nubits
May 18 2006, 13:58
Имам няколко познати в БНТ-то и им писах, за да поразпитат... пък иначе бях пращал писма с молби да пуснат сериала, ама то беше поне преди 3-4 месеца. Ще видим
boy_07
May 18 2006, 14:12
QUOTE(nubits @ May 18 2006, 14:58)

Имам няколко познати в БНТ-то и им писах, за да поразпитат... пък иначе бях пращал писма с молби да пуснат сериала, ама то беше поне преди 3-4 месеца. Ще видим

да разкажеш какво са ти казали после
Попринцип наистина тва 4е малко хора го гледат(в Бг) наистина е 4аст от 4ара му но тои докато по4не 4 сезон ще е кам края си. Но пак катко каза KiD^ViCiOuS може и нас да ни огрее някое турне пак и не се знае може да пуснат Двд-тата сас сезоните за продажба в бг знае ли 4овек
![2thin[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/2thin[1].gif)
Но в кариана сметка дори One tree Hill да се комерсиализира ние ще знаем 4е сме го гледали не защотото такава е модата в момента а защото ни харесва
CrAzY_AbOuT_OTH^^
May 18 2006, 15:37
QUOTE(Lucas @ May 18 2006, 16:15)

Попринцип наистина тва 4е малко хора го гледат(в Бг) наистина е 4аст от 4ара му но тои докато по4не 4 сезон ще е кам края си. Но пак катко каза KiD^ViCiOuS може и нас да ни огрее някое турне пак и не се знае може да пуснат Двд-тата сас сезоните за продажба в бг знае ли 4овек
![2thin[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/2thin[1].gif)
Но в кариана сметка дори One tree Hill да се комерсиализира ние ще знаем 4е сме го гледали не защотото такава е модата в момента а защото ни харесва

Абсолютно съм съгласна......намерили сме го свикнали сме си с него живели сме си с него цели 3 сезона(та и скоро 4ти)именно защото ни харесва а не заради модата....напълно си прав Lucas
The Black Dragon
May 18 2006, 15:45
На мен ми е интересно какво ли БГ заглавие ше му лепнат
OTH_fenka
May 18 2006, 16:05
QUOTE(The Black Dragon @ May 18 2006, 16:45)

Ами и аз се чудих тъкмо тва като видях темата. Може би ще е Уан Три Хил или оригиналното. Само да не го преведат буквално, че ще голям смях.
Narlot
May 18 2006, 16:11
Ей хора,недейте да сте такива егоисти.Нека още хора да му се радват.Имам много приятели,които нямат възможност да си имат комп и нет в къщи,а знам,че биха харесали сериала.Говорят ми само за О.С. колко бил як....Сега поне ще видят един стойностен сериал...
QUOTE(Narlot @ May 18 2006, 17:11)

Ей хора,недейте да сте такива егоисти.Нека още хора да му се радват.Имам много приятели,които нямат възможност да си имат комп и нет в къщи,а знам,че биха харесали сериала.Говорят ми само за О.С. колко бил як....Сега поне ще видят един стойностен сериал...
Ние не сме егоисти ние имаме предвид 4е може прекалено много да се комерсиализира ина4е супер да има колкото се може пове4е хора които да го гледат но да го гледат защото е стоиностен сериал а не заради модата. Защото О.С. може да е по-популярен и по-гледан оба4е нито един епизод не е имал ефекта да кажем на 16 епизод от 3 сезон
nubits
May 18 2006, 18:19

Ами в някакъв сайт бях видял, че го пишат "Едно дърво на хълма"

Сигурно го знаете това де...
brooke*
May 18 2006, 18:24
лелеее ква новина!мн съм доволна-браво на БНТ
![1clap[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/1clap[1].gif)
(и все пак още не мога да повярвам)
и наистина най-интересното е как ще преведат заглавието,а и доблажите.....като си помисля лошо ми става!
Brooke
May 18 2006, 18:30
Днес само хубави новини чета:ще има 4 созон и ще дават нашето сериалче по телевизията.Малко ми е трудно да го повярвам и все пак се радвам,друго си е да си го гледаш на телевизора,като изключим ,че ще е с гаден дублаж .Но поне се надявам превода да е добър.
pool^babygirl
May 18 2006, 18:35
QUOTE(nubits @ May 18 2006, 19:19)

Ами в някакъв сайт бях видял, че го пишат "Едно дърво на хълма"

Сигурно го знаете това де...

Блякс ... и аз много се радвам за новината, че ще го дават и по ТВ-то, но ако му лепнат някво такова заглавие направо ще отида да ги гръмна преводачите, пък за дублажите не ми се мисли. Ама и аз си падам малко "егоистче" и ще ми е супер тъпо някои "кифли" дет са се превъзнасяли за разни сапунки сега да се превъзнасят и за ОТХ. Но иначе ми харесва идеята, че ОТХ ще е достъпно и за верни фенове като нас
KiD^ViCiOuS
May 18 2006, 19:56
QUOTE(ludoto_mimi @ May 18 2006, 10:33)

хаха добре сте им намерили името...а иначе доколкото ми е известно от моя клас няма момичета,които да го гледат тоя сериал...освен ако не са Тъпа crew ама те не играят физическо..низнам...
а иначе представяте ли се верно Едно дърво на хълма..
уфф...хич не искам да се комерсиализира така

така си е добре баси..
QUOTE(KiD^ViCiOuS @ May 18 2006, 20:56)

а иначе представяте ли се верно Едно дърво на хълма..
уфф...хич не искам да се комерсиализира така

така си е добре баси..
това ще е ужасно
![1iangr[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/1iangr[1].gif)
обаче няма да ме изненада. Преводачите в България са уникални, какви ли не преводи на филми са правили.
С това заглавие не знам какъв интерес ще предизвикат. Тези които не са чували за сериала ще си кажат какво е това, няма да го гледам.
Дано имат малко разум, останал и да си го оставят в оригинал.
''Едно дърво на хълма'' тва верно ще е разбиващо

и 4овек като го 4уе така ще иска да го гледа

Поне ако го преведат така (НЕ ДАИ СИ БОЖЕ ) поне няма да се притесняваме 4е много ще се комерсиализира!
BledPoet
May 18 2006, 22:54
Devil^Rose^^
May 18 2006, 23:01
Едно дърво на хълма.......нали не е Един дървесен хълм. Преди време се споменаваше за такъв превод, ама не помня по какъв точно повод беше

Да се надяваме на оригиналното заглавие все пак
FaLLOuTbOy
May 18 2006, 23:33
Едно дърво на хълма - по голяма изцепка от това няма да има ..
Аз не искам да го излъчват по БНТ просто като знам как че го преведат не ми се мисли
пък и със започването ще има много хора дето като изгледат 1вата серия ще викат "ох егати тъпия сериал" а пък аз като чуя такова нещо супер откачам защото неможе да гледаш една серия и да правиш заключения без да знаеш какво ще се случи нататък
AZDEAZ
May 19 2006, 07:03
Аз пък не мисля, че ще има такава изцепка с филма. А и във всички други държави, в които се излъчва ОТН, си носи оригиналното име УАН ТРИ ХИЛ, само в Хърватия или там наоколо заглавието му е само ТРИ ХИЛ, което пак не е лошо.
А иначе бисерът с Един дървесе хилм, беше по повод на това, че едно момче guitar_spirit (не съм сигурна, дали правилно изписвам ника му) много държеше да ни докаже, че преводите ни с ludoto_mimi и the_creator_pz не струват и изискват генерална редакция, включително и превода на заглавието. Това беше някъде в зората на сериала в БГ. Тогава все още феновете ги брояхме на пръсти и бяхме стигнали с преводите само до 15-16 серия от първи сезон.
GaRgAmElKa
May 19 2006, 07:52
според мен няма никво зна4ение как 6те си го превдат,но само да изгледат паржа серия и 6те се зарибят адски много
James towel keeper
May 19 2006, 12:46
Най-напред искам да благодаря за инфото, и да кажа, че ще е супер ако го пуснат, макар да се надявах да е по БТВ
А за името - дано не е "Едно дърво на хълма" нито пък "Един дървесен хълм"... Направо ще умра... Но няма да се учудя, защото както казвате преводачите са уникални. Но може би ще изберат друго заглавие - нищо свързано с ONE TREE HILL - имало е такива случаи, и то с много филми, тъй, че ще изчакаме и ще видим
CrAzY_AbOuT_OTH^^
May 19 2006, 13:55
Да наистина ще е малко кофти като започнат да се превъзнасят но пък и много ще изпуснат като не го гледат затова цялата история си остава малко като нож с две остриета
fresh_girl
May 19 2006, 15:23
"Едно дърво на хълма"-тъкмо това коментирахме днес с няколко приятели...Въобще няма да се учудя ако го кръстят така
ЕДНО ДЪРВО НА ХЪЛМА!!!
![36_11_6[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/36_11_6[1].gif)
и гаранция, че никой няма да го гледа.
mfuklio
May 19 2006, 17:25
Няма да го кръстят "Един дървесен хълм" или нещо от сорта. Филма се разправя за случки в града Tree Hill, така че би трябвало да е Три Хил
ейййй хора плз кажете по коя френска ТВ го дават
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
а не се и съмнявам че от БНТ ще развалят всичко с някоя глупост
такаааа начи умишлено не писах до сега за да видя кво ще изкоментирате! Първо, работя в Бнт, не на постоянен договор, но доста често , и там работят най добрите професионалисти! Това че се кефите принципно на програмата на Бтв и Нтв е логично, защото тя е насочена именно към хора като нас, т.е нашата възрастова група! Относно превода на Филма, ако вие измислите нещо, пращайте на Бнт...просто аз преди да започна да гледам сериала, също се питах кво значи тва....абе както и да е, тва което имах в предвид е, че самата насоченост на БНТ като цяло е към програми за всички възрастови групи поради характера на телевизията! Затова тея излишни коментари за канал едно според мен си ги спестете, просто разберете че на всяка държавна институция в България и липсват пари, а не идеи и професионалисти! А в случая явно според всички нас тук са улучили с избора на сериал! дано да му изберат и подходящо време!
аз сега не съм посещава БНТ отдавна, поради балове и изпити около мен, но при първа възможност ще потвърдя инфото, и ще дам нова !
elexis
May 19 2006, 19:34
Дядото на един приятел работи в БНТ и той каза, че по принцип не е чувал за този сериал, но щом го пише някъде значи е закупен и в момента го дублират. Дублирането отнемало до 6 месеца, така че може да го очакваме някъде чак към Нова Година!
ludoto_mimi
May 19 2006, 23:27
Alma, можеш да им предложиш да го оставят "Три Хил" просто, защото "Уан Три Хил" е дългичко. И да не му доизмислят заглавие като на ОС му лепнаха едно "Квартала на богатите".

Пък и една позната наскоро беше писала на kino@bnt.bg или нещо такова и й върнаха писмото, че няма такъв адрес, така че не знаем на кое да пишем. Иначе аз съм добра в мазните, хвалебствени писма.
ЕДИТ:Сега се сетих, че като си минавах по коридора и видях "вестниците", които даскалката по инфо ни накара да правим. И на единия клас имаше статия за ОТХ, не знам кой я е писал ама нещо не ми се понрави.

Както и да е, и там пишеше и звучеше много убедително, че ще го дават по БТВ след като свърши ОС... чак ми стана смешно като го прочетох.
solenka
May 20 2006, 11:29
Лелееее! Не мога да повярвам!

Ако наистина ще го дават по Канал 1 ще умра от кеф! За мен няма проблем по коя телевизия ще го дават - важното е да го дават. Вярно, че с дублажите няма да ни хареса, но друго си е да видиш любимия си сериал по българска телевизия. Сетиха се и българските телевизии да закупят някое и друго стойностно сериалче. И Smallville вече ще го дават по TV 7, а дано и OTH да го дават по Канал 1!
Jaded, OTH го дават по френската TF1.
Jordan
May 20 2006, 13:13
Честно казано все ми е тая дали ще го дават по простата причина, че вече съм гледал всички епизоди. Днес гледах някаква реклама по БТВ, че от есента започват Grey's Anatomy, което пак си е прогрес, нищо, че не знам нищо за сериала. Иначе за името на филма...ще измислят възможно най-тъпото име, убеден съм. Никога заглавието не може да се преведе със смисъла, който са вложили създателите. Ще го преведат най-много "единственият Трий Хил" или нещо от сорта сигурно...което не е кой знае колко зле ама хич не звучи. Иначе за дублажа, честно казано бих предпочел да е със субтитри, въпреки че няма никаква възможност да оставят сериал със субтитри. Става кофти за тези, които сме го гледали с гласовете на актьорите...сега ще сложат на някви сополанковци и ще стане супер гадно....
QUOTE(solenka @ May 20 2006, 12:29)

Jaded, OTH го дават по френската TF1.
мерси многооооооо

още днес ще проверя докъде са стигнали с Les freres Scott
fresh_girl
May 28 2006, 16:47
Те хубаво ще го дават,ама кога...?
DesiTo
May 28 2006, 16:51
QUOTE(fresh_girl @ May 28 2006, 16:47)

Те хубаво ще го дават,ама кога...?

Не се знае все още точно кога.
boy_07
May 28 2006, 16:59
от някой друг потвърдено ли е/???
QUOTE(boy_07 @ May 28 2006, 17:59)

от някой друг потвърдено ли е/???
Не знам,дали това може да се определи като потвърдена информация,но когато правихме темата във ФФ,писах на модератора на ОТН.Тя имаше информация за това,че сериала е закупен(1ви сезон) и дори питаше дали вече се излъчва в България.
Както някой по-горе писа,ще трябва първо да се преведе и най-вероятно ще започне излъчване от есента,когато ще е готова и новата програмна схема на Канал 1.
love_Nathan
May 28 2006, 18:13
малко съм объркана и аз дали да се радвам 4е сте го дават по БНТ(ако наистина може да се вярва на списанието което и аз про4етох но все пак... )в първия момент се изкефих супер много защото все пак това зна4и да дават наи якия сериал.но после и аз се сетих за вси4ко около дублажите-как заради тях LOST изобщо не ставаше за гледане по нтв. а и името -даже не ми се мисли какво ще измислят.според мен наи добре ще си е да е ТREE HILL. а и наистина се притеснявам 4е някак си българите пак сте успеят да го превърнат просто в нещо ``модерно``.представете си ще започнат да слагат героите като картинки за поръчване за GSM.и изведнъж сте видим например Нейт и Люк до Азис или Киро Скалата или пък Брук и Пейтън до Преслава или Ивана.просто ние българите имаме невероятната дарба да не оценяваме истински стоиностните неща и не ми се мисли че за някои ОХТ сте буде просто ``новия сериал по телевизията`` или ``филма с онея яките ама им забравих нещо имената``.не знам за вас ама просто е някакси гадно за нас които наистина преживяваме вси4ко с героите и имаме 4увството 4е ги познаваме цял живот.
QUOTE(love_Nathan @ May 28 2006, 19:13)

представете си ще започнат да слагат героите като картинки за поръчване за GSM.и изведнъж сте видим например Нейт и Люк до Азис или Киро Скалата или пък Брук и Пейтън до Преслава или Ивана.
ох само дано това не стане.
elexis
May 28 2006, 18:46
Сериалът е закупен със сигурност! В момента го дублират, което отнема няколко месеца. Сигурно ще го пуснат в края на летния сезон-началото на есента. Когато дублажа е готов ще ви кажа, но мисля, че няма да е по скоро от 4-5 месеца.

Ако искате потвърдена информация- това е!
Valeto
May 28 2006, 18:47
Дано да го пуснат лятото, че докато чакам четвъртия сезон да си ги гледам пак серийките от първия!
elexis
May 28 2006, 18:51
Еми и аз така се надявах, само че като разбрах колко време им трябва за да го преведат и да нагласят дублжа и ми стана ясно, че сигурно първо ще видим първите епизоди на 4ти сезон...А можеха просто да сложат субтитри - няма да развалят атмосферата и няма толкова да се "мъчат"
Ами според мен ще го пуснат през есента...точно време за да го преведат, но ми е интересно в каква схема ще го излъчат.
Дали ще е след новините или по-друго време.
дано след това не се забавят с втори сезон, защото 22 серии бързо свършват.
elexis благодаря за информацията.
Bitter Truth
May 28 2006, 19:52
Дано да го пуснат по-рано от есента, че тъкмо го изгледах филмчето и ся няма какво да правя.Трябва да запълвам времето до четвъртия сезон по някакъв начин и предпочитам да гледам наново.Молете се хора!!!
elexis
May 29 2006, 08:56
QUOTE(Nasi @ May 28 2006, 20:15)

Ами според мен ще го пуснат през есента...точно време за да го преведат, но ми е интересно в каква схема ще го излъчат.
Дали ще е след новините или по-друго време.
дано след това не се забавят с втори сезон, защото 22 серии бързо свършват.
elexis благодаря за информацията.
Ами да! То и това е важно, защото миналата година КАНАЛ 1 пускаха "Междузвездни войни" в делнични дни, в 00:30!
megyto
May 29 2006, 10:25
Ами според мен дори и да пуснат 1 сезон после ще се позабавят с 2-ри щото вижте кво стана с OC след 2 год го пуснаха пак а ся 3-тия аз 6те одъртея сигурно до тогава
и да дано не е мн късно но не ми се вярва се пак нали е за покачване на рейтинга няма да го пуснат в 00:00h
а иначе няма кво да кажа повече нз дали ще е за добре или зле но ще видим
fresh_girl
May 29 2006, 11:56
QUOTE(megyto @ May 29 2006, 11:25)

Ами според мен дори и да пуснат 1 сезон после ще се позабавят с 2-ри щото вижте кво стана с OC след 2 год го пуснаха пак а ся 3-тия аз 6те одъртея сигурно до тогава
и да дано не е мн късно но не ми се вярва се пак нали е за покачване на рейтинга няма да го пуснат в 00:00h
а иначе няма кво да кажа повече нз дали ще е за добре или зле но ще видим
хахаха,аз сънувах,че ще го дават ама от 1 и 30 през нощтааааа
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
...а относнооо там някой беше писал,че ще има нова програмна схема на Канал 1...тея се сетиха да си оправат телевизията...нуууу определно ако пуснат ОТХ,няма да загубят от тва,дано по-бързо почнат да дават и сериите
QUOTE(Nasi @ May 28 2006, 19:20)

QUOTE(love_Nathan @ May 28 2006, 19:13)

представете си ще започнат да слагат героите като картинки за поръчване за GSM.и изведнъж сте видим например Нейт и Люк до Азис или Киро Скалата или пък Брук и Пейтън до Преслава или Ивана.
ох само дано това не стане.
![0027[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/0027[1].gif)
И аз се надявам да не стане така ама все пак има надежда дакажеме с Lost не стана така (поне така мисля) може и с Отх да е така
love_Nathan
May 29 2006, 17:09
за голяма жалост с Lost стана точно така.навсякъде могат да се видят картинки на Сойър,Джак,Кейт и другите за поръчване за GSM.кофти...
Brooke
May 29 2006, 17:27
Е какво толкова ,че ще има картинки на oth.Тъкмо може да извадим късмет и за плакати в списанията и т.н.Ще си има и лоши и добри страни на това ,че ще го дават по телевизията,но в крайна сметка да не бъдем егоисти и другите имат право да се порадват на това страхотно филмче.В крайна сметка ние си оставаме първите му фенове и си го обичаме,но съм сигурна ,че и за много други може да стане така.Ако се замислим ако небеше форума или някой приятел да ни каже за Oth и ние нямаше да знаем за него и нямаше да сме му се насладили.Така че каквото е такова.Ние пак ще си го гледама и ще си го ценим независимо от всеобщото мнение
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.