Съжалявам, че пиша 2 поста един след друг, ама си попромених малко мнението, особено като изгледах отново целия първи сезон!

Значи... вече определено не мисля, че Брук може да се нарече "приятелка"! Още в началото и до сега, през цялото време тя мислеше главно, да не кажа единстевно за себе си! Хареса си Лукас и понеже е свикнала да получава всичко, което поиска той трябва непремено да е неин! Почна да си го сваля, после го покани на среща и го напи...точно се възползва от момента, когато Пейтън го беше отблъснала..след това тръгна с него...Всичко това го правеше, въпреки, че знаеше, че и двамата имат чувства един към друг! Виждаше, че на "най-добрата й приятелка" и е гадно, заради начина, по който Нейтън се беше държал с нея, че йе гадно заради смъртта на майка, затова, че баща й винаги я оставя..и че е адски объркана..но виждаше и също, че харесва Лукас и че той е влюбен в нея! А когато Пейтън дойде и си призна пред Люк, Брук отново усети и разбра вс...личеше си адски мн..но тоново се направи, че не е забелязала! След това, когато видя, че на Пейт й е гадно отиде при нея и й каза "НИто едно момче не е по-важно от приятелството ни" може да не уцелвам точните думи, ама тва беше смисъла...и Сойер тъкмо да й каже и Брук продължи: "...независимо кой е и колко щастлива ме прави!"...еми това си беше точно като намек- той си е мой, аз съм щастлива с него, не се меси!..На вс отгоре след това, виждайки, че й е гадно й обясняваше колко хубаво се целувал, как онази вечер след като, тя беше дошла да му признае вс, след като си отишла са правили секс и т.н....Еми, не мисля, че Брук е толкова глупава, че да не е усещала, че я наранява по тои начин! Плюс тва адски мн ме дразни, че постоянно я сватосва с някой..някак все едно няма значение кой е, важното е да е далеч от Лукас! Първо, когато наговаряше Нейтън и Пейтън за да може да се съберат отново и Люк да остане за нея..при положение, че знаеше, че Пейтън не беше щастлива с Нейт! после като й направи профил в някакъв сайт за запознаства... беше просто защото мисли за нея или за да не бъде с Лукас?! След това с Джейк..постоянно изтъкваше колко хубава двойка са...струваше ми се по-въодушевена и щастлива от самата Пейт! После с Пийт...уж не го харесваше в началото..ама после...айде и него одобри! По тая логика и с Тим да е за нея пак ще си подхождат супер мн! А Пейтън не се ли отказа от Лукас, за да може Брук да е щастлива, каквото й да й струваше това..и нито веднъж не й направи сцена от сорта - "ТОй първо беше мой, обича мен, каква приятелка си ти"! Еми най-мн ме дразни това, че винаги Брук излиза най-голямата жертва, само нейните чувства са важни, само тя е наранената! Да, на пръв поглед изглежда така...но тя се държа супер егоистично и не вярвам да си е мислила, че Лейтън ще погребат чувствата си, заради нея, света не се върти около нейните желания и около това, което тя изпитва! А и не виждам през цялото това време какво е направила за Пейтън освен да й прости 1-вия път...плюс тва 100% нямаше да го направи, ако Пейт не се държеше гадно с Люк и ако бяха в добри отношения...да не говорим ако имаха връзка! Все едно -" Тя погреба чувствата си, заради мен..айде пак ще й бъда приятелка"! Другото, за което се сещам е , че я измъкна, когато оня тъпак я дрогира...а щеше ли да се сети за нея, ако не бее отрязала оня тъпак, с който се натискаше и ако не искаше да си ходи..при такава ситуация би измъкнала всяка...пък и не е чак толкова безсърдечна, че да остави да изнасилят някоя нейна приятелка! Освен това в едни от най-трудните моменти на Пейт, Брук не беше до нея! Когато отиде да я види и се чувставше ужасно и имаше нужда от "Най-добрата си приятелка"-тя беше с Феликс; не отиде да я види след стрелбата в училище! А държанието и в последната серия беше ужасно идоста попрекали и преигра..още малко щеше да каже, че би било по-добре Пейтън да умре, отколкото да целунне Лукас в момент, в който наистина си е мислила, че няма да оживее!Както и за това, че беше искрена я изкара няй-голямата кучка на света! Не мисля, че Брук е единствената жертва

..За нея вс се върти около Лукас, като някаква фикс-идея, нито приятелството, нито чувствата на другите са важни.....