Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Cedega
GGbit.info > Развлечение > Игри
apis4o
Такааа, известно ми е, че Cedega-та е платена, ама също така знам че няма нормален българин, който да си я купи... wink.gif И въпросът ми е, ще ме светнете ли и мен как да си подкарам Cedega? С Мепис съм (Дебиан-оподобно), намерих си за Дебиан доста варианти на емулатора, ама като не съм правил такива неща досега и нещо се забърках. Намерих някаква cedega-small, която е 1.1МВ, а нормалната е 11.6МВ. Незнам каква е разликата между двете, коя да сложа, как да я ползвам. Вече пробвах със тази малката и преди това със 5.0, ама като се стартира програмата ме пита за потр. име и парола, а аз нямам ест. Четох по разни места, че се правели някакви магии с point2play-я, ама не знам какви? С две думи как става номера? smile.gif
На едно място четох, че melkor си търси cedega, така че явно вече е минал по този път smile.gif който иска да споделя по темата...

10х предварително blush.gif
g0blin
И аз пробвах с Cedega 5.x и вече изисква да се закупи ключ...тоест да се регистрира платен акаунт на сайта на разработчика.И аз търсих друг начин, но за съжаление май няма.Спасение никой не е измислил, а ти вече си каза, че няма да дадеш пари за това(не че аз бих де...макар че си заслужава...).Това, което ми се стори най-удачно да направя, е инсталиране на Cedega 4, която е по-стара, но те уверявам, че работи повече от добре и до сега не съм имал проблем с нея.Ето ти директен линк ==> http://www.arenabg.com/details.php?id=13890

П.П. Мисля, че ще е по-добре да използваш tar.gz, вместо RPM.Ако имап проблем с инсталирането, във всеки архив има текстов файл INSTALL, в който е описано стъпка по стъпка инсталацията.
Enjoy!
melkor
Значи Cedega 5.x се състои от два компонента - GUI и Engine. Във почти всеки един торент сайт и в еМуле можете да си намерите и GUI-то и engine-а. Файлът с енджина е с разширение .cpkg. За инсталацията на енджина има опция и за локално инсталиране.

P.S. - Бих искал да допълня обаче че не всичко върви под Cedega. Искам да допълня също и за Half-Life 2 - според TransGaming, играта е емулирана, но лично аз така и не успях да я пусна през Cedega. Дава грешка още при инсталацията. Тествах Counter-Strike: Source - инсталира се, тръгва, стига до главното меню и това е. Няма никакви менюта освен фоновата картина. Конзолата работи (ако сте я включили), но няма шрфитове и в това се състои целият проблем. Ако някой успее да го подкара нека ми каже с каква конфигураця на Cedega го е пуснал. А специално за CS 1.6 искам да допълня че трябва да сте включили FreeType Fonts, в противен случай при стартиране ще получите резултат подобен на CS: Source. При всички останали игри ви съветвам да държите FreeType Fonts изклюени в противен случай ще имате много проблеми с игрите.
apis4o
Melkor, аз изтеглих от доста места cedega 5.x, ама като я сложа и като я пусна ми иска регистрацията в Трансгейминг... която нямам, щото нямам и излишни $15... Може ли да се сложи безплатно само енджин? Щото ако може аз намерих един безплатен GUI за Cedega.

Имам и друг проблем, този път със Wine - проблемът ми се върти около няколко пакета, за които ми казва че е зависима от тях, ама смятам че най-вече проблема ми е в един:
libxxf86dga1
Казва ми че не е подходящата версия, ама в същото време не мога да намеря каквато ми иска. Четох по разни форуми, че това е защото версиите на пакетите са различни за Stable и Unstable. Чи така де, още съм запецнал на Wine, ама и със Седегата няма успех, въобще... хелпнете с нещо

Фрий GUi-то за Cedega се казва Grapevine. Ама кажете дали енджина може да се ползва фрий...?
melkor
Deb Cedega GUI package
RPM Cedega GUI package
TGZ Cedega GUI package
Cedega 5.1 Engine local update
Дръпни си едно от GUI-та, според зависимост от Линукс дистибуцията ти, дръпни си и енджина, и след като инсталираш GUI-то, стартирваш го и от там има опция "Install local update", избираш я и даваш пътя до енджина.

P.S. - Между другото с каква дистрибуция си?
apis4o
Ами аз не знам какви Цедеги съм инсталирал, ама не го знаех този начин, сега ще пробвам... ама все пак ми се струва, че трябва да си реша и проблема с Wine...

Аз съм с Mepis, понякога го пишат SimplyMepis, няма значение как е... сладък е и е на основата на Дебиан. Ама досега не съм се занимавал с Линукс (само веднъж си скапах компа покрай един Mandrake и веднъж сложих едно Suse 64bit, ама тогава едвам успях една две програмки да сложа) и все още се мъча за разни работи, всеки ден преоткривам Америка и викам като Архимед "ЕВРИКА", ама какво да са прай, ся се учим...
g0blin
Така вече става...само дето 1 час се чудих как да инсталлна *.RPM-а, защото даваше някаква незнайна грешка 1iangr[1].gif В крайна сметка се инсталира обаче и всичко е ОК wink.gif За melkor едно голямо мерси и още по-голяма усмивка по радиото wink.gif
apis4o
И от мен много мерси, подкарах NFS Underground 2 smile.gif Утре ще видя пак какво става с Wine-то, че ми се иска разни програми като Flash да си ги имам на Li smile.gif
Лека от мен, че стана 100 часа... smile.gif

И пак мерси Melkor:) А ти с каква дистрибуция си?
melkor
QUOTE(apis4o @ Mar 14 2006, 01:33 AM) *

И пак мерси Melkor:) А ти с каква дистрибуция си?

С Debian.

Между другото, относно игрите с Unreal engine. След инсталация изключете звука ако искате да тръгнат, в противен случай дава грешка и не стартира играта.
VeSo
Има ли начин с цедега 4.2 да се подкара Warcraft 3 Frozen Throne, който вече е инсталиран на уиндоуса или ще трябва да го инсталирам наново и на линукса ( с убунту 6.10 съм) ако има начин някой да обясни как става
melkor
(VeSo @ Jan 4 2007, 15:21) *

Има ли начин с цедега 4.2 да се подкара Warcraft 3 Frozen Throne, който вече е инсталиран на уиндоуса или ще трябва да го инсталирам наново и на линукса ( с убунту 6.10 съм) ако има начин някой да обясни как става

До колкото си спомням 4.2 версията работи чрез команден ред. Монтираш си диска където е Warcraft, отиваш в неговата директория и пишеш "cedega war3.exe" или каквото е там .exe-то.
Ако не стане - пробваш следния номер: в твоята home директория пишеш "cd .transgaming" там има поддиректория c_drive. Влизаш в нея и пишеш "ln -s /path/to/Warcraft3 war3". По този начин ще създадеш връзка до играта във виртуалният диск на Cedega без да се налага да копираш цялата игра. След което пишеш "cd war3" и можеш да я стартираш по горе описаният начин.
VeSo
Мерси инсталирах си я наново под цедега и стана wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.