Абе, както споделих неведнъж, според мен Кларк и Лана не бяха лоши в първите два сезона. Бяха сладки, имаше го тоя типичен teenage angst, което е нещо напълно съществено във връзката на двама тийнейджъри. Наистина беше жалко и най-вече вбесяващо това, в което ги превърнаха по-нататък. То като почна третия сезон се видя, че двамата гении не знаят какво да правят повече с тая двойка и почнаха да им подмятат каквото им дойде на акъла. Което е плачевно, а можеше да е толкова по-добре. Вярно, че и сезоните станаха много, но можеше и по-добре да се получи според мен. Anyway, дано PS3 да се отнесат с Лана така, както подобава и да не я направят трън в задника в още 5 епизода.
Така, след увода ми спрямо Кларк и Лана(ах, колко само обичам да говоря за тях и особено да ги защитавам... ма кво да правим, не дразниха в началото, мааму), нека поговоря за таз-седмичното поредно жестоко попадение от страна на новите продуценти. Да си кажа честно, току-що осъзнах още една причина(освен тази Том да не подпише), поради която да не ми се ще да има девети сезон. Във всеки един епизод тоя сезон имаме развитие на персонажа. Във всеки епизод Кларк прибавя все повече и повече неща към своята Суперменска персона.
Не искам тоя momentum да се изгуби ако решат да правят още един сезон. Защото няма как, за да има още 22 епизода, все трябва да се намери начин да се забави тая работа. Да, естествено, ще се кефя ако го има Дарксайд и още сумати култови работи, ама нещо не искам да се намаля тая скорост, която Кларк набира тоя сезон. Не знам, ще видим какво ще стане, няма да говоря предварително. Все пак колко хора викаха, че тоя сезон ще е тъп, а сега аз на тях им викам - In your faaace. Та епизода беше страхотен. Няма как да се каже иначе - тоя епизод е дъ шит. Да, отново се видя, че Лоис обича Кларк(то стана официално в петия епизод тва нещо, има разлика между хлътване и влюбване все пак

) и за мен пак казвам, че не става бързо. Но беше добре, че в този епизод нямаха много такива сцени. Има good pace спрямо тази двойка и не ни я навират в лицето. Точно както трябва - постепенно да се развива, но да не заема винаги централно място в епизодите. Обичайните подмятания за тях пак ги имаше разбира се. Което обаче ме навежда на мисълта, че от сега нататък може би трябва да го правят малко по-рядко.

Много ги харесвам тия загатвания, винаги са ми харесвали, разкошни са просто. Обаче при положение, че вече по-сериозно застъпват Кларк и Лоис като двойка, в същото време да ни подмятат за бъдещето им е малко... странно.

Да, Лоис ще бъде жена на Кларк, всеки знае това. Ясно е, че така ще стане един ден. И когато не бяха толкова близки, загатванията си бяха съвсем, съвсем на място, но сега просто нещата с двамата са по-различни. Но все пак не е проблем, защото наистина не ги форсират толкова.

Кларк най-сетне разбра, че е тук, за да бъде символ на надежда. Героите служат на хората за вдъхновение - не защото имат "яки" сили или преодоляват гравитацията, а заради това, че в наши дни имаме нужда да вярваме в нещо. Или в някой, който да ни напомня, че в тежки моменти, колкото и да е зле, винаги може да стане по-добре. Доброто и надеждата у хората - именно това е, което олицетворява Супермен. Много хора се присмиват на това и го смятат за скучен поради тези факти - че в наши дни един герой не върви да е "перфектен" и да притежава всички морални ценности. Ами страхотно - Кларк не е перфектен и никога няма да бъде, той си има всичките проблеми на един нормален човек и като всеки, иска да направи това, което трябва. Той просто иска света да стане по-добър и всички да са щастливи. Толкова ли е лошо това? Пак се отплеснах. Продължаваме - Джими беше страхотен също. Наистина, като няма мелодрами, това момче е такъв, какъвто трябва да бъде. Дано тия сватби да не променят чак толкова нещата. Брейниак пак почва да си показва магариите - супер.

Няма как да се отървем от него, това е ясно. Айде скоро време г-н Марстърс да направи пак едно-две гост-участия, моля.

Чакам развитие. Оли беше много забавен. "Кво се оплакваш, нали се мляскаше с гаджето ми."

Последната сцена с него и Кларк беше покъртителна - залях се да се хиля.

Кларки да не се подиграва много-много, щото кво ли ще каже Оли когато го види не само с наметало, ами и да си носи гащите отгоре.

Прекрасен епизод. Winning streak-а продължава. Айде стига съм писал, че се уморихте да четете вече. Най-накрая спирам, за да може епизода да си получи петицата
faster than a speeding bullet!