Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Jasper Hale
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми > Twilight
brooke_scott
Джаспър Хейл

Джаспър Хейл (човешко име: Джаспър Уитлок) е осиновен син на Каралайл и Есме, доведен брат на Едуард, Емет и Розали и съпруг на Алис. Той е роден в Тексас и се присъединява към армията през 1863, за да участва в Гражданската война. Поради много харизматичното му излъчване, той се издига бързо. Джаспър е превърнат във вампир през същата година от вампир, на име Мария, когато той е бил на 20 години. Като вампир, той има способност да манипулира емоциите на тези около него. Разбирайки високия му чин в армията, Мария решава да го превърни, за да й помогне да си запази територията в Монтери. Задължението на Джаспър било да издирва нови вампири и да ги убива, когато вече не са полезни (около година след трансформацията им,, когато силите им отслабват). След около век, вършейки това, той започва да се изморява от този начин на живот и се присъединява към тар приятел - Питър и жена му Шарлът. В края на краищата Джаспър ги напуска, защото не иска да се храни с хора, усещайки емоциите им докато ги убива. Алис, която превижда, че ще се съберат, го среща в закусвалня във Филаделфия и двамата заедно намират семейство Кълън. Заради миналото си, когато е можел да се храни с хора, щом пожелае, Джаспър не се контролира добре. Той е описан като висок, с медно руса коса и мускулест, но строен. Тялото му е покрито с белези от ухапвания от многото битки, които е водил с новородените вампири.
В Twilight, Джаспър, заедно с Алис крият Бела от Джеймс. Той използва способността и да успокоява Бела, когато тя е под напрежение или уплашена. В Eclipse, Джаспър учи върколаците и вампирите на бойни техники за защита от новородените вампири. В Breaking Dawn, той напуска с Алис да търся полу-вамипр, полу-човек и се завръщат с него, за да защитят Ренесме пред Волтури.

Jackson Rathbone ще играе Джаспър в предстоящия филм Twilight.

Фенове:
1. brooke_scott
2. lemmy
3. ~RoRyYy~
4. Gossip Girl
5. Dжydж
6. devilswish
lemmy
1. brooke_scott
2.lemmy

Ето го моят любимец.
Героят на Джаспар ме впечатли още в самото начало.
През цялото време до eclips знаех, че има нещо у него.
Вярно, че се подразбираше през цялото време, но аз виждах и още нещо.
Интересен ми е, начинат по който мисли, как реагира най-вече и способностите му.
Колко би било хубаво и аз да си имам някой който да ме успокоява, че лесно се изнервям хах biggrin2.gif

Това ми е най-любимото в книгите, реакциите на хората, как писателката описва израженията им, как само с един поглед и може да се разбере какво си мисли човекът (вампирът в случая).
Попринцип това ми е интересно и в реалния живот.
Всички герои си имат своите изражения и по тях читателя чете мислите им (почти както Едуард), но израженията и мимиките на Джаз винаги са ме карали да препрочитам поне 2 пъти описанието което е дала авторката.
В Braking dawn най-интересно ми беше да чета как Джаз реагира на всяко движение на Бела.
Като Бела направи нещо аз винаги с нетърпение очаквах да видя как ще я погледне Джаз.
Героят му е сложен, поне според мен, мистериозен до една голяма степен, но много предан, отдаден и лоялен към семейството си и най-вече към Алис.
Връската му с Алис също ми е интересна и се радвам, че Стефани е отделила малко повече внимание на нея от колкото на Емет и Розали (не че имам нещо против тях, просто тяхната връзка не ми е толкова интересна).
Джаз и Алис наистина са перфектни заедно, защото Алис е състрадателен човек, грижовна и се притеснява за своя любим, а той определено има нужда от грижии много любов, а тя му дава всичко. Понякога даже си мисля, че връзката им е по.. здрава от тази на Бела и Едуард (но не си го мисля често хах).
Та да, Джаз си ми е моят любимец.
~RoRyYy~
Един от многобройните ми любимци.Джаспър мн ми харесва,както и способностите му.А с Алис са страхотна двойка,големи са сладури и двамцата,просто са един за друг.А колкото до Jackson Rathbone,мисля,че е много подходящ за ролята на Джаспър.

Фенове:
1. brooke_scott
2.lemmy
3.~RoRyYy~
vivata123
Много интересен персонаж наистина..
Не говори много, но понякога толкова много казва..
А и е изживял толкова много.

Връзката му с Алис е може би една от най-силните..
lemmy

18.gif Хахах мисля да си направя такава тениска хахаха
Умрях от смях като я видях хахаха
_Sunshine_
След Алис той ми е любимият :Р
Много, много ми харесва - като характер, като начин на мислене, изразяване, като всичко! :Р
Изглежда някак си по-затворен от останалите, но пак си остава един от най-хубавите персонажи. ^^
<3
brooke_scott
Цитат(lemmy @ Oct 12 2008, 19:37) *
18.gif Хахах мисля да си направя такава тениска хахаха
Умрях от смях като я видях хахаха

яка е тениската biggrin2.gif аз пък мн се кефя на едно авче ---> blush.gif има мисля, че до 9 с различните герои biggrin.gif
♥Didito♥
Може би най-интересният и мистериозен персонаж. Любимец ми е, страшно много го харесвам.
Винаги ми е било интересно поведението му, ако можех да чета мисли, щях да съм постоянно в неговия ум! Много е страдал, много е видял и преживял и ако не е Алис, Джас си е погубен. Тяхната връзка е просто специална.
Gossip Girl
Ах, Джаспър. Един от любимците ми. Начинът, по който се грижи за Алис...<333 След като си разказа историята в Еклипс бях толкова щастлива, че е намерил Алис. Някакси му съчувствам, бил е създаден в онзи брутален свят на войни и за да оживее е трябвало и той да е чудовище. И една от любимите ми реплики от книгите е именно негова: "I can't understand, I can't bear this." В контекста, в който е употребена репликата не е нищо особено, но ми напомня за толкова пъти, когато аз съм била объркана...

4. Gossip Girl
Dжydж
Ами като цяло аз харесвам цялото семейство Кълен, така че Джазз не прави изключение. tongue.gif Историята му е наистина брутална.. но ето че тя е там, винаги до него и винаги подкрепяща го , Алис! wub.gif Супер сладки са ми двамата.. тяхната връзка е по-различна от на останалите, те са като най-добри приятели, като че са свързани с невидима нишка.. не мога да го опиша просто, но тяхната връзка е уникална!
Относно способността на Джаспър.. яко е, ама друго си е да виждаш бъдещето или да четеш мисли mrgreen[1].gif ..

5. Dжydж
devilswish
голямм сладур,наистина Джаспър е сатрахотен rolleyes.gif имайки предвид историята му,той се справя по изключителен начин с избрания то него начин на живот(или по скоро съществуване biggrin2.gif ).него съм го възприела като "спокойния" в семейството happy.gif а каква сладка двойак правят с Алис....нямам думи направо inlove.gif inlove.gif
Фенове:
1. brooke_scott
2.lemmy
3.~RoRyYy~
4. Gossip Girl
5. Dжydж
6. devilswish
tedi27
Много ми харесва, винаги ми е интересно като чета сценка с него. С Алис са страхотни просто, техните моменти са ми едни от най-любимите.
Фенове:
1. brooke_scott
2.lemmy
3.~RoRyYy~
4. Gossip Girl
5. Dжydж
6. devilswish
7.tedi27
hristin4e
Още от "Twilight" го обожавам. Когато разбрах способностите му изведнъж се превърна в най-интересния персонаж за мен. Не само за това, разбира се.. просто имаше нещо специално, нещо което го отличи. Според мен той е този, който се бори най-много, който изпитва най-много, който страда. А най-красивото което има е Алис. И точно тяхната любов и историята им, която разказаха в "Eclipse" ме побъркаха още повече, и още повече го обожавам tongue.gif

Фенове:
1. brooke_scott
2. lemmy
3. ~RoRyYy~
4. Gossip Girl
5. Dжydж
6. devilswish
7. tedi27
8. hristin4e
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.