Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "еЛ връзки"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > The L Word
Страници: 1, 2
ludoto_mimi
Наистина ще го дават, рекламата вече се върти по Фокс Лайф.

Оплаквайте се сега, че "Лесбийки" било тъпо заглавие. "Ел връзки" е толкова малоумно, че няма накъде. 18.gif

Ето официално новината: http://www.telemaniac.com/the-l-word
Jordan
Боже, Джийзъс, Света Майко, еЛ връзки? shocking.gif
ноу комент...
и все пак не мога да проумея как така са го пуснали, това си е истинско чудо. все пак съм щастлив....
...
до момента, в който се опре до бг превода и озвучаването, което както винаги ще е покъртително уникално. ще видим, т.е някой ще видят rolleyes.gif
Izera
Дам доста странно заглавие 16.gif
както и да е! по-важното в случая е чи ще гледаме най-добрия сериал в света 4.gif
дано само не стане както с д-р Хаус.... пускат един сезон и само него докато не им наизустим репликите....
Все пак TLW ще има живот и здраве 6 сезона ... ще остарея докато гледам 6-тия по FOXlife sad.gif
ilevo
shocking.gif - това беше изражението ми, когато видях реклатама на сериала по FOX Life.
wacko.gif - това беше физиономията ми, като научих превода на заглавието 18.gif
ДОбре де, признайте си сега, дори буквален превод щеше да е по-добре: "Думата с еЛ" лично на мен ми звучи по-правдоподобно и адекватно. Както и да е, оставяме "Връзките" настрана smile.gif Изключително съм любопитна каква реакция ще разгърне обществото ни, честно казано бях меко казано изненадана от факта, че са решили да го излъчат сериала smile.gif Гледам, че някой беше споменал по-горе за гей-парада по-миналата седмица. В общи линии, заради побългаряването си (визирам инкогнито-гъсеницата от балони), той също изглеждаше като поредната "почти" проява в България. Хубавото е, че не съм чула някой в София да е изял големия бой smile.gif Така че... има шанс ! Чакам сега с нетърпение 17ти, за да гледам любимия сериал в семеен кръг, с мама и татко пред телевизора biggrin2.gif
На вас - приятно лято
nega
Всички говорят за това колко сме толерантни българите, а да ли е така(кой ще ни каже). Малко не съм на това мнение, защото хората имат проблем дори и с тези които имат някакво физическо увреждане, и се държат с тях като с изроди. Това си е останало от комунизма , "по-далеч от града и толкоз", пък какво да говорим за gay people. Но тук не му е мястото за такива разсъждения(знам това) за което искрено се извинявам.
Колкото до сериала, мои приятели които са си хетеро го очакват с нетърпение, но обществото в средна и напреднала възраст според мен ще реагират отрицателно. Мисля също така и че часът в който ще се излъчва сериалът ще е много важен. Важното е че наистона ще си го глдаме отново(с кеф), а пък на който не му харесва просто да смени канала...това е rolleyes.gif
bingoboy
biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif тц, тц, тц....о, времена ! о, нрави! THE L WORD в BG!!!УРАААААА....сега остава да гледаме сеира на реакционерите и да предложим на професор Вучков да покани цялата банда biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif ! А иначе не само с мама и тати ще го гледам, ами и дечурлигата , че и всички други знайни и незнайни роднини са поканени на премиерата. А аз ще го играя Шейн, че за Бет не ми достига "боя" и сантиметри. Та се търси ако не Кармен , то поне копие на Парис за да е пълна картинката biggrin2.gif . Мартинито от мен! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif
и забравих - Да се събуди бате Расате и да окупира FOX ! Успех на начинанието! biggrin2.gif
tina_tedi
Най-накрая!
В 22.00ч на 17 юли по FOX biggrin.gif
Onlyshits
Цитат(Jordan @ Jul 7 2008, 00:34) *
Боже, Джийзъс, Света Майко, еЛ връзки? shocking.gif
ноу комент...
и все пак не мога да проумея как така са го пуснали, това си е истинско чудо. все пак съм щастлив....
...
до момента, в който се опре до бг превода и озвучаването, което както винаги ще е покъртително уникално. ще видим, т.е някой ще видят rolleyes.gif

Едно въпросче ..... ти какъв превод искаш ? .... Едно към едно с героите на филма ?
Jordan
темата е дискутирана много пъти, за това не е нужно да давам обяснения и да коментирам войсоувъра на сериалите, който обикновено не е на високо ниво поради пестене на пари и други разни подобни.
ще се задоволим с каквото има
в крайна сметка и заглавието не е по-покъртително от Самотното дърво на хълма biggrin2.gif biggrin2.gif

FunnyLady
че и 2 повторения ше има тцтццтц biggrin2.gif мене лично обаче не ми се вярва да доживее до 2-ри сезон ,но силно се надявам да греша blush.gif
club135
Аз не мога да разбера повода за радостта ви? Нали вече сте го гледали в нет-а? Какво толкова ви топли, че ще го дават по българска телевизия - да не би да си изгубите времето да го гледате втори път??
Izera

Ако не друго поне ще се разнообразим малко.... и без това ми писна от лигави сериалчета с един и същи сюжет....ако се загледаш в сериала ще разбереш че сексът и свалките са само украсата на една доста забавна и интирисна история, не само за живота на лесбийките, но и по прицип

Докато хората гледат не по-далеч от носа си, ще имаме такива ракции за всичко НОВО у нас
club135
Цитат(Izera @ Jul 14 2008, 08:19) *
Ако не друго поне ще се разнообразим малко.... и без това ми писна от лигави сериалчета с един и същи сюжет....ако се загледаш в сериала ще разбереш че сексът и свалките са само украсата на една доста забавна и интирисна история, не само за живота на лесбийките, но и по прицип

Докато хората гледат не по-далеч от носа си, ще имаме такива ракции за всичко НОВО у нас

ИнтИрИсно ми е какво му е толкова по-различното от другите американски сериали? - Клиширан до болезненост, комерсиален, със сюжет, изтъркващ се след средата на 1вия сезон - общо взето това са характеристиките на продукциите, които се правят. Само неща от рода на "сем. Симпсън" ги разчупват.
Izera
Цитат(club135 @ Jul 14 2008, 08:25) *
Цитат(Izera @ Jul 14 2008, 08:19) *

ИнтИрИсно ми е какво му е толкова по-различното от другите американски сериали? - Клиширан до болезненост, комерсиален, със сюжет, изтъркващ се след средата на 1вия сезон - общо взето това са характеристиките на продукциите, които се правят. Само неща от рода на "сем. Симпсън" ги разчупват.

Ако този сериал не ти харесва или го намираш за скучен - не го гледай...избягвай Foxlife в четвъртък от 22 до 23h и нямаш грижи.
Чудя се дали ако главните герои бяхя мъже щеше да е по-различна реакцията на хората....
Jordan
на който не му е интересно да не влиза в тоя подфорум, нали?
все пак форумите са за коментари а не за недомислени "критики" към едни или друго.
Carmen
охххххх майкааааааа нямам търпениееее smile.gif само да започнат да го дават smile.gif
bingoboy
и аз смятам да поизгубя от ценното си време и да погледам " как нЕкакви лесбийки се натискат" biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif . повторението е майка на знанието! rolleyes.gif
PayTon__
От рекламата дето дават ми изглежда много готин и мисля да го гледам biggrin2.gif
SilentShout
Евала! worthy.gif Време беше някоя българска телевизия да се усети и да купи този хитов сериал. Това, че е за лесбийки не значи, че е някакъв подходящ само за определени хора. Напротив! Това е сериал за всекиго и тематиката му е всичко друго, но не и банална и скучна. Аман от неподготвени изказвания, защото ако The L Word беше такъв сериал едва ли щеше да доживее 6 сезона, имайки предвид и естеството му wink.gif
Колкото до заглавието : както и да го бяха превели все щеше да има недоволни!
bingoboy
еййййй....чакам го тоя филм като английски запалянко футболен мач biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif . барвам си коктейлчето и съм аз. biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif да се казва както ще....важното е че ще го дават, не че го нямам записан, ама друго си е да знаеш че могатда го гледат масовите тв зрители и да се насладят на БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТ и ТИБЕЕЕЕЕЕЕТ и цялата банда! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif пък дано им светне на хората и успеят да се забавляват ! Амин! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif
bingoboy
ако по FOX решат да пуснат 5-те тъкмо ще дойде време за 6-ти и току-виж направят промото във ВАРНАААААА! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif и ще поканят Кирчо за почетен гост! може и флагче с цветовете на дъгата да му подарят за спомен biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif
Izera
Хайде приятно гледане тази вечер.
Аз смятам да пия едно мартини и да се насладя на "Клиширания до болезненост, комерсиален, със сюжет, изтъркващ се след средата на 1вия сезон" сериял
18.gif
ilevo
Хах. Къде във Варна? В гей клуб "Александър" ли? Ще пуснат трейлъри на големите екрани отзад и всичко ще е дирижирано от (зло)вещата в бранша Елза Парини. Кирчо ще го пратим после в терапията, евентуално.
Както и да е, честит ви 17ти юли, следва да се насладим на bg озвучението. Абе, аз тайно се надявам да го пуснат просто със субтитри, че иначе кой знае какво ще ни споходи.
bingoboy
горещо препоръчвам - абсолют мартини!!!!!! за разхлаждане на страстите и утоляване на жаждата ! Нздраве на всички " ниско интелигентни персони, които си губят времето да гледат едно и също!" biggrin2.gif ДА се изтъркаме от гледане!

bingoboy
да, бе ! в "Александър"! Промо-то ще бъде от 17h на централния мегдан , та да могат повечко трудещи се да се насладят на това чудесно, мило тържество. Лимонадата ще е от кака ви Парис! Ако има превод ще бъде голяяяям майтап! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif ....
nega
И такаааа , първи впечатления от първата серия по Фокса? На мен не ми допадна много това че е с диктори, които са почти еднакви на тембър. Ще го преживея но все пак smile.gif

Как беше при вас?
tina_tedi
Дублажа е ужасен, няма нищо общо с гласовете на актрисите. :/ Все едно е друг сериал. Особено гласа на Бет... трудно ще убедят човек, че е "алфа".

И все пак Ура! smile.gif Вече вярвам, че дават The L Word в България
bingoboy
Цитат(tina_tedi @ Jul 18 2008, 00:15) *
Дублажа е ужасен, няма нищо общо с гласовете на актрисите. :/ Все едно е друг сериал. Особено гласа на Бет... трудно ще убедят човек, че е "алфа".

И все пак Ура! smile.gif Вече вярвам, че дават The L Word в България

Сори за въпросчето, ама к'во е "алфа" че из всички форуми го пише пък на знам? rolleyes.gif
tina_tedi
Цитат(bingoboy @ Jul 18 2008, 08:27) *
Сори за въпросчето, ама к'во е "алфа" че из всички форуми го пише пък на знам? rolleyes.gif

Първата буква от гръцката азбука. : )
Не съм го търсила в тълковен речник, но предполагам, че се има предвид човек с лидерски качества, амбициозен, напорист, който получава това, което иска, с характер, привлекателен външен вид и т.н.
club135
Вие сте някакви мазохистки, честно... blink.gif
SilentShout
Цитат(club135 @ Jul 18 2008, 11:43) *
Вие сте някакви мазохистки, честно... blink.gif

И мъже пишат тук...плюс това като не ти изнася този сериал си гледай други, поне сега телевизиите предлагат колкото си пожелаеш сериали. Спести си заяжданията за някъде другаде. dry.gif
ludoto_mimi
Моля ви пишете по темата, без излишни спорове.
Ако някой идва тук просто да се заяжда - игнорирайте го.
crazyvaca
Едва след първият епизод по FOX LIFE си друпнах всички сезони от замунда и не спях с дни за да ги гледам 2thum[1].gif 2thum[1].gif 2thum[1].gif wub.gif wub.gif
bingoboy
Цитат(crazyvaca @ Jul 26 2008, 16:30) *
Едва след първият епизод по FOX LIFE си друпнах всички сезони от замунда и не спях с дни за да ги гледам 2thum[1].gif 2thum[1].gif 2thum[1].gif wub.gif wub.gif

ооо, тука усещам един нов фен! biggrin2.gif wellcome!!!
обаче яко ме кефи анонса на fox- когато става дума за жени , мъжете си имат конкуренция! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif и то каква! biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif
fairy
Миналата седмица попаднах на рекламата и ми стана любопитно.Бях чувала за този сериал,но не съм го гледала.Изгледах първи епизод от любопитсво и останах приятно изненадана.Защото главните героини в сериала са много интересни личности,всяка се откроява с нещо различно.Гледах и втория епизод и вече харесвам отношенията между Бет и Тина.Написах Бет и Тина в google и попаднах на този форум.Поразгледах темите-сериалът има доста фенове у нас,едва ли е случайно.Но най-много се впечатлих от следното-че момчетата,които следят филмчето,го правят не само за да се наслаждават на горещите сцени,но и виждат образите в дълбочина,проследяват развитието им,имат си любимка и заради характера й,а не само заради това,че е sexy :)Браво,момчета smile.gif
Jordan
освен прекрасно направените еротични сцени във филма има доста повече дълбочина. еротиката е прекрасна част от цялостния сюжет.
добре дошла и на теб!(скоро трябва да направим тема за представяне на потребителите, вече има доста нови хора rolleyes.gif )

Mai4et0
Аз започнах да гледам The L Word защото бях видяла едно клипче в ютуб, баскетболни мач демек biggrin2.gif и си викам, а то може да е интересно, дръпнах си 1 сезон и яко се зарибих и за няма и месец изгледах всички сезони.Жалко че 6 сезон ще излезе догодина чак... и чух някъде, че ще правят продължение на сериала само, че под друго име и няма да ги има всички от каста, някой да знае нещо повече?

Цитат(Jordan @ Jul 29 2008, 00:04) *
(скоро трябва да направим тема за представяне на потребителите, вече има доста нови хора rolleyes.gif )

Добра идея ! smile.gif
bingoboy
опс, пускам тв-то на fox в 10:30 и гледам наш'те момичета....не знам к'во става, но явно поради голям зрителски интерес са взели да го повтарят по 2 пъти в петък biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif от 10 и от 17 да не би някой,ако е на работа да го пропусне. wink.gif А пък това с родителския контрол е абсолютна тъпотия mad.gif mad.gif mad.gif .но тъй или иначе - аудиторията нараства 4.gif
SilentShout
Тук е редно да спомена изключителното си възмущение от нарича по който са превели STRAIGHT на български. Скъпи преводачи, тази дума на български освен, че значи прав, означава също така и "човек с хетеросексуална ориентация" и НЕ не се превежда като нормален! Защото в този сериал аз ненормални чисто физически и/или психически не виждам dry.gif
fairy
Цитат(SilentShout @ Aug 1 2008, 10:24) *
Тук е редно да спомена изключителното си възмущение от нарича по който са превели STRAIGHT на български. Скъпи преводачи, тази дума на български освен, че значи прав, означава също така и "човек с хетеросексуална ориентация" и НЕ не се превежда като нормален! Защото в този сериал аз ненормални чисто физически и/или психически не виждам dry.gif

Пич,и на мен това ми направи лошо впечатление!Толкова не можаха да го преведат "хетеро" wacko.gif .Че кой определя кое е нормално и кое не?
Death.Queen
ами сериал с красиви лезбийки и секс , на мен хич не ми харесва не че имам нещо против лезбийките , но малко е тъпичко
fairy
Според мен дори само заради красотата в сериала си заслужава да се гледа wink.gif
tina_tedi
Цитат(Death.Queen @ Aug 1 2008, 21:59) *
ами сериал с красиви лезбийки и секс , на мен хич не ми харесва не че имам нещо против лезбийките , но малко е тъпичко

Ако имаше само "красиви лезбийки и секс" аз щях да го гледам заради красивите лесбийки. rolleyes.gif

А ако е забавен, остроумен, добре написан и изигран, с чувство за хумор, показва част от субкултура, която не познаваш и е в известна степен политизиран защо ще ти е тъпичък?

пс: Обръщам се на "ти" не от неуважение.
SilentShout
Цитат(fairy @ Aug 1 2008, 20:40) *
Цитат(SilentShout @ Aug 1 2008, 10:24) *

Пич,и на мен това ми направи лошо впечатление!Толкова не можаха да го преведат "хетеро" wacko.gif .Че кой определя кое е нормално и кое не?

Да се чудиш толкова ли са неграмотни превеждащите или си мислят, че могат да си правят свободни термини на някои думички, които по-скоро могат да засегнат гледащите non-straight хора, отколкото това "нормални" да им мине покрай ушите незабелязано.

Бъдете така мили, съфорумци, и изписвайте правилно думата лесбийка, дори когато не виждате реален смисъл в този сериал! mrgreen[1].gif
SilentShout
Предварително се извинявам за двойния постинг, но предпочетох отделно да пусна това. Вчера за първи път засякох рекламата за еЛ Връзки по bTV. Първоначално си помислих, че нещо съм се объркал и съм на Фокс Лайф, но веднага дадох номерацията на канала и там си вървеше някакъв филм, а по bTV все още вървеше рекламата "Колко думи с Л може да избройте?". mrgreen[1].gif Викам си : леле-леле, май наистина разчитат доста на този сериал щом дори по националната телевизия го рекламират вече 4.gif
tina_tedi
Цитат(SilentShout @ Aug 5 2008, 10:28) *
Вчера за първи път засякох рекламата за еЛ Връзки по bTV.

Реклама на сериала, че го дават по Fox или реклама, че скоро ще го пуснат по bTV?
SilentShout
Цитат(tina_tedi @ Aug 5 2008, 13:12) *
Цитат(SilentShout @ Aug 5 2008, 10:28) *
Вчера за първи път засякох рекламата за еЛ Връзки по bTV.

Реклама на сериала, че го дават по Fox или реклама, че скоро ще го пуснат по bTV?

Че го дават по Фокс Лайф.
lex's_girl
Нямах търпение да го следя по ФОкса и заради за(РИ)бавлението бързо стигнах почти до 4 сезон biggrin.gif особено след като изгледах сцената с "карането" на Бет и Тина в края на първи 18.gif
FOXFIRE
Цитат(ludoto_mimi @ Jul 6 2008, 21:53) *

Оплаквайте се сега, че "Лесбийки" било тъпо заглавие. "Ел връзки" е толкова малоумно, че няма накъде. 18.gif

МНОГО ТЪП ПРЕВОД НА ЗАГЛАВИЕТО 16.gif, МНОГО ТЪП ДУБЛАЖ. КАК МОЖАХА МАРИНА С ТАКЪВ ГЛАС ДА Я ДУБЛИРАТ.
НАЙ-ДОБРЕ БЕШЕ СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ
PayTon__
Цитат(FOXFIRE @ Aug 12 2008, 22:15) *
Цитат(ludoto_mimi @ Jul 6 2008, 21:53) *

МНОГО ТЪП ПРЕВОД НА ЗАГЛАВИЕТО 16.gif, МНОГО ТЪП ДУБЛАЖ. КАК МОЖАХА МАРИНА С ТАКЪВ ГЛАС ДА Я ДУБЛИРАТ.
НАЙ-ДОБРЕ БЕШЕ СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ

Да и не само на Марина wacko.gif Има и доста реплики , които не превеждат точно , защото като съм гледала сериите и съм слушала на EN какво казват и в даден момент знам какво ще каже героя , защото съм го запомнила , а те по друг начин го превеждат. 18.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.