Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Христо Мутафчиев
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
lemmy
Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев е роден на 04.04.1969 г. в Карлово.
Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1994 г.
Работил е в Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" в Пловдив.
От 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър Зад Канала.
За себе си разказва - "Бях диво дете - разказва той. - Правил съм всички възможни магарии, типични за палаво момче от провинциален град."
Днешният шеф на актьорската гилдия става студент във ВИТИЗ едва след третото кандидатстване там.

ОБРАЗОВАНИЕ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

1994 Актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев - НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"

АКТЬОР В

1994-95 Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" - Пловдив
Морячето в "Коледна приказка" от Чарлз Дикенз, режисьор Лео Капон
Дон Бъкър в "Пеперудите са свободни" от Леополд Герш, режисьор Елефтери Елефтеров
Виктор в "Когато гръм удари" от Пею Яворов, режисьор Бина Харалампиева

1995-
Малък градски театър "Зад канала"

ГАСТРОЛИ

1993 Чайката Джонатан в "Чайка на име Джонатан Ливингстън", режисьор Александра Хонг, НДТ "Сълза и смях"
1993 Джон в "Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямз, режисьор Илия Добрев, театър "Движение"
1994 Петраки Глухонемия в "Суматоха" от Йордан Радичков, режисьор Иван Добчев, Народен театър "Иван Вазов"
1994 Кросното в "Сън в лятна нощ" по Шекспир, режисьор Александър Морфов, Народен театър "Иван Вазов"
2001 Гендов в "Морската болест" от Ст.Л.Костов, режисьор Гриша Островски, театър "Възраждане"
2004 "Плажът", режисьор Съни Сънински, НДТ "Сълза и смях"
2004 Станчо Дерибея в "Хъшове"
2005 Ефрейтор, сержант, гробар, старец в "Цезарово сечение", от Дарио Фо режисьор Бина Харалампиева, ДТ-Търговище
2006 Ефрейтор, сержант, гробар, старец в "Цезарово сечение", от Дарио Фо режисьор Бина Харалампиева, ДТ-Търговище
2006 Мартин Линч-Гибъл в “Отделената глава” по Айрис Мърдок, драматизация Снежина Петрова, режисьор Десилава Шпатова, Държавен сатиричен театър “Алеко Константинов”
2006 Бранко Бездан /философа полицай/ в “На хубавия син Дунав” от Душан Ковачевич, режисьор Бина Харалампиева, Драматичен театър Ловеч

РОЛИ В КИНОТО

1993 Морякът от Каварна в "Гори, гори огънче", сценарий Малина Томова, режисьор Румяна Петкова
2000 Татуирания в "Пансион за кучета", сценарий Юрий Дачев, режисьор Стефан Командарев
2001 Радослав Дамянов-Павароти в "Огледалото на дявола", сценарий и режисура Николай Волев, филмова версия
2006 във филма на братя Тавиани “Чифликът на чучулигите”, италианска продукция
2007 Васил Георгиев във филма “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, режисьор Стефан Командарев

УЧАСТИЯ В ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРОДУКЦИИ

2000 Ачо Циганина в "Дунав мост", сценарий Георги Мишев, режисьор Иван Андонов, 7 сериен телевизионен филм
2000 Доктор Томасян в "Клиника на третия етаж", ситуационна комедия, 23 излъчени епизода
2001 Радослав Дамянов-Павароти в "Огледалото на дявола", сценарий и режисура Николай Волев, 4 сериен телевизионен филм
2001 Таско Мазута в "Най-важното в живота", сценарий Камен Донев, режисьор Иван Андонов
2005 Лазар в "Църква за вълци", сценарист и режисьор Николай Ламбрев, БНТ

TВ ПРЕДАВАНИЯ

1996 Водещ на ТВ игра "Пиколо"

TВ РЕКЛАМИ

1991 Реклама на Форд Мото Пфое - България
1992 Реклама на хладилник "Мраз"
2000 Лице на прах за пране "Тайд" на P&G за България
2005 Рекламно лице на "Денил"
2006-2007 рекламно лице на “СИБАНК”

УЧАСТИЕ В МУЗИКАЛНИ КЛИПОВЕ

2000 "Добро момче" на БТР
2000 "Коледа" на БТР

НАГРАДИ

2000 Награда за млад актьор "Иван Димов"
2000 Номинация за Аскеер за главна мъжка роля за Куцльото в "Куцльото от забутания остров" от Мартин МакДона, режисьор Пламен Mарков, МГТ "Зад канала"
2001 Наградата на САБ за актьор, изиграл най-много главни роли през сезон 2000/2001 г.
1992 I награда на конкурса "Парад на рекламите в България" за рекламата на Форд Мото-Пфое
1992 Номинация за конкурса "Ку-ку усмивка на годината"
2005 Наградата на САБ "ИКАР 2005" за главна мъжка роля: Големанов в "Големанов"
2006 Награда за мъжка роля за Агатон Агасич в “Опечалена фамилия” от Бранислав Нушич, режисьор Бина Харалампиева, на Международен фестивал “Дни на Зоран Радмилович” в гр. Зайчар, Сърбия

РОЛИ В ПОСТАНОВКИ НА МГТ "ЗАД КАНАЛА"

1995 Макс в "Макс и Мориц"
1996 Ромео в "Ромео и Жулиета"
1997 Момчето в "Таня, Таня" от Оля Мухина, режисьор Явор Гърдев
1998 Виктор в "Пансион за кучета"
1997 Лудия на селото в "Славейковци" по Петко и Пенчо Славейкови,режисьор Бойко Богданов
1997 Калоджеро ди Спелта в "Голямата магия"
1997 Михаил Андреевич Афремов, Гений, Лице от моста в "Живият труп"
1998 Алберт в "Страданията на младия Вертер"
1999 Пратеник на Бога в "Коронацията"от Етиен Рободенго, режисьор Бина Харалампиева
1998 Амфореас в "Борци" от Стратис Карас, режисьор Здравко Митков
2000 Арзухалов, Теляк в банята, Монахиня в болницата, Алпинист,спускащ се от Черни връх, Стрелочник на гара Шумен, Чайка и Келнер в кафенето пред Народния театър в "Казаларската царица"
1999 Шефа на колумбийската мафия в "Любов в Мадагаскар"
2000 Карл фон Мор в "Разбойници"
2000 Куцльото в "Куцльото от забутания остров"
2000 Харолд в "Харолд и Мод"
2001 Йохан Герхард Милтенбергер в "Хубавата Клара"
2001 Ерик в "Охранители"
2002 Лафарж в "Поручик Бенц"
2002 Деметрий в "Тит"
2003 Хелм в "Господин Паул"
2004 Големанов в "Големанов"
2005 Агатон Агасич в "Опечалена фамилия"

Marissa Cooper
Страхотен е.....Браво за темата worthy.gif
Обожавам го още от Ачо в "Дунав Мост" и "Клиника на третия етаж".
Много е талантлив,забавен,екстра е просто.
ludoto_mimi
Не съм му особена фенка, но в "Клиника на третия етаж" много го харесвах. Д-р Томасян много му отива. biggrin.gif
Bloody_Tears
Ооо аз не пропусках епизод от Клиника на 3-я етаж biggrin.gif Много ми харесва като актьор, много е добър. Много е добър, когато трябва да е в сериозн роля. Страхотен талант има! worthy.gif Имах огромното щастие да го видя на живо, държа се страхотно, страшно мил и земен човек е. Просто от всякъде много ме радва biggrin.gif

П.С. Браво за темата Дес tongue.gif
lemmy
И аз съм имала честа да се запозная с него. С една приятелка бяхме на една от пиесите в НАТФИЗ и явно някаква негова позната или участваше или не знам и аз.. Та той седеше зад мен и приятелката ми и чу разговора ни за българските актьори, обсъждахме май любимите си актьори и как са ни по-интересни забаваните пиеси, а ако е сериозна пиеса трябва актьорите да са някои наистина добри, за да ни е интересно. Той чу за какво си говорим и се наведе между нас, доста се стреснахме (аз като го видях цялата се изчервих), и ни запита гледали ли сме една пиеса, вече забравих коя беше отдавна. Ние не я бяхме гледали и той почна да ни обеснява разни неща за актьорите и така, абе стана много приятен разговор. И накрая той поиска да се запознаем нали и ние само седим такива и "да ние знаем кой си, големи фенки сме ти!". Той много се зарадва и ни покани на следващия ден на една пиеса в Сълза и Смях. Когато отидохме го видяхме така отстрани на сцената, позна ни и ни помаха smile.gif Беше наистина много готино. Той е просто невероятен талант. Гласа му е уникален, любимия ми актьор е!
vasinka_{P}
Страшно талнтлив с уникално чувство за хумор. И гласа му е страхотен. Първите ми впечатления от него мисля че бяха от "Клиника на третия етаж" , там беше супер забавен в ролята на д-р Томасян. biggrin2.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.