Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо да пишем във форума, а не чрез лични.
GGbit.info > GGbit.info > Всичко за форума > Често Задавани Въпроси
vIkToRsHeFa
От доста време исках да напиша подобна статия но не ми оставаше време да я напиша. Както сигурно знаете мнозинството модератори и администратори както и по-активни и полезни потребители ежедневно се претъпкват със лични съобщения, като каквато и да била полза остава между 2-мата общували потребители с което не се избягват проблемите от рода ако на някои друг от форума търси отговор на същия проблем трябва да пита наново за вече отговорен въпрос. В това няма никакъв смисъл но някои разчитат на факта че като пратят лично съобщение ще им се отговори по-бързо... Това е само мит защото чакате един човек който, я влезе, я не в следващите 24 часа. Освен това на повечето потребители надали им е само до това да си следят кой какво ще им прати посредством лично съобщение... Като се има впредвид че мнозинството получават солидно количество подобни съобщения може и да не ви отговорят даже. Принципно самата форумна идея е с друга цел и тя е общи дискусии във самите форуми където всеки спомага работата на останалите. Да речем аз нямам физическата възможност да отговоря на 6 000+ потребители едновременно ако ми задават въпроси дори и минимума от 100-те души онлайн който сап остоянно активни във форумите. Ако обаче се пусне дадена тема много по висок е шансът да получите максимален брой компетентни отговори защото и не винаги този на когото пращате лично със въпрос може адекватно и пълноценно да отговори на въпросите ви. Освен това шансът да ви отговорят по бързо на питането във форума е по-голям като вече можете да дадете линк на някой които може да ви отговори към въпросната тема със което и бъдещи запитвания вече по дадената тема да се пропуснат както и излишните въпроси и коментари. Нека всички си спомогнем взаимната работа. blush.gif

ПП. Ако някой ви изпраща въпроси по този начин можете да му отговорите с линк към тази тема ако мислите по същия начин като мен. blush.gif Това е моята идеология а и вярвам и други членове на нашият форум имат подобни проблеми. blush.gif
FrAgMaKeR
Много добре написано!
Това си е истината, много пъти са ми пращали лични, на които немога да отговоря достатъчно компетентно, или пък съм извън града или просто нямам възможност да влезна няколко дни и отговарям със закъснение.. много по-добре би било в такава ситуация, хората които искат да питат нещо, да пуснат нова тема и така в рамките дори на няколко минути или максимум до няколко часа биха получили компетентен отговор, или дори няколко различни отговори. Във въпросната тема, може да се заформи дори дискусия по конкретният въпрос и да се получи много повече информация от колкото с един РМ. Разбирасе има и въпроси на които по-добре е да се пише на РМ, но това е вече за наистина лични въпроси или неща свързани с въпроси от друго естество, а не просто общи въпроси.
g0blin
Наистина е добре написано.Тази тема трябва сега да се заключи и да стои пинната, за да може хората, които не посещават често(или никога не са посещавали) форуми, да знаят каква е целта на това "животно" форума и как се постига тя, какво могат да търсят вътре и как да го намерят smile.gif
Поздрави wink.gif
Госпожица Вещицата
Някой май имаше мерак даже да пише статия "Що е форум и как да го използваме"...Да,добре казано,аз лично,макар че не съм мод,съм обяснявала на лично поне 3-4 пъти как се сменя аватар/подпис,къде са кирилизаторите и прочее...Макар,че понякога ми е по-лесно да обясня,от колкото да намеря тема с отговор,мисля,че правилния подход е просто да пратиш линк към форума и...вече човека да си пита специално,особено ако ен си напълно компетентен *аз от къде да знам защо на плеъра е изчезнало еди кое си бутонче*
^SaDeR^
добре написано . Съгласен съм с RuF темата да се затвори и да си стои така и при поредното ЛС (от рода "КАК" аз лично ще дам този линк worthy.gif
vIkToRsHeFa
Това е само първата от множеството статии които ще се изпишат wink.gif даже ще бъде отделен субфорум в тази категория за подобни статии. blush.gif (туй аз ти го казах wink.gif )
ventzo
QUOTE(vIkToRsHeFa @ Jul 12 2006, 21:47) *

Това е само първата от множеството статии които ще се изпишат wink.gif даже ще бъде отделен субфорум в тази категория за подобни статии. blush.gif (туй аз ти го казах wink.gif )

Мале...Викторе,човек...теб явно са те побъркали от РМ-ми за да напишеш такава статия(и аз имам участие в нея,а? huh.gif ).
The Black Dragon
Начи ако искам да напсувам някой или да го питам Кво стааа ве балуш да не му пращам PM а направо тук да пиша така ли?! Яко biggrin2.gif 10.gif 18.gif

Хехе бъзикам се. Наистина по-добре е да се пусне тема за да може повече хора да ти помогнат, отколкото да чакаш на един.
Баба Вихронрав
rolleyes.gif Изцяло приветствам тази тема.Още повече,че аз съм една от питащите и съм безкрайно благодарна на всеки,който ми обяснява,защото съм начинаеща .
blush.gifСамо като си представя обаче как обяснявам технически проблем ...с литературни термини...бая забавление ще падне,докато си изясним кой за какво говори.
storm
Подкрепям темата.
Моята кутия е винаги пълна и даже с ludoto_mimi (понеже и тя има същия проблем) обмисляхме да помолим за още място, ама не искаме да сме нахални blush.gif .

едит : новитя 1650 места за съобщения, които получих ми дойдоха адски добре. Благодаря (и Мимито и тя благодари).
vIkToRsHeFa
QUOTE(Joro @ Jul 13 2006, 00:41) *

Подкрепям темата.
Моята кутия е винаги пълна и даже с ludoto_mimi (понеже и тя има същия проблем) обмисляхме да помолим за още място, ама не искаме да сме нахални blush.gif .

Потребители: 500
Редовни: 1000
Уважавани: 1500
Модератори: 2000
Глобални модератори: 3000
Администратори: 5000 (аз съм тука и затова ми трябват че 3-ти път вече стига максимума си и трябва да трия )

Иначе затова да не се излага еди кой си... Всеки е тръгнал от някъде няма нищо срамно втова човек да не знае срамно е да не иска да си го признае и да се прави на повече от колкото е. 4.gif Както чух веднъж от Rise of Day "Никой не се е родил научен" 4.gif а и може да речем постовете за корекции на инвижън боарда може някой да го е срам че не знае някакъв си таг но реално какво остава захората които не се и занимават с това wink.gif Форума е да си помагаме взаимно и всеки макар и с за него сигурно незначителни действия спомага останалите. Това е идеята на форумите надявам се наистина темата дае била полезна за всички. blush.gif
Крадец на рози
Сънувах,че имам 6 ЛС дошли наведнъж smile.gif
Между другото колко ти е максимума Викторе smile.gif

Между другото втора поредна вечер не мога да влезна във форума ,към 1-2 часа.Проблем къде има,при мен или вас?

vIkToRsHeFa: Хостера имал технически проблем но го отстранили... dry.gif иначе 5 000 но за момента през мен са минали към 25 000 shocking.gif (4-5 пъти съм си го запразвал този контрол панел... mrgreen[1].gif )

Крадец на рози: Вече те разбирам sad.gif Няма ли някакъв мод като АйЕрСи-то +g ?
K_f_R
ми според мен дори по-бързо 6те получиш отговора във форума отколкото по ЛС
the_mouse
Здравейте отново! Искам отново да повдигна тази тема и да приканя всички, които търсят помощ чрез лични съобщения или месинджъри, да го правят във форума, така не само ще получат отговор по-бързо, ами и написаното ще остане за следващите които имат подобен проблем wink.gif
akolevutd
Цитат(the_mouse @ Sep 26 2007, 15:26) *
ами и написаното ще остане за следващите които имат подобен проблем wink.gif

ная - ясно казано: за поколенията
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.