Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Линкълн - Dominic Purcell
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Prison Break
angelL
IPB Image

Място за феновете на Линкълн!
angelL
IPB Image

Given Name: Dominic Haakon Myrtvedt Purcell
Birth: 17-Feb-1970 in London,England
Grew up in: Australia
Wife: Rebecca
Children: Joe, Audrey, and twins Lily and Gus

Dominic Purcell is familiar to FOX audiences from his title role in the network’s action-drama series John Doe, as well as a recurring role in the Hawaii-based drama North Shore. Purcell was recently seen in the feature films Blade: Trinity opposite Wesley Snipes and 3-Way opposite Gina Gershon.

At the age of two, Dominic and his family moved from England to Sydney's Bondi and then moved to the Western Suburbs. After becoming a landscape gardener he soon tired of the profession and whilst watching the war movie Platoon decided to become an actor. Due to his working class background acting seemed a very unlikely choice of career so he didn't pursue it until sometime later. He ended up attended the prestigious Australian Theatre for Young People. After beginning his training there, he attended the Western Australian Academy of Performing Arts alongside fellow actors Hugh Jackman and Francis O’Connor. After graduating, Purcell quickly landed a leading role in the Australian television series Raw FM.

Soon thereafter, Purcell was cast as a nemesis in the feature film Mission: Impossible 2 starring Tom Cruise and directed by John Woo. Purcell’s additional feature credits include Equilibrium and The Visitors.

His other television credits include First Daughter, opposite Mariel Hemingway and Moby Dick with Gregory Peck and Patrick Stewart.

Purcell’s theater credits include Antony and Cleopatra, Angels in America, The Pillars of Society and Romeo and Juliet.

thx Prison Break@FOX and IMDb
SuxLose?
Доминик изпълнява ролята си също перфектно , въобще всеки в сериала играе по възможно най-добрия начин дадените му роли.....
Bullseye
Определено е яко копеле, дори в посредствен филм като "Блейд 3" беше на ниво.
angelL
Ето едно клипче и за Линкълн.

Coldplay - Trouble
Devil_Wish
Присъединявам се към по-горе изказаните мнения smile.gif

QUOTE(Bullseye @ Apr 13 2006, 00:44) *

.... дори в посредствен филм като "Блейд 3" беше на ниво.

Там беше убийствено секси, поне според моя милост.
renegade1990
IPB Image

човека е симпатяга
smithy
Аз го сам гледал Доминик в '' John Doe'' и ''Blade Trinity'' и ме изкефи , добре си играе ролите и най-важното вживява се в образите които играе и всяка роля би му отивала 4.gif
Menna
Това е моя човек в сериала. 3.gif Освен това и като актьор винаги съм го харесвала.
Благодаря за снимките и биографията. 4.gif
april^^
Страхотен е! worthy.gif
stanislava
Много яко клипче,в което Доминик разказва за 2 сезон
Dominic Purcell
ludoto_mimi
Не знам всички какво са луднали по тоя татуирания, ама според мен Dominic е много по-хубав. 3.gif biggrin2.gif
p0l43t0
Симпатяга е...И си играе добре ролята... smile.gif
lyubenski
Сценаристие обещават, че във втори сезон ще се обърне повече внимание на героя на Доменик, така че ще има поле за изява wink.gif.
mirka
Знаете ли къде играел Линкълчо-в Хавайски бряг biggrin.gif .Участва точно в епизодите,които дават в момента smile.gif .
Menna
(ludoto_mimi @ Sep 6 2006, 00:23) *
Не знам всички какво са луднали по тоя татуирания, ама според мен Dominic е много по-хубав. 3.gif biggrin2.gif
Хах,абсолютно! 4.gif
mirka,и аз го забелязах там.Дори с коса е по-симпатичен. happy.gif
ludoto_mimi
(Menna @ Sep 13 2006, 23:45) *

(ludoto_mimi @ Sep 6 2006, 00:23) *
Хах,абсолютно! 4.gif
mirka,и аз го забелязах там.Дори с коса е по-симпатичен. happy.gif

Съгласна съм. 4.gif biggrin2.gif
born_4_you
Хаха...и аз точно това видях днес... "Абе тва Линк ли беше?!"...Още не мога да му свикна с коса, ама наистина е по-готин... :]
scandalous_girl
И аз да си кажа мнението! biggrin.gif Доминик много ми харесва. За първи път го гледах в един филм,който даваха по канал едно(забравих му името),който между другото беше много интересен. И още от там много ми допадна. В ''Хавайски бряг'' ми харесваше как изглежда,но малко ролята му не ми допадаше wink.gif . А в ''Prison Break'' е идеален,много интересен персонаж и съблазняваща външност happy.gif .
mirka
(scandalous_girl @ Sep 14 2006, 17:05) *

И аз да си кажа мнението! biggrin.gif Доминик много ми харесва. За първи път го гледах в един филм,който даваха по канал едно(забравих му името),който между другото беше много интересен. И още от там много ми допадна.

Ми май в Джон Доу е участвал,ама това го разбрах от 3-ти човек,така че не съм сигурнаsmile.gif
scandalous_girl
Ми май в Джон Доу е участвал,ама това го разбрах от 3-ти човек,така че не съм сигурнаsmile.gif

Мисля,че това беше филмът,благодаря!
~F.A.T.E~
епа пич е и ме кефи още кат зяпках Джон Доу smile.gif
DesiTo
Dominic Purcell on Late Night with Conan O’Brien

FOX All-Star Winter 2007 TCA Press Tour

bo7evka
Доминик го знам още от Джон Доу мн хубаво сериалче и то ама са стигнали само до 1-ви сезон 2-ри няма sad.gif
DesiTo
An Evening with "Prison Break"

Tony Barson Shoot

Gossip Girl
Днес на училище няколко мои съученички потделно ми съобщиха , че Доминик е умрял от свръхдоза .... Аз лично го вярвам , колкото вярвах и , че Фърги е умряла преди половин година-никак... Но все пак реших да се допитам и до други хора.. Според мен историята е абсурдна , ноо.. все пак
Peyton___
А той е един сладур
прекрасен актьор мн ме радва
miladima
Бройте ми е меееееннннннн worthy.gif biggrin2.gif
DesiTo
Dominic Purcell със съпругата си Rebecca Williamson

Purcell family

fNatic.
Може да се каже ,че ми е един от любимите актьори .
Mr. Winchester
Ми кефи си ме човека повече от Уентуърт Милар
leyton_oth
не пове4е от Майк но ме кефи и то мнмнм особенно с по дълга коса е направо мн ... wub.gif wub.gif wub.gif
Semira Bells

Здравейте!!Доминик е най-големият сладур,най-добрият актьор и най-готиният мъж!!! 4.gif
vesko_oth_fen
нарежда се в ''любимите ми актьори'' ... иначе е симпатяга и мн добре си играе ролята на Линк 4.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.