Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: SMS известяване при получаване на РМ
GGbit.info > GGbit.info > Всичко за форума > Често Задавани Въпроси
FrAgMaKeR
Възможно е с малко настройки да направите така, че да получавате известия за нови лични съобщения и като sms на своя мобилен телефон, вместо само по email. При това в повечето случаи напълно безплатно, без никакви ограничения в броя на смси дневно.

Първо трябва да активирате опцията за пращане на email при нов РМ от:
Контрол панел -> Емайл настройки -> Board Preferences -> (маркирайте отметката пред) Send a confirmation email when I receive a new private message, след това при всяко ново лично съобщение, ще получавате email съобщение в пощенската си кутия.

След това първо трябва да активирате услугата mail2sms за своя мобилен телефон, за M-tel това става безплатно от сайта на оператора - http://mtel.bg/mail2sms/index.php за другите оператори става аналогично или с обаждане до обслужващият център. След активацията ще получите email адрес, където всяко получено писмо, ще се препраща като sms към мобилният ви телефон. Примерно за M-tel е 35988ххххххх@sms.mtel.net (където ххххххх са останалите числа от телефонният ви номер). Запомнете този адрес, защото по-късно той ще ви трябва.

След като активирате услугата, влезнете в пощата си и създайте филтър, който да препраща всички нови писма получени от съответният форум към този адрес. Така, всеки път когато получите ново лично съобщение, ще получавате и sms с част от тего, примерно от кого е изпратено и какво е заглавието му. Можете и да препращате всички нови писма, като така за всеки нов мейл ще получавате нов sms. Това не е много желателно защото може да се флуднете доста. При пренасочване на писмата можете да изберете да се пази тяхно копие на сървъра (желателно в общият случай) или само да се препращат към mail2sms номера (желателно при филтри само за ЛС-та от форуми). В Gmail.com това, става от Настройки -> Препращане и POP(Post Office Protocol) -> Препращай копие от входящата поща до "mail2sms кутията ви" и съответно пази / не пази копие, за цялата поща или от Настройки -> Филтри -> Създай нов филтър -> Съдържа думите: You have a new personal message -> Препрати го на: "mail2sms кутията ви".

Това е всичко. 4.gif
vIkToRsHeFa
Наистина много полезна статия! С удоволствие и аз бих го направил но като се има в предвид броя писма които получавам се отказах от намерението си... Филтрите също вършат страхотна работа но все пак. А и при тухличката която ползвам а дори и да е модерна тухла пак...
Иначе и на скейпа има подобни услуги мисля както и на някои други програми за общуване също.
Крадец на рози
Не мисля,че е толкова полезна тази статия,макар да е добра.
Имам впредвид,че не за много хора ако не получат смс е пагубно.Отговорът дошъл вместо след 4-5 мин ,а след2-3 часа не е фатално нали?
FrAgMaKeR
Не е фатално разбирасе, но за някои хора може да е полезно.. особено за тези, които посещават рядко форума и още по рядко си проверяват пощата, а са пуснали обява в борсата например или просто не искат да пропускат лични съобщения..
advokata
Много полезна статия,браво. 1sun[1].gif 2thum[1].gif
TiRiRaM
Има и друг начин,които е само за мтел.Правиш си поща в дата.бг,настроиваш си от контрол панела да праща смс когато получиш емаил и нататака се сещатее blink.gif
**ASTERIX**
Да обаче пощите в датата са много зле. Аз имам поща там ( защото съм регистриран а не защото искам ) и веднъж си правех регистрации в м-тел и на една от тях дадох пощата си в датата. На пощите ми в yahoo и gmail посмото с паролата за акаунта ми пристигна почети веднага а в датата чак на другия ден wink.gif
Такаче в дата.бг докато получиш първия СМС че имаш ЛС, може да си получил още 5 ЛС-та и СМС-ите да ти дойдат след 2 дни wink.gif
FrAgMaKeR
В различните пощи е различно. В mail.bg и abv.bg sms известяването за Globul и Мобиком е безплатно, а за абонати на M-Tel се плаща 2лв. на месец!? Това е малко дискриминационно от тяхна страна и определено не прави добро впечетление.
The Shaman
Но трябва да отбележим,че гова е екстра и е по желание.Наскоро имаше недоволни от услугата и за това го споменавам.
vIkToRsHeFa
QUOTE(FrAgMaKeR @ Aug 28 2006, 12:26) *

В различните пощи е различно. В mail.bg и abv.bg sms известяването за Globul и Мобиком е безплатно, а за абонати на M-Tel се плаща 2лв. на месец!? Това е малко дискриминационно от тяхна страна и определено не прави добро впечетление.

Е то не е проблем и да се пренасочват от една към друга поща писмата не отнема кой знае колко време и може да се постигне оптимален резултат със най-добрата поща и най-бързото и най-изгодно известяване. 4.gif
girl_from_hell
В различните пощи е различно. В mail.bg и abv.bg sms известяването за Globul и Мобиком е безплатно, а за абонати на M-Tel се плаща 2лв. на месец!? Това е малко дискриминационно от тяхна страна и определено не прави добро впечетление

дам това е много гадну аз съм точно така
а сега ще пробвам с тези нещица от статийкта дали ще се оправя smile.gif
TheUnknown
От какъв адрес ти се праща email?
Демек да знам какво да филтрирам?
krisku
Как стоят нещата с абонатите на Вивател?
TheUnknown
И може ли някой подробно да обясни как се нагласят филтрите в abv.bg?
FrAgMaKeR
(Phoenix @ Dec 17 2006, 21:29) *

И може ли някой подробно да обясни как се нагласят филтрите в abv.bg?

Abv.bg си има отделна функция за праштане на sms, като за абонати на mtel е платена. С филтрите, ако имаш възможност да препратиш определени мейли, към друг адрес, просто трябва да ги пренасочиш към твоята mail2sms пощенска кутия и така ще ги получаваш като смс, освен ако абв-то не е предвидило това и не прави някаква мизерия в тоя случай. unsure.gif
**ASTERIX**
Хахаха abv СЪКС !!!
Направи си поща в gmail или yahoo ... много по-добри са от abv
Е на gmail е малко кофти интерфейса ама yahoo рулират с новите пощи wink.gif
Госпожица Вещицата
И това е вариант,да си направиш поща само за форума,която да не ползваш за друго и от която да се пращат смс-и smile.gif
TheUnknown
Вече я направих! Специални благодарности на FrAgMaKeR който ми прати покана за Gmail! worthy.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.