връзка проводниците.... 14.gif
the_mouse
Не е в проводниците проблема, просто (пре)инсталирай драйвърите и нулирай по подразбиране цветовите настройки wink.gif
never_mind
След като оправиш драйверите, търси из секцията Tv settings ( може да се нарича по друг начин ) Tv standart.Трябва да му зададеш Pal-BG ( Pal-B ).Това оправя цветовите проблеми.
The Shaman
QUOTE(never_mind @ Feb 28 2006, 07:50 AM) *

След като оправиш драйверите, търси из секцията Tv settings ( може да се нарича по друг начин ) Tv standart.Трябва да му зададеш Pal-BG ( Pal-B ).Това оправя цветовите проблеми.

Е това имах предвид.Телевизора може и да ти е от бъдещето,но зависи дали е на Pal-BG.
_CarlCox_
Едни познати имат следния проблем с гледане на филми онлайн. Който и филм да се пусне от някой от локалните и зарежда само картината без субтитрите. Ако филма е на харда няма такъв проблем. Имат кодек и другите необходими неща, изброени в първия пост. Има ли начин тези субтитри да се заредят ръчно.
The Shaman
QUOTE(_CarlCox_ @ Mar 28 2006, 05:17 PM) *

. Има ли начин тези субтитри да се заредят ръчно.

Начинът,ръчен или автоматичен се казва DirectVobSub.Инсталира се автоматично с K-Lite.Имат ли го,имат и субтитри он-лайн smile.gif
_CarlCox_
Имат го но не им тръгват онлайн субтитри. Както и да е явно ще гледат само от харда smile.gif .
Mitя
QUOTE(_CarlCox_ @ Mar 29 2006, 06:42 PM) *

Имат го но не им тръгват онлайн субтитри. Както и да е явно ще гледат само от харда smile.gif .

Може да са ги забранили без да искат. Провери дали има отметка пред Hide Subtitles.
Вижте прикачените файлове
The Shaman
QUOTE(dista @ Mar 30 2006, 04:17 PM) *

QUOTE(_CarlCox_ @ Mar 29 2006, 06:42 PM) *

Може да са ги забранили без да искат. Провери дали има отметка пред Hide Subtitles.
Вижте прикачените файлове

Мите те по подразбиране трябва да са на Show.
Mitя
QUOTE(The Shaman™ @ Mar 30 2006, 04:34 PM) *

Мите те по подразбиране трябва да са на Show.

Ми тъй де. Това и аз казвам, но може да са ровили хората и да са ги забранили без да искат.
При мен са забранени по принцип (с отметка пред Hide Subtitles) за да не ми излизат двойни субтитри, т.к. не гледам филмите online през browser-а, а с BSPlayer. (Както си и ти, с тази разлика, че всеки път ти се налага да ги забраняваш. Мързел съм - една манипулация по-малко. biggrin.gif )
_CarlCox_
Ами аз забравих точно това да спомена. При тях стелката долу не се появява smile.gif иначе щях да го оправя. Няма я нито онлайн за филми нито от харда ако гледат.
Mitя
Значи определено ти трябва:
Direct VobSub
или
DivXG400.

Ако си сигурен, че е инсталиран (Direct VobSub) го потърси в: Start Menu -> All Programs -> K-Lite Codec Pack -> Configuration -> DirectVobSub и провери дали се зарежда автоматично (Always load).
IPB Image
_CarlCox_
Ок благодаря ви много ще пробвам дали така ще стане.
DiDi
Имам ужасен проблем с гледането на НЯКОИ филми (предимно по-новите),както он-лайн
така и като ги сваля от всички сайтове.Нямам вирус!Допреди 2/3 седмици всичко си беше
ок и незнам изведнаж кво стана.МОля ви помагайте щото не мога гледам 3ти сезон на ОТН и
ще се побъркам 1iangr[1].gif
The Shaman
QUOTE(DiDi @ Apr 7 2006, 01:57 PM) *

Имам ужасен проблем с гледането на НЯКОИ филми (предимно по-новите),както он-лайн
така и като ги сваля от всички сайтове.Нямам вирус!Допреди 2/3 седмици всичко си беше
ок и незнам изведнаж кво стана.МОля ви помагайте щото не мога гледам 3ти сезон на ОТН и
ще се побъркам 1iangr[1].gif

А какъв е проблема?!?!
vIkToRsHeFa
Каква грешка точно ти дава confused.gif
Заразена ли си със вируси confused.gif
Защитна стена confused.gif
Инсталиран някакъв софтуер confused.gif
Да са ти се развалили кодеците confused.gif
DiDi
Начи:
1.Защитната стена я оправих там квото пишеше по нагоре в темата
2.Нямам вируси
3.Кодеците са ми уж наред,инсталирах наново K lita вчера
4.Не съм инсталирала никакъв софтуер
5.Само някои филми не тръгват (по новите)

Излиза ми "Internet explorer has encountered a problem and needs to close"
При което ми се затваря всичко и край mad.gif
Направо мноо мистериозен проблем.
Който го разреши давам награда ( 1 (4).gif )
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.