Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: HOSTEL - Общежитието
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
The Black Dragon
Гледам, че имаме ново форумче 4.gif И че аз първи ще се разпиша. И понеже последния филм който гледах снощи беше Hostel ще направя рецензия за него:

IPB Image

Hostel - Общежитието
...или иначе казано - Никога не ходете в Словакия!

Жанр: Ужас
Режисьор: Ели Рот
Времетраене: 95 min
Език: Английски
Страна: USA
Участват:
Jay Hernandez .... Paxton
Derek Richardson .... Josh
Eythor Gudjonsson .... Oli
Barbara Nedeljakova .... Natalya
Jana Kaderabkova .... Svetlana
Jan Vlasбk .... The Dutch Businessman
Jennifer Lim .... Kana
Lubomir Silhavecky .... Alex
Paula Wild .... Monique
Lubomir Bukovy .... Alex
Petr Janis .... The German Surgeon
Jana Havlickova .... Vala
Vanessa Jungova .... Saskia
rest of cast listed alphabetically:
Daniela Bakerova .... Train Station Woman
David Baxa .... Museum Tortury Guard
Zina Blahusova .... Text Message Girl
Josef Bradna .... The Butcher
Ota Filip .... Muttonchop
Daniel S. Frisch .... Fanny Pack Man (as Daniel Frisch)
Jakub Habarta .... Busboy
Miroslav Hanus .... The Nasty Police Officer
Milda Havlas .... Desk Clerk Jedi
Drahoslav Herzan .... Bob
Rick Hoffman .... The American Businessman
Roman Janecka .... Bottle Thrower
Martina Kralickova .... Edwige
Martin Kubacбk .... The Scarred Cab Driver
Petra Kubesova .... Svetlana Shemp
Takashi Miike
Mirek Navratil .... Dutch Bouncer
Christopher Allen Nelson .... Police Officer
Barbora Oboznenkova .... Disco Girl
Nick Roe .... Stan
Gabriel Roth .... Sir Robert Wappus
Petr Sedlacek .... The Toothless Cab Driver
Vladimir Silhavecky .... Yuri
Jan Spanbauer .... Jacket Man
Miroslav Tбborskэ .... The Friendly Police Officer
Mark Taylor .... Brucey
Natali Tothova .... Natalya Shemp
Radomil Uhlir .... The Stoned Manager
Lubos Vinicky .... Angry Dutch Elf
Katerina Vomelova .... Dominique
Philip Waley .... Alfie
Patrik Zigo .... Bubble Gum Gang Leader

Филмът е забранен в много страни. В други е позволен само за хора над 18 години.
Издатели са Lions Gate Film, които извадиха шедьоври, като Тексаско клане, Saw 1,2 и др...

Кратко превю без да издавам същинската тема:
История за трима младежи, които обикалят из Европа в търсене на забавления и секс с красиви веропейки. Двама приятели от Америка, които се запознават с един ирландец обикалят страните от стария континент. След спирката им в Амстердам се чудят накъде да поемат. Младеж от общежитието в което са отседнали им предлага да се поразходят из Източна Европа - Словакия. Непознатият им разказва, как били загорели тамошните какички и как само като чуят американска реч ще им скочат на... врата wink.gif Без много да му мислят тримата взимат първият влак за Словакия... Най-голямата им грешка в живота. Фатална грешка... Какво става по-нататък е хубаво сами да видите.
Искам само да отбележа, че филмът СТРОГО не се препоръчва за хора с лабилна психика и слаба нервна система. Още повече, че е по действителен случай. Ако сте се зарибили гледайте го, но никога не ходете в Словакия. Поне аз не бих посмял, макар че след като излиза филма по кината правителството на Словакия е крайно убидено по начина по който представят страната им и дават под съд филмовата компания. Делото в момента тече, но повечето смятат, че филмовата компания няма да бъде осъдена, защото това е история по действителен случай и нищо представено във филма не е измислено или изопачено. Presenter на филма е Куентин Тарантино.
never_mind
На мен ми се стори боза! НО това е лично мниние, аз съм с доста закоравяла психика покрай всичките психарски филми, които съм гледал ( а аз 99% такива само гледам, надали има нещо останало из сървъра и да е психария/ужас, дето не съм гледал 10.gif ), и вече не могат да ме изненадат с нищо, но на вас може да ви хареса, така че гледайте го!
The Black Dragon
QUOTE(never_mind @ Apr 5 2006, 06:59 PM) *

На мен ми се стори боза! НО това е лично мниние, аз съм с доста закоравяла психика покрай всичките психарски филми, които съм гледал ( а аз 99% такива само гледам, надали има нещо останало из сървъра и да е психария/ужас, дето не съм гледал 10.gif ), и вече не могат да ме изненадат с нищо, но на вас може да ви хареса, така че гледайте го!

бате и аз съм така, ама друго си е като знаеш че е по действителен случай и че тея психари за удоволствие го правят тва 16.gif 19.gif
DaniEl
И аз прекалявам с ужасите ,но този си е от добрите.В началото не ми хареса особено,но после с тва сечище sick1.gif Чак по едно време мислих да го спирам,но се здържах де.То само като си помисля ,че всичко това се е случило някога и на някой ми призлява.Иначе филма найстина не е много потходящ за хора със слаби нерви.Аз току що го гледах и все още съм малко... shocking.gif smile.gif
Kastaned4o
На пък мног ми хареса този филм,и е от малкото филми на ужаси,които имат някакъв замисъл,филма си го бива и съм убеден,че има такива места,за такива пари!
Gossip Girl
Леле преди малко го гледах....Не знам какви същества има по земята, но ако тва е по действителен случай просто....Без Коментар...Относно самия филм...Не го препоръчвам на никой...Тва е зверщина...Мое мнение си е, но филма е много гаден
qwe123
Това е един от малкото филми,които наистина са ме накарали "лекичко" да се ужася...Даже май е единствения mrgreen[1].gif Не знаех,че е по истински случай blink.gif Ама определено няма да отида на почивка във тази страна...
CheerFuL-F
на мен не ми хареса този филм сиа има и 2-ра част и се чудя дали да я гледам
Polly``
В началото не е много вълнуващ до средата някъде даже ми се видя доста отегчителен, но като започнаха касапниците и се загледах с интерес! Добро филмче, има напрежение и не знаеш какво ще се случи в следващия момент rolleyes.gif Аз лично си падам много по ужасийките и съм попривикнала към всякакви изродщини кажи речи, за това може би не ми се видя чак толкова ужасяващ тоя филм, но беше добър като цяло happy.gif
Jordan
като го слушаш така, всичко е наред. Но като го гледаш всичко е бозаво.
Преди година гледах първата част, и тя му звучеше супер интересна но се оказа доста скучна. Общо взето нищо, което не сме виждали. С изключение, че на един му рязаха очния нерв 18.gif
Дано тая да е НЕЩО, пък и нали участва Станислав Яневски(нали така беше), за каузата поне трябва да го гледам huh.gif
divata_airis
На мене филмчето си ми хареса и определено след края си виках - Няма да ходя в Словакия за нищо на света 18.gif . Егати откачалките са тия, направо не е истина, ама накрая Пакстън като пречука оня в тоалетната 4.gif - Само така мой човек. Той добре че заспа заключен в склада иначе досега филма да бе свършил още на 40 минута. Абе хареса си ми - а онова с окото на японка ли беше, китайка или корейка нз, обаче където и го отряза worthy.gif .
ladysunshine
Абе да тоя филм по действителен случай ли е??? О Боже... Неска гледах 2-та част, заради Станислав Яневски. Първата още не съм я гледала, ама това, че е по действителен случай много ме стресна. Все си мислех докато гледам, че тва си е филм и не съществуват такива неща, ама като се замисля, че има такива извратеняци и.... 16.gif
[dEs]
Ама филма верно ли по действителен случай shocking.gif shocking.gif shocking.gif confused.gif?? Оле ужассс. В Словакия няма да ходя никога, то без това доста мизерно, а и тея лапета дето не те пускат без да им дадеш нещо.... Какви хора може да са тези, че зарежат хората и то с удоволствие. ама как го пречукаха накрая тоя гадния biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif . Много се зарадвах.
advokata
Това е първата част... не беше толкова гадна...
Но ако гледате втората част... накрая къде на ония му клъцват... кренвиршчето... shocking.gif
Тогава ще разбера , че Словакия е крайно обидена...

И да... съгласен съм... <?PHP echo "NEvER GO TO SLOVAKIA!!!"; ?>...
Mr. Winchester
Малий наистина ли е по действителен слу4ай филма confused.gif OMG
Jordan
бе по действителен, глупости. пишат го за съспенс това.колкото по действителен е и Тексаското клане 10.gif
и филма е супер смешен, моля ви, какво толкова забележително намерихте в него 18.gif
The Black Dragon
Цитат(Jordan @ Dec 31 2007, 00:55) *
бе по действителен, глупости. пишат го за съспенс това.колкото по действителен е и Тексаското клане 10.gif
и филма е супер смешен, моля ви, какво толкова забележително намерихте в него 18.gif

Както Тексаско клане, така и този са базирани на истински събития, факти и доказателства. Много ясно, че героите са измислени но самите филми са направени на реални доказателства, факти и събития...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.