Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Requiem for a Dream
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
FrAgMaKeR

заглавие: Requiem for a Dream
жанр: Криминален, Драма
линк: http://us.imdb.com/title/tt0180093/
режисьор: Darren Aronofsky
участват: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans

Ревю: Четирима от жителите на Кони Айлънд, Ню Йорк се отдават докрай на пристрастеността си. Наистина докрай. Няма значение, дали тя е кокаин, захар в кафето или просто едно телевизионно шоу... We got a winner! Изкривяването на любовта изкривява и живота им. Един от малкото филми, които с усилие успяваш да догледаш докрай - не защото ти опротивяват, а защото едва дишаш.
Филмът е разделен на три "сезона" - лято, есен (неслучайно написана с американския вариант на думата - fall), зима. Спокойни кадри, насичани от типичните за филмите на Аронофски визуални ексцесии - напр. процесът от забиването на иглата до разширяването на зениците, събран в 3 секунди. Музиката, дааа... Клинт Мансъл и Кронос квартет. Трудно биха могли да се опишат толкова емоции на едно място.
Филм, който всеки един от нас, който е пристрастен към нещо (а това означава всички нас), трябва да гледа. Буца в гърлото, недостиг на въздух в дробовете, виене на свят - филмът влияе даже и физически.

Download: http://zamunda.net/details.php?id=21605
Marissa Cooper
Гледах го точно преди малко.
Много брутален,но за жалост това е част от реалността.
Проследява живота на наркоманите и как се променят след като нямат вече дрога.
Майката с манията и за ТВ и да бъде слаба за да си облече червената рокля... по-добре здрав отколкото слаб..и по-добре да си трезвен отколкото пиян,по-добре да си чист отколкото надрусан.И най-лошото е,че в повечето случаи това е личен избор-да пиеш,да се друсаш,да слабееш,както една моя приятелка смесила няколко вида хапове за отслабване и почнала да посинява и и намерили нещо в кръвта...
И тези,които почват да се друсат започват с опити,обаче това е мн относително-един два пъти-ако ти хареса ще продължиш,а ко не..няма.Непрекъснато се насажда на хората,че по някакъв начин не са достатъчно добри,комплексират се по този начин.Излизат,предлагат им приятелчетата им,които и те го правят и за да не са "смотаните,които само те не правят това,да са като другите и да се правят на гъзарчета"..И така..Това са в някои случаи.Всички знаят затова,но никой не говори с хората.В повечето училища отиват само,за да минат 40мин и да не е празен час..Най-лошото е,че сам избираш да се обричаш на такава ужасна смърт...Сам решаваш,че ще се дупчиш или ще пиеш,или под влиянието на някой..но не решаваш сам напр да се разболееш от рак или нещо друго. Лошо е това..
И когато вече нямат доза.. като Марион от филма..още повече изпадат.
А какви бяха тези неща в главата на майката?

Замислих се наистина над някои неща след като гледах филма..Всеки има някаква мания и по един или друг начин към нещо е зависим.
fai7h
my favourite movie..няма какво повече да кажа.. worthy.gif happy.gif
Nightly^Evil
Изключтелно тежък филм, които АБСОЛЮТНО ВСЕКИ трябва да изгледа. Да, тежък е! Да, ще ви стане гадно! Но трябва да го видите, понеже така най-сетне ще осъзнаете какво ни представлява живота!
Изгледйате го и се замислете!
c0mp
Хо-хо не знаех, че има тема и за този филм smile.gif

Онзи ден го гледах... Филма е тежичък, даже на 1 място ми стана гадно, но не съжалявам, че го гледах...
ESPERO
ха, незнаех, че има такъв филм... Аз имам саундтрака му изглежда, и е тоста...тежък. Ще гледам и филма smile.gif
c0mp
Цитат(ESPERO @ Sep 4 2008, 14:02) *
Аз имам саундтрака му изглежда...

И аз покрай soundtrack-а го гледах филма biggrin2.gif
miss_sunny
Много тежък и депресиращ филм,но си заслужава всеки да го изгледа да разбере до къде може да го отведе един каприз...мислиш си,че имаш нещо в един момент се оказва,че си изгубих всичко дори и мечтите си
brave little toaster
Четири живота, четири съдби, четири мечти, четири представи, четири надежди, четири свята рухват... И всичко това става пред очите ти...

Филмът гледах го,не много отдавна...И ефектът му все още е ужасно силен върху мен. Филмът е разтърсващ...силен, брутален, грозен, ужасен, мръсен, стряскащ, замислящ...и какво ли още не.
Наистина е адски брутален, ще натъртя на това, но това го прави специален.Но трябват по-силни думи за него.Един от любимите ми филми.

Оценка просто няма да дам, защото ще е твърде ниска.
Просто ще кажа...
Гледайте го...
Ще ви ужаси, ще ви депресира, ще ви разплаче, ще ви накара да задържите дъха си...
Но...гледайте го. Задължително...

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.