Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 1 Март Честит Празник
GGbit.info > GGbit.info > Потребителска зона > Празници
vIkToRsHeFa
IPB Image

Баба Марта е празнична традиция, позната единствено в България и Румъния, а в миналото и в Република Македония. Всяка година преди началото на март българите си подаряват мартеници (мартенки, байници) — преплетени конци, най-често червени и бели, но се срещат и зелени с най-различна форма — за здраве и щастие. На 1-ви март българите слагат мартеници на дрехите или китките си и си пожелават здраве и щастие с думите „Честита Баба Марта“. Това е хилядолетна българска традиция, която символизира края на зимата и идването на пролетта. Произходът може да е прабългарски или тракийски. Първоначално мартениците сабили само червени а във някои крайща все още се почита тази традиция. Свързва се също със битката при основаването на българската държава при хан Аспарух. Честит празник на всички!
Sexy`kart0f4o
Хех мерси шефе. На теб трябва ти вържа мартеница smile.gif
the_mouse
Хехе, айде честито на всички, да сте живи и МНОГО здрави и да не правите като мен цяла зима да сте болни и да си седите в къщи!!! rolleyes.gif
Modjo
Айде честита Баба Марта и от мен и да си връзвате мартенички да сте здрави че здравето е най важното
Connect
Честита Баба Марта, да сте живи и здрави, бели и засмени!
FrAgMaKeR
Честита Баба Марта на всички!
Freaky
Чесита баба марта и от мен happy.gif
Sothebys
Честита Баба Марта и от мен.Да ядете повече от киселото мляко на Баба и от меденките на Баба. biggrin2.gif
spown
Честита баба марта и от мен biggrin.gif
solenka
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете живи и здрави!
The Shaman
Честито.Много здраве и щастие.
m_jay77
Хееем biggrin2.gif Честита Баба Марта на Всички и от Мене !!! Поздравления и за натписа на форума много е шик харесва ми!!! 5daga[1].gif
radotooo
мдам честитутка на сички smile.gif
g0blin
Честита Баба Марта и от мен smile.gif Дано Ви донесе само радост, щастие и много много успехи във всякакъв аспект smile.gif
HATE
Merry Grandmother Marta smile.gif
Живи и здрави ... 4.gif
Highlander
С един ден закъснение честито и от мен пожелавам на всички здраве и късмет.
И да сте все толкова отзивчиви както досега. biggrin.gif
FreeWilly
ЧБМ wink.gif Желая на всички да са живи и здрави да се обичат и да постват във форума biggrin2.gif
Госпожица Вещицата
Хахах,айде и аз на патерица-Happy 1st march!Много здраве и късмет,другото само ще дойде дет се вика wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.