Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Асен Блатечки
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
lemmy
Асен Блатечки

Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 година в София. Интересното е, че това е денят на пролетното равноденствие, но и най-големият празник на Индия и на Бялото братство.

Актьорът завършва испанската паралелка на столичната 8-ма гимназия. Дели един чин с Наско от "Б.Т.Р.".

"Не знам и една дума испански - признава си сам. - Говоря само английски." Типично за един истински Овен, Блатечки е див и необуздан. Родителите му го оставят да се справя сам от съвсем ранна възраст, което стоманено калява характера му.

"Моята философия за живота е, че не бива да се прескачат стъпала. Защото когато това стане, като се качиш нагоре, ще ти се наложи да се върнеш обратно, за да минеш през това, което си пропуснал."

Кой е той?

Той е Асен Блатечки, събирателно на думите излъчване, чар, темперамент. Но обаянието му не е лигаво, нито метросексуално, подобно на много други звезди от българския небосклон. Той е страшно сексапилен, но по особено грубоват и примитивен начин. Истински мачо, който е създаден, за ролята на „лошо момче“, с поне едно девойче, безпомощно влюбено в него. В реалния живот е амбициозен мечтател и луда глава. Несъмнено интересна смесица.

Кога, къде се ражда, живее, развива?

Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 година в София. Завършил е испанска паралелка, но признава, че не знае и една дума на испански. Той е бил изключително диво дете, а по особено бурен начин е прекарал и тийнейджърските си години. Благодарение на младите си родители, той се научава да се оправя сам с почти всичко в ежедневието си.
Учи в НАТФИЗ Актьорско майсторство за драматичен театър от 1992 до 1996г.

Как става известен?

Първите проявления на актьорския му талант се случват в часовете по биология докато е още ученик. „Ако не беше учителката ми по биология, никога нямаше да стана. Нещо в мен й беше направило впечатление и тя започна да носи в часовете си уредба с колони. Връчваше ми микрофона, сядаше на последния чин и казваше "Забавлявай ни!"“ - споделя актьора в интервю. Оттогава той е лъкатушел постоянно, опитвайки се да задоволи капризите на всестранноразвитата си натура, но актьорската игра взима превес. И „Слава Богу!“ Днес е сред най-търсените български звезди за чужди продукции.

Какво друго знаем за него?

-- Той е шампион на България на Федерацията по традиционно карате за 1989, 1990, 1991, 1992 г.

-- Като малък се е занимавал с рисуване. И днес още го бива, но за съжаление не му остава време.

-- Голямата му страст е карането на мотор. Тя се предава от поколение на поколение. Първия мотор си купува, когато е на 19 години.

-- На 12 е работел като тапицер, по-късно като сервитьор и като охрана в нощен клуб.

-- Има малка дъщеричка

-- Известни негови филмови роли са: "Joe Petrosino", "Леден сън", "Цитаделата", "Механикът", "Икона", "Вредител", "Магма", "Извънземен апокалипсис", "Морска сол", "Спартак", "Unstoppable, "Птицата", "Едно дете повече", "Отвъд чертата", "Мила от Марс", "В ада", "Въздушен удар", "Ярост", "Каталий", "Печалбата", "Остатъци", "Reel Mix", "Професионалисти", "Момчета до стената", "Мъртва зона"

-- Театрални постановки, в които може да го гледаме: "Трамвай Желание", "Омайна нощ", "Да убиеш премиер", "Януари", "Тартюф", "Ричард“, "Пинокио", "Yesterday", "Кървава сватба", "$910", "Донеси ми главата на принца“, "Двойно дъно", "Животът е сън", "Пиеса Nо 27", "Любовта към трите портокала", "Побъркани от любов","Трамвай Желание", "Аз, Фортинбрас", "Дългият път на деня към нощта", "Морска сол", "Любовникът", "Френският квартал", "Дърво за огрев", "Майсторът и Маргарита", "Как да убием бабето", "Небесен отряд", "Опера за три гроша", "На четири уши", "Сватбата на Фигаро", "Натрапницата", "Лазарица", "Побъркани от любов", "Мяра за мяра"

Miss_Duff
Най-накрая има теми за български актьори.Благодаря ти,Леми. biggrin2.gif Идея си нямаш колко ме зарадва аватара ти. wink.gif
Асен...Асен...Каквото и да кажа за него,малко ще му е.
Уникален талант с неповторима външност.Един от мъжете-мечта за мен. biggrin2.gif А и не само за мен...С едни приятелки си бяхме.."основали" ABFC(Асен Блатечки Фен Клуб).Луда работа.
Ами хубаво е да има такива актьори в България,та да възраждат интереса към театъра.Особено когато излизат полуголи на сцена... wub.gif 3.gif
lemmy
Цитат(Miss_Duff @ Jul 31 2008, 15:06) *
Най-накрая има теми за български актьори.Благодаря ти,Леми. biggrin2.gif Идея си нямаш колко ме зарадва аватара ти. wink.gif
Асен...Асен...Каквото и да кажа за него,малко ще му е.
Уникален талант с неповторима външност.Един от мъжете-мечта за мен. biggrin2.gif А и не само за мен...С едни приятелки си бяхме.."основали" ABFC(Асен Блатечки Фен Клуб).Луда работа.
Ами хубаво е да има такива актьори в България,та да възраждат интереса към театъра.Особено когато излизат полуголи на сцена... wub.gif 3.gif

Аз много се учудих като разгледах всички теми и не намерих нито една за български актьори, даже се ядосах! Хах
За мен той заедно с Мутафчиев и Баташов са най-гениалните мъже в българския тетаър, че и кино.
Асен наистина си е мъж мечта, но пък много се радвам за семейството му и дъщеря му е страшно бонбонче също като татко си хах blush.gif
Дано да има повече фенове на българските таланти, защото според мен доста от тях са дори много по-добри от световноизвесните актьори!
vess
Уоу lemmy браво на теб за темата!!!:) Аз много харесвам Асен Блатечки и това е любимият ми български актьор,който съм гледала не само в бълг.филми!СТРАХОТЕН Е!:D
ZuZka yeah
Много красив мъж 10.gif
Bloody_Tears
Две думи-Обичам го wub.gif worthy.gif Адски красив, невероятен актьор и голям талант! Велик просто worthy.gif

Цитат
Ами хубаво е да има такива актьори в България,та да възраждат интереса към театъра.Особено когато излизат полуголи на сцена...

Подкрепям mrgreen[1].gif 18.gif
Marissa Cooper
Страшен е..Има много изразителни черти и прави много готини физиономии.
Гледала съм го в театъра..
Хареса ми и в "Шивачки"..
_Sunshine_
Ей това вече е приказка. Поздравления за темата. :>
Асен, Асен.
Голям симпатяга. Още от Морска сол си го бях харесала, хах. ^^ Гледала съм го и в театрална постановка...какво да кажа, човекът е страхотен.
(:
Катeто
Прекрасен актъор.Ходих да го гледам в Бургас на театър и беше супер забавно,но най-хубавото беше зад сцената така да се каже,когато даваше снимки и автографи и аз естествено не пропуснах.Много чаровен и супер мил ,поне с нас се държеше много готино и постоянно се бъзикаше 18.gif Каквото и да кажеш ще му е малко...!
vasinka_{P}
Страхотен мъж и невероятно талантлив актьор, гледала съм го и в театрални постановки и във филми. Кво да кажа.... то вие го казахте - мъж мечта. wub.gif wub.gif Страшно много ще се радвам ако пуснат пак "Морска сол" - там беше уникален.
miim4eto
Страхотен актьор със още по-страхотно излъчване : ) Има ли пиеса с него в Бс винаги съм там. wub.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.