Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Критики & Препоръки
GGbit.info > GGbit.info > Всичко за форума
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
the_mouse
Да, това е добра идея, много добре ще е ако го има този линк още в портала smile.gif
@SoARoN, ако забележиш подобен пост, който мислиш, че е спам или офтопик, можеш да пишеш на съответния модератор на раздела или на който и да е глобален модератор или админ wink.gif
DreBuS
Сигурен съм, че модераторите си имат основание, но в разделя "Душевни връзки" има доста заключени теми... бих искал да им отговоря. Пак казвам - не искамд а ви се бъркам, но като администратор на един доста по-скромен форум от Вашия, не виждам причина... unsure.gif
the_mouse
Давайте конкретни примери, за да ви дадем конкретни отговори smile.gif
Крадец на рози
o,0 съжЕлявате ли?
vIkToRsHeFa
Цитат(Крадец на рози @ Jul 10 2007, 01:50) *
o,0 съжЕлявате ли?

Коригирано!

ПП. Damn i'm goood... biggrin2.gif

Цитат(SoARoN @ Jul 9 2007, 17:09) *
Имам лека критика към модератори и администратори и тя е да се премахват своевременно мнения от теми, които не са по темата. Пример - пускаш някаква тема и първото мнение е на потребитрл "умньо" със съдържание "странниче ще ми издухаш шапката" при което ти убива и темата и желанието да пишеш повече по тази тема.

Такива биват затривани при първа възможност, ако видиш такава която все още да е оцеляла незабелязано по някаква странна случайност, драсни на модератор, глобален такъв, или администратор който да фиксне проблема. Онлайн винаги има поне по 2-ма трима с глобални права. 4.gif

Цитат(ventzo @ Jul 9 2007, 17:40) *
Аз пак ще си питам--не е ли възможно да се сложи "нови коментари" още в портала там някъде около или най-добре под снимката?
Мисля че на всички ще ни е по удобно
Бях го задал този въпрос одавна и Вик каза,че ще го направи и аз толкова време се накатавам да не би да изнаглявам.

Наистина бях забравил това да го добавя и бях писал, че ще го адна заедно със доста други подобрения във следващата версия... Е... Няма да чакате много и за това... 15.gif

Цитат(DreBuS @ Jul 9 2007, 22:40) *
Сигурен съм, че модераторите си имат основание, но в разделя "Душевни връзки" има доста заключени теми... бих искал да им отговоря. Пак казвам - не искамд а ви се бъркам, но като администратор на един доста по-скромен форум от Вашия, не виждам причина... unsure.gif

Лично аз поне не виждам на първите 2-3 стряници една затворена тема... Както е писал the_mouse, би ли конкретизирал за коя става въпрос !?
DreBuS
Не знам как е тук, затова първо ще попитам (а и снощи бях леко пийнал и не помня в кои теми по-точно съм писал, за да го разбера сам):
Когато в тема "X", намираща се на 3-та страница например, има ново мнение, конкретната тема измества ли се на първа страница, като тема с най-ново мнение? Ако не, мисля, че това би било хубаво. smile.gif Ай живи и здрави. wink.gif
SoARoN
Цитат(DreBuS @ Jul 10 2007, 12:12) *
Не знам как е тук, затова първо ще попитам (а и снощи бях леко пийнал и не помня в кои теми по-точно съм писал, за да го разбера сам):
Когато в тема "X", намираща се на 3-та страница например, има ново мнение, конкретната тема измества ли се на първа страница, като тема с най-ново мнение? Ако не, мисля, че това би било хубаво. smile.gif Ай живи и здрави. wink.gif

Да измества се.
**ASTERIX**

Измества се !
А като не помниш каде си писал си влез в профила и като дадеш на табчето с коментарите ще видиш собствените си коментари в темите в които си писал и съответно линкове към темите wink.gif
vIkToRsHeFa

Естествено, това е една от важните възможности на форума, че всичко актуално излиза на първите страници, не само темите. А дори и във "Нови коментари" се подрежда не само по нови теми а и по нови постове, нещо което все още липсва ако не се лъжа в phpbb-то та имаше специялни модули измислени да коригират проблема но както и да е отплеснах се...
А мненията си можеш да откриеш по начинът по който е споменал астерикс, ето твоите последни мнения и теми.
unvisioble

Темите са затворени, вероятно защото се дублират с вече пуснати преди това такива или защото са чисто спамерски.
Крадец на рози
Aз също съм засичал теми, които са заключени, но не е дадено обяснение, което е неетично. Дано с Дребус да говорим за едно и също нещо.
unvisioble
Скоро не съм засичала тема, затворена без обяснение, но си напълно прав, че в такъв случай е малко непочтително.
vIkToRsHeFa
Цитат(unvisioble @ Jul 10 2007, 23:15) *
Скоро не съм засичала тема, затворена без обяснение, но си напълно прав, че в такъв случай е малко непочтително.

Теми без обяснение има само в случаи когато предтои решение за бъдещето на дадена тема. Затворени теми без обяснение, ако видите или ви интересува защо е затворена обърнете се към мен и веднага ще проверя от кой и защо е била заключена. За момента безпричинно заключена тема няма!

ПП. Ставали са и грешки но са били коригирани незабавно. blush.gif
storm
Цитат
Сигурен съм, че модераторите си имат основание, но в разделя "Душевни връзки" има доста заключени теми... бих искал да им отговоря.

Понеже намесихме "Душевни връзки"
Заключените теми са:

От какво ви е страх най-много , която се дублира с пуснатата от Bebsii тема ФОБИИ

За улеснение на всички ще преместя постовете от едната в другата като направя заглавието на повтарящата се подзаглавие на оригиналната.
---------

Отиваме на страница 5 и темата как бихте постъпили , затворена от самия viktorshefa, причината е обяснена.
---------

Продължаваме отново с тема на кунлао на страница 6 свети Валентин, която отново се повтаря с темата Идеалният подарък... на Алма, която е напълно идентична.
---------

После отиваме чак на страница 10 с познатата на всичкини тема на Фрийки за Един странен въпрос (бяхте я забравили, а), затворена от melkor, с обяснена причина. Темата беше бум със 147-те си отговора преди да бъде затворена преди 1 година, но това е друга история 18.gif.
Код
Сигурен съм, че модераторите си имат основание, но в разделя "Душевни връзки" има доста заключени теми... бих искал да им отговоря.
Ако много желаеш да му отговориш, може да го направиш и на лично rolleyes.gif
---------

Като забележите, че в актуалните месеци всички теми са непокътнати и има 1-2 повтарящи се, смятам, че всичко си е по правилата, точно ясно и оптимално. Но, разбира се, ако някой забележи нещо, което му се струва нередно, съмнително, странно, само да се обади happy.gif .
Dinko
@vIkToRsHeFa дали е възможно в потребителската галерия да се сложат бутони за предишната и следващата снимка непосредствено под голямата снимка, за да може да се рзглеждат снимките последователно без да се налага да се движи екрана с мишката защото долната лента не се вижда изцяло дори на 1280х1024 и ако е възможно да могат да се местят снимките и със стрелките.
vIkToRsHeFa
Цитат(Dinko @ Jul 19 2007, 20:09) *
@vIkToRsHeFa дали е възможно в потребителската галерия да се сложат бутони за предишната и следващата снимка непосредствено под голямата снимка, за да може да се рзглеждат снимките последователно без да се налага да се движи екрана с мишката защото долната лента не се вижда изцяло дори на 1280х1024 и ако е възможно да могат да се местят снимките и със стрелките.

Ммммм за жалост самата инвижън галерия не го позволява, но ще видя какво е положението в последната версия и ако и тя не е ОК, ще напиша специялно за към форума свястна галерия. Междувременно ще видя как да адна 2 бутончета в празново пространство в дясно за следваща и предишна снимка. 4.gif

ПП. В какъв смисъл стрелкичките отдолу за предишна и следваща снимка да не работят !? При теб не работят ли, или имаш в предвид други стрелички !? unsure.gif
Dinko
Цитат(vIkToRsHeFa @ Jul 19 2007, 20:50) *
ПП. В какъв смисъл стрелкичките отдолу за предишна и следваща снимка да не работят !? При теб не работят ли, или имаш в предвид други стрелички !? unsure.gif

Имам в предвид стрелките на клавиатурата.
vIkToRsHeFa
Цитат(Dinko @ Jul 21 2007, 00:01) *
Цитат(vIkToRsHeFa @ Jul 19 2007, 20:50) *

Имам в предвид стрелките на клавиатурата.

Хм... Дори и да стане ще работи само под някои бразуери защото има проблеми с валидацията на някои Java Script функции, но ще видя какво мога да направя по вуъпроса или изобщо ще видя да драсна една по-хубавка галерия както си му е реда, но това по-нататък защото си е сериозно начинание и ще иска доста време за да стане както трябва. Наистина подобна пция би била доста удобна. happy.gif
f0rgy
Гледам че брат ми напоследак не влиза пък той е отговорен за Аниме и Манга та докато го няма може да го наглеждам и да го раздвицжа малко... blush.gif
club135
Абе препоръката ми е малко особена. Има секция Графични уроци, където хората постват разни нещица за Фотошоп. До сега, каквото разгледах, навсякъде присъстват снимки към урока, обаче забелязах, че някои, като например това, това и това са останали без картинки, защото авторът ги е изтрил. По този начин уроците, които е пуснал, в голяма степен се обезсмислят.
Мисля си за 2 решения на проблема. Едното е да се създаде специална галерия към тази секция, където могат да се аддват картинките, да минават през одобрение от модераторите и да остават там, без да могат потребителите да ги трият.
Другото е, всеки задължително да дава връзката към мястото, от където е взел урока.
Май първия вариант е по-удачен, обаче не знам доколко е технически изпълним.
akolevutd
Цитат(club135 @ Aug 1 2007, 08:53) *
Едното е да се създаде специална галерия към тази секция, където могат да се аддват картинките, да минават през одобрение от модераторите и да остават там, без да могат потребителите да ги трият.

В процес на разработване е.
seahorse
Цитат(FrAgMaKeR @ May 31 2007, 13:02) *
Цитат(Jane @ May 31 2007, 12:57) *
Е, благодаря за изчерпателния отговор. Аз искам да запитам тогава, ако попадна на такива спамерски изпълнения на кого трябва да докладвам?

Ето ти пълният списък на модераторите и администраторите, в зависимост къде се намират спамерските изпълнения и кой е онлайн, можеш да си избереш някой, който да ти свърши работа. smile.gif

Здравейте!
Този въпрос може да се реши много лесно, ако под всеки пост има бутон "Оплакване" или "Съобщи за нередност", който при натискане отваря нова страница, в която се вписват причините

При което локалния модератор и админите получават следното съобщение:

ЛС: Съобщението е докладвано от Относно ограниченията на подписите

АБВ Форуми
----------
Здравей, ****(името на модератора),

Ламята е докладвал за нередно съобщение:
------------------------------------------------
Тема: Относно ограниченията на подписите
Съобщение: http://******/index.php?showtopic=46...=0&#entry589119 (линк към съответния пост)
Причина: Публикувани са лични данни
------------------------------------------------
Поздрави, Екипът на АБВ Форуми. http://*****.bg/index.php

Това определено улеснява работата на модераторите, които не са извънземни, за да четат всичко wink.gif
А и самите потребители, които в повечето случаи не искат да се лутат и търсят кой модератор е на линия и на кого да пишат.
akolevutd
Здравей.

Това като идея не е лошо. И аз съм си го мислил. Може да се сложи бутон "Докладвай" на всеки пост във форума. Но не зная доколко е възможно да се направи. В смисъл може да трябва да се модва и фиксва всеки път след ъпдейт на форума, което не е много приятно. Тук вече трябва да се намеси vIkToRsHeFa.

Поздрави.
seahorse
Възможно е и работи безотказно.
Осъществено е в друг форум (то вече стана ясно в кой mrgreen[1].gif )

Ако искаш се свържи с някой админ там.
(като анонимен не се вижда бутонът, трябва да си регистриран)
akolevutd
Аз зная че е възможно. Има доста такива форуми. Това ще да е някой плъгин. Съмнява ме да са го писали ръчно. Ако се сложи да се надяваме, че със всяка нова версия на форума, ще излиза и нома версия на плъгина.
melkor
Тази опция беше изключена поради честите злоупотреби с нея!
seahorse
Цитат(melkor @ Aug 1 2007, 11:58) *

Здравей, melkor!

При злоупотреба наказваш съответния потребител и друг път ще си помисли дали да го направи отново wink.gif

Поздрави!
П.П.Само споделих идея, решението си е ваше... rolleyes.gif

vIkToRsHeFa
Това е настройка включена по подразбиране във инвижън форумите, не е мод или нещо подобно, въпрос на няколко клика е.
Да поясня казаното от Весо:
Цитат(melkor @ Aug 1 2007, 11:58) *

Потребител беше намерил дупка с която наизпрати по към 300 репорта на всеки с права в един раздел, въпросният форум от който е шота даже e доста по-стара версия. Освен това всеки може с 1-2 клика да занимава целия екип с глупости. Няма почти момент когато да няма член на екипа ни с глобални права( по принцип браузваме из форума като скрити потребители) който да реши възникнал проблем, а и затова повечето категории си имат и конкретни модератори. Целият форум не може да бъде обхванат естествено, затова всеки си има определена област на действие, много скоро ще се погрижа да се подобри работата в тази насока.
Иначе, има стриктна процедура за действие при проблеми и когато няколко човека се заемат със един случай примерно да накажат даден потребител и да го предупредят на лично може да получи по погрешка да речем двоен уарн или 2 лични... Хубаво е един човек да се заеме със един случай, а не половината екип да оспамят юсера със различни по тип предупреждения... biggrin2.gif

Просто към настоящият момент, не мисля че е нужно.
Едит: Иначе сега погледнах... Мислих че шот-а е от форумите на плей еврокома а то на абв-то бил... Но както ида е де и двата са със старата версия. smile.gif
SoARoN
Цитат(vIkToRsHeFa @ Aug 1 2007, 14:33) *
Няма почти момент когато да няма член на екипа ни с глобални права( по принцип браузваме из форума като скрити потребители)

Само да спомена, че доста пъти съм засичал когато във форума не е имало не глобален а дори модератор. Да приемем обаче, че е имало скрит такъв, как да разбера кой е та да се свържа с него? blink.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(SoARoN @ Aug 1 2007, 14:59) *
Само да спомена, че доста пъти съм засичал когато във форума не е имало не глобален а дори модератор. Да приемем обаче, че е имало скрит такъв, как да разбера кой е та да се свържа с него? blink.gif

Пишеш на който прецениш глобален модератор или администратор, като допълнителна опция ако е нещо толкова важно което колегите са къорави та да не видят можеш и да ми дзвъннеш на телефона... 0896491707 tongue.gif

ПП. За предпочитане е малко да закъснее намесата от колкото целият екип постоянно да бъде офлудван за щяло и нещяло от хора които си нямат друга работа... Имаше един даже дето едно време бъркаше докладвай бутона със този за постването та пишеше на целият екип отговор по темата... biggrin.gif
Крадец на рози
Модераторите не живеят във форума, а и 2-3-4-5-6-7-8 часа сутринта е логично, че някой път няма да има хора, освен модераторите и другите оредяват. Каква е болката, ако се изчака някой да влезне във форума, нали ако репортнеш, пак ще се чака някой да влезне? Винаги можеш да се направи скрийншот или да се свали страницата / за модзилата - ctrl + s / и да се изпрати на някой, ако толкова се възнемерява да се покаже нарушението.
Поздрави :>
club135
Цитат(SoARoN @ Aug 1 2007, 14:59) *

Ами псуваш някого на майка и можеш да бъдеш сигурен, че скрития мод ще се покаже. mrgreen[1].gif
SoARoN
Цитат(Крадец на рози @ Aug 1 2007, 15:26) *
Модераторите не живеят във форума, а и 2-3-4-5-6-7-8 часа сутринта е логично

а какво ще кажеш за 14-15-16:00 след обед? аз говорих за това време, и верно бутона няма да помогне по никакъв начин в случая, просто констатирам, че понякога няма никой от управляващите...

Цитат
Имаше един даже дето едно време бъркаше докладвай бутона със този за постването та пишеше на целият екип отговор по темата...

хахах ми иска да му знаете мнението по въпроса на човека пък smile.gif

vIkToRsHeFa
Цитат(SoARoN @ Aug 1 2007, 15:52) *
че понякога няма никой от управляващите...

Допълнение: Видим... tongue.gif
Цитат(club135 @ Aug 1 2007, 15:31) *
Ами псуваш някого на майка и можеш да бъдеш сигурен, че скрития мод ще се покаже. mrgreen[1].gif

15.gif
FrAgMaKeR
Предлагам официално, да се добави възможност за добавяне на клипове от сайтове като youtube, zazz.bg и тн. Примерно с таг [video]...[/video] виждал съм подобен плъгин за wordpress, предполагам, че за ipb няма готов, което значи, че ще трябва да се напише.. резултата от такова нещо би бил много полезен smile.gif
akolevutd
Хмм хубаво ще се напише, но ще трябва да се пренаписва при всяка нова версия на форума.
Хора с по-слаб нет ще имат затруднения с отварянето на страницата.
Тогава ще се направят теми само в които ще се качват клипчета. Това означава че страницата ще зарежда 10 минути докато зареди 10 клипчета и скрола ще стане доста малък.

Аз съм за, но трябва да се предвидат евентуалните проблеми.
FrAgMaKeR
Вместо да зарежда клипчето се зарежда малко флашче, не самото клипче, клипчето се плейва само ако се кликне върху него, а й като се кешира веднъж, не 10 дори 100 не биха били проблем. wink.gif
fNatic.
Аз мисля ,че трябва да се намалят темите.. Има доста безмислени теми.
vIkToRsHeFa
Дам не е лоша идеята на това за флашчетата, но не е добавена и до момента а и някои форуми забраняват и флаш картинки за аватарчета заради XSS атаки. При личните блогове като уордпреса това е достъпно защото автора сам си качва в блога и няма какво толкова да се краде, но при форумите имаше даже един готов експлоит... Поглежда администратора профила на потребителя с флаш аватарче и... След 5-10 минути се появи още един админ... biggrin2.gif
Иначе е добра идеята наистина ще видя какво мога да измисля по въпроса...

Цитат(fNtc. @ Aug 1 2007, 23:46) *
Аз мисля ,че трябва да се намалят темите.. Има доста безмислени теми.

Безмислени, но щом има потребители които пишат в тях подобно нещо неоправдано. Ако имаш в предвид старите теми че никой не пише в тях и са си решили проблемите, те са архив за случайни посетители с алтернативни проблеми имащи интерес към въпросните теми.
Крадец на рози
Цитат(SoARoN @ Aug 1 2007, 15:52) *
Цитат(Крадец на рози @ Aug 1 2007, 15:26) *
Модераторите не живеят във форума, а и 2-3-4-5-6-7-8 часа сутринта е логично

а какво ще кажеш за 14-15-16:00 след обед? аз говорих за това време, и верно бутона няма да помогне по никакъв начин в случая, просто констатирам, че понякога няма никой от управляващите...

Това е адски рядко, а и прочети цялия ми пост и ще си отговориш сам.

Относно клипчетата, бях предложил същото и с и бях категорично отрязан :>
vIkToRsHeFa
Цитат(Крадец на рози @ Aug 2 2007, 09:21) *
Относно клипчетата, бях предложил същото и с и бях категорично отрязан :>

За .mp3 по може да се направи и поне замомента не се сещам за други негативи освен споменатите в отговора ми тогава. Иначе наскоро никого не съм "рязал"... Когато режа няйкой се чувства посечен... wink.gif
Крадец на рози
И си е истина, че много бави хората, с бавен нет, но примерно в моята игра, познай парчето ще е адски полезно :>
FrAgMaKeR
Винаги има някой с цветен ник, просто забравяте за опцията "влез скрит" wink.gif

Отново за флашчетата, нека има такава възможност, пък дори и поради съображения за сигурност само определени групи да могат да се възползват от тази опция - администратори, модератори, новинари и може би и вип групите. smile.gif

За мр3 могат да се добавят във постовете, като прикачени файлове, а ако имате плеър като куиктайм или подобен може да се слушат директно пак.. но май не е съвсем удачно в крайна сметка, наистина е много добра идея. smile.gif
f0rgy
Като някой едитва пост да пише поне кой го е едитнал и за кво го е едитнал wink.gif
the_mouse
Аз бях biggrin.gif
За протокола с f0rgy се разбрахме по скайпа wink.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(f0rgy @ Aug 8 2007, 21:28) *
Като някой едитва пост да пише поне кой го е едитнал и за кво го е едитнал wink.gif

По принцип подобнинеща не се пишат в самият форум за да не се нарушава дискусията, с офтопици, веднага след затваряния и подобни действия се изпраща лично или по друг начин се свързва с потребител, за да бъде известен за причината. smile.gif
Крадец на рози
Субфорум Пловдив според мен ще е добре дошъл, не е тайна, че 70% от активните сме от тук :>
Пловдив и всичко покрай и за него.
akolevutd
И какво ще има в този форум ми е много чудно?
Крадец на рози
/me си го мести в другия крачол

Всичко засягащо Пловдив, може би?
akolevutd
И без това си се обсъжда наляво надясно Пловдив във форума така че от цял раздел не виждам смисъл. Ще се превърне в раздел от типа: Тва кафе яко ли е....?
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.