Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Jacob Black
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми > Twilight
Dжydж
Jacob Black

Описание:
Първо участие: В книгата "Twilight".
Последно участие: В книгата "Breaking Dawn".
Игран от: Taylor Lautner
Прякори: Jake, Mutt, Dog, Mongrel, Pup
Вид: Човек ( "Twilight", "New Moon" ) / Върколак ( "New Moon", "Eclipse" и "Breaking Dawn" )
Години: 15 ( "Twilight" ) / 16 ( "New Moon", "Eclipse" и "Breaking Dawn" )
Занимание: Ученик
Титла: True Alpha
Семейство: Били Блек ( баща ), Сара Блек ( майка - починала ), Рейчъл и Ребека ( по - големи сестри близначки )
Местожителство: La Push, WA, USA

"Until your heart stops beating, Bella. I’ll be here — fighting. Don’t forget that you have options."

Twilight
Джейкъб има малка роля в тази книга. Той е един от старите приятели на Бела Суан, които знае от гостуванията на баща си - Чарли Суан, през лятото. Когато Бела флиртува с него, за да измъкне информация от него за Едуарт Кълен и неговото семейсто, той и представя идеята, че Едуарт е вампир, като и казва стари легенди.

New Moon
След месеци в депресия, заради заминавването на Едуарт, Бела открива, че може да чуе гласа му, когато е в опасни и рисковани ситуации. Първоначално тя търси помощта на Джейкъб, за да и помогне да оправи два мотоциклета, но скоро започва приятелството между тях и тя бавно излиза от депресията. Джейкъб е в един от най-далечните родове върколаци, член на племето Quileute ( май се чете Куилийот biggrin2.gif ), който винаги е бил смъртен враг на вампирите. В началото Джейкъб не вярва на легендите, и е уплашен и обезпокоен от въздействието на млад мъж от резервата, Сам Улей, което има над някои от младежите в Quileute. Но когато самият Джейкъб прави промяната в отговор на нова вампирска заплаха, той научава, че легендите на Quileute отнасящи се за върколаците и вампирите са в действителност истина. Той се превръща в зает с патрулирането на гората, заедно с неговата банда, търсещи вампирът, който убива местните ловци. Когато Бела е хваната от вампира Лоурент сама в гората, Джейкъб и бандата му спасяват живота и, и убиват Лоурент.

Когато Бела импулсивно скача от ръба на скала и за малко не се удавя, Джейкъб я изкарва и я спасява. След като Едуарт по погрешка разбира и повярва, че Бела е умряла, тя и сестра му Алис се втурват към Италия, за да спрат Едуарт от самоубийство, оставяйки Джейкъб наранен и ядосан. Джейкъб е възмущен от завръщането на Едуарт и от охотата на Бела да го приеме обратно след като той я е напуснал; той също така е оскърбен и разстроен след като научава плана на Бела да се превърне във вампир.Джейкъб припомня на Едуарт за тяхната уговорка, която гласи, че на неговото семейство е забранено да хапят хора. Това означава, че ако и един от Къленс превърне Бела във вампир, договорът между тях ще бъде развален и върколаците ще започнат война.

Eclipse
Джейкъб се опитва да стои далеч от Бела, като не отговаря на обажданията и и отказва да я види, вбесен от факта, че тя планува да се превърне във вампир след завършването. По същото време Едуард кара Бела да стои далеч от племето, стигайки до там, че поврежда двигателя на колата и, за да я спре да отиде при Джекъб. По-късно, Джейкъб посещава училището на Бела и Едуард, за да обсъдят завръщането на вампира Виктория, и той казва на Бела,че и липсва и че вярва, че още могат да бъдат приятели, малко или много, за да издразни Едуард. След одобрението на Едуарт, Бела започва да вижда Джейкъб редовно. В едно от тези посещения, Джейкъб казва на Бела, че я обича и че иска от нея да го избере пред Едуарт. Той насила я целува, след което тя разгневена го удря в челюстта. Джейкъб дори не усеща, но от удара Бела си счупва ръката, и побеснява още повече. Джейкъб връща Бела у тях и е поздравен от баща и, но заплашен от Едуард. Бандата на Джейкъб и семейство Кълен обединяват сили, за да поразят Виктория и нейната армия от вампири, които е създала. Преди битката, Джейкъб дочува Едуард и Бела обсъждайки техният годеж, и побеснява. След разговора, Джейкъб заплашва да се самоубие и в опит да го спаси, Бела му казва да я целуне. После, Бела осъзнава, че и тя го обича.

И епилога на книгата е написан от виждането на Джейкъб; ядосан от решението на Бела да се превърне във вампир, той избягва във вида си върколак.

Breaking Dawn
Джейкъб се завръща след дългото си отсъствие, за да се появи да сватбата на Бела и Едуард като изненада за Бела; въпреки че още е силно наранен от нейното решение, той казва на Бела, че иска тя да е щастлива. Той се ядосва, когато Бела по невнимание споменава, че тя и Едуарт планират да правят секс преди да се превърне вампир, понеже знае, че неговата сила може да я убие. Когато Бела и Едуард се връщат от медения си месец, Джейкъб разбира че тя е бременна и носи полу-вампир, полу-човек и се е превърнала отчайващо слаба. Когато информира останалите от бандата за бременността на Бела, Сам планира да атакува Къленс и да убие Бела и бебето, понеже вярва, че детето представлява заплаха. Джейкъб, който идва, за да уважи Карлайл и знае, че Къленс са невинни, не се подчинява на командата на Сам и се отделя от бандата, изпълнявайки правото си по рождение като вълкът Алфа. Към новата банда се присъединяват Лея и Сет Клиъруотер, и те помагат на Къленс да защитавайки Бела.

След раждането на Ренезме, дъщерята на Едуард и Бела, Джейкъб я запечатва в съзнанието си ( тя се превръща в любовта на живота му ). Така той се превръща крайно предпазлив за нея, и измисля прякора и Неси. Докато расте, двамата се превръщат много близки, и Джейкъб играе ролята на по-голям брат за нея и и дава гривна, версията на Quileute за годежен пръстен ( не знам дали точно това значи "a promise ring" ). Джейкъб се превръща в част от семейство Кълен и връждите и различията между него, Едуарт и останалите Къленс е прогонено; той и Едуард се виждат като братя, а не като съперници. Бандата на Сам също обявява мир със семейство Къленс, защото никога не биха могли да наранят човек, в който се е влюбил друг вълк.

Снимки:
1, 2

Цитати:
Click

Лично мнение:
Един от любимите ми персонажи. Той беше човека, който нормализира живота на Бела след напускането на Едуарт и това е достатъчна причина да го обичаш.. а и каква силна беше любовта му към нея! Много от вас сигурно знаят какво мъчение е да обичаш човек, който знаеш, че няма да бъде твой и да го виждаш всеки ден.. така че може да се каже, че Джейкъб е много силен не само физически, а и психически. Относно 3тата книга направо исках да го убия на някои моменти, признавам си.. biggrin2.gif в някои моменти достигаше до крайно нахалство.. момента, когато Бела го фрасна ми е един от любимите mrgreen[1].gif и после Емет :"Fall down again, Bella?" и Бела : "No, Emmett. I punched a werewolf in the face." 18.gif .. Абе каквото и да си говорим "Twilight" и цялата поредица нямаше да е същата без Джейкъб! А и е толкова сладък.. wub.gif

Фенове:
1. Dжydж
2. hristin4e
vesko_oth_fen
Все още съм на twilight и като чета за другите книги се учудвам много ohmy.gif Джейкъб върколак , Бела ражда дете но едно не разбрах кой е направил Бела вампир confused.gif Иначе Джейкъб за сега не ми прачи голямо впечатление но явно по натам ще е по различно
_Sunshine_
Оу. Джейк. (chuckle)
Не ми е нито от любимите, нито от тези които не харесвал. Неутралитет. XD
Интересен персонаж е.. много ми беше забавно докато четях как изглежда ситуацията през неговите очи. XD
Големи изцепки ръси тва дете, просто (bow)
;P
Ice^Ice^Baby
Аз пък много го харесвам и определено, ако го нямаше като герой книгата щеше много да изгуби....Хипер ми е забавен и появата на върколаците направи всичко много по-интересно. Беше много добър приятел на Бела В Ню Муун и изобщо искам да си задържа Джейкъб за мен ако може 3.gif

Мерси за темата на авторката wink.gif
~RoRyYy~
Хммм... sleep.gif В началото на поредицата нямах никакво мнение за гего,имаше по-малка роля и за това ми беше безразличен.По време на втората книга адски взе да ме дразни-харесвам го като за приятел на Бела,но нищо повече,а той пост се пробваше да замени Едуардчу. dry.gif В третата книга също изобщо не ми харесва,но въпреки всичко накрая мнението за него ми се оправи. happy.gif А и книгата без него нямаше да е същата.
lemmy
Значи до Eclips той ми беше един симпатяга дето само се хилеше и се занасяше, обаче в 3тата книга толкова да не мога да го трая..
Много си позволяваше тва момче бе.
И после с Ренезме, как така ше й измисля прякор той и то ебати прякора лелеее много се дразня хахахах
brooke_scott
Цитат(lemmy @ Oct 12 2008, 10:55) *
Значи до Eclips той ми беше един симпатяга дето само се хилеше и се занасяше, обаче в 3тата книга толкова да не мога да го трая..
Много си позволяваше тва момче бе.
И после с Ренезме, как така ше й измисля прякор той и то ебати прякора лелеее много се дразня хахахах

Кво му е на прякора - Неси blink.gif Верно, звучи малко като чудовището от Лохнес (което не е далеч от истината), но пък е много по-добре от Ренсем mad.gif Тъпотията на Бела... dry.gif
При мен с Джейкъб беше точно обратното. В първите две книги, че май и третата до края много ме нервеше тоя. Но в Breaking Dawn като ни показаха нещата от неговата гледна точка, започнах да го харесвам. Даже по това време го харесвах много повече от Бела (може би защото ме нервеше малкото тогава biggrin2.gif ). И после като стана оная простотия с импринтването беше много тъпо, но за него обвинявам Стефани Майър, не Джейк, той не може да го контролира.
Както и да е, в момента го харесвам, но само в книгата! Актьора, който са избрали ми е толкова ужасно антипатичен, че няма накъде. Мисля, че след тая дето ще играе Есме, той ми е най-противен. Хич не ми се връзва в представата за Джейк, искам си Стивън Стрейт 10.gif
lemmy
Цитат(brooke_scott @ Oct 12 2008, 11:09) *
Кво му е на прякора - Неси blink.gif Верно, звучи малко като чудовището от Лохнес (което не е далеч от истината), но пък е много по-добре от Ренсем mad.gif Тъпотията на Бела... dry.gif

Всеки си има мнение бе.
Неси точно не ме дразни, дразни ме факта, че той си позволи да го измисли, пък и мен Ренезме ме кефи много!
vivata123
В първата книга ми беше безразличен, но в Ню Мууна и Еклипса яко ми лазеше по нервите. Адкси много си позволяваше.. Друг е въпроса, че и Бела му позволяваше де. dry.gif
В 4тата книга обаче вече ми се оправи впечатлението за него, особено с онези вицове за блондинки. 18.gif
Сега ми е забавен.. ^^
♥Didito♥
Ах Джейкъб. Ами както повечето до Breaking Dawn не ми беше от любимците. Все слушах Стефани как ще разберем какъв е Джейкъб и след БД мнението ми за него се промени. Определено го харесвам. Бях много изненадана от себе си biggrin2.gif И тва момче много страда :/ В Eclipse даже го разбирам повече от Бела. Те и двамата са за колене там, не ми пука какво изпитват, щом Едуард страдаше друга причина не ми трябваше за да искам да скупя екрана и да спра да чета! Друг е въпроса за Тейлър, който е пълна лига!
hristin4e
Джейкъб в супер сладур wink.gif В "Twilight" не ми правеше голямо впечатление, в "New Moon" много харесах начина по който се държи. Държеше се... като обикновен човек rolleyes.gif Напълно разбираемо... Още от "Twilight" се знаеше, че харесва Бела. В "Eclipse" се опитвах да не му се дразня. Тоест.. хем му се дразнех 'щото си позволяваше много, обаче имаше неща който ме разсмиваха, като това, че Бела го удари, а той даже не разбра biggrin.gif
И после следваше "Fall down again, Bella?"
Бела:"No, Emmett. I punched a werewolf in the face."

Та в крайна сметка, въпреки "Eclipse" не си промених хубавото мнение за него wink.gif
Иии за сега толкова мога да кажа... "Breaking down" още нямам възможност да я прочета rolleyes.gif Казвах си, че няма да коментирам героите преди да прочета всички книги, но скуката надделя tongue.gif

Фенове:
1. Dжydж
2. hristin4e
*PeyT*
Този момък якооо ми лази по нервичките. blink.gif Просто не го трая, голям е нагляр... Все още съм в началото на "Breaking dawn", та ще видим, де... Току-виж си променя мнението... макар че се съмнявам, особено пък в случай, че им се задълбочат отношенията с Бела. Няма да мога да понеса още интимности между тях... Хич не си завиждам, щото имам предчувствие, че ще ми се наложи. mellow.gif
Може би силната антипатия, която изпитвам към него, отчасти се дължи на това, че хич не ми се нрави актьорът, въплатил се в образа на невръстния Джейкчо(biggrin.gif) в Туайлайт.
Все повече се убеждавам, че беше грешка да гледам филма, преди да съм прочела книгите. :/
Ice^Ice^Baby
Фенове:
1. Dжydж
2. hristin4e
3.Ice^Ice^Baby

Не мога да си кривя душата Джейкъб ми е любимец. Толкова е истински и реален. Основното му предимство пред Едуард който е направо много измислен biggrin.gif Мога да простя всичките му прегрешения. А и Тайлър ми допада в ролята-мисля че ще е добре, но още не съм гледала филма така че да не избързвам
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.