Искам да се обърна към хората кефещи се на филмите от този жанр с въпроса защо гледате такива филми? Кефите се на реките кръв във тях, на изкормените хора, на другите ужасии или просто тръпката и адреналина от неизвестното? Аз лично не мога да гледам такива неща толкова много ме психясват че не мога да се оправя със седмици. Та винаги ми е било интересно да разбера защо по дяволите има хора които обичат да гледат такива гадории. И не мислите ли, че малко или много гледането на такива неща променя възприятията ви за света и за нормално и ненормално?
common_sense
Jun 11 2006, 22:14
аз ги гледам, защото после ставам агресивна.

добре ми дайстват. яко е да гледаш кървища и да гледаш гадости!
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
просто е забавно
never_mind
Jun 11 2006, 22:18
Ех ти пък вече, тва да не сме 6 годишни деца. Всеки от нас осъзнава, че това е просто филм. Пък и чисто ужаси филм май не съм гледал, повечето са смесица, в някои даже има смисъл. Повечето са Horror/Thriler, което е доста обещаваща комбинация, именно заради неизвестното, което предлага трилъра, и ужасът, който настъпва когато неизвестното стане известно...
The Black Dragon
Jun 11 2006, 22:22
Гледам ужаси, защото това ми е един от най-любимите жанрове. Разбира се има ужаси и ужаси и различни по вид ужаси. Има такива в които е пълно с кръв, изкормени тела и прочие, има такива в които има само едно убийство, но могат да ти побъркат психиката, има прекалено комерсиални бози, има със убийци, чудовища, зомбита, паранормални истории и прочие... Голям изобор има

Много хора си мислят, че всеки който гледа ужаси е психопат едва ли не... Не е така. Просто мен ме кефи да гледам такъв тип филми. Доставя ми голям кеф. Не обичам да гледам романтични бози пък

Не знам дали знаете, но примерно Фреди, Джейсън и др... са като национални герои в САЩ едва ли не. Всяко дете ги знае, наред с Дядо Коледа... продават се маски, дрехи и всякакъв вид артикули на злодеите. Както и да е де, отклоних се

Та... не трябва да се отричат ужасите, като жанр, защото има страшно добри филми - класика!
А защо аз обичам да гледам ужаси - защото ми се вдига адреналина, кефят ме сценария, начина на снимане на такъв тип филми, отделни сцени, герои,... аве много неща са. И плюс това искам да следвам кино режисура, така че гледам страшно много и различни филми, но ужасите са ми слабост

Не мога точно да обясня защо и аз, ама много ме кефят
На мен точно това ми беше мисълта, че айде добре по-големите и осъзнати хора могат по по нормален начин да възприемат нещатата "само като на филм", но тези малките хлапенца дето ги гледат тия извращения как възприемат после света? Гледах един филм наскоро за убийства извършени като по "учебник" от различни филми на ужасите. Разбира се не искам да кажа "всички които гледат са потенциални масови убиийци". Просто за мен е непонятно какво удоволствие или удовлетворение може да се изпита след гледането на такъв филм.
The Black Dragon
Jun 11 2006, 22:37
QUOTE(Zaio @ Jun 11 2006, 23:30)

На мен точно това ми беше мисълта, че айде добре по-големите и осъзнати хора могат по по нормален начин да възприемат нещатата "само като на филм", но тези малките хлапенца дето ги гледат тия извращения как възприемат после света? Гледах един филм наскоро за убийства извършени като по "учебник" от различни филми на ужасите. Разбира се не искам да кажа "всички които гледат са потенциални масови убиийци". Просто за мен е непонятно какво удоволствие или удовлетворение може да се изпита след гледането на такъв филм.
Хаха първо да сме наясно, че 99% от хорърите са забранени за лица под 18 години

Така, че всеки под тази възраст, който е гледал такива филми е в нарушение и отговаря сам за себе си и за последствията след това. Също горе-долу е толкова и процента на децата, които гледат тайно ужаси. Всеки е минал по тоя път... Да се прави на голям, а като свърши филма да спи на светната лампа и да се крие от еди кой си. Примерно аз като бях малък гледах Туин Пийкс. Бях на 3 години. И тотално се бях побъркал от БОБ. Мислех си, че е истински и ме беше супер страх. И така с течение на много години. После като пораснах обаче го гледах пак филма и спря да ме е страх. Всичко е до нагласа и до това на колко си години.
Еми виждаш ли един такъв филм колко зле ти се е отразил и колко години си живял в страх от него. И аз бях така като по-малка гледах някакъв за вампири леле колко ме психяса този филм не спах със дни да си държа гърлото да не ме ухапе нещо бях се побъркала и просто от тогава реших да не гледам такива филми твърде зле ми се отразяват. По-добре да гледам тъпа комедия отколкото да се ........от страх на някой ужас.
The Black Dragon
Jun 11 2006, 23:32
QUOTE(Zaio @ Jun 12 2006, 00:29)

Еми виждаш ли един такъв филм колко зле ти се е отразил и колко години си живял в страх от него. И аз бях така като по-малка гледах някакъв за вампири леле колко ме психяса този филм не спах със дни да си държа гърлото да не ме ухапе нещо бях се побъркала и просто от тогава реших да не гледам такива филми твърде зле ми се отразяват. По-добре да гледам тъпа комедия отколкото да се ........от страх на някой ужас.
Е, да ама виждаш, че пък ся са ми любим жанр. Всичко е относително и индивидуално за всеки човек
Мдам май така излиза, но при всички положения спя по-спокойно вечер без картини на зверства пред очите ми
Bellatrix
Jun 12 2006, 00:50
QUOTE(The Black Dragon @ Jun 11 2006, 23:37)

Хаха първо да сме наясно, че 99% от хорърите са забранени за лица под 18 години
Е,баш пък под 18 не,по-скоро 16

Аз лично гледам ужаси,защото ме разтоварват психически,колкото и нелепо да звучи

Кефя се неимоверно на някакви психарии,които са ловко изпипани.
Едно време и аз много се панирах на някои хорър филмчета от сорта на "Заклинателят","Кошмари на Елм стрийт",даже дори и на "Терминатор"(1 или 2,не помня кой от двата)

Но проблеми със съня,причинени от гледането на ужаси не съм имала
Последният хорър филм,който ми направи впечатление,беше "Dead end" или "Път без изход",както съм го срещала по преводи

Препоръчвам го филмчето,много е готино
Иначе си падам и по комедийки

И както
TheBlackDragon каза-всичко си е до човека
ThePinkDuck
Jun 12 2006, 00:55
Хорърите не са ми любим жанр, защото са ми скучни! Реално гледам как разпарчатосват някой или как някакво чудовище вземе, че хапне главния герой на закуска и заспивам от скука! За мене това не са страшни филми! Няма тръпка! Трилърите от друга страна са си нещо жестоко, стига да са направени качествено! Обичам да ме е страх от тъмното след подобен филм. Незнам защо, но когато нещо успее да ме впечатли до такава степен, че да се чудя "абе тая сянка мърда ли или аз откачам" се чувствам на седмото небе. Не съжалявам за изгледания филм.
Преди обожавах (и все още обожавам) Туин Пийкс! Направо влизах в телевизора, ама наще не ми даваха да го гледам, защото сестра ми го гледаше с мене и после по цяла нощ сънуваше кошмари! Тя реално е с 1 год. по-малка от мене! Всичко си е до психика. На времето какви ли не психарии не гледах и после си спях като бебе, ама сестра ми все още гледа ли страшен филм и после не може да спи!
Като цяло мога обобщя, че за да е страшен един филм не е нужно да има тонове убийства и кървища в него! Както каза The Black Dragon и едно убийство стига. Мен даден филм може да ме уплаши, а на някой друг да му се стори като евтина имитация на "Мечо Пух". Всичко си е до човека! Аз лично в тоя жанр най се радвам на Психотрилърите!
Хорор филмите са ми любимия жанр.Не че само такива филми гледам...Когато кажа на приятели че обичам да гледам такива филми,те ми викат,че нещо съм сбъркан

.Да ,ама Не...нали има толкова жанрове,който иска да си гледа каквото иска.Хорора те държи в напрежение.Филми от рода на "the Cave","Cry Wolf ","the Descent","Hostel","SAW" и много други....Има филми които са много брутални,чак такива не гледам.Има доста тъпи хорор филми,направени все едно за малки дечица,написали"хорор",а в него няма дори капка кръв..
brooke*
Jun 14 2006, 19:47
баща ми ми е разправял какви кошмари съм сънувала след като съм гледала първият си ужас!но аз съм била супер малка!а сега тоя жанр ми е един от любимите...дори мога да кажа любимия!тези филми ти вдигат адреналина и както каза Bellatrix мен също ме разтоварват психически!
офффф,сега като се замислих-отивам да си пусна нещо УЖАСЯВАЩО!
ACCEPT
Jun 14 2006, 19:59
тва са най хубавите филми ,както и мистърито,трилъри
не са като другите сапунки
не става въпрос за глупостите с реките от кръв
Не виждам нищо страшно в тези филми...
Крадец на рози
Jun 14 2006, 20:23
Съвсем честно...защо гледам ужаси?
Пускам ужас,за да мога да намеря филм който наистина е много страшен за една почти безотказана тактика.Когато човек покани момиче вкъщи и се стигне до филм,се пуска подобен страшен филм и трябва да сме подготвени.Нали разбирате... ето за това се гледат ужасите,от 20 филма 2 да си заслужават и..работата е на 6+ .
The Shaman
Jun 14 2006, 20:25
Защо ходите в гората,защо скачате с бънджи,защо се гмуркате,джетове,бързи коли...Адреналин хора...Адреналин.Това е заложено в човешката природа.Хората обичат да се страхуват.
The Black Dragon
Jun 14 2006, 23:19
QUOTE(The Shaman™ @ Jun 14 2006, 21:25)

Защо ходите в гората,защо скачате с бънджи,защо се гмуркате,джетове,бързи коли...Адреналин хора...Адреналин.Това е заложено в човешката природа.Хората обичат да се страхуват.
Адски си прав

Вярно е това
koRny__
Jun 15 2006, 15:29
виж сега, всичко си е до вкусове.Аз например супер много се накефих на SAW 1/2.Просто не че има кървища.Агениялноста на този филм.По какъв начин ги убива какви капани слага.Невероятно.И този неочакван край.Гениялен филм.Такива филми също са Seven , Skeleton key
ACCEPT
Jun 15 2006, 16:36
малчанието на агнетата ,за такива филми става реч,от сорта и на кинг са супер
за мен жанра е номер 1
Почитател съм на фантастиката и ужасите.
Не мисля че става въпроса само за адреналин... след известно време се свиква с кървищата, летящите глави, изсъхналите скелети и дрънкащите вериги... тогава внезапното появяване на чудовището започва, не да те плаши, а да те дразни. А понякога даже не ти пука за главните герои и се радваш че някой им слага край на мъките.
Обичам филмите които продължават да си ти в главата часове или (още по-добре) дни след като си ги гледал. Филми които показват нещо ново и екзотично. Нещо за което никой друг не се е сетил или мислил за възможно. Нещо което никой друг не е заснел досега.
Препоръчвам ви да гледате "The Mothman Prophecies", "White Noise", "The Exorcism of Emily Rose". Това са филми в които няма кланета и кървища, а се базират на действителни феномени. Тези филми са яко психясали.
Иначе съм сигурен че вече сте гледали "The Sixth Sense", "Resident Evil","Jeepers Creepres", "The Fly". Искам само да отбележа че това което ми харесва в "Resident Evil" и "Jeepers Creepers" липсва в продълженията, които се придържат към типичните клишета. Препоръчвам и "12 Monkeys" и "Buterfly Effect" въпреки че те са по-скоро фантастики.
И да не забравя да ви препоръчам "Evil Aliens" който е лек сбор от популярните ужаси, гарниран с малко черен хумор. Ако издържите 30 минутното въведение, разбира се .
Bellatrix
Jun 18 2006, 12:43
QUOTE(Snow @ Jun 18 2006, 12:08)

А понякога даже не ти пука за главните герои и се радваш че някой им слага край на мъките.
Обичам филмите които продължават да си ти в главата часове или (още по-добре) дни след като си ги гледал. Филми които показват нещо ново и екзотично. Нещо за което никой друг не се е сетил или мислил за възможно. Нещо което никой друг не е заснел досега.
Препоръчвам ви да гледате "The Mothman Prophecies", "White Noise", "The Exorcism of Emily Rose". Това са филми в които няма кланета и кървища, а се базират на действителни феномени. Тези филми са яко психясали.
И да не забравя да ви препоръчам "Evil Aliens" който е лек сбор от популярните ужаси, гарниран с малко черен хумор. Ако издържите 30 минутното въведение, разбира се .
Хихихи,така си е!

Имаше един много тъп филм,който се води хорър-"Петък 13".Че то още от началото се предвижда какво ще стане.За филма "Екзорсизмът на Емили Роуз"...-наистина е готин,въпреки че малко ми напомня на "Екзорсистът"(или "Заклинателят",на кой както му харесва

) .За "Шесто чувство" май не съм срещала човек,на когото да не му е харесал,не защото филма е нещо върховно,а просто защото идеята за такъв сюжет е велика

.За филмите,които препоръчваш...ще се постарая да ги прегледам

А аз препоръчвам "Dead end"

Имате си го в локала...

И отново-не,че е нещо кой знае какво,но е "куку" отвсякъде

Къртя и се отсякъде на таз психарийка
Крадец на рози
Jun 18 2006, 12:44
Dead end a?Тоя филм грр луд е
common_sense
Jun 19 2006, 20:24
QUOTE(Zaio @ Jun 15 2006, 11:32)

явно
common_sense
Jun 20 2006, 13:11
QUOTE(Zaio @ Jun 20 2006, 12:12)

добре, верно ли не се кефиш, като отрежат главата на някой?!

или като му забият куката в корема!

аз на страшни филми понякога се хиля...
FrAgMaKeR
Jun 24 2006, 21:38
Уж страшни, но тъпи има много, на тях не се кефя, но на смислени, добре изпипани хоръри се "суперсамодоволноразцепвам"
ShadowOne
Jun 26 2006, 00:40
Аз ги гледам понеже нямам кво да правя

За мен разлика м/у ужас и комедия в психичната насока няма. Незнам дали защото съм изгледал много или заради самия мен, но вече не мога да си намеря ужас който да ме трогне (наистина да ме ужаси)....па може и да не ги правят вече като едно време

Ужасът би тряабвало да те държи буден после цяла вечер, а какво да кажа като съм заспивал по време на гледането.
Pra Sonhar
Jun 27 2006, 15:58
Нз може би защото ми покачват адреналина. Обичам да съм под напрежение и с голямо очакване какво ще стане. Обожавам когато стане нещо страшно и имаш чувството че сърцето ти спира за части от секундата.
seduction_55
Jul 9 2006, 13:29
Страх ме е да ги гледам но на пук на себе си продължавам.Направо ме психясват.
miss_dinamit
Jul 9 2006, 22:52
QUOTE(koRny__ @ Jun 15 2006, 16:29)

виж сега, всичко си е до вкусове.Аз например супер много се накефих на SAW 1/2.Просто не че има кървища.Агениялноста на този филм.По какъв начин ги убива какви капани слага.Невероятно.И този неочакван край.Гениялен филм.Такива филми също са Seven , Skeleton key
SAW 1/2 ... страхотни филми ! А защо гледам ужаси.. може би защоото те държат в напрежение непрекъснато.. а не като някой филм.. видиш началото и вече знаеш какъв е края ...
BlaCk~RoSe~
Jul 12 2006, 16:39
ми аз ги гледам защото са ми много интересни напрегнати и сичко е пълно със загадки и тайни и просто ми е кеф да очаквам да вида какво ще се случи защото хорърите не са като тъпите американски комедии в които нищо не случва..и обикновенно в истински хубавите хоръри няма гнусотии и кървища не е нужно да има кръв и бруталности за да бъде един филм страшен..мен лично не ми вредят никак на психиката нито ме е страх после нито ме правят агресивна гледам ги защото си ме кефат
advokata
Jul 26 2006, 20:15
Аз ги гледам само и единствено защото няма какво да се намери друго из нета...От тия дни започнах да не харесвам комедиите.Екшъни и трилъри пак нещо не ми харесва...И като гледам секи ден само Хороророророророророророр..И за тва сам се научил хорори.
Това е моята история
CraZy`HoT`SexY`F
Aug 4 2006, 10:50
Просто най-много ми взимат интереса.Кефя се на страхотий
Ice^Ice^Baby
Aug 5 2006, 09:11
Ами аз гледам заради тръпката най-вече. Обичам филми който провокират да се замислям какво има в тъмното когато се прибирам вечер. А не такива където нон-стоп хвърчат ръце и крака и глави..........
DcShOeCoUsA
Sep 22 2006, 22:36
Гледам ги защото ми е интересно пък и защото в добрите ужаси има мн оргинални убиства които трябва да се гледат

поне така аз смятам.
Bloody_Tears
Sep 26 2006, 14:27
попринцип много обичам такива леко страшнички,не да се попикаеш от страх

,а такива,дето има повече напрежение,страх ако този от който бягаш изневиделица ти се появи...някви такиа.обожавам филма "Когато се обади непознат",страхотен е!!!!!!!!!!
Ми аз лично гледам всякви ужаси, ама незнам защо,

има някой много нереални, които колкото и кръв да имат са много тъпи, "Тексаско Клане" за мен е отврат

Ама адреналина, като го гледаш да очакваш неочакваното, и ефектите които слагат във тея филми ме карат да ги гледам, а и аз не се стряскам от това което става, всепак е филм
common_sense
Oct 5 2006, 19:19
кръв
(Крадец на рози @ Jun 14 2006, 21:23)

Когато човек покани момиче вкъщи и се стигне до филм,се пуска подобен страшен филм и трябва да сме подготвени.Нали разбирате...
Мдаа точно това мислиех и аз да кажа.Има изледване в което се остановявя,че ужасите са наи-подходящите филми за секс.Някои ще кажат "как като гледам кървища може да ми се пре...".Ми много просто,когато гледаш някво насилие и си оплашен търсиш близостта на човека до теб.Гушкаш се в него ,затваряш очи на бруталийте и хоп.....станала работата.И искам да ви убедя,че това не е моя болна фантазия, а е научно доказана!
А в интерес на истината аз не ги гледам по тази пречина.Може би мнението най-много ми допада до това на Шаман,но и има нещо друго.Когато гледам някои харабииски ужас (не разбираите кръв и черва) съвсем чесно после ако съм сам ме е малко шубе.Точно това ми харесва,колкото и странно да ви звучи
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
-страха и дигнатия адреналин после.....
THuG4LiFE
Oct 7 2006, 19:36
Мммм защото не гледам

, само когато сме по - голяма компания тогава е по - весело.
Aqua-Spirit
Oct 22 2006, 18:12
(Zaio @ Jun 11 2006, 23:01)

И не мислите ли, че малко или много гледането на такива неща променя възприятията ви за света и за нормално и ненормално?
На мен не ми променят нищо, просто обичам тръпката, особено като знам, че всичко е само на филм и нищо не ме заплашва. Но това, че харесвам такива филми не е знак, че съм прикрит или не толкова прикрит вампир, сериен убиец или някакво друго психо.
Адреналин, тръпка, пищене, стряскане...ей тва за мен е най най в един такъв филм...доста отдавна не съм гледала някой в който всичко тва да ми се случи освен преди няколко седмици гледах Джийпърс Крийпърс, ей тва ме разтърси добре, но напоследък няма добри филми които наистина да накарат косите на човек да се изправят, за голяма жалст де...
tarator4o
Nov 2 2006, 18:30
ами... аз гледам филми на ужасите с кеф! бих казал предимно! страх ме е леко като ги гледам! напрягам се! и се кефя на емоцията. повечето филми които се водят "нормални" са мо скучни! рядко се виждат вече хубави филми които да могат да те накара да изпиташ истинска емоция! смях гняв каквото и да е! затова гледам ужаси защото макар и емоцията да е страх определено ми е гарантирана и си я получавам
Mod Edit: За в бъдеще ще те помоля всичките ти постове да са на български. Шльокавицата в този форум не се толерира.
{`BrukaS`}
Nov 3 2006, 20:05
Защото съм мазохистка

Няма е базикам се!И аз нз защо!Има някакъв адреналин и може би заради това!Иначе смислен отговор,защо гледам ужаси нямам!Явно наистина съм мазохистка
Jolly_GirL
Nov 11 2006, 21:14
За да си повдигна адреналина
fresh_girl
Nov 20 2006, 20:18
DeSiNCeTu
Dec 12 2006, 20:49
Просто те са ми най-интересни. Харесвам предимно мистериите, не харесвам прекалено много кървища, но ако има някаква загадка, някаква мистерия - бих гледала с удоволствие
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.