Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смолвил, сезон 8 - епизод #9 - "Abyss"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 8
sonofsparda
Епизод #9 -Abyss

Връзка в АренаБГ:

Smallville.S08.E09.HDTV.XviD.NoTV

Връзка в Замунда:

Smallville.S08.E09.HDTV.XviD.NoTV

Subs.Sab.Bz

Smallville - 08x09 - Субтитри от Victoria

Официално описание

Брейниак започва да изтрива спомените на Клои един по един, докато накрая единствения човек, когото тя помни е Деивис. Кларк осъзнава, че единствения начин да спре Брейниак да не превземе съзнанието на Клои, е да възтанови Крепостта и да помоли Джор Ел да я излекува.

Снимки

Спойлери

- Само четирима от главните герои участват в епизода - Кларк, Клои, Джими и Дейвис.

- Ще бъде наблегнато на приятелството на Кларк и Клои, като ще има флашбек сцени, показващи дори първия път, в който Клои стъпва в плевнята на Кларк.

- Изглежда по някакъв начин Клои забравя всичко относно миналото си и всеки един персонаж, с изключение на Дейвис. Кларк отива при Джор-Ел за помощ да й възвърне спомените. Но ако все още няма Крепост не е известно, как Кларк прави това.

- Аусиело разкрива, че е възможно, когато Кларк отива при Джор-Ел за помощ, да не желае Клои да си припомни някои неща.

- Първата среща на Клои и Кларк няма да е единствената сцена от миналото на двамата. Други техни моменти и събития от миналите сезони също ще бъдат посетени.

Трейлъри

Abyss - Trailer

Abyss - Preview Clip

Дата на излъчване: 13-ти октомври
repeto
Официално описание на епизода

- Брейниак започва да премахва спомените на Клои(Алисън Мак) един по един докато накрая единствения човек които тя си спомня е Деивис(Сам Уйтлър). Кларк(Том Уелинг) осъзнава, че единственото нещо което може да направи за да спре Брейниак, да завземи съзнанието на Клои е да възтанови крепоста и да помоли Джор Ел да я излекува.

- Ерика Дюранс, Арън Ашмор, Джъстин Хартли и Касиди Фриимън също участват.
repeto
Едно нещо ме човърка от миналия сезон и чак сега като четях описанието на епизода се сетих за това, не че е свързано точно с този епизод.

Значи Лайнъл точно преди да умре беше при Клои в Планет и искаше да е даде ключа да сейфа, обаче накрая каза нещо което не можех да го видя никаде досега в епизодите: каза "това което предстои е толкова страшно". Значи някаксе поне за мен не се вързва това да е било във връзка с Лекс и последната сцена в крепоста. Та дали е ставало дума за Домсдей, Брениак или цялата тази мистерия около Лекс която е има сега незнам, но щом и на Брейниак целта е Клои да си спомня само Дейвис, а и новите снимки от Bloodline показват моменти между обладаната от жената на Зод, Лоис та явно всички имат някаква връзка с Дейвис тъй че незнам дали тези думи на Лайнъл имат нещо ощо с Думсдей или не, но просто някак си сега ми дойде това на ум, тъй като от давна го бях забравил.

Извинявам се че сложих този си коментар тук, не му е много за тук мястото.
sonofsparda
Не мисля, че е било за Дуумсдей и тези неща, най-малкото, защото тогава едва ли са знаели, че ДиСи ще им отстъпят правата за него, че да го използват в тоя сезон. Ама who knows. Спекулацията никак не е лоша иначе. Ама не виждам просто(поне засега)защо Лайнъл ще говори за нещо друго, при положение, че Дейвис няма нищо общо с Веритас и това предсказание. Поне не би трябвало да има. Защото ако да кажем изкарат примерно, че според легендата на Кауачи, противника на пътешественика(Наман) - Сагийт, се окаже не Лекс, а някой друг, става малко тъпичко поне според мен. Дуумсдей е най-страховития враг на Супермен - това е много правилно. Кларк по принцип се ужасява от Дуумсдей. Ако има нещо във вселената на ДиСи, от което той да е наистина изплашен, това е Дуумсдей. Все пак какъвто и да си, как би реагирал спрямо нещо, което те е убило. Не мисля обаче, че има връзка с това, от което Лайнъл се опасяваше или с цялото това пророчество. Но остава да видим, за да се уверим. В Смолвил винаги е пълно с изненади, както добре знаем.
repeto
Да съгласен съм с теб относно цялата легенда за Наман и Сагиит и определео Сагиит би трябвало да е Лекс според легендата, но Веритас и легендата на Кауачи нямат нищо общо с Думсдей. Цялото ми заключение дето направих и сигурно не е така идва от там, че Лайнъл нали е избранникък(тялото) на Джор Ел и съответно е наясно с Думсдей, по същия начин по които беше цялата дандъния покрай трита кристала и целия 4-ти сезон, пристигането на Ейтър и Намек и Брейниак, както и целия 5-ти сезон лека по лека той събираше следи които му изплуваха за идването на Зод, а и 6-ти сезон ако си спомняш още в 2-ра серия написа символа за сила посредата на сезона заизкривение и почти последния епизод за отражение и Бам следващия епизод дойде Бизаро.

Та дали по някакъв нячин Джор Ел е знаел за донсдей и дали това се е обитвал Лайнъл да предопреди като каза, че това което предстои е толкова ужасно - понеже последните 4 серии на миналия сезон нищо толкова не се случи запомнящо се, нали мислех си че Лекс ще контролира Кларк и че това е било което Лайнъл е предопреждавал ама не стана така, а и може това което си предстои пак да е свързано с Лекс понеже както се видя той си се намесва макар и индиректно, ако приемем че Х е бил Лекс дето прати това писмо до Мърси. А и не се знае нищо за Лекс остава си мистерия, но това да си го оставим на страна.

Интерестното е това което предстои сега и ще разберем в следващите епизоди, понеже не ми се вярва да е случайно жената на Зод просто така да иде при Дейвис, сигурно знае кои е той, а другото които е по интересно защо и Брейниак оставя спомените единствено за Дейвис в Клои. Мисля си че и жената на Зод и брейниак по някакъв начин се опитват да освободят Думсдей понеже се вижда, дори и в този епизод за момент когато бяха в линейката с Джими как за момент Дейвис почна да се онася и почна леко странно да се държи и Джими го забеляза. Та явно Доонсдей излиза само като Дейвис заспива или испада в някакво състояние. И може би това е което Брейниак се опитва да постигне, да го превърне изцяло, нали все пак целта на Брейниак е да унижтожи Кларк и явно поне така си мисля че иска да използва Думсдей.

Това са само спекулации, но всичко това по някакъв начи го връзвам с предопреждението на Лайнъл че това което предстои "is so terribly", а какво по ужасяващо от Думсдей, все пак само той е успявал да убие Супермен.

Абе всичко това малко трудно да е точно така ама ми беше дошло още лятото на ум, само часта че предупреждението на Лайнъл е за Домсдей и сега с новите споилери изведнъж насъбрах малко мисли и реших да споделя, не ми се вярва всичко да е така дори може и грам да няма във вярната посока, но все пак нали за това сме се събрали да дискутираме.

Абе трябва да ни плащат на нас да правим сценарии за Смолвил, само каква интрига и заплетени истории ще има, че тогава няма да имат проблеми с рейтинга понеже ще им е интересно.
sonofsparda
Промоционални снимки - в първото мнение. smile.gif
sonofsparda
Трейлър на епизода:

Trailer - Abyss
ViruZzZ
Аааа епизод с много Chlovis сцении, тушшш biggrin.gif Чакам го, дано само да се мине бързо времето и като тая седмица, иначе трейлъра беше много добър (:
sonofsparda
Превю клип на Abyss

Preview Clip - Abyss

Айде, Китсу, може да се кефиш. 10.gif
ViruZzZ
Оле, тия двамата такава слабост ми станаха, а за толкова малко време :/ Мерси за клипа, Ванка ;p
repeto
Не мога да разбера тези от CW. С миналия си епизод Смолвил достигна най-високия си рейтинг за този сезон и най-високия в целия ефир на Cw за момента, а те какво правят, не стига че не го промотират новия епизод, а и къта още не са пуснали.
sonofsparda
Наскоро и още един епизод нямаше Кът тоя сезон. Ами те пуснаха превю клип, може да са решили, че не им трябва Director's Cut. Абе тия кътове не ги излъчват по телевизията им, а са за интернет-обществото, така че не им спада особено промоцията по тоя начин(тя може ли да спадне повече). А и понякога кътовете са прекалено спойлващи, може и да е за добро, че няма тая седмица. Но да - някои сериалчета, които няма да назовавам и за които CW още си мислят, че ще имат успех, получават по не знам си колко трейлъра, снимки, погледи зад кулисите и какво ли още не. А ние за тоя сезон, който е може би най-важния до момента, едни промоционални снимки на каста не получихме. Факт е обаче, че нещата ще са такива - CW няма да си променят перспективата ако ще и сериала да направи 6 милиона рейтинг. Те явно разчитат на силната му фен-база и че няма смисъл да го промотират както трябва. Може би искат да си останат "известни" като teen soap-opera network и ако промотират силно sci-fi сериал ще им повлияе на така наречения имидж. Все пак и кеча спряха тоя сезон, защото не бил подходящ за под 16 годишни момиченца. wink.gif Жалка история. Обаче дано все пак да направят нещо, защото каквато и да е фен-базата, след почивката рейтинга на сериалите винаги спада. Миналия сезон след паузата Смолвил май нито един път не стигна до 4. "Descent" имаше рейтинг 3.50. Но като ги знам тия ръководители на мрежата, които не пожелаха една нова фотосесия за сезона да направят, че и отново намалиха бюджета, промяна скоро май няма да видим. Това е положението, но няма как.
repeto
То като гледам шепа хора останаха тази седмица да пишат, ето още една причина да има кътове. Малко или много не само тук, но и навсякаде поне хората се активизират като видят поне малко от това което чакат и форумите веднага почват да се пълнят.

Да прави си, 2-ри епизод вече няма кът, а досега само за миналия епизод в къта имаше споилери, ама това не е причина.

А колкото до това какъв имидж искат да запазят, направо ми се плаче, то какъв имадж имат, значи тази седмица и Трии Хил и Клюкарката бяха с по 3,01 милиона зрители, а 90210 е с 2,72 милиона. Ако наистина както казваш гледат имиджа си и това е причината да не наблягат наСвръхестествено и Смолвол, само може да съжаляваме ние тези които ги следин, понеже се вижда какво искат зрителите, а какво получават.

А Разбиване колкото и да беше имаше винаги едни сигурни 4 милиона и нещо всеки петък а сега и петъка е слаб.

Тази телевизия няма да е бъде, лошо че Смолвил не е в NBC i някоя от другите, но какво да се прави примирява ме се.

А и Ванка много си прав, че след паузата рейтинга пада и дори и епизода които ще е, да е страхотен, ако няма кои да каже на хората, че ще е такъв, много ясно че няма да го гледат.
sonofsparda
Еми ако не друго, поне CW го подновяват. То как и няма след като им е най-гледания сериал де. Ама телевизии като NBC режат по 7-8 сериала на сезон. И това е ако въпросните сериали имат под 7-8 милиона рейтинг като че ли. Но те наливат бая пари в тия сериали, нормално. Един епизод на Heroes струва по 3-4 милиона долара до колкото разбрах. И после щели да ми казват, че Смолвил съквал пред Герои. Ами Смолвил е най-дългия сериал за супергерой даван някога по телевизията. Пък да ми приказват каквото си искат. И без това само глупости чувам за Heroes тоя сезон( не че съм против сериала). Ако генералната публика(а не основно фенове) мислиха, че Смолвил не струва, нямаше да сме в осма година, че и с претенции за девета. Което до голяма степен зависи от Том. Абе както и да е - CW са боклуци, това е ясно. Но Смолвил премина през кви ли не работи - смяна на мрежата, стачки, напускания на актьори или продуценти и въпреки всичко, сега са по-добри от всякога. Може би не по рейтинг спрямо по-минали сезони, но определено по качество. И хората оценяват това - виждат се отзивите и покачването на рейтинга с всеки епизод. И ето затова не мисля, че нулевата промоция на CW ще затрие Смолвил, имайки предвид и какво знаем за идните епизоди. Но разбира се, ще видим какво ще се случи.
repeto
Много си прав, напълно съм съгласен с теб и найстина сериала се е доказъл, щом ме накара да седна да гледам 8-ми сезон редовно, честно да си кажа още 6-ти сезон с цялата работа с Лекс-Лана и нещо малко се отчаях, но виж новите продуценти направиха чудеса, а единствено ме е яд че от Cw не дават и те малко от тях си, просто с малко промотиране и сезона които имаме не бих се изненадал пак да се появат 5милионите рейтинги.

А Герои е нагледен пример, как се проваля сериал, с целия сбозан 2-ри сезон само им трябваше да раздуват работата с ниво лица и глупави сюжети(Мохиндър - жялата работа с формулата и мутацията му) и ето ти от 12-13 милона на серия сега е по 8, а дори в понеденник 7,4 милиона. Само незнам дали с махането на Лоб и Александър ще се оправят нещата, колкото и да обещава че ще съкрати героите и ще се съсредоточи върху основната линия, като загубих веднъж зрителите и това си е, гледай Prison Break какво стана, оправиха и историите и върнаха и персонаж от гроба и пак не могат да се оправят.

Та идеята беше че Смолвил излезноха от затруднението, както се вижда всичко е свежо в този сезон и можи би е най-добрия които са имали след първите три сезона естествено(те си бяха калсика особенно 2-ри и 3-ти), а спънката идва от самата телевизия.

Какво да говорим наречи ръководството на CW и в частност една определена директорка ****** и не ги убиждай повече.

Да се извиня че се отнесох толкова и особенно в тази тема, която няма нищо общо с това което изписохме няколко поста по горе.
doctor_freeman
Цитат(sonofsparda @ Nov 13 2008, 01:11) *
Еми ако не друго, поне CW го подновяват. То как и няма след като им е най-гледания сериал де. Ама телевизии като NBC режат по 7-8 сериала на сезон. И това е ако въпросните сериали имат под 7-8 милиона рейтинг като че ли. Но те наливат бая пари в тия сериали, нормално. Един епизод на Heroes струва по 3-4 милиона долара до колкото разбрах. И после щели да ми казват, че Смолвил съквал пред Герои. Ами Смолвил е най-дългия сериал за супергерой даван някога по телевизията. Пък да ми приказват каквото си искат. И без това само глупости чувам за Heroes тоя сезон( не че съм против сериала). Ако генералната публика(а не основно фенове) мислиха, че Смолвил не струва, нямаше да сме в осма година, че и с претенции за девета. Което до голяма степен зависи от Том. Абе както и да е - CW са боклуци, това е ясно. Но Смолвил премина през кви ли не работи - смяна на мрежата, стачки, напускания на актьори или продуценти и въпреки всичко, сега са по-добри от всякога. Може би не по рейтинг спрямо по-минали сезони, но определено по качество. И хората оценяват това - виждат се отзивите и покачването на рейтинга с всеки епизод. И ето затова не мисля, че нулевата промоция на CW ще затрие Смолвил, имайки предвид и какво знаем за идните епизоди. Но разбира се, ще видим какво ще се случи.

Значи абсолютно съм съгласен със всичко което казахте и 2-мата. Положението е точно такова за съжаление. А за Герой - прав си, Ванка, само глупости в новия сезон, чак се чудя дали да не го прекъсна... Айде да не правя абсолютни сравнения, обаче Смолвил в момента е 24 пъти по-хубав от Герой, не мога да разбера кой ги говори тия неща че съквал... Според мен е важно лоялните фенове да продълват да подкрепят любимия си сериал, защото в момента той е истинско бижу. Поне според мен. smile.gif
vikihill96
Бе да го ду.а "Герои" с извинение. Гледах го един сезон този Майло, ама не можах да го изтърпя бе...бррр. Иначе може и да видя за какво иде реч през 3-тия сезон, ама като гледам как ги развиват Смолвил и SN като качество- ще има да си чакат "Героите". Пък и щом на небосклона ми изгря и "Legend of the Seeker"( дреме ми колко е по книгата- мацката в главаната роля ме кефи 15.gif ). Така че единственото, което ме дразни, че CW е възможно най-тъпата телевизия сигурно в света. Няма дори и в България толкова тъпи телевизии, които със завидна тъпоумие и ентусиазъм да си го забиват пирон по пирон в ковчега и да си мислят, че си изгражад дом за живеене 19.gif . Ех, ако можеше Смолвил да има още едно сезонче, ама да се откопчи от тези гадни кръвопийци, ама само мечти са си май blush.gif . А новия епизод, аз нямам нужда от промоция- знам какво да очаквам и съм сигурен, че дори ще ми надхвърлят очакванията biggrin2.gif .
sonofsparda
"Бездната" излезе. Ваш ред, guys and gals. smile.gif
fenkanabrooke
Smallvile S08E09 @Zamunda.net

sonofsparda
Имаме си линкове в първото мнение. Мерси иначе. smile.gif
tzvetka
Уоу. Тръпки ме побиха от този епизод. Направо беше страхотно. Много ми хареса часта, в която Клои се опитваше да запази Кларк в някой спомен и бягаше от изтриването. Кларк наистина губи доста като Клои не знае за способностите му, но пък за Клои наистина е по-добре. А за края на епизода направо нямам думи. Наистина ме побиха тръпки. Определено епизода заслужава 5!
vikihill96
Абе знаех си, че Брейни е изрод и той за пореден път не ни разочарова...Как само изменти всички и в крайна сметка постигна точно каквото искаше...I like this worthy.gif 15.gif . А моментите с опитите на Клои да запази Кларк- наистина добре изпипано. Макар че нещо ме съмнява, че след като Брейни е намесен- тя наистина за постоянно е изгубила спомените си относно способностите на Кларк- хииич не му вярвам на "Професора". А Сам/Дейвис- всеее повече ми става симпатичен- още по-симпатичен ще ми стане, когато следващата седмица наистина Doomsday ще бъде unleashed 15.gif . Иначе няма какво толкова да описвам с подробности епизода- настроението ми в момента съвсем точно изразява и мнението ми за епизодчето- "I have no words. Amazing" worthy.gif ... А края на епизода- брррр, тръпки да те побият. Но пък неслучайно героят се казва Брейниак 15.gif .
Mai4et0
Невероятен епизод, само това мога да кажа. Нещо липсваше обаче, например Лойс smile.gif но както и да е.

Според мен този епизод досега е най-важният, сръвнявайки събитията.. Все пак в края всичко се промени.Клой вече не помни Clark's secret ... Джор Ел добре каза на Кларк, че е много порастнал вече .. и е така ! Когато Кларк решаваше дали да й отнеме спомените за тайната му си мислех няма да посмее но уви.. Не мога да го съдя или да го подкрепя но го разбирам ... Дано сценаристите найстина са решили Клой завинаги да не знае защото ако пак го "спипа" да геройства ще стане бозаво... Не знам какво е в комиксите доколкото чух Клой я нямало така, че очаквам и някаква смърт скоро...

Doomsday - Кефи ме самия характер на Дейвис ще ми е интересно да го видя зловещо разрушителен другия епизод... не съм чела комиксите както писах дори филма не помня да съм гледала... не знам нищо за историята но видях, че той се предполага да убие Супермен т.е. Кларк. И накрая когато Кларк каза "Не ме интересува колко е силен, ще го победя както всички досега".... хахаха стана ми смешно... Успех Кларк smile.gif

А един въпрос - След като брейниак не е в нея вече тя пази ли си лекуващите сили??? Изобщо има ли някакви сили?
sonofsparda
Абе това, че Брейниак уж не е в нея повече е странно. Защото според спойлерите за следващите епизоди, той ще обсеби Клои напълно. Сигурно в другия епизод ако Дуум отвлече Клои и да кажем я закара в Крепостта, вече окопирана от Брейниак, може да се копира пак в нея, не знам. Лекуващите й сили поне за момента излиза, че ги няма вече, защото ги използва да се излекува, когато той я нападна. Силата дето я имаше наскоро беше супер-интелигентността, но ако разкарат Брейниак от нея може пак да си е нормална, кой знае. Ще видим. Определено тая история с Брейниак/Дуумсдей ми намирисва на "The Doomsday Wars"-работи тука. За тези които не са наясно - това е история от комиксите, в която Брейниак се опитва да контролира Дуумсдей, за да убие Супермен. Аз ще коментирам за епизода по-късно. Страшен беше. smile.gif
repeto
Smallville 4.38 million зрители.

Което си е доста добре като се има в предвид, че и тази седмица както и миналата имат някакво първенство точно в същото време когато е Смолвил. Миналата седмица Смолвил не се излъчваше в Денвър, а тази седмица в други 2 щата, тъй че доста лошо се получи, можеше рейтинга и да е доста по висок.

Явно това е причината да имаше пауза през друдите сезони, но пак не е лош рейтинг. Вече другата седмица да се надяваме да няма първенства и 10 епизод може да направи нещо запомнящо се за този сезон.
repeto
За тази седмица рейтинга на CW:

1 SMALLVILLE CW 4.38 million

2 SUPERNATURAL CW 3.91 million

3 AMERICA’S TOP MODEL-5 CW 3.71 million

4 GOSSIP GIRL-MON CW 3.01 million

5 ONE TREE HILL-MON CW 3.02 million

6 90210 CW 2,72

7 PRIVILEGED CW 1,828
fire_blade
Някой може ли да ми каже кога най-накрая Кларк ще полети?! Мисля че малко много се проточи да е закотвен за земята.А и наистинали тоя Doomsday ще убие Кал-ел.?Малко ми става тъпо защото Кларк развива способностите си с години и също така от години знае че в действителност е Кал-ел а тоя Дейвис тука за няколко серийки ще разбере кой е че и ще бъде по силен от Кларк!!!В крайна сметка Кларк трябва да сложи костюма на Superman и да се влюбят с Лойс както сие в комиксите и в филма нали така!!! sad.gif
toho
Епизода както казва Ванка беше страшен даже повече от страшен. Най-силно впечатление ми направи сцените в изтриването на паметта на Клои. В дествителност тези сцени бяха много оригинални и казвам евала за идеята на опертатори, сценаристи продуценти или там който е отговорен за това, особенно за това как Клои бягаше из спомените си за да запази Кларк., нищо чудно да вземе поне една номинация я за Еми я нещо друго. Още от този епизод ни подготвят за края на mid-season който очевидно а и по-традиция ще е размазващ(с изключения през 6-ти wink.gif ). За съжаление Кларк загуби своя sidekick, което едва ли ще е за дълго. Не съм сигурен защо го направиха това и ни върнаха 3 и половина сезона назад но вероятно има основателна причина. Едиствената слабост на епизода беше че отново липсваше кака ни Лоис. Май слуховете че ще участва в повече от задължителните 13 епизода няма да се окажат верни.

Оценка: 4.7865/10
Lois Lane
Не ми допада да ме изнудват, но пък целта оправдава средствата, нали Вики?

Трябва предварително да си призная, че нямах време тази сутрин да изгледам епизода и го прехвърлих набързо, защото не исках цял ден в офиса да се разяждам, незнаейки какво се случва. Сега би следвало да кажа, че ще гледам цялата серия, бавно и внимателно, защото си заслужава да бъде видяна. И най-вече, защото от много време насам водещата идея на сценарият ми харесва истински. Клои вече не е просто супергийка, за който ни беше пробутвана през последните седмици. Не че Клои нуждаеща се и хленчеща на рамото на Кларк или изобщо на нечие рамо ми допада повече, но идеята за супер човек е малко футуристична... В крайна сметка Клои може да има голямо, криптонитно сърце, но мозъкът и е като на всеки друг, нормален човек. А и силата на мацката не случайно е в сърцето й. Тя и Алисън са душата на това шоу от самото начало. Кларк може и да е движещият механизъм, но силата, която го кара да действа винаги е била Клои и в от как започна новият сезон ми беше истински неприятно това, което сценаристите правеха с героинята. Клои Съливан, подредената, с ясна представа за бъдещето, с точно изразени чувства и мисли, се люшкаше от една крайност на друга. Уверена, решителна, крайна, отблъскваща, движеща се хаотично от страна на страна. Нахакана - такава каквато Клои винаги е била, но изпълнена със студенина.

След този епизод, Клои сякаш е същата каквато беше, но малко поотраснала, благодарение на преживяното. Мисля, че от тук насетне героинята би следвало да си вземе поука, че със суперсилите, особено ако не са твои лични, шега не бива.

Но стига съм говорила за Клои.

Брейниак, това гадно, гнусно, супер, хипер симпатично криптонско творение ми напълни дупицата с неизмерима еуфория не само с мизерният си план да делне паметта на Клои, оставайки й само една пътека на "обречеността", по която да поеме, но и с финалната си поява в крепостта. И ако това не беше най-сладкото таралежено топче, което някога съм виждала. Едно такова, малко, черничко, нахално, промъкващо се и сеещо зараза... Направо ме разтопи, но все пак нека не издавам фактите, че тайно съм вклюбена в Брейниак и захласа ми по Бизаро е само за прикритие.

Дуумсдей.... мммм... Е, айде де. Какво чакат тия? Братята Уинчестър да осерат работата и да докарат Апокалипсиса на земята, та от Смолвил най-накрая да се сетят да вкарат малко повече участие на Дуумсдей, а не на санитарката на повикване...? Както и да е. Финала с него беше наистина готин. Клои може и да не иска това или онова, но мисля скоро няма да има вече думата. Изобщо... ще има ли някой думата? Едва ли, защото Дуумсдей идва....
Victoria
Невероятен епизод, наистина!

Но ми е много кофти как свърши и сложих 4-ка, макар че според мен не е много редно да го правя. smile.gif
repeto
Излезе и краиният реитинг на Smallville 3,56 million зрители.

За Свръхестествено е 2,9 милиона зрители.

Определено това, че цели 2 щата не се излъчвахе Смолвил е повлияло и то доста. Миналата седмице беше само Денвър и имале лек спад, но пак всички беше супер, ама тази седмице доста голям спад има.

Да се надяваме, че другата седмица няма да има мачове и рейтинга определено трявба да е доста по добър, а както с съди по целия шум които се вдигна по чуждите форуми за този и най-вече за следващия епизод, може и да се надяваме да има и най-висок рейтинг за сезона. Ако един определен силоет които видяхме на трйлерите не помогне на рейтинга, незнам какво друго би могло.

А колкото до епизода сега не ми се впуска в подробности, но бих казал с две думи, че беше много добър. Единственото което може да се каже че липсваше на този епизод беше Лоис, определено щеше да разведри обстановката, но пък затова е имаме в следващия. Е то там определено имаме и други по интересни неща за гледане, но за тях ще се наложи да изчакаме още седмица.

ViruZzZ
Иииии отново "Смолвил" в десятката!!! worthy.gif Невероятен, уникален, умопомрачителен, страшен, спиращ дъха и т.н. и т.н. с една дума - това е СМОЛВИЛ!!!
Втори пореден епизод ми се струва, че сценаристите наблягат повече на диалозите и наистина те са невероятни! Във всеки един да се заслушваш и да вникнеш в казаните от героите думи, не че преди не е било така, напротив, но сега някак си са ми по-ярко изразени. biggrin2.gif Ииии обзор на героите mrgreen[1].gif :
Кларк с всеки изминал епизод ми става все по-симпатичен и преди го харесвах, но имаше моменти, в които дразнеше, че в някои дори повече, а сега сякаш тези моменти са изчистени до минимум и в последните два епизода няма за какво да се хванеш да се заядеш с него. И това, което му каза Джор Ел за прогреса наистина е вярно, разликата между Кларк от 7ми сезон и Кларк от 8ми е от тука до небето. Личи си, че героят е пораснал /най сетне не само физически ://, хареса ми също когато каза, че вече знаел мисията, с която е пратен на Земята и как гордо обяви - ...to protect people Така е вече Кларк знае какво иска и се опитва да го постига /сцената с радиото в "Prey" напълно го доказва/. И още един епизод, колко е силно приятелството им с Клои, монолога му в Крепостта, докато Клои лежеше безжизнена беше уникален! worthy.gif
Дейвис отново уникален. Сам с всеки изминал епизод влиза все по добре в ролята си на Дейвис и с всеки изминал епизод печели повече симпатии. Интересно е как един персонаж за 9 епизода спечели повече симпатии, отколкото други, на които им бяха нужни сезони!!! Емоциите, които показва и как те кара да чувстваш заедно с героя е наистина страхотно. И след другия епизод ще ми бъде много интересно какво ще стане като се сблъскат Дууми и Дейвис, засега са два съвсем различни персонажа, а ще бъдат в едно тяло - наистина ще бъде уникално съчетание. И естествено Chlovis сцените - невероятни! Защо го не бяха вкарали по рано Дууми в сериала, защо ;[[[ Репликата му обаче в линейката - I always, always be there for you! - незабравима.
Мисля, че Алисън наистина заслужи този Chloe centric епизод. Всяка една емоция, която пресъздаваше, всяка една дума беше просто страхотна. Няма друга като нея!!! И както каза Lois наистина те двете са душата на сериала, не мога да си го представя без тях!
Клои беше удивителна! Стремежът да запази всеки спомен от живота й и буквално битката, за да запази спомена за Кларк в сърцето си беше wordless! И когато всичко забрави и отиде при Дейвис - незабравимо! Както казах преди 2-3 дни - тези двамата за толкова малко време такава слабост ми станаха blush.gif Невероятни са, а диалозите са им толкова прочувствени... Естествено когато му каза It's like you've become my entire world! беше запомнящо се и целувката, въпреки че беше пресилена, я чаках 9 епизода. Ще видим какво ще стане с тях unsure.gif

5/5 естествено без абсолютно никакви колебания и сега наистина се надявам да не убият Клои, защото ще бъде наистина супер гадно, то за всички ще бъде гадно де. За една година такъв прогрес имат и толкова са пораснали всички, дори и Джими. И все пак не мисля, че той я заслужава biggrin2.gif
ПП. Mai4et0 мисля, че миналата година нали излезе информация, че Клои вече е част от митологията за Супи, ако греша някой да ме поправи ;]

Едит: От толко Chlovis забравих за героя на епизода - Brainiac наистина уникален!!! Как всичко върти на малкия си пръст, а сега след като превзе и крепостта ни очакват все по-хубави работи biggrin2.gif
lex's_girl
Errm... хареса ми. -за всеки който не е казал поне веднъж "Аууу" този епизод biggrin.gif Особено на miniChlark сцената и като каза "Татко" на Джор-ел blush.gif
Дори все още най-oтличителнoто занимание на планета Кларк да е изтриването на памет, заради което уж винаги той се "жертва", пак го харесвам тоя сезон може би за пръв път от 2ри насам happy.gif
Не ми харесаха само ефектите със спомените на Клои, не беше достатъчна "Saw" пародията в "Commited" а сега и "Блясъкът на чистия ум" копват. *cough* Малко креативност разнообразява PS3..
Аарън беше много добър в тоя епизод.. в първата си сцена с Кларк най-вече, но отново го направиха подскачащ за внимание по едно време. Горкото, огорчено момче.
Въпреки имунитета ми към Клои-ефекта, ми харесва общо взето как се развиха нещата при нея, и почти започна да ме е грижа за героинята й...Речта накрая на Кларк не беше от най-красноречивите, но получава точки за прецизност wink.gif
Брейниак и Дейвис- и аз се надявам да подмятат Кларк като граната готова да изгърми по-скоро.Само се чудя дали цялото му сприятеляване/влюбване с/в Клои е планирано за да може да се свърже с Брейниак. Не може да се отрече че Chloom имат и силни моменти де.. много ми е забавна тази негова пронизващa уязвимост в странни моменти, която винаги помага разбира се.
Липсваха ми Тес и Оли, много малко хора имаше за жалост unsure.gif
E, въртенето на палци до началото на другия епизод започва все пак, 5 biggrin2.gif
sonofsparda
Реших да го изгледам отново преди да си дам мнението. Петиците продължават. Майко мила, почти половината сезон мина, аз още не съм дал по-малко от пет на никой епизод досега. Ех, защо и миналите сезони не бяха винаги така. sleep.gif Но било каквото било. Та към този епизод в началото нямах кой знае какви очаквания. Обикновено съм така настроен към епизоди, в които при първите вести излиза, че Кларк няма кой знае какво участие, защото вярно е, че в сериала има и други персонажи, на които също трябва да се набляга, но протагонистът е той и историята е неговата. Но като продължаваха да излизат трейлъри и нови вести за епизода си казах, че сигурно греша в предварителната си преценка. Така и стана. Само като се сетя какъв беше деветия епизод в шести сезон и ми става лошо. В този тук историята с Брейниак и Дуумсдей беше продължена прекрасно. Просто е невероятно да видиш от колко истории взаимстват екипа, като в същото време слагат и своя версия и как от всичко това не се получава каша, а просто бижу. Казах преди, че каквото и да стане, няма да се отървем от Брейниак - ами явно така ще е. Щом опре до манипулации, Лекси може само да се учи от професора. Макар че ще го видим и той какво е правил зад кулисите скоро, I hope. Много се израдвах като чух гласа на Джеймс накрая, много бих искал да го видим пак, но и да го чуваме пак е нещо. smile.gif Дейвис - абе колкото и да се радвам какво правят с историята му, понякога много ме ядосват. Не за друго ами защото ме карат да изпитвам такава симпатия към него. Почва много да ме е яд, че това добро и безкористно момче трябва да се превърне в такова чудовище. Е сигурно като го гледам как пребива Кларк, едва ли ще помня за тези си думи, но все пак ако PS3 са се старали поне на част от публиката да им е жал за него - определено постигат целта си. Джими също беше добър. Неведнъж съм казвал, че дори и да преобладава повече драма, разбира се, че няма да съм против стига да е показано добре. И така си и беше. Нямаше пак ревност и ненужна angst. Джими беше много изплашен за годеницата си и беше решен на всичко, за да й помогне. Хареса ми и тук. Да стигна и до многообсъжданата в други форуми тема за Кларк и Клои. В които чета основно глупости, гневни коментари и заплахи предимно от Chlark-четата. Аз обаче не смятам да съдя Кларк за това, което направи. Нито пък и да заемам страната му, защото не бих искал никога да съм на негово място. Някой ще кажат, че той няма право да решава какво да става с живота на някого, а други че той е постъпил правилно. Аз не бих желал никога да съм в такава позиция и затова смятам, че той направи така, както според него бе най-добре. Може би не съм съгласен с него, но не го и обвинявам. Дилемата беше ужасна, но той спаси живота на приятелката си. Съмнявам се обаче, че това ще продължи особено дълго, Клои към края на сезона или дори и по-рано сигурно ще си спомни всичко. Но да изчакаме, за да разберем. Сцените в Крепостта бяха от най-добрите досега. Както и Джор-Ел каза, Кларк е порастнал. Отношенията им са различни. Няма вече работи от сорта на "Аз няма да ти позволя да ми отнемеш живота, който искам." или "Ще ми се подчиняваш". Видя се най-накрая един истински добър разговор между баща и син, които разчитат един на друг. Особено когато Джор-Ел му каза, че се гордее с него, както и разбира се репликата на Кларк с "таткото". Най-накрая техните взаимоотношения станаха такива, каквито трябва да са. Доста като в комиксите - Кларк не се страхува от баща си, а се гордее, че му е син. Браво. Техническата част на епизода също беше много добра, а the symbol of Doom мачкаше. Както и почва да мачка от другата седмица. Doomsday is coming. 5.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.