Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ограничени подписи!
GGbit.info > GGbit.info > Съобщения и новини
vIkToRsHeFa
Считано от днес 04.06.2006 подписи със височина над 150px няма да бъдат изобразявани целите а само часта им влизаща във първите 200 пиксела. За да се избегне и навъртането на ненужен трафик на хора ползващи картинки в подписа си със обща големина над 100КБ ще бъдат променяни на:
.:Подписът беше премахнат поради големия си размер затормозявщ работата на форума:.
като съдържанието на подписите им ще бъде естествено пращано посредством лично съобщение със обяснение както би било коректно от наша страна. Причината за взетите мерки са чаршафоподобните подписи при които форума се разширява на височина и обем прекалено или което води до дълго зареждане на страниците и прескачане докато зареди картинките от подписите напулно. Относно второто това е с цел да се избегне навъртането на ненужен трафик от такива подписи. За пример давам следното:
На една форумна страница се изобразяват около 15 мнения на 15 потребителя всеки от тях сложи по едно лого 100КБ съответно общия размер на страницата само от подписите е 1500КБ при средностатистическата ни връзка от едно 30 КБ/С даже, това означава страницата да зарежда 50 секунди което е повече от недопустимо! Надявам се да разберете че това е в наш общ интерес. 4.gif

С уважение: Виктор Михайлов Шапилов
**ASTERIX**
Време беше wink.gif
Onlyshits
Значи май като гледам и аз ще бъда прецакан ......
В висчки форуми ми прават проблем за пдописа и се се карам с админите и модераторите ....
И поне ми остана една надеждичка за този форум ама .......
Трябва ся да го променям на малък huh.gif 1crying[1].gif
**ASTERIX**
QUOTE(KyPo @ Jun 4 2006, 11:11) *

Значи май като гледам и аз ще бъда прецакан ......
В висчки форуми ми прават проблем за пдописа и се се карам с админите и модераторите ....
И поне ми остана една надеждичка за този форум ама .......
Трябва ся да го променям на малък huh.gif 1crying[1].gif

Е като е малък не изглежда зле. Даже така ме кефи повече от големия плеилист който беше сложил

А и всепак причината да се направи това е обяснена много добре и вижадте че е за добро а не за да ви е гадно
Крадец на рози
Покажете горе-долу колко да е голяма картинката smile.gif Да покажете,не в тези мерки smile.gif Plssss
The Shaman
QUOTE(Крадец на рози @ Jun 4 2006, 12:09) *

Покажете горе-долу колко да е голяма картинката smile.gif Да покажете,не в тези мерки smile.gif Plssss

Картинката ти в подписа в момента е в разрешения размер който включва и текста.
**ASTERIX**
QUOTE(The Shaman™ @ Jun 4 2006, 12:17) *

QUOTE(Крадец на рози @ Jun 4 2006, 12:09) *

Картинката ти в подписа в момента е в разрешения размер който включва и текста.

Ми май не е - аз поне я виждам отрязана wink.gif
Крадец на рози
Мисля,че това е от самия сайт от който съм я взел.
unvisioble
QUOTE(**ASTERIX**_89 @ Jun 4 2006, 11:07) *

Време беше wink.gif

И аз така мисля. excl.gif
Недоумявам желанието на потребителите да си лепват подписи,с дразнещо огромни размери...
vIkToRsHeFa
Увеичавам височината на 200px което означава че 90% от подписите влизат спокойно в това ограничение. Както казах и горе по-големите подписи създават редица проблеми особенно с новите потребители които с влизането си във форума лепват чаршаф 800 х 600 16.gif
The Black Dragon
А се чудя защо днеска не ми излиза целия подпис biggrin.gif Ще го смаля още малко айде smile.gif
Paagrio
Сетихте се толкова късно че вече няма значение dry.gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(kamen @ Jun 4 2006, 17:02) *

Сетихте се толкова късно че вече няма значение dry.gif

Отдавна се мислеше по този въпрос и имаше опити по мирен начин да се ограничат подобни дейности без преки ограничения. Това е единствената причина в момента да бъде наложено ограничението. smile.gif Относно това че няма значение.... Всяко нещо има значение стига да доведе до нещо по-добро а това неизбежно ще доведе до такова. smile.gif

Едит: Специялно тази опция я няма в инвижъните и където и да било и е писана от мен като моментното ограничение е 200 пиксела височина което е повече от предостатъчно. За да видите за какъв размер става въпрос ето за каква височина става въпрос:
IPB Image
The Black Dragon
Предлагам освен големитана и височината да се ограничат и броя картинки (снимки) в подписа
vIkToRsHeFa
Броят не е важен важното е целият размер на подписа да е под 100КБ в първият пост съм обяснил причината и съм дал и конкретни примери.
Sothebys
QUOTE(vIkToRsHeFa @ Jun 4 2006, 17:11) *

имаше опити по мирен начин да се ограничат

Завършили с неуспех, затова вадете пушките, стреляйте, пък ако останат живи, ги довършете с приклада smile.gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(Sothbiss @ Jun 4 2006, 19:23) *

Завършили с неуспех, затова вадете пушките, стреляйте, пък ако останат живи, ги довършете с приклада smile.gif

Ето за какви чудесии става въпрос:
http://tinypic.com/im6iys.gif
http://img383.imageshack.us/img383/2734/lucaspayton0rz.jpg
http://img391.imageshack.us/img391/978/brookedavis9ro.jpg

Това са само 3 от подписите а като се има в предвид че това са само едни от картинките... 16.gif
Крадец на рози
На първата мисля,че й няма нищо..
vIkToRsHeFa
QUOTE(Крадец на рози @ Jun 4 2006, 19:35) *

Съвсем малко е голяма но както казах не беше сама а имаше още една с подобни размери до нея. Проблема беше че двете заедно общо бяха 400КБ или със други думи казано само скромните +10 секунди минимум да зареди само един от 15-те подписа на страницата... 16.gif
FreeWilly
QUOTE(vIkToRsHeFa @ Jun 4 2006, 19:42) *

QUOTE(Крадец на рози @ Jun 4 2006, 19:35) *

Съвсем малко е голяма но както казах не беше сама а имаше още една с подобни размери до нея. Проблема беше че двете заедно общо бяха 400КБ или със други думи казано само скромните +10 секунди минимум да зареди само един от 15-те подписа на страницата... 16.gif

Ми то от тея фенове на ОТХ(нещо такова беше)... dry.gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(cMoKo @ Jun 4 2006, 20:36) *

Ми то от тея фенове на ОТХ(нещо такова беше)... dry.gif

Не само отх форумаа навсякъде просто във форумите, за сериали беше по либерално отношението поради това че само групта която е там си го харесваше така.
Paagrio
Според мен трябва подписите да се забранят изцяло dry.gif
ogata
Ee лол - как ще забранят подписите - тва си е глупост ... аз винаги обичам хората да ми четат мисълта на деня 16.gif ... + това си харесвам логото на цс 1.6 което е сравнително малко като размер ... ама пък чак да правим уолпейпър галерия от подписи ... това е недопостимо ... ей ОТН феновете ... да не се караме !! smile.gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(ogata @ Jul 13 2006, 20:54) *

Ee лол - как ще забранят подписите - тва си е глупост ... аз винаги обичам хората да ми четат мисълта на деня 16.gif ... + това си харесвам логото на цс 1.6 което е сравнително малко като размер ... ама пък чак да правим уолпейпър галерия от подписи ... това е недопостимо ... ей ОТН феновете ... да не се караме !! smile.gif

Принципно алтернативата със абсолютното затриване на постовете не е лоша от една страна защото нищо не натоварва форума по-лесно зарежда доста по-бързо... Но от друга без подписи пък... Някои това им е любимото място за самоизтъкване нещо като ролята аватара. Защо има аватар отстраи да речем ? за какво е тази ненужна картинка biggrin2.gif Просто размишлявам иначе наистина в много случаи предпочитам дане ползвам подпис както и само при отсъствия няколко пъти съм слагал. Иначе за "отх феновете" ... Няма такова нещо... просто в този раздел съм недостатъчно компетентен да се обаждам иначе ако става за въпос преди корекцията във форума... премахвах средно по 4-5 подписа от почитателите на разделите игри които слагаха скрииншотове 1024 x 768 как са утрепали еди кой си. 14.gif Та всички имат някакви залсугизато2ва но проблема е решен няма смисъл от дискусии обмисляния и т.н. важното е да има алтернативно за всички решение и то е на лице тук. Никъде толкова коректно и толкова ефективно не са преодоляни проблемите до момента. 4.gif
ogata
Извинявам се Викторе ама това е тъпо ... Защо феновете на някакъв тъп и комерсиален сериал ще имат право да си отварят чарший с уолове .. а феновете на игри не могат да постнат един як скрийн ... Ето да кажем аз искам да постна един уолл как зимам 8 човека с Хедшотове и ми изписва Годлайк ... и естествено трябва да се благодаря ако получа само 30 % уорн ... извинявай пак ... но това е смешно,нелепо и безумно !
vIkToRsHeFa
QUOTE(ogata @ Jul 14 2006, 00:19) *

Извинявам се Викторе ама това е тъпо ... Защо феновете на някакъв тъп и комерсиален сериал ще имат право да си отварят чарший с уолове .. а феновете на игри не могат да постнат един як скрийн ... Ето да кажем аз искам да постна един уолл как зимам 8 човека с Хедшотове и ми изписва Годлайк ... и естествено трябва да се благодаря ако получа само 30 % уорн ... извинявай пак ... но това е смешно,нелепо и безумно !

На никой не съм слагал уарн wink.gif а иначе просто дадох за пример защото ти даде запример отх-то а не е само той просто там се набляга. Няма нищо лошо в това да се сложи подобен скрииншот стига да е в нормални размери. Можеш ли да си ме представиш мен ако играя някоя игра и я превъртя да си сложа скрииншота в подписа като размерите са му тези които посочих горе 1024 х 768 (това означава форума да се разшири със 40% минимум наляво да зарежда два часа и да се скролира със зор и барабар стова когато е финна графика затормозява компютъра. unsure.gif )
Дето се вика всички саравни пред закона а това в момента е безмислен спор защото така или иначе извън позволените размери не се показва. И до момента нито пречи на някой нито нищо.

ПП. Подчертавам за размерите и последствията от подобни скрииншоти. Един линк към тях или умалена картинка с линки към цялата би било къде къде по приятно за всички нали wink.gif
ogata
Да така е ... но ми се искаше да разделя едно 3 часово филмче на 24 кадара в минута и всичко това да го постна някъде 16.gif 18.gif

vIkToRsHeFa: Мисля четемата се изчерпа... blush.gif
FrAgMaKeR
Най-лесното нещо е да си изключите показването на подписите (аватарите, картинките) от контролният панел.
brooke_scott
аз мисля пък, 4е подписите и аватарите са с-р и ина4е щеше да е мн еднообразно и ску4но, абе с подпис4ета и аватар4ета си е с-р яко и на за кво искате да ги махате
vIkToRsHeFa
Цитат(brooke_scott @ Aug 8 2007, 20:46) *
аз мисля пък, 4е подписите и аватарите са с-р и ина4е щеше да е мн еднообразно и ску4но, абе с подпис4ета и аватар4ета си е с-р яко и на за кво искате да ги махате

Хора с по-бавна интернет връзка им се забавя зареждането на страниците и може да искат да се възползват от въпросната горна функция. Подписите и аватарчетата наистина разкрасяват и придават графична завършеност на форума когато са добре подбрани, Проблема е със подписищата тип "чаршаф"... само те са ограничени в момента в рамките на нормалното - 200 пиксела височина. smile.gif
the_mouse
Цитат(brooke_scott @ Aug 8 2007, 20:46) *

Не искаме да ги махнем, просто са ограничени до определена височина.
И какво означава "c-р" blink.gif

еdit: oga, мерси за разяснението 11.gif
ogata
Цитат(the_mouse @ Aug 8 2007, 19:53) *
И какво означава "c-р" blink.gif

Супер smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.