Pan's Labyrinth
"Лабиринтът на Сатира"/"Лабиринтът на Фавна"
"Лабиринтът на Сатира"/"Лабиринтът на Фавна"

Жанр:Драма,Фентъзи,Трилър
Режисьор/Сценарий : Гилермо дел Торо
В ролите : Ариадна Гил, Серхи Лопес, Марибел Верду
Държава : Мексико, Испания, САЩ
Аудио:Испанско
Официален сайт: http://www.panslabyrinth.com/
IMDB: Pan's Labyrinth
Screenshots:

Резюме:Кармен Видал (Ариана Гил – "Алатристе") е жена на средна възраст, която пътува заедно с единадесетгодишната си дъщеря Офелия (Ивана Бакеро) към новия им дом. Годината е 1944 и Испания е раздирана от фашисткия режим на Франко, където се действа безкомпромисно. Кармен е бременна от испанския капитан Видал (Серхи Лопес), който въпреки суровия си вид е единственият, който може да даде сигурност на нея и малката й дъщеря. Двете пристигат в планинското селище, където капитана е изпратен да избива бунтовниците срещу настоящия режим. Мястото се оказва необичайно, но само Офелия може да види истинската му същност. В района се намира древен лабиринт, чийто господар е мистичен Фавн. Той дава на момичето да изпълни три опасни задачи, ако иска да разбере истината за себе си. Офелия научава, че истинският й баща я чака в подземното царство, а самата тя е принцеса. Междувременно в реалния свят капитан Видал избива безмилостно всеки застанал срещу него, а ситуацията става още по напрегната, когато се разбира, че Кармен може да загуби бебето на Видал. Офелия решава да рискува всичко и да спаси майка си, като изпълни желанията на Фавна и да слезе в подземния свят. Там обаче я чака нещо много по-ужасно от реалността, в която живее.
Download: Zamunda.Net
-----------------------
Лично мнение:
За мен един от най-добрите филми,които съм гледал...Трудно се усеща всичко от филма след едно гледане.Бих го гледал още 1-2,че и повече пъти с удовоствие.Определено на всички фенове на мистерии и тайните ще им хареса.Филма перфектно описва израза "приказка за възрастни".Но ако очаквате едно розово пътешествие из приказно царство...Не е за вас филма.Има си солидно количество кръв (типично в стила на Гилермо дел Торо xD )Просто аз лично се изгубих по едно време между фантазията и реалността на филма.А самият филм е изпълнен с фантазия,много фантазия и изобретателност(например съществото на първия скрееншот).Не се тревожете - не е хорър.Но не може да се отрече,че си е тежичък филма