След като самолетът им се разби, нашите герои решиха да се опознаят, защото не искаха да влизат в джунглата на острова потъмно. Първа се пристрашила Сън, която споделила, че е трябвало да я ескортират от Австралия в USA заради хладнокръвните убийства, които била направила - общо 45 на брой. След това се обадила Кейт която казала че всъщност е майка на Джак и затова е била на самолета, защото го е следила,но сега е лудо влубена в него. Докато всички се опознавали двама от героите се били отдалечили навътре в гората:
- Хърли, харесва ми закръглената ти фигура!
- И на мен си ми харесва, Саид
Тогава Саид извадил пистолета си и казал:
-Хърли ако не се ожениш за мен ще се гръмна в гащите..
А Хърли който бил усетил размера на мъжествеността на Саид се притеснил и от притеснение (

) че Саид ще си гръмне мъжкото достойнство (и) се опитал да хване пистолета, но хванал един голям ... банан, които бил до Саид тогава. При тях внезапно дошъл Лок, който всъщност бил *цензура* и им казал да си направат тройка! И тъкмо се нагласили физически и психически ,когато дошли Кейт и Сойър
Кейт:Какво става тук?
Саид:Чешем си езиците
и тогава Сойър... Казал: Аз всъщност не се казвам Сойер,а Хъкълбери Фин.Всички ми бъркате името.Врътнал се и си тръгнал.И тогава на Кейт й станало гадно и решила да го утеши и двамата решили да отидат в палатката на Сойер и да попълват лексикон. Но срещнали Джак.
Кейт: Ей, Джак ела с нас да попълваш лексикони, ако имаш за попълване.
Сойер: На мен Сън, Саид, Хърли и Клер ли дадоха да им ги попълня.
Кейт: Джак ела с нас ако нямаш друга работа.
Джак: Всъщност ще правя секс с Джулия. Чака ме там с Дезмънд, ще правим 3ка. Ако искате елате! Ще се развихрим. И тогава Сойър и Кейт се спогледаха.
- О Джак, - каза Кейт - как можа така да постъпиш *реве* , но аз няма да ти остана длъжна -закани се Кейт. Ние с Сойър ще вземем Хърли, Клеър и Бен и ще прайме 5ца *вади ехидна усмивка" . Ще съжаляваш, че направи това, докторче ...Тогава Джак се ядосал че при Кейт са петима , а при Джак и трима и извикал Бернард, Роуз, Сън, Джин, Лок и Русо.
След това Кейт,Джак и Сойър...
...се запътили към палатките си да видят коя групичка ще е по-издръжлива, но не щеш ли от джунглата се чул ужасяващ рев, дърветата се разстресли от неизвестна сила. Всички спряли потересени на едно място, тогава Сойър рекъл: